» »

Microsoft Flight Simulator (2020)

Microsoft Flight Simulator (2020)

««
9 / 9
»
»»

socialec ::

Takrat pa bo...

pegasus ::

Winsi se spet neki hočejo updatat. Tokrat dobim prijetno sporočilo: Windows Mixed Reality - This feature is no longer part of this version of Windows.

Great ...

Why am I seeing this? - does nothing
Learn more - does nothing
Back - greyed out

Edini na videz funkcionalen knof je Confirm. Great user friendliness! Like bunch of monkeys designed this UI. And feature list. And backwards compatibility promise. Pač, Microsoft in general.

Seljak ::

Kupi original Win os in igro pa ne bo problemov

DamijanD ::

Ta je bila pa nizka...

Ti pokažem račune? Mi čisto nič ne pomagajo, še riti si z njimi ne morem obrisat, ker so digitalni ...

Kaj mi je storiti? Izklopil vse update, odjavil insider program, hitro naredil restore point in naredil backup ... aja, tega ne morem narest z vgrajenim backup orodjem, ker po ene osmih urah crkne. Popolnoma pričakovano. Clonezilla to the rescue...

DamijanD ::

maš win 10 ali 11?

bm1973 ::

Katero verzijo MSFS se splača nabavit...

Han ::

Da, je že na todo listi.

https://arstechnica.com/gaming/2025/06/... ... told you so.

Čakam: msfs port na linux :D

kuglvinkl ::

Mali bi rad začel to letet, na PC.

In me na mrtve prepričuje, da rabi in palico in konzolo za hitrost in karše pride zraven.

Palica, OK. Kaj pa ostalo? Je karkoli uporabnega pri tem?

hvala!
Your focus determines your reallity

Odvisno kako realno izkušnjo želiš ... komot lahko vseskup furaš na tipkovnico in miško, ampak ni to to. Edino če si nastaviš avtopilota, se s tipkovnico prebiješ do začetka steze, vzletiš in vključiš avtopilota. In potem špilaš turista in se razgleduješ naokrog.

Če pa hočeš letet "hands-on", potem pa rabiš vsaj rogovilo, throttle quadrant in pedala.

OK. Kakšno priporočilo?

Odvisno od budgeta. Logitech krama se dobi že zelo poceni, Honeycomb se mi zdi nek price/performance sweet spot (800eur combo za vse tri kose), naprej pa kot pravijo, sky is the limit ;)

Je pa fajn splanirati tudi mizo, kjer si boš to zmontiral. Ker je ta krama dovolj bulky, da jo težko porineš stran, ko jo ne uporabljaš.

gddr85 ::

pedala komot spustiš, če imaš twist stick (razen če jih res rabiš/želiš) in gledaš samo hotas (stick al pa yoke)

ok, hvala!

gddr85 ::

cenejša opcija je potem še en flight sim joystick (aio)
npr. Logitech Extreme 3D Pro ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

jernejl ::

Mogoče bi bilo najbolje, če bi najprej podal okviren budget, ker tukaj se lahko gre od nekaj deset do nekaj tisoč evrov :)
Samo s tipkovnico si ne predstavljam krmiljenja MSFS.
Jaz imam zgoraj omenjeni Logitech Extreme 3D Pro (vidim, da je trenutno na mimovrste v akciji za dobrih 40EUR), to je po moje najceneje, kar lahko dobiš za neko uporabno krmiljenje. Z rotacijo palice (twist) emuliraš pedala, torej se znebiš potrebe po pedalih, ima pa tudi majhno ročico za throttle, torej se znebiš potrebe po throttle quadrantu. Za začetek bi to moralo biti dovolj.
Za dodatnih 100-120EUR lahko recimo dodaš budget friendly pedala (Thrustmaster TFRP Rudder ali Logitech G Saitek Pro Flight Rudder Pedals).
Za še malo več (okrog 230EUR) dobiš tudi budget friendly komplet (palica + pedala + throttle): THRUSTMASTER T-16000M FCS FLIGHT PACK.
Seveda pa obstajajo boljše in temu primerno dražje opcije, nekatere omenjene zgoraj (Honeycomb, VKB,...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Seljak ::

kuglvinkl je izjavil:

Mali bi rad začel to letet, na PC.

In me na mrtve prepričuje, da rabi in palico in konzolo za hitrost in karše pride zraven.

Palica, OK. Kaj pa ostalo? Je karkoli uporabnega pri tem?

hvala!

Tudi če nabaviš najboljšo opremo, boš potreboval še najmanj eno leto, da se boš naučil leteti. Dosti ljudi kupi super opremo, potem pa ugotovijo, da to ni za njih, ker je pretežko,... Za začetek poskusi s paličnim kontrolerjem in tipkovnico, da osvojiš osnove, potem pa boš videl kje si.

Hvala decki, zelo koristni nasveti.

A grafična za full HD je vgrajena dovolj? Al moram mulcu se to nabavit?

Ne, ni dovolj. Mislim, delala bo, a le na diapozitivih na low detajlih. Msfs je ena najbolj grafično zahtevnih aplikacij danes.
Če si omejen grafično, priporočam msfs2020. Ker za 2024 rabiš svež, dokaj močen PC.

PC ima nov, 5600 se mi zdi. Grafična je pa semoja, nek quadro.

Ok, 2060 je dovolj? Ker če ni, potem bo kot praviš 2020.

link_up ::

Pri nas FS2024 normalno deluje na RTX 4060.
In and Out

malix ::

Ojla ekipa. Je kdo iz MB ali okolice, ki bi mi razložil in pokazal osnove, kako sploh začeti s to igrico. Računalnik in opremo imam, nekako pa ne vem kaj vse je potrebno nastavit za uspešen vzlet, let in pristanek.
Hvala.
www.malix.si

Han ::

swift ::

malix je izjavil:

Ojla ekipa. Je kdo iz MB ali okolice, ki bi mi razložil in pokazal osnove, kako sploh začeti s to igrico. Računalnik in opremo imam, nekako pa ne vem kaj vse je potrebno nastavit za uspešen vzlet, let in pristanek.
Hvala.

yoke imaš? najboljša zadeva da dobiš občutek.
predlagam da začnes z cessno 152 ali 172, zelo osnovna letala, najboljša za začetek po pojem mnenju. imaš v MSFS razne tutoriale in pa youtube. jaz sem se vse preko tega naučil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swift ()

malix ::

Han in swift hvala za informacijo. Bom poskusil z videeom. Za predstavitev v živo pa sem še vedno za akcijo :)
Še eno vprašanje. Imam Velocity One Flight kontroler, in nikakor ne uspem v MSFS 2024 nastavit lučk na čelni plošči.
Nekaj se mučim s SIP konektom, pa to 1x dela večinoma pa ne.
Kakšno priporočilo?
www.malix.si
««
9 / 9
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft Flight Simular 2024 izšel s precej poporodnimi krči

Oddelek: Novice / Igre