» »

Microsoft Flight Simulator (2020)

Microsoft Flight Simulator (2020)

««
8 / 8
»
»»

pegasus ::

Jaz imam te dni bolj praktičen cilj - v tiger mothu lepo počasi cruisam nad bližnjo okolico, raziskujem topologijo terena in vasi, da si najdem prebivališče za vsaj naslednjih 20 let ;)

Poslušam tele intervjuje in tuhtam ...

Nekje na forumih sem zasledil, da so v zadnji sim update za 2020 že prenesli precej teh multithreading izboljšav, razvitih za 2024 ... me prav zanima, če se bo dejansko poznala razlika. Ker zdaj na 2020 mi več kot pol corov idla, na 2024 zato pričakujem, da bodo vsi nekaj delali.

oo7 ::

Graphics COMPARISON of Microsoft Flight Simulator 2024 vs MSFS2020

Meh ... zdaj že nekaj časa letim z nvidio 3090, ker moja plata, 7900xtx in uefi enostavno ne sodelujejo. Win11 "for workstation" 24h2 pa sem hotel inštalirat kot se šika, tpm, uefi, secure boot, alles.

Zadeva je delala nekaj tednov ... fpsi precej bolj švoh, tam okrog 35 na medium, ampak ok. Očitna izboljšava je, da barve izgledajo kot rgb 0-255, na 7900xtx pa so izgledale kot rgb 16-235, rahlo blede. To vem kako se na linuxu nastavi, na winsih pa ... pitaj boga. Je pa en misterij - na radeonu so vse teksture za ceste bile prikazane, na nvidii vidiš samo v terenu kje je raven in veš da bi morala tam biti cesta, a je lepo vse zeleno. Weird. Tudi zatikanja, trzanja in potemnitev se mi zdi da je na nvidii malo več (ali pa so krivi novejši winsi, ne vem).

Danes probal "nvidia app", zadeva neki updata driverje (561.09 iirc) in po novem se msfs ne naloži niti do default screena, prej krešne. Great improvement. There goes one evening of flying in rain ...

Rollbackal driver, odstranil nvidia app, msfs še vedno krešne ob štartu.

Kaj mi preostane? Kako sploh debugaš v winsih? Na linuxu bi pognal v kak verbose/debug mode ali pa skozi strace/gdb ...

o0o0o0o0o0 ::

Pa si ziher, da ni msfs zjeban? Nazadnje sem letel pred kakšnim letom, potem sem pa zbrisal, ker mi je vedno crashalo. Mal berem flight simulator forum, pa vidim da niso nič popravljali bugov. Nekateri so že od same izdaje.

Kako naj bom zihr? Imam natančno 0 indicev, kaj je narobe. Sprašujem, kako jih pridobim.

eEdbM ::

WinDbg :D

GupeM ::

Kaj na to foro?

Ta vikend imam spet nekaj časa prčkat po tem sadističnem, mazohističnem sistemu ... v Settings appu sem našel page o aplikacijah in v njem MSFS. Tu so trije knofi: repair, reset, uninstall. Naredijo to, kar obljubljajo?

Repair: neko okence za trenutek blinkne na zaslon, mogoče je notri en progress bar, ne vem, ker prehitro izgine. Efekt? Ni spremembe, MSFS še vedno krešira.

Reset: neko okence za trenutek blinkne na zaslon, tokrat za dovolj časa, da vidim da res vsebuje progress bar, a tudi prehitro izgine, da bi razumel, kaj se je zgodilo. Poženem MSFS, ugotovi da nima več contenta, gre v download 140GB krame, počakam cel dan in nato zadeva spet krešne. Brilliant.

Uninstall: ok, tu absolutno pričakujem, kaj se mora zgoditi. Kliknem, nek progress bar se pojavi za mogoče dobro sekundo, a spet ni jasno, kaj točno se je zgodilo. Dobro, da imam MSFS inštaliran na ločen pogon v namenski folder. Pričakujem, da se je spraznil. Pogledam tja ... in ugotovim, da je še vsa krama tam. Briljantno ... tudi najbolj simplistična akcija ne deluje po pričakovanjih. Res vrhunski, user friendly sistem.

Tako MSFS počistim na roke.

Skušam pognat novo inštalacijo iz stora. Store trdi, da je še nisem kupil in da moram ponovno plačat. What? Fuck off, imam dvdje.

