» »

RUNE Rural optika na vašem naslovu

RUNE Rural optika na vašem naslovu

««
17 / 24
»»

xseki ::

markasaso12 je izjavil:

Meni pokaže to

Obetavno

blackmack ::

xseki je izjavil:

markasaso12 je izjavil:

Meni pokaže to

Obetavno

Jap, meni je pred dvema letoma pisalo 3 mesece...

psillon22 ::

Pri meni Piše. Distribucijsko omrežje pripravljeno.za izgradnjo do hišnih priključkov

rokyyy ::

Ja pri meni tudi piše Distribucijsko omrežje pripravljeno za gradnjo hišnih priključkov. PAN je postavljen. In sicer je kako leto in pol že tak. In dejansko je 800 metrov od mene omarica postavljena in lepo zavita v folijo. Je pa pri nam v Šentilju približno bilo tako: konec 2019 podpis pogodbe. Začetek 2021 plačilo položnice. In zdaj konec leta 2022 približno 200 gospodinjstev priklopljenih od tako na grobo rečeno 2500, ki jih je v občini Šentilj.

blackmack je izjavil:

Jap, meni je pred dvema letoma pisalo 3 mesece...

:))

BlackFox101 ::

BlackFox101 je izjavil:

Zdravo

Meni prikaže brez datuma.
Ve kdo kaj to pomeni?

Sem pisal na Rune.
To je njihov odgovor:

To območje je zaenkrat še v fazi projektiranja, tako da trenutno še nimamo podatkov o tem, kdaj bomo pričeli z gradbenimi deli.

Več informacij v zvezi s projektom je možno najti na: https://www.ruralnetwork.eu/

[GRADNJA VOZLIŠČA V OBČINI VELENJE]

Novi projekti so stekli, s tem pa tudi gradbena dela za širokopasovno optično omrežje RUNE.😀

Te dni v Podkraju pri Velenju že tečejo gradbena dela za postavitev temeljev na katerih bo stalo vozlišče za zagotavljanje optičnih signalov uporabnikom tako v občini Velenje kot tudi v občinah Braslovče, Celje, Dobrna, Mislinja, Mozirje, Polzela, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Tabor, Vojnik in Žalec.

Prav iz vozlišča navzven pa bo v prihodnjih tednih stekla tudi gradnja trase omrežja RUNE.
#projektRUNE

https://www.facebook.com/RUNESlovenija/...

[OBVESTILO]
Jutri 16.11. bo od 7.00 pa do predvidoma 16.00 ure na lokaciji Jakobski Dol potekala sanacija poškodovanega kabla. V tem času bo moteno delovanje storitev pri naročnikih na območju južnega dela Pesnice, Svetega Jurija in Svete Ane.
Opravičujemo se za morebitne nevšečnosti in zahvaljujemo za razumevanje.

Zapleti na omrežju Rune:

[OBVESTILO]
Podjetje Telekom Slovenije nas je obvestilo, da so jim pretrgali optični kabel, preko katerega tudi mi najemamo povezavo do Brd. Zato je žal od danes zjutraj prekinjena povezava in s tem delovanje storitev tudi pri naših naročnikih na območju Brd.
Ekipe Telekoma Slovenije je že na terenu. Predviden rok odprave napake ta trenutek še ni znan. Takoj, ko bo napaka odpravljena, vam to sporočimo.
Iskreno se opravičujemo za nevšečnosti in zahvaljujemo za razumevanje.

__Devil__ ::

Zakaj oz. kako pride do tako pogostih poškodb in trganja kablov pri rune? To ni bilo zdaj prvič.

Vuli ::

na našem koncu, ko kaj prekopavajo tudi čmajsnejo kak kabel, lih kak mesec nazaj so eno tako skuhal naši južni bratje, cela dolina je bila offline cca 20 ur.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

starfotr ::

__Devil__ je izjavil:

Zakaj oz. kako pride do tako pogostih poškodb in trganja kablov pri rune? To ni bilo zdaj prvič.

Omrežje je živa stvar.

Furbo ::

A nimajo oni tudi tisto hitro in umazano metodo zakopavanja kablov, ko šibajo s tisto mašinco, ki je malo večji sekular?
Medtem ko drugi vlečejo po jaških oz. zakopavajo globje, če se ne motim.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

fikus_ ::

Tudu GVO im frezo za polaganje kablov/cevi. Je samo vprašanje, kako veliko kolo ima oz. kako globoko lahko naredi izkop in kako globoko to spusti delavec na stroju. Če se jim mudi, ga malo dvigne ....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Temelji na katerih bo stalo novo vozlišče za zagotavljanje optičnih signalov uporabnikom so že v nastajanju. Ko bo vozlišče postavljeno pa se bo prav od tu začela tudi gradnja tras omrežja RUNE.

Mestna občina Velenje
#projektRUNE

S ketn frezarjem navadno naredijo več škode. Saj potrgajo vse živo in vozijo se kar malo cik cak.

Pri nas v štajerskem delu je zdaj tako, da so majstri za optiko s kombijem in avtom vsak dan aktivni tu okrog in se vozijo od hiše do hiše preverjat vse, če je vklopljeno (nevem kaj točno delajo). Optični kabel je vpihnjen, lučke na Innbox škatlici gorijo, lan kabel je noter. Sedaj pa samo čakamo na operaterja (T2), katerim sem tudi sporočil, da pridejo priklopit, ko bo možno. Kmalu bo minilo dva tedna in se zna zgodit, da bo pa zdaj res optika zalaufala :). Poročam, če bo kaj novega.

hojnikb ::

kateri konec stajerske?
#brezpodpisa

Šentilj/Jurovski dol

Zgodovina sprememb…

Tudi pri nas so se zadeve končno začele premikat naprej. Gradijo priključke do hiš.

Kako dolgo ste čakali? @blackmack

Cevi za hrbtenico so vkopali pred kakima 2 letoma. Optika še ni upihnjena, se bi naj sedaj kar hitro uredilo skupaj s priključki, ker en del ni bil povezan in se je sedaj povezal. Drugače o tej Rune optiki se je začelo govoriti že pred 6 leti.

Aha torej spadate v tiste občine kjer je Rune že bil pa se je čez leto ali dve vrnil. Me veseli, da boste kmalu dobili optiko.

Skrbi me, ker mi je pred par dnevi na T-2 helpdesku rekel, da je na tej optiki kar precej težav.

Zgodovina sprememb…

rokyyy ::

blackmack je izjavil:

Cevi za hrbtenico so vkopali pred kakima 2 letoma. Optika še ni upihnjena, se bi naj sedaj kar hitro uredilo skupaj s priključki, ker en del ni bil povezan in se je sedaj povezal. Drugače o tej Rune optiki se je začelo govoriti že pred 6 leti.

Od kod pa si? Oziroma če si iz občine Šentilj iz katerega dela občine?

blackmack je izjavil:

Skrbi me, ker mi je pred par dnevi na T-2 helpdesku rekel, da je na tej optiki kar precej težav.

A to ima pri vas samo Rune svoje cevi ali so zraven tudi Telekom, Telemach, T2?

Samo Rune. @ rokyyy Sladki Vrh.

Zgodovina sprememb…

Orias ::

Vsaj začelo se je. Vendar ne tako, kot je bilo obljubljeno. Pred meseci je še bilo govora o vzhodnem koncu Celja (Bukovžlak, Teharje, Začret, Trnovlje).
https://moc.celje.si/novice-in-obvestil...

hojnikb ::

no do 2030 bojo glih mogoče prsl do nasga konca :))
#brezpodpisa

xseki je izjavil:

Temelji na katerih bo stalo novo vozlišče za zagotavljanje optičnih signalov uporabnikom so že v nastajanju. Ko bo vozlišče postavljeno pa se bo prav od tu začela tudi gradnja tras omrežja RUNE.

Mestna občina Velenje
#projektRUNE

[GRADNJA VOZLIŠČA in OMREŽJA V OBČINI VELENJE] V Podkraju pri Velenju že stoji naše vozlišče, ki bo zagotavljajo optične signale uporabnikom. Prav tako pa se je pred dnevi prav tu začela tudi gradnja omrežja, ki se bo v prihodnjih tednih in mesecih razširila še v okoliške občine.
#projektRUNE

jarre ::

Pozdravljeni,

Še jaz dodajam svoj piskrček v to temo.

Pred dvema mesecema so tudi na našem koncu (Slovenske Gorice, med Pesnico in Lenartom) končno še v hiši priklopili RUNE optiko in pri starših pustili optični modem INNBOX G21 (lepo fino zeleno svetita lučki "power" in "gpon").
Ker sta starša še pogodbeno vezana (TotalTV) na Telemach, sem konec oktobra 2022 v najbližjem Telemachovem centru povedal kakšna je trenutna situacija in sklenil naročniško pogodbo za Telemach optiko. Prijazna svetovalka mi je rekla, da me bodo tehniki kontaktirali čez nekaj dni.
"Čez nekaj dni" se je zavleklo v december in zato sem poslal pisno vprašanje na Telemachov info kdaj bodo izpolnili pogodbene obveznosti (da bi jim bilo lažje, sem tudi navedel, da imajo trije sosedje, ki so oddaljeni 100-200 metrov od hiše mojih staršev, že Telekomovo optiko).

Telemachov Info mi je če dva dni samo na kratko odgovoril, da enostransko preklicujejo pogodbo, ker:...."ker priklop še ni možen saj niso zaključena gradbena dela."

Kakšna "gradbena dela" mora Telemach še opraviti, če to pri Telekomu ni bilo potrebno??

(...ja...vem...Telemach naj kar pozabim in naročim vse skupaj pri drugem ponudniku. Žuli me samo pogodbena kazen, ki jo bosta starša morala plačati, ker še nista potekli 2 leti naročnine na TotalTV (Telemach)).

Dogovori se. Ni tvoja krivda, da niso sposobni naredit in ponudit storitev preko optike.

Sicer pa, preko optike vzemi internet pri enem od ponudnikov, Total pa imej dokler ne poteče vezava, potem pa samo preideš na IPTV. Vmes pa naredi komplet ethernet inštalacijo.

MrStein ::

Kazen je lahko v sorazmerju z potečenim časom vezave.

Če so proti koncu, bi morala biti majhna.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jarre ::

@starfort... Mislim, da bom kar tvojo idejo uporabil... Hvala.

@MrStein: Na žalost ostaja še 18 mesecev do preteka pogodbenih obveznosti.

...mi pa še vedno ni jasno od kod je Telemach privlekel svoj izgovor o "gradbenih delih"...

KuntaKinte ::

ni zdaj novi zakon,da lahko odstopiš brez kazni?

šernk ::

ugodnosti, ki si jih prejel moraš odplačat.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

misso ::

jarre je izjavil:

@starfort... Mislim, da bom kar tvojo idejo uporabil... Hvala.

@MrStein: Na žalost ostaja še 18 mesecev do preteka pogodbenih obveznosti.

...mi pa še vedno ni jasno od kod je Telemach privlekel svoj izgovor o "gradbenih delih"...

