» »

Microsoft Flight Simulator (2020)

Microsoft Flight Simulator (2020)

««
7 / 7
»
»»

pegasus ::

Yay! Ravno včeraj naročil grafično, da bomo lahko začeli leteti. Internetni oraklji nekaj šlogajo, da bojo šle gpu cene spet gor ...

Kurzweil ::

Cene grafičnih gor??? Potem bo verjetno čas, da stegnem kremplje po novi, nekak gledam Asus 4070ti, da bi lahko na 4k igral vsaj na 60fps...

Drugače pa je bilo prav veselje pogledat tale zadnji video na prejšnji strani, torej updejtana vzhodna Evropa... gledam tale Flight Simulator že nekaj časa, bo treba zgleda tole počas inštalirat....

pegasus ::

2024 bo še boljši, bolj multithreaded :)

Kurzweil ::

pegasus je izjavil:

2024 bo še boljši, bolj multithreaded :)


O čem je govora? Sicer bo počakal na 5000 serijo, pa je menda pred letom 2025 ne bo?!

pegasus ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pegasus ()

Kurzweil ::

@pegasus, a... predvidevam, da je govora o procesorju, kar se tiče multithreaded, ki ga omenjaš?

Katero grafično pa si nabavil oz. na kakšno resolucijo in monitor pa igraš? ... pa koliko FPS zmore?

pegasus ::

MSFS2024 bo organiziran bolj večnitno, da bo bolje izkoriščal večjedrne proce ... ne bo omejen z enim samim threadom, ki naj bi tekel na 5+GHz ... no, počakajmo naslednje leto in bomo videli, kako in kaj.

Ravno včeraj sem naročil en bel 7900xtx, gor pa bo obešen hp reverb g2. Bruhica zagotovljena :D

pegasus ::

There ... po treh tednih sadomazohističnih naporov sem pripravil winse do delovanja in danes uspel odleteti prvih 5 šolskih krogov na LJLJ. Uspeh, Cessna je preživela v enem kosu :D Ni slabo za covid lockdown investicijo ...

pegasus ::

pegasus je izjavil:

Glede na današnje številke o novi generaciji nvidije sem mizi hitro dodal dimnik, ki sem ga ukrojil kar iz embalaže, v kateri je prišla. Ideja je, da se topel zrak izpod mize spravi direktno pod strop, kjer naj toploto odda in ne greje preveč sobe. Moram za test postaviti spodaj eno pečko z okrog 500W in sprobati, če koncept deluje.
S temle sem ful zadovoljen - po pol ure letenja 5 stopinj razlike med temp na mizi in pod stropom. Bo ravno prav za zimske večere in gretje sobe namesto centralne.
Zdaj pa samo še winse krotiti naprej ... so kot stekla zverina, sam palco in tepst ... moje sožalje vsem, ki to uporabljate.

pegasus ::

Evo, zalaufal še VR. Če sklepam po tem, da švicam enako, kot v pravem letalu in da mi je tudi enako slabo, stvar ustvari taprav efekt. Res manjka samo še vonj po olju in bencinu in desetinah sotrpinov, ki so pustili svoj vonj v sedežu :D Tudi občutek klavstrofobičnosti v teh majnih letalih je taprav, z eno razliko - tu lahko glavo porineš ven iz letala in se malo razgledaš naokrog :D

Taksiranje mi še nekaj ne gre od nog, stikala na throttle quadrantu bo treba še nastavit in grafična še nekaj žmrka po luftu ... bo še nekaj dela, da bo zadeva v celoti smooth.

jernejl ::

Kako to, da si za VR nabavil Reverb? Ali ne obstajajo danes novejše in boljše alternative (Pico 4, Meta Quest Pro, Pimax Crystal in verjetno še kakšen)?

pegasus ::

Danes ja, ampak jaz sem to kupoval pred tremi leti.

pegasus ::

Po odletenih cca 10 urah ... pričakoval sem več slabosti in kako bruhico, tako kot v pravem letalu, dobil pa sem občutek pijanosti, ki traja nekako 24h. Če zvečer odletim dve uri, se mi še ves naslednji dan vse ziblje, kot da bi bil na barki. Pa to ni da bi kake vragolije zganjal po virtualnem nebu, ne, samo kar se da dolgočasno letenje od točke A do točke B by the book. Edino zibanje, ki ga tu ustvarjam, je drkanje trimerja, da avion leti naravnost (letim na roke, brez avtopilotov). Dovolj, da mi popolnoma razštela povezavo v glavi med čutilom za ravnotežje in vizualnim inputom. Zdaj tuhtam, ali bi bilo bolje narediti mal pavze ali pa probat "klin se s klinom zbija" in upati, da bo to sčasoma minilo ...