Poženem inštalacijo iz dvdjev. Pravzaprav iz net sharea, v katerem so vsi data.cab fajli, da se mi ni treba ukvarjat s fizičnimi mediji. Tekom inštalacije winsi ugasnejo monitor, tako da ga ne morem več zbuditi. Vidim, da je OS še živ, ker se mašina pinga in numlock dela, le slike nimam več. Tako zelo uporabniku prijazno, da grem lahko samo z glavo butat ob zid.

Mašino resetiram in ponovno poženem inštalacijo. Tokrat ves čas drezam miško, da se mi monitor ne ugasne. Zadeva se namesti po pričakovanjih. Grem gledat v Store in zadeva nenadoma trdi, da si MSFS lastim že 4 leta. Ok whatever, daj mi vsaj zadnji update ... nekaj klikam, nekaj se zdownloada in zadeve izgledajo ok, a ni nikjer informacije, ki bi to potrdila. Fingers crossed. Poženem MSFS, ponovno začne downloadat 140GB contenta. Ok, to smo že videli... pustim čez noč, da vidim, če me bo zjutraj pričakal opening screen simulatorja. In joy, zadeva se tokrat ni sesula :) Grem v content manager in začnem downloadat drugih 140GB dodatkov, ki sem jih v minulih letih že nabavil. Mogoče bi moral biti navdušen nad dejstvom, da ima cloud nekje zapisano, kaj vse sem v preteklosti že kupil in mi z enim klikom omogoči, da si zadeve ponovno namestim? Ne vem ... to se mi zdi samoumevna funkcionalnost. Anyway, tekom dneva me content manager vsaj 3x prijazno obvesti, da sem offline in da ne more downloadat krame brez inet povezave. Funny, ker med tem počnem kup stvari online in nisem opazil nobenih prekinitev. Zoprno, da ne poskusi sam nadaljevati ampak čaka mene, da kliknem ponoven download. Butasto.
Aja, monitor je tokrat ves čas prižgan, se sploh ne poskuša ugašat. Pa nisem nič tikal power saving nastavitev ... res konsistenten sistem.

Zaenkrat kaže, da bo ponoči nekoč download končan in da bom mogoče jutri lahko spet letel. Fingers crossed ...

Daniel ::

Diši po težavah z računalnikom.

socialec ::

Event viewer, log files, minidump - nepredstavljeni in nepredstavljivi koncepti, saj vem.

Ne, diši po čisto normalni uporabniški izkušnji na winsih, že zadnjih 30+ let, na 10+ različnih računalnikih. Ta konkretno je serverska plata, ecc ram, preveč dober za winse poganjat. In gibberish v event logu je še en odraz čudovite uporabniške izkušnje: vidim da je bil msfs.exe crash zabeležen, ampak kaj zaboga mi hočejo tiste hex vrednosti v logu povedat, pa nimam pojma. Ne govorim microsoftove hexisščine.

socialec ::

Ena varianta je, da se stresiraš ter pljuvaš levo in desno. Druga je, da v celoti zanemariš neuspešen poskus, ker naslednji poskus je očitno uspešen. Tretja, da pošlješ podrobnosti, ker Rainman.

Domen87 ::

31.10. izide Flybywire A380 (open alpha):
https://fselite.net/content/flybywire-s...

Lušten povzetek:

Sicer pa sem odkril Rutanovega Quickieja ... facsinanten pocket rocket, 5m razpona, pod haubo isti ropotalnik kot v npr. Tomahawku, leti pa 2x hitreje, veliko bolj okreten in odziven. Taprava igrača za ekonomično norenje po kanjonih in soteskah ... who needs F-18 :D

2024 loading ...

nadaljujemo kar v tej temi al začnemo novo za 2024? ;)

Heh, pričakovano. Stuck at 97% :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pegasus ()

In potem "too many users, you're in a login queue" ...

Han ::

o0o0o0o0o0 ::

Letos bom vsaj pol leta počakal preden kupim. Nisem presenečen, da je igra vsa zjebana. Še 2020 je precej hroščat, pa je že 4 leta od izida.

swift ::

upam, da čim prej porihtajo težave, v standard ediciji je airtractor, pa da probamo tega.

MSFS2024 day 2 report: now stuck at 98% :))
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi nesreč Boeingov 737 Max dva zaposlena pred sodišče

Oddelek: Novice / Tožbe
369965 (6668) Fritz
»