Forum » Zvok in slika » Počasen prižig zaslona/ prikaz slike
Počasen prižig zaslona/ prikaz slike
neny24 ::
nekaj dni se mi dogaja, da ko prvič v dnevu prižgem računalnik se mi ekran ne prižge takoj. Se pravi slika se pojavi po cca 2 minutah. in to se dogaja samo ko ga prižgem prvič v dnevu. če ga uporabljam nekaj časa in ugasnem se prižge zaslon normalno.. drugače je vse ok, ni artefaktov ali česa drugega.
Sumim na kondenzatorje v ekranu
Ahim ::
nekaj dni se mi dogaja, da ko prvič v dnevu prižgem računalnik se mi ekran ne prižge takoj. Se pravi slika se pojavi po cca 2 minutah. in to se dogaja samo ko ga prižgem prvič v dnevu. če ga uporabljam nekaj časa in ugasnem se prižge zaslon normalno.. drugače je vse ok, ni artefaktov ali česa drugega.
Dobro sumis (low ESR elektroliti v napajalnem delu). Pomenjaj z ustreznimi nadomestki (npr. Panasonic FR so cenovno dokaj ugodni, lahko dobavljivi v vseh moznih kapacitetah in napetostih), preden crkne kaj od polprevodnikov.
Pri tem prej poglej koliko imas prostora (premer in visina), da jih lahko spravis na mesto prejsnjih (tