» »

Nastavitev routerja v najemniški hiši

Nastavitev routerja v najemniški hiši

Marko84 ::

Ali lahko kako spremenim nastavitve routerja v najemniški hiši? Problem je ker je močan signal in imam ravno posteljo ob tej napravi. Če se karkoli da narediti mi sporočite oz. kaj potrebujem da to lahko spremenim. Hvala.

Han ::

Nič ne rabiš. Sevanje domačega routerja je minimalno. Ne bo ti zraslo še eno uho...

Ales ::

@Marko84, kar lahko narediš je, da se resno lotiš tvoje osnovne težave... in ta je, sodeč po tvojih odprtih temah v povezavi z raznoraznimi bolj ali manj verjetnimi vplivi na zdravje in počutje, v veliki meri znotraj tebe samega.

Ni mišljeno kot zajebavanje, temveč kot čisto resen nasvet. Začni pri sebi.

MTB ::

Če te ne bo ubil radon, alergije, amonijev nitrat ali bosanci, ga bo zagotovo wifi signal. Tu se pač ne da pomagat. :D

val46 ::

pa ti bi moral spisat eno knjigo o teh tvojih takih in drugačnih zdr.težavah, ki jih doživljaš iz dneva v dan. Ma kolikokrat si se že preselil v zadnjem letu??? in vedno najdeš kakšno težavo? ma ti si zame fenomen.

Marko84 ::

There is no clearly-defined safe distance as this new issue has yet been studied enough. While EMF emissions from different routers vary, for most home WiFi routers, a distance of 40 feet (ideally, or 10 feet at a minimum) will help your body and shouldn't impact your WiFi connection too much. And beware that radiation from WiFi routers can pass through the walls in your home so keep this in mind as you evaluate the safety of your bed's location. Those who are sensitive to EMFs should take extra efforts to reduce EMFs and chronic proximity to the sources.

Imam odlično sobo v planu, ubistvu dve, ne vem pa kako bo tam, zato sprašujem, če bi se dalo kako omejit (npr. hitrost etc). Kar sem sam opazil, je da vedno, ko poskusim internet preko usbja, visok pretok podatkov (pri hitrostih od 20-40mbit) in brezzični povezavi dobim vrtoglavice. Pred hudo poškodbo glave, ki sem jo imel pred leti, ni bolo nobenega problema s tem, zdaj pa sem opazil da se to pojavlja samo tam, kjer so močni pretoki in seveda vse brezzično. Dobil sem tudi sladkorno tipa 2. Skratka zdravstveno stanje je slabo, tako da se včasih počutim kot filter. Lahko je govort, ko si zdrav, in nimaš nobenih problemov. Jaz jih žal imam, zato me zanima ali se da kaj narediti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

ranko123 ::

zavij ga v alu folijo

Marko84 ::

Bravo! Deluje dokler šef ne pogrunta.

Sej se ti zdi blesavo dokler si zdrav, ampak ko se zavedaš tega, oz. če opaziš, da slabo spiš brez kakršnega koli razloga, pa izklopiš ves štrom v hiši in spiš kot top, potem veš kje je razlog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

hojnikb ::

razlog je lahko tut placebo...
#brezpodpisa

Marko84 ::

ko ti bo glavo razgnal ni placebo. Pa vedno se pojavlja tam kjer je neka napetost. če niso bazne postaje ali daljnovodi pa wi-fi. Jaz ne sprašujem kaj je v hiši in niti ne vem, pač če čutim glavobole po nekaj minutah, in potem da je iz uro v uro slabše, grem ven. Druge ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

hojnikb ::

Še enkrat, placebo ima _močne_ učinke. Dokler ne ugotoviš, da je res samo placebo (double blind test) težko kr rečeš, da je krivo nekaj, kar znanost še vedno zavrača kot problem

>Electromagnetic hypersensitivity (EHS) is a claimed sensitivity to electromagnetic fields, to which negative symptoms are attributed. EHS has no scientific basis and is not a recognised medical diagnosis. Claims are characterized by a "variety of non-specific symptoms, which afflicted individuals attribute to exposure to electromagnetic fields".[1]
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Marko84 ::

Verjem hojnikb da jaz ne verjame v noben placebo. Ampak samo v bolečino ki je realna. Sem imel stresa v lajfu polno, pa zato nikoli ni glava bolela. Do zdaj je bilo vedno povezano ali s pritiskom (na morju recimo) ali sevanjem, oboje je povzročilo glavobole. Vem pa, da sem vsaj 10x bolj občutljiv na te stvari kot zdrav človek. Enako je pri sladkorju, če ga že malo pojem imam težave, če si zdrav pa ga lahko poješ v potokih pa ti ne bo nič. Razumi pa da nočem dobrih lokacij in predvsem odličnih sob zamenjat za kakšno svinarijo, kjer ni sevanja ali pa zato plačevati oderuških najemnin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

hojnikb ::

Nekaj je legitimno zdrastveno stanje kot je sladkorna nekaj pa kvazi elektro občutljivost, ki je do zdaj bla še vedno ovržena. Torej lahko tudi v tvojem primeru gre samo za psihološko težavo, ne fizično.

Če ne verjameš, naredi blind test.
#brezpodpisa

Marko84 ::

Sem naredil veliko testov, tudi v območju baznih postaj, me je tako bolelo, da nisem zdržal več kot nekaj deset minut. Včasih se počutim kot merilni instrument, ga sploh ne rabim kupit. Verjemi, da obstajajo ljudje, ki te stvari še kako občutijo. Sem gledal posnetke na youtubu, ampak vem da ni to kar od lepega nastalo. Pri meni so bile resne možganske poškodbe. Vse kar je ostalo od krvavitev so strdki, tako je pokazal CT glave pred leti. Zato so mi povedali da moram paziti povsod.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

tony1 ::

Marko84 je izjavil:

Ali lahko kako spremenim nastavitve routerja v najemniški hiši? Problem je ker je močan signal in imam ravno posteljo ob tej napravi. Če se karkoli da narediti mi sporočite oz. kaj potrebujem da to lahko spremenim. Hvala.


Antene mu dol pošravfaj.

Marko84 ::

A potem bo sploh kaj oddajalo?:)

Spomnim se ko mi je trener fitnesa pred 10 leti govoril kako je dobro spati v sobi kjer nimaš elektronike, pa govoril kako nej vse ugašam, pa sem se mu lepo smejal pa rekel da to res ni potrebno. Po tisti poškodbi, pa evo, imam pekel od življenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

OrkAA ::

Naredi preprost test za 14 dni.

Pod posteljo postavi router in reci zeni naj ga pred spanjem prizge ali pa ugasne - nakljucno. Naj v svoj blokec zapise datum in stanje routerja.

Hkrati ti pojdi spat in si v blokec zapisi, ce te je med spanjem bolela glava ali ne.

Po 14 dneh primerjajta zapise v blokcih.

Tako bos vsaj vedel a je kaj na tem ali pa lahko resitve isces drugje.

Marko84 ::

Odličen predlog. Dovolj bo kakšen teden dni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

blackbfm ::

Telefon seva 10x vec kot soho wifi routerji in ga ni problem drzat eno uro pri glavi, medtem ko NEAKTIVEN wifi ponoci je kar naenkrat problem :))

Ales ::

Marko84 je izjavil:

Sem naredil veliko testov, tudi v območju baznih postaj, me je tako bolelo, da nisem zdržal več kot nekaj deset minut.

Nič nisi ti testiral. Ali trolaš, kar je še najbolj verjetno, ali pa namenoma nočeš dojeti, kaj je to placebo efekt.

Včasih se počutim kot merilni instrument, ga sploh ne rabim kupit. Verjemi, da obstajajo ljudje, ki te stvari še kako občutijo. Sem gledal posnetke na youtubu,
YouTube, vir vse pameti tega sveta.

ampak vem da ni to kar od lepega nastalo. Pri meni so bile resne možganske poškodbe. Vse kar je ostalo od krvavitev so strdki, tako je pokazal CT glave pred leti. Zato so mi povedali da moram paziti povsod.
Luba duša, poišči profesionalno pomoč.

Ne iščeš elektroinženirja pač pa psihologa oz. psihijatra, da ti olajša vsakodnevno življenje. Če si trol ali pa če imaš možganske poškodbe, v obeh primerih iščeš slednje.

Marko84 ::

Ko boš ti občutil take bolečine ob sevanjih, se boš šele zavedal problema. Do takrat pa je možnost dokaza le v tej obliki, da bi si dal senzorje za merjenje bolečine na glavo v prisotnosti elektromagnetnega sevanja. V vsakem primeru ti lahko povem, da je polno lokacij, kjer tega ni, recimo v mestih (blokih), kjer je vse vse preko kablov, nobenih daljnovodov etc. Doma prav tako nič, vse kul, čeprav na vasi. Imamo vse preko kablov spelano. Pri telefonu pa vem kako je, predvsem če ga imam dlje cajta ob glavi. Oprosti izrazu, ampak šele zdaj opazim kako so nekateri jako pametni kreteni, ko mislijo, da če njih nič ne boli oz. ne zaznajo ničesar, da je vse izmišljeno. Mene v življenju nikoli ni bolela glava tako močno, kot me je v zadnjem letu na parih mestih. Če sem pa vztrjaal po več dni, je bila katastrofa. Če ti bo jasno ALES: FIZIČNO BOLI KO SVINA, ne psihično. Jaz si ne znam predstavljat, da bi me kdaj glava bolela (pa ti pa tvoj kurčev placebo kot praviš), resnično tega jaz tega ne poznam. Če bi te kdaj na gobc mahnu, bi te vprašal če je naslednji dan samo še placebo.

Nekatere lahko glava boli že od daljše izpostavljenosti umetne svetlobe, če imajo recimo poškodbe očesnega ozadja, in temu pravijo občutljivost na svetlobo, lepo te prosim. To je tako kot bi rekel nekomu, ki je opečen, da mu sonce ne more škodovat za 10 minut. Podobno kot če meni rečeš za sevanje.

tony1 ::

Marko84 je izjavil:

A potem bo sploh kaj oddajalo?:)


Prav nič ;) Morda pa WIFIja gazda sploh ne rabi in ima komp na kablu?

Marko84 ::

Ja ima več sob, tako da bi drugi bili na slabšem. Drugače pa mi vsi pravijo da je kabel zakon. Vedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

hojnikb ::

>Nekatere lahko glava boli že od daljše izpostavljenosti umetne svetlobe, če imajo recimo poškodbe očesnega ozadja, in temu pravijo občutljivost na svetlobo, lepo te prosim. To je tako kot bi rekel nekomu, ki je opečen, da mu sonce ne more škodovat za 10 minut. Podobno kot če meni rečeš za sevanje.

Ja, ampak to je čisto druga zver. Sploh kakšno utripanje je lahko legitimen razlog za občutljivost. EMF pač ni.

>ALES: FIZIČNO BOLI KO SVINA, ne psihično. Jaz si ne znam predstavljat, da bi me kdaj glava bolela (pa ti pa tvoj kurčev placebo kot praviš), resnično tega jaz tega ne poznam. Če bi te kdaj na gobc mahnu, bi te vprašal če je naslednji dan samo še placebo.

Če ti ne razumeš koncepta placeba, ti nismo mi krivi.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Marko84 ::

Ko boš ti v moji koži boš razumel, kaj je fizična bolečina. Če je stopnja 12/10, bi razumel o čem govorim. Res pa je da se to pojavlja če sem izpostavljen več ur. Gre za resno stanje, ampak sem se sprijaznil da moram živet s tem. Ni samo pri sevanju, če sem ležal na postelji dve leti in potem postopoma prišel spet na noge lahko veš, da imam težave na vseh področjih, prav tako s kostmi. Ampak to je druga zgodba. Včasih se sprašujem kako sem sploh še živ od takrat, ker v takem svetu s tako krhkim zdravjem kot ga imam, sploh ne bi obstajal. Lahko ti povem, da še glave nisem mogel naslonit na vzglavnik par mescov po poškodbi, potem si pa predstavljal ta pekel. Zato občutim vsako stranje, pri zraku, pri sevanju, itd. Pekel za živet ampak o tem ne govorim drugim, kdaj pa vprašam za kakšen nasvet. Ja, psihiatri misliš da so mi kaj pomagal? Placebo čisti. Ne rabim jaz filozofije, če vem s kakšnim telesom operiram.

Vrtoglavice ob visokem pretoku podatkov preko wi-fi, no to je bilo pa že itak znano. Sej pravim upam, da bom imel srečo, da sem premaknem na novo mesto. Se pa res hočm prepričat da bi v skrajnem primeru bila kakšna možnost, da malo omilim wi-fi če se bo dalo, samo to sem vprašal. Če ljudje že so občutljivi na sevanje, verjamem da imajo zelo krhko zdravje ali pa resne poškodbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

Furbo ::

Ja pač prestavi posteljo ali pa ruter.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Samael ::

Predlagam, da si umisliš kaj takšnega:

Archie McPhee Tin Foil Hat For Humans

V primeru, da imaš kakšno hišno žival, pa ne bi bilo odveč pogledati tudi za čim takšnim:

Archie McPhee Tin Foil Hats for Conspiracy Cats

Pa nič poslušati, če te bo kdo tu želel prepričati, da ne potrebuješ tega. Potrebuješ! Meni verjemi!

Marko84 ::

Raje grem v šotor kot pa imet to na glavi. Če se najde toliko v redu lokacij, ne vem zakaj bi vedno nosil zaščite kot kitajci ali korejci nosijo maske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

Samael ::

Ja, šotor je tudi ok opcija. Le kako se nisi tega domislil že prej?
Torej smo problem rešili in se jutri dopoldne seliš v šotor? Ali pa se boš s tem ukvarjal čez praznike?

Marko84 ::

Najboljši predlog je bila faradejeva kletka kot mi je eden svetoval. Če ne drugega si me vsaj nasmejal.
Tale slika je zanimiva, ker sem si vedno želel predstavljati kako izgledajo frekvence:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

Vuli ::

a ne moreš routerja nekam drugam prestavit? kupiš n m kabla, uno spojko za utp, če jo rabiš in neseš router nekam drugam. Če je mal bolš router in da imaš dostop do nastavitev se da verjetno tudi moč oddajanja kej zmanjsat.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

_Denny_ ::

Ta tema me spominja na eno novico (trenutno ne najdem linka), kjer so se prebivalci nekega US kraja pritoževali nad zdravstvenimi težavami zaradi nove bazne postaje. Ko je prišlo do skupinske tožbe, je operater zmagal po enem stavku - "bazna postaja še ni priklopljena". Začuda so potem tudi izginile čisto vse težave...

Kot so že drugi svetovali - odklopi router, samo potem obstaja velika verjetnost, da boš zaradi tega res občutil fizične bolečine, ko bodo ostali stanovalci ugotovili, da ni interneta :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

blackbfm ::

Stanovaleci bodo sli na mobilne podatke ki sevajo bolj

val46 ::

Ma najboljše da se preseliš v ameriko med amiše. Tako ne boš mel problema zaradi sevanja, ker nimajo elektrike, nimajo interneta, se pravi, tudi wifi signala ni.Niti raznih GPRS ali LTE prenosa podatkov ne. Pa še nam boš dal mir, k ne boš več odpiral takih tem tle na slotech, k se na koncu itak sprelevijo v to, da si že končno poišči eno strokovno pomoč, drugače te bo pobralo od tolk razmišljanja. Pomoje te zato boli glava, ker cele dneve študiraš kaj je narobe, da te tolk boli glava.

Marko84 ::

Sej se dobijo tudi stanovanja ali sobe, kjer je vse v redu, opazil sem le, da je to ponavadi tam, kjer je vse speljano preko kablov, recimo v blokih. Če je router dovolj stran je tudi v redu. Seveda, če pa imaš smolo na treh lokacijah, potem raje prej vprašam, če se da kej narest. Dobro, da sem se dogovoril z lastnikom da se bo prestavilo router, edina korektna rešitev.

val46 ::

sam da ne boš pol pisal, da kaj lohk nardiš, ker ti internet ne dela oz.ti slabo dela :D

sicer pa, kot sm že prej napisal, kar reči temu lastniku, da je brez veze se sploh martrat prestavljat modem, ker v roku meseca ali dveh, boš se že preselil nekam drugam

Utk ::

Ruter, kot skoraj vsaka električna naprava oz. njihov napajalnik, oddaja tudi nek minimalni zvok, ki se ga morda zavedaš ali ne. Lahko te to moti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Furbo ::

Ne mu dajati še nove ideje.. :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

111111111111 ::

Marko84 je izjavil:

Sej se dobijo tudi stanovanja ali sobe, kjer je vse v redu, opazil sem le, da je to ponavadi tam, kjer je vse speljano preko kablov, recimo v blokih. Če je router dovolj stran je tudi v redu. Seveda, če pa imaš smolo na treh lokacijah, potem raje prej vprašam, če se da kej narest. Dobro, da sem se dogovoril z lastnikom da se bo prestavilo router, edina korektna rešitev.

V čem je problem? Na betico si povezni čelado iz ALU foljie, ko si v sobi. Problem rešen, problem je v tebi ne v routerju. :D Zakaj bi se moral ubogi router selit, ker tebe boli glava.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

RDR2 ima menda kar 170GB, upam, da nisi kupil, ker bo močna migrena, pa še s pre-loadom slabo kaže.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Utk ::

Furbo je izjavil:

Ne mu dajati še nove ideje.. :)

Ja lej, ne da me boli glava zarad tega, ampak če že tako slabo spiš, pa poslušaš potem še piskanje polnilnca za mobitel, je potem tisto piskanje glasno kot hudič. Tudi če ga nekdo drug sploh ne sliši.

ziga1990 ::

Marko84 je izjavil:

Ali lahko kako spremenim nastavitve routerja v najemniški hiši? Problem je ker je močan signal in imam ravno posteljo ob tej napravi. Če se karkoli da narediti mi sporočite oz. kaj potrebujem da to lahko spremenim. Hvala.


Če je routar tvoj preberi uporabniška navodila, če ni tvoj se pa nimaš kaj dotikat in se pogovori z najemodajalcem.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

K0l1br1 ::

Če mu pa vse škodi. Kaj bo šele, ko bo ugotovil, da ima stenice v postelji in pajka za omaro in morebiti vtičnico ob postelji. En drot šiša sevanja ruterja mnogokratno. Mu bo lastnik drote v spalnici premikal?

Gagatronix ::

OP bolj potrebuje kak mesec ali sest zaprtega oddelka v Idriji.

val46 ::

ne pozabi, brez elektrike in nobenih signalov. Mene sploh čudi, kako uspe tolk časa preživet pred računalnikom, da mu oči ne izpadejo iz očesne vdolbine ta čas.

Najbrž je preveč gledal serijo better call saul, pa tam dobil take ideje. Morda bi iz tam potegnil še to, da potrže vso električno napeljavo v hiši in se začne zavijat v ALU folijo. Če jo rabi, mu jo jaz nekaj prodam, ki mi ostaja od raznega peciva, ki ga dobim vsake tolko med obiski :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: val46 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Daljnovodi in sevanje

Oddelek: Loža
181630 (1428) jype

Spalnica - Magnetno sevanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10625652 (11685) BigWhale
»

Wi-Fi nevaren?

Oddelek: Strojna oprema
337172 (5391) alexa-lol
»

sevanje vtičnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7618076 (14006) RejZoR
»

Ali wireless škodi zdravju?

Oddelek: Loža
447311 (5670) Pyr0Beast

Več podobnih tem