Preveri če je telemach kaj cenik spreminjal (Vsi operateji okoli novega leta podražijo storitev) in odstopiš zaradi dviga mesečne naročnine

V petek so nam priklopili optiko T2 in zaenkrat deluje odlično, upam, da tako ostane 8-). 300mbit. Zdaj je še T2 spremenil na 500mbit/s ta paket, verjetno se bo tudi za nas povečalo.

globoko grlo ::

A tm dol v PekluTM?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Šentiljski del, ene 20km od tam. Majster je v dobre pou ure zrihtal vse, ker smo že imeli luknje v steni. Priklopil dva tvja in pc ter ruter. Zdaj še rabim samo nov telefon, ker tisti stari način več nebo. Res je razlika hitrosti proti prej 1mb. Odpre vse instant, amazing.

__Devil__ je izjavil:

Res je razlika hitrosti proti prej 1mb. Odpre vse instant, amazing.

Se boš hitro navadil. :)

Potem pa blokiranje reklam in podobno. (razen če že imaš)
Motiti se je človeško.

(PROJEKT RUNE) Dela zamaknjena za eno leto
S čezmejnim projektom Rune, ki ga v Sloveniji izvaja podjetje Rune Enia, želijo omogočiti priključitev na širokopasovno optično omrežje uporabnikom s podeželskih območij Slovenije, ki te možnosti še nimajo in živijo v naseljih z manj kot tisoč naslovi. V projekt je vključena večina od 27 pomurskih občin, gradnja omrežja, ki bi se morala v nekaterih občinah končati že lani, pa se je zaradi različnih okoliščin zamaknila za eno leto. Gradbena dela za omrežje Rune se bodo v Pomurju po zagotovilih izvajalcev začela v kratkem, dokončana bodo predvidoma v prihodnjem letu. V projekte, ki so jih začeli letos, so vključene občine Apače, Cankova, Gornja Radgona, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina.
https://vestnik.si/clanek/aktualno/proj...

Širitev optičnega omrežja na ruralna območja
V sklopu projekta RUNE je podjetje RUNE Enia d.o.o. v občini Zagorje ob Savi že zgradilo omrežje med naselji (t. i. primarno omrežje) in pričelo z gradnjo omrežja do uporabnikov in uporabniških priključkov. Trenutno gradnja teh poteka v naselju Kandrše-Del, temu bo sledilo naselje Razbor pri Čemšeniku, zatem pa pridejo na vrsto še druga naselja v občini, ki so vključena v projekt RUNE.
https://www.mojaobcina.si/zagorje-ob-sa...

markasaso12 ::

Pozdravljeni na Facebooku ne najdem RUNE SLOVENIJA? ali so izbrisali svojo Facebook stran?

Zgleda da so res prenehali z Facebook stranjo.

This content isn't available at the moment
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people or changed who can see it, or it's been deleted.

xseki verjetno smo jih preveč gušli in so se raje odstranli ?

Možno. V zadnjem času skoraj ni bilo več objave pod katero komentarji niso bili dovoljeni.

To bo folk že naslednjo tehnologijo uporabljal preden svoje omrežje izgradijo.
Motiti se je človeško.

Kaj pa bo naslednja tehnologija po tvoje?

Sem na Gmail pisal Runetu in so mi odgovoril glede Facebook Strani
Pozdravljeni
izgleda je prišlo do težav s platformo Facebook. Naša Stran namreč ni bila izbrisana, je pa trenutno nedosegljiva.

markasaso12 je izjavil:

Sem na Gmail pisal Runetu in so mi odgovoril glede Facebook Strani
Pozdravljeni
izgleda je prišlo do težav s platformo Facebook. Naša Stran namreč ni bila izbrisana, je pa trenutno nedosegljiva.

Ravno zdaj so se vrnili.

https://www.facebook.com/RUNESlovenija
««
17 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilo 200 m od jaška z optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655061 (1470) tikitoki
»

RUNE network in gradnja optičnega omrežja

103117 (595) _Denny_
»

Opticna povezava RUNE, GVO

Oddelek: Loža
134546 (3010) markasaso12
»

Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali Telekom

296917 (4879) starfotr
»

kako se prklopit na optiko ki jo napeljuje givo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
345356 (2862) w0mbat

Več podobnih tem