Daniel ::

Kakšno opremo vse uporabljaš za tole (kontrolerji, VR)?

pegasus ::

Honeycomb Alpha & Bravo ter Thrustmaster TPR. Kar ok, večinoma dela vse out of the box, le na throttle quadrantu je treba stikala premapirat na kaj drugega, ker imajo privzeto iste funkcije kot stikala na yokeu. Par ur bluzenja po setup menijih, pa imaš urejeno.

Daniel ::

To je pa precej solidna oprema. A za VR imaš kakšna očala?

pegasus ::

Mal gor poskrolaj ;)

Daniel ::

O glej, pa res piše, TNX.

jernejl ::

pegasus je izjavil:

Honeycomb Alpha & Bravo ter Thrustmaster TPR. Kar ok, večinoma dela vse out of the box, le na throttle quadrantu je treba stikala premapirat na kaj drugega, ker imajo privzeto iste funkcije kot stikala na yokeu.
Kako pa se potem v praksi obnese to iskanje/pritiskanje fizičnih stikal, ko imaš na očeh poveznjena VR očala? Verjetno jih je treba s prsti iskati v prostoru in na pamet poznati mapiranje, da ne pritisneš napačnega?

pegasus ::

To kar gre. Roko imaš na yokeu in sam prste stegneš, da dosežeš stikala. Na levi strani so razne luči, nič kritičnega, na desni strani je rotary knof za magnete in starter, tega drmaš samo na tleh pred začetkom leta. Na throttle quadrantu sem si zaenkrat zmapiral samo parking brake, ostalo si bom dodajal po potrebi.

VFR + VR je kar fajn, ker primarno gledaš ven in instrumente le ošvrkneš periodično, tako da razlika v izgledu panela in tem, kar imaš našraufano na mizi pred sabo ne moti bistveno.

predi ::

Jaz uporabljam DIY Track IR v kombinaciji z opentrack-om. Senzor je PS3 cam z nameščenim filtrom, ki prepušča samo svetlobo, ki jo oddajajo diode na trackerju (850 nm). Deluje dokaj v redu, ko ga enkrat ustrezno skonfiguriraš. VR pa je (a) predrag in (b) bi mi skoraj zagotovo povzročal slabost, kot opisano zgoraj.

pegasus ::

Po dveh tednih pavze in spet enem tednu letenja sem ugotovil, da slabost povzroča - Cessna. Zadeva realistično pluje po zraku kot mehurček pene na valovih morja, če jo letiš ročno, skorajda ne moreš leteti mirno. Tudi varjanta z garminom se še vedno ziblje ... in po parih urah se ti možgani na to privadijo. Od tu potem problemi naslednji dan ;)

Takoj ko se nadgradiš na kak bolj resen avion, recimo bonanzo ali cirrusa, težave izginejo. Oba letita na avtopilotu kot na tirnicah, tudi turbulence čez alpe jima ne delata bistvenih težav in posledično se tudi jaz počutim naslednji dan bistveno bolj stabilnega v real life ;)

Sem si pa danes privoščil par letov v real time in real weather. Dež je lušten, icing deluje malo čudno, mesečina nad oblaki pa je naravnost fantastična. Na sploh nočni let daje občutek kot da sediš v planetariju ...

Začenja pa mi najedat ATC. Identični glasovi in nesmiselna navodila ... najprej hočejo da greš z batnim motorjem na FL240, potem pa ti dajo vfr approach v night ifr razmerah. Good luck with that ... Verjetno bo kak chatGPT opravil bolje, ko ga integrirajo. Je na grafični še dovolj rama frej za kak tak hec ;)

Comandante ::

Začenja pa mi najedat ATC.

Od nekdaj najvecja slabost FS. Komunikacija v resnicnem svetu je popolnoma drugacna, sploh v Evropi. Ce bi dodali malo pameti in prepoznavo govora (da bi lahko govoril z AI), bi to bilo povsem drugace.

pegasus ::

Sem pobrskal in prihaja beyondatc. Kr zabaven napovednik ;-)
Bomo videli, če bo tudi EU style ali samo ameriški ...

pegasus ::

Zdaj že imam nekakšno osnovno idejo, kaj in kako početi z garminom. Kljub temu imam še cel seznam vprašanj. Commandante, priporočaš kak manual / guide / tutorial / course na temo G1000 ? Hvala.

Comandante ::

Jaz sem uporabil ta navodila, sem jih sheral na drajvu:

https://drive.google.com/drive/folders/...

Sicer so DA-42 specific ker sem jaz pac letel konkretno ta avion, ampak 95% funkcij je identicnih/standardnih za vse G1000. Navigacija in komunikacija je standardna, pagi z motornimi instrumenti so specificni. Ampak ko uporabljas enega, znas uporabljati vse :)

pegasus ::

Končno sem pogruntal, kako vklopit amd fsr2. Amd fine wine delivers, letenje je nenadoma postalo še veliko prijetnejše :)
Trenutni špas mi je odkrivanje alpskih dolin in iskanje prehodov na čim nižjih višinah. Pričakovano se skladajo s starodavnimi trgovskimi potmi, tako da lahko spotoma zganjaš še malo turizma in si ogleduješ vse srednjeveške vasice z utrdbami in gradovi iz zraka. Kr nobl.
ATC je sprejemljivo manj tečen, če si na VFR.
Kot absolutno nujni dodatek iz marketplacea bi omenil "FS BIRDS" za regijo sveta, kjer letite. Zelo popestri dogajanje tako na letališčih kot v zraku :)

Zgubljam pa živce z winsi ... to je operating system from hell. Eno samo zahtevo imam, da delajo, pa očitno pričakujem preveč. Ob svežem bootu random enkrat ne dela usb, drugič VR, tretjič desni audio kanal hrešči, četrtič random kombinacija naštetega, nekako v peto se zgodi, da vse špila. Za vsak problem posebej sem iskal rešitve in vedno naletel na "jaja, znan problem, ti sam rebooti pa bo" ... in to folk sprejema kot normalno. Pa pi*** kje jst žvim ...

Han ::

AMD platforma?

pegasus ::

Winsi na hpc spare parts. Na linuxu vse dela ...

Bo treba začet Asobo lobirat za linux port ;)

pegasus ::

More windows fun ...
* miška ima občasno in naključno (nisem še pogruntal vzorca) fokus kak centimeter stran od kazalca na zaslonu. To mi je totalni wtf ... kako je to sploh možno hardversko.
* CPU scheduler je en velik joke. Nobena kombinacija numa in thread pinninga v task managerju ni omogočila smooth delovanja brez trzanja. Edina preostala opcija je bila v biosu furat samo en core per ccd in winsom predstaviti eno samo numa domeno in nenadoma stvari tečejo gladko. Pa kaj je to, win9x?
* Best news, Microsoft ukinja Mixed Reality Portal in z njim podporo za VR :D A to pomeni, da si bom v prihodnje moral za ta špas omisliti eno celo sobo in ene 5 monitorjev? Totalno neresni ... Kje je legendarni backwards compatibility?

MS Windows ... best frustrations on the market, for more than 30 years.

oo7 ::

Microsoft Flight Simulator x Dune - Official Launch Trailer

««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi nesreč Boeingov 737 Max dva zaposlena pred sodišče

Oddelek: Novice / Tožbe
368492 (5195) Fritz
»

nakup računalnika za flight simulator 2020

Oddelek: Kaj kupiti
131567 (1276) pegasus
»

Microsoft presenetil z napovedjo novega Flight Simulatorja

Oddelek: Novice / Igre
135287 (2185) pegasus
»

Star Citizen podrl rekord v skupnostnem financiranju

Oddelek: Novice / Igre
4513498 (10981) Truga
»

Simulator letenja za darilo-nujno prosim za nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
133756 (3489) merlin2

Več podobnih tem