» »

RUNE Rural optika na vašem naslovu

RUNE Rural optika na vašem naslovu

««
20 / 23
»»

xseki ::

Ta teden pri nas mojstri vpihujejo optiko... Čez nekaj tednov pa naj bi se naredil dokončen priključek in priklop na Rune.

xseki ::

xseki je izjavil:

Ta teden pri nas mojstri vpihujejo optiko... Čez nekaj tednov pa naj bi se naredil dokončen priključek in priklop na Rune.

Očitno gre hitreje. Danes so naredili hišno inštalacijo in namestili gpon škatlo. Čez cca. 14 dni naj bi že vse delovalo.

_Denny_ ::

Daj malo napiši kako zdaj v 2023 izgleda ta njihova hišna inštalacija, če se ti da...najbolj me zanima, če že na notranji strani na steno zmontirajo optično dozo ali ne, ker na začetku so (po besedah drugih) zemeljski kabel kar potegnili skozi luknjo v steni in direktno nanj privarili konektor za v GPON škatlo.

Pri nas v Pomurju na trasi S35a še sicer ni nič novega...v začetku leta so postavili vozlišče, cevi za glavni vod med kraji so bile položene med gradnjo javnega vodovoda, kaj več pa zaenkrat ni za slišati.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Daniel ::

Tako imam jaz narejeno Teleing optiko. Direkt iz zemlje na podstrešje in nato v modem brez enega vmesnega komada. Verjetno je sicer v modemu notri nek konektor, nisem razdiral (genexis hybrid).

xseki ::

@_Denny_ lahko potrdim, da zmontirajo tudi optično dozo.

Pri meni so naredili klasnični preboj, potegnili kabel do optične doze, iz te doze potem gre en kabel v to GPON škatlo in iz GPON škatle pride še kabel do modema.

Doza je podobna tej: https://www.enaa.com/opticna-splice-opr...
GPON pa je Innbox G21 NT: https://www.iskrauraltel.ru/ru/files/de...

@_Denny_, Kolikor je meni znano sta trenutno na terenu dve ekipi delavcev. Ena koplje iz smeri Plitvica > Lešane > Nasova > sv.Ana. Druga pa iz naselja Podgrad do Gornje Radgone in sosednjih krajev.

_Denny_ ::

Hvala za informacije. Sem se že dejansko vnaprej za bzv zafrkaval in sekiral z vsemi možnimi načrti kako bi v primeru "iz zemlje direktno v škatlo" kar se da najbolje zaščitil kabel...no, v primeru kakega podstrešja/kleti kjer se človek nahaja nekajkrat letno še nekako gre, ne pa ob "prometni poti" kjer čez cel dan mimo hodijo ljudje. V primeru doze to seveda ni potrebno in pa še kaka prestavljanja opreme so čisto enostavna, ker SC/APC kabel dobiš praktično vsepovsod.

Trenutno zgleda kopljejo ravno v obratni smeri od mene (sem proti AT meji), sicer so pa v obvestilu itak napisali "Datum zaključka izvedbe na območju belih lis je 30.8.2024", tako da še imajo čas. Še zanimivost - iz dolgčasa sem šel po eZK gledat služnost bližnjih občinskih cest in so si jo za makadam, ki vodi samo mimo naše hiše lani pridobili, za asfalt malo višje kjer stojijo vse ostale hiše (bele lise, 30+ hišnih številk) pa ne. Zgleda dobim na dvorišče oz. blizu njega PAN omarico :))

Če koga zanima kaj piše:
Vknjižba služnostne pravice v korist služnostnega upravičenca RUNETEC d.o.o., Partizanska cesta 109, 6210 Sežana, matična številka: 8662207000, davčna številka: SI 49345125, za potrebe izvajanja dejavnosti omrežnega centra omrežja elektronskih komunikacij in vključuje pravico: graditve, postavitve in obratovanja elektronskega komunikacijskega omrežja in pripadajoče infrastrukture, v skladu s PZI, kar zajema: posek in čiščenje terena, prekop zemljišča ter položitev cevi in kabla ter vzpostavitev predhodnega stanja površine; dostop do elektronskega komunikacijskega omrežja in pripadajoče infrastrukture za potrebe njihovega obratovanja in vzdrževanja s strani infrastrukturnega operaterja, fizičnih in pravnih oseb, ki zagotavljajo elektronska komunikacijska omrežja po zakonu ter operaterjev komunikacijskih omrežij; dopustnost skupne uporabe komunikacijskih objektov s strani subjektov, ki zagotavljajo elektronska komunikacijska omrežja in elektronske komunikacijske storitve skladno z zakonom (skupna uporaba); odstranjevanje naravnih ovir pri graditvi, postavitvi, obratovanju in vzdrževanju elektronskega komunikacijskega omrežja
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Grapher ::

kajnepoves je izjavil:

Koliko mi je znano, so oni denar za našo občino dobili že zdavnaj (2019), pa še niso nič naredili! In koliko vidim, bogami ne bo iz te moke kruha! S tem denarjem so izvajalci gradili kje drugje, ne pa pri nas!
Mafijska posla! Tako kot je ta naša republika banana ???????!


Kakor je meni znano so dobili EU sredstva, katera bi morala zadostovati za celoten projekt. Ocitno delujejo tako kot vsa drzavna podjetja, desna roka levi zep.

Najbolj pa me je zmotila sluznostna pravica. Povprasevanje za prikljucek sem oddal 2020 preko njihove spletne strani (tudi vsi papirji so bili podpisani in poslani). Kaksen mesec nazaj (maj 2023) pa dobimo pogodbo za vknjizbo sluznostne pravice v zemljisko knjigo. PROBLEM? To izvaja neko xyz podjetje, ki je bilo ustanovljeno sele leta 2021, dobro leto po tistem, ko sem jaz ze poslal papirje.

Glede sluznostne pravice:
Sluznostna pravica med drugimi pomeni tudi, da je zemljisce manj vredno ce ga nameravas prodati.

Morda zanimivost. Po zgoraj prejeti posti smo kaksen teden kasneje dobili z nekega drzavnega urada/agencije, da nas lahko zastopajo za ureditev sluznostne pravice glede elektra in da lahko dobimo nekje 60-100k (minus stroski za njihovo izjemno opravljeno storitev zastopanja). Moje mnenje, ce bi bilo elektru v interes bi ze sami zahtevali vknjizbo in bi ponudili enako kot "rune" - prst v rit!

Pa za ostale ki sikate ali podpises sluznostno pravico ali pa bodi brez optike.. Kaj a potem boste podpisali sluznostno pravico tudi za dimnikarje, elektrikarje, vrtnarje, pleskarje, itd.?

Furbo ::

Spet en ljubiteljski odvetnik.

Kje je problem če ena x firma prevzame delo s služnostmi? A si tudi preveril, če vsak ki koplje jarek, dela točno za RUNE?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

xseki ::

@_Denny_, končno sem uspel izbrskati fotografijo, ki jo je poslal uporabnik @predrzni007 v začetku leta 2022. ( https://slo-tech.com/forum/t754520/p743... )


Ima identično opremo kot jaz. Spodaj levo je doza, zgoraj pa gpon škatla.

dihurkrpan1 ::

Pjebi, dajte mi povedat koga je potrebno pocukat za rokav, da ti nekdo potegne optiko do bajte? Samoplačniško.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Jaz sem klical na telekom, se ukvarjal z eno trdobučno babnico na podpori, kot ena Karen moral težiti za šefa, da so končno razumeli kaj hočem.. rezultat? Poslali so mi nov ADSL modem.
Pač državna firma.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

xseki ::

Pri točki razno so svetniki spregovorili tudi o podjetju Rune, ki v občini gradi optično omrežje. Uporabniki, ki so že priključeni na omrežje, imajo z njim redno težave, obenem pa naj bi izvajalci na terenu svoje delo opravljali neodgovorno in površno. Na občini so z njimi že stopili v stik, nov sestanek se napoveduje za prihodnji petek.
http://www.primorskival.si/novica.php?o...

xseki ::

Projekt Rune bo v Kanalu usmerjala občina
„Žal sem po prvem sestanku z direktorjem Rune Slovenija ugotovil, da so oni nekaj obljubljali, drugo pa sedaj počnejo tu v naši občini. Jaz se bom trudil, da bo stvar tekla v smeri, za kar je bila predstavljena, da gre res ta optika ultra hitro v to ruralno območje, v odmaknjene kraje, do posamezne hiše.“

„Gre za dosti takih, bom rekel po domače, šlampastih izvedb, nekakovostnih; od neprimerne globine vkopa tega kabla, do čisto – bi rekel – geometrično slabe izvedbe izreza asfalta, do tega, da nekje pustijo delo in gredi na drugo območje, ne da bi obvestili občino.“

https://www.robin.si/lokalne-novice/pro...

solmy ::

Kako je z operaterji na tem omrežju? Na a1 so mi rekli da sicer krijejo izgradnjo priključka vendar bi na paketu net+tv plačeval dodatnih 5 evrov ker oni kao gostujejo na tem omrežju. Je pa A1 še vedno najbolj ugoden, vezava 24 mesecev, prvo leto 29 in drugo 46 evrov.
Pri telekomu niso nič dodatno zaračunavali rune ampak so dražji vseeno.
Za kaj ste se odločili drugje? Je imel kakšen operater boljše ponudbe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: solmy ()

__Devil__ ::

Jaz sem vzel pri T2, ker so bili prvi pri nas na vratih. T2 plačal priklop (150EUR), ker smo se vezali za 2 leti, vzel shemo L. Od decembra 2022 do danes max 1-2 izpada za par ur. Do zdaj zelo zadovoljen. Podpora na FB je ok. Sem pa imel prej A1 domači net (modem preko 4g LTE SIM kartice) tako, da razlika je ogromna, prej je vse štekalo in nič ni odpiralo, sploh zvečer :)

Traja zelo dolgo vse skupaj, tudi pri nas je pisalo na njihovi strani 3 mesece od 2019.. Mogoče še vseeno ni vse tako slabo. Ko so cevi vkopali in kable vpihnili, je steklo kar hitro do konca.

Zgodovina sprememb…

xseki ::

[RUNE V OBČINI GRAD] Tudi v občini Grad se pospešeno gradi omrežje RUNE. Te dni v naselju Grad teče gradnja tako primarnega kot tudi sekundarnega omrežja. Če bo vse teklo po načrtih, bodo prvi uporabniki na tem območju na omrežje priključeni že v začetku jeseni.😀 Še prej pa bo trasa omrežja RUNE iz omenjenega naselja stekla v smeri proti občinama Rogaševci in Kuzma.




https://www.facebook.com/RUNESlovenija/...

madog ::

Spoštovani,

Kot smo vas že seznanili, je poglavitni cilj projekta RUNE zagotavljati ultra hitro širokopasovno optično infrastrukturo uporabnikom na slovenskem podeželju, zlasti na območjih, ki jih drugi operaterji storitev nimajo v svojih načrtih. Potek gradnje optične infrastrukture je bil predviden postopoma, po posameznih območjih in v različnih časovnih obdobjih, odvisno od mnogih dejavnikov, ki vplivajo na sam potek gradnje in z njo povezanimi izzivi.

Tako smo že začeli izvajati prve projekte in graditi širokopasovno infrastrukturo. Med drugim je bil del načrta v karseda kratkem času zagotoviti širokopasovni dostop tudi v vaši občini/ naselju. Vendar smo pri preučevanju možnosti izvedbe naleteli na ovire, zaradi katerih gradnja priključkov v vaši občini/ na posameznih naslovih, vključno z vašim, žal trenutno ni mogoča. V primeru, da bi v prihodnje prišlo do spremembe in bi vašemu naslovu vseeno lahko zagotovili dostop do optične infrastrukture, vas bomo o tem obvestili.

Glede na spremenjene okoliščine in skladno s sklenjeno pogodbo in splošnimi pogoji, veljavnimi v času sklenitve pogodbe, od pogodbe za izgradnjo priključka, odstopamo. V kolikor ste predračun za izgradnjo priključka že plačali, vam bomo plačani znesek vrnili na TRR, in sicer v roku 30 dni od dne tega dopisa. Prosimo vas, da nam v roku 14 dni sporočite TRR na katerega naj vam plačani znesek vrnemo.

Ob vsemu navedenemu se vam za nevšečnosti opravičujemo ter smo vam za dodatna pojasnila na razpolago preko Centra za pomoč uporabnikom, ki je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki 01 235 15 30 ali preko e-maila rune-si@ruralnetwork.eu

S spoštovanjem,

RUNE Enia d.o.o.
Stojan Nikolić, direktor


Sporočilo je bilo poslano samodejno, zato vas prosimo, da nanj ne odgovarjate.


No kaj naj pa jest sedaj naredim.... Smo na belih lisah, so pa vlekli v občini tam kjer ima že telekom že svojo optiko....
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

Opkow ::

To obvestilo smo prejeli tudi mi. Je pa zanimivo, da sosedje, ki so se tudi prijavili na RUNE, pa niso prejeli obvestila, zaenkrat.
Po klicu na sedež podjetja, so rekli, da trenutno finanično ni smotrno. Le čemu potem služi RUNE projekt, kot ravno za take lokacije?

Sem preko njihove strani za preverjanja možnosti priključka, ugotovil, da vse hiše na hribu imajo sedaj status, da trenutno ni možno, prej je pa bilo možno in smo tudi podpisali pogodbo. Isto sosedje.

Glavni vod po dolini je napeljan, manjka samo še PAN hiška. In hiše v dolini in ob vnožju hriba bodo dobili optiko, 50 m višje proti vrhu hriba pa ne. In druga stran hriba, ki je pod drugim krajem ima optiko že komplet napeljano in jo uporabljajo, cesta gre pa po vrhu hriba do nas, kjer ni možno ... Se hecate.

In sporno se mi zdi, da RUNE lahko enostransko odstopi od pogodbe, čeprav je že podpisana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Opkow ()

Daniel ::

Nabirajo EU sredstva in jih kanalizirajo malo po žepih. Če kopljejo je že strošek.

globoko grlo ::

Predvsem to je problem, pa ne samo pr Rune, kr po celi kokoski.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

xseki ::

Podoben problem je pri nas. Nekaj gospodinjstev je ob optiko ker živijo slab kilometer izven naselja:|

kajnepoves ::

A bi lahko vsi ki ste dobili zavrnjeno (odstopanje Rune od pogodbe) pripisali tudi kraj ali občino (seveda če želite). Tako si lahko človek ustvari sliko, če se to lahko zgodi tudi pri nas, kjer še imamo status, da smo planirani za izgradnjo. Vse bolj se mi zdi, da je Rune postalo slamnato podjetje, kjer se počrpa evropski denar, nato pa rep med noge in konec sanj o optiki...
Hvala

Opkow ::

Občina Ivančna gorica - Čagošče

xseki ::

MO Velenje - 450 novih uporabnikov že priklopljenih na širokopasovni internet
https://www.nascas.si/450-novih-uporabn...

alesp56 ::

V naši vasi - okolica Šoštanja, veselo polagajo cevi in pripravljajo zadeve. Glede na to, da smo primarno na Telemach coax-u, kakšne so vaše izkušnje v primerih prehajanja iz coax na njihovo optiko? Pokrijejo stroške priklopa na Rune (150€)? Dajo kakšen popust na vezavo? Sem jim sicer že poslal povpraševanje (ne vidim pretiranega razloga, da bi menjaval operaterja) ampak odgovora še ni.
in to je to...

kajnepoves ::

alesp56 je izjavil:

V naši vasi - okolica Šoštanja, veselo polagajo cevi in pripravljajo zadeve. Glede na to, da smo primarno na Telemach coax-u, kakšne so vaše izkušnje v primerih prehajanja iz coax na njihovo optiko? Pokrijejo stroške priklopa na Rune (150€)? Dajo kakšen popust na vezavo? Sem jim sicer že poslal povpraševanje (ne vidim pretiranega razloga, da bi menjaval operaterja) ampak odgovora še ni.


Če polaga optiko Rune, potem imaš na izbiro kateregakoli (Telemach, Telekom, A1 ali T2). Edina razlika je, da lahko namesto tebe plača npr. Telamach, ampak pol boš imel težavo (če ne boš zadovoljen z njimi, če bi podražili svoje storitve ...), potem ne boš mogel k drugemu operaterju. Moj nasvet je, da bolje sam plačat 150 eurov pa lahko izbiraš sam kaerega ponudnika želiš imeti.

Lp

fikus_ ::

Če ti ponudnik (npr. Telemach) plača priklop, te bi zagotovo vezal z naročnino. Preveri pogoje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

svecka ::

T-2 mi je plačal 150€ + dal 50% popust za 24 mesecev na diamant paket. A1 ti zaračunava dodaten dodatek če si na rune.

kajnepoves ::

svecka je izjavil:

T-2 mi je plačal 150€ + dal 50% popust za 24 mesecev na diamant paket. A1 ti zaračunava dodaten dodatek če si na rune.


Nisi pa pripisal, da moraš ostat na T2, da ne moreš več k drugemu operaterju, kaj ne?

starfotr ::

Kaj ti ni jasno? Vedno lahko greš k drugemu operaterju. Če želiš lahko vsak mesec menjaš.

svecka ::

kajnepoves je izjavil:

svecka je izjavil:

T-2 mi je plačal 150€ + dal 50% popust za 24 mesecev na diamant paket. A1 ti zaračunava dodaten dodatek če si na rune.


Nisi pa pripisal, da moraš ostat na T2, da ne moreš več k drugemu operaterju, kaj ne?


Kolikor časa vezava, torej 2 leti. Si sploh kdaj kakšno pogodbo podpisal v lajfu brez da bi jo prebral?Š!!?!

xseki ::

Začetek gradnje širokopasovnega omrežja Rune v Občini Makole
Občina Makole je vključena v projekt z internim poimenovanjem S32, ki vključuje še občine Majšperk, Rogatec, Poljčane, Rogaška Slatina, Slovenska Bistrica, Šmarje pri Jelšah, Videm, Žetale.
https://www.obcina-makole.si/objava/793...

mihec87 ::

alesp56 je izjavil:

V naši vasi - okolica Šoštanja, veselo polagajo cevi in pripravljajo zadeve. Glede na to, da smo primarno na Telemach coax-u, kakšne so vaše izkušnje v primerih prehajanja iz coax na njihovo optiko? Pokrijejo stroške priklopa na Rune (150€)? Dajo kakšen popust na vezavo? Sem jim sicer že poslal povpraševanje (ne vidim pretiranega razloga, da bi menjaval operaterja) ampak odgovora še ni.


Telemach je precej nezainteresiran"če vam coax dela vredu, odsvetujemo prehod na optiko"....

svecka ::

Ali ima kdo težave z RUNE in sicer, da so slabo zakrpali vaško cesto njihovi podizvajalci in sedaj asfalt razpada, voda stoji in ne odteka itd.

Na pritožbe so gluhi, je kdo uspel, da so ponovno popravili asfalt?

starfotr ::

Najbrž šalabajzerji zakopavajo z izkopanim materialom in se je vse posedlo.

Najdi kdo je nadzornik gradnje in se obrni nanj.

Obrni se tudi na občino ali na državo, če je cesta državna.

xseki ::

Pri nas imamo zanimivo situacijo.

Dve območji sta pokriti z že delujočo optiko, medtem ko ostali ostajamo brez nje. Po prvih informacijah naj bi podizvajalci napačno nekaj zavarili. Zdaj čakamo, kako naprej. Čeprav me to ne preseneča, saj je za vsako stvar prišel nekdo drug, bodisi za izkop, vkop ali inštalacijo. Pri nas so bile vsaj štiri različne firme.

markasaso12 ::

Mene so danes klicali iz Telemacha da bi naj začeli z izgradnjo optičnega omrežja na mojem naslovu Rune v roku 1 leta če telemach mi bo poslal pogodbo za priključkek optičnega omrežja v kolikor se ne bo izvedlo optično omrežje potem lahko v takem pogodbo razveljavi :)
Še je katere klical telemach glede pogodbe za Rune?

markasaso12 je izjavil:

Mene so danes klicali iz Telemacha da bi naj začeli z izgradnjo optičnega omrežja na mojem naslovu Rune v roku 1 leta če telemach mi bo poslal pogodbo za priključkek optičnega omrežja v kolikor se ne bo izvedlo optično omrežje potem lahko v takem pogodbo razveljavi :)
Še je katere klical telemach glede pogodbe za Rune?

Zgodovina sprememb…

markasaso12 ::

Pozdravljeni z strani operaterjem Telemach že imam pogodbo za priključkek optičnega omrežja Rune na telemachu so mi povedali da bi naj gradnja optičnega omrežja stekla prihodnje leto oziroma v roku 1 leta 👍😊 Srčno upam nebo prišlo do kakšnjih zapletov in da bo stekla gradnja optičnega omrežja brez tezav. 😊

starfotr ::

A delaš za telesmeh, da tako vztrajno reklamiraš to firmo?

xseki ::

Domačini iz Žetal: »Gradnja optike poteka po navdihu bagrista«
»Če smo enakopravni pri davkih, potem naj bomo tudi pri dostopnosti do optičnega omrežja. Če imamo enake dolžnosti, imejmo še enake pravice,« pravi Ivan Bedenik iz Žetal. Njegovemu mnenju pritrjujejo številni domačini, tudi Silvo Korez. »
https://tednik.svet24.si/tednik/36252-d...

kajnepoves ::

markasaso12 je izjavil:

Pozdravljeni z strani operaterjem Telemach že imam pogodbo za priključkek optičnega omrežja Rune na telemachu so mi povedali da bi naj gradnja optičnega omrežja stekla prihodnje leto oziroma v roku 1 leta 👍😊 Srčno upam nebo prišlo do kakšnjih zapletov in da bo stekla gradnja optičnega omrežja brez tezav. 😊


V kateri občini si, če ni skrivnost?

markasaso12 ::

Sem v Občini Maribor - Košaki :)

markasaso12 ::

Mene zanima zakaj morem podpisat pogodbo za optični priključek pri Telemachu če pa še sploh niso začeli z Gradnjo optičnega omrežja to mi tako deluje kod da bo Telemach gradil optično omrežje ???

svecka ::

ne rabiš. Jaz sem šele sklenil pogodbo, ko so mi optiko v bajto napeljal in rune modem dostavil. Preberi pogodbo rune. Sem pa skoraj 2 leti čakal, da od prvotnega podpisa pogodbe Rune do optike v bajti, kjer sem sklenil ponudbo z operaterjem in začel koristiti optiko. Do takrat sem bil na standard internetu.

pozanimaj se za skrite storške ko boš na rune. A1 ti zaračunava okrog 4 evre extra, samo zato ker si na rune optiki. Za Telemach ne vem, ampak kakršni so oni lažnive smeti, jim ne bi nič zaupal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

Tribal ::

Podpišite z Rune, naj zgradijo. Potem pa na T-2 in ti vrnejo 150€ v smislu dodatnega popusta na naročnino.
Vse ostalo podpisovanje vnaprej se ognite.
Telekom in Telemach imata kar precejšne težave z delovanjem Rune v naših koncih (informacije od sosedov), ostali ki smo na T-2 deluje vse brezhibno, edino hitrost se manjša s časom, ampak to je problem v Rune ne v T-2. Več ko jih priklopijo slabše hitrosti so.
Na začetku je bilo nekje 970Mb sedaj smo na cca 700Mb. Upload je pa konstantno 200Mb

xseki ::

Kdaj bodo Haloze opremljene z optiko? Pri izgradnji težave: »Številni bi se želeli priključiti, a jim podjetje tega ne omogoča«
Na območju Haloz so naposled pričeli z izgradnjo težko pričakovanega optičnega omrežja. Zdaj so na vidiku težave.
https://ptujinfo.com/novica/lokalno/kda...

Tudi v Halozah so nekateri ostali brez optičenga priključka.

Coreyt ::

Torej,situacija pri meni je sledeča.Pred 3 meseci Rune zaključil z deli,prišel drug izvajalec,ki je naredil preboj,potegnil kabel,priklopil škatlico.Vse ok. Danes,po 3 mesecih pride tehnik iz T2 priklopit optiko,ker so dobili nalog iz rune in začudeno ugotovi,da ni optike. Krivec baje Rune.Je imel še kdo podobno situacijo? Iz T2 pravijo,da so Rune navadni nateguni in jih imajo polno rit,ker dobivajo pritožbe iz cele Slovenije. Zdaj pa spet čakanje na Rune mojstre,da odpravijo napake in T2 da naredi priklop.Se pravi,do zime najbrž bo?

LP

xseki ::

@Coreyt
Ali ti na GPON škatli utripa rdeča lučka za "LOS"? Predvidevam, da imava enak problem. Tukaj krivdo prelagajo iz enega na drugega, preveč podizvajalcev, vsak naredi po svoje, zdaj pa iščejo, kje je napaka.

Coreyt ::

@xseki

Vse tako,kot si napisal.Tehnik iz T2 je izdal neki nalog za odpravo napak,v isti sapi je dejal,da lahko traja tedne,mesece predno se bo Rune pojavil na vratih in odpravil napako.

xseki ::

Ok, bom moral še naprej težiti podizvajalcem, da nekako odkrijejo napako. Trenutno mi Rune na vprašanja ne odgovarja, na klicnem centru pa imajo nastavljeno telefonsko tajnico. Vozlišče je aktivno že dva tedna in pol, smešno pa je, da se, kot kaže, niti Rune ni zavedal, da je nekje napaka. Iz njihove strani je bilo rečeno, da je vse OK in naj imamo vklopljen ONT v el. vtičnico;((
««
20 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE network in gradnja optičnega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
72304 (227) markasaso12
»

Opticna povezava RUNE, GVO

Oddelek: Loža
133839 (2303) markasaso12
»

Obstaja kakšen javen načrt za postavitev optike?

Oddelek: Omrežja in internet
336153 (2064) majdana
»

Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali Telekom

Oddelek: Omrežja in internet
295578 (3540) starfotr
»

kako se prklopit na optiko ki jo napeljuje givo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
344893 (2399) w0mbat

Več podobnih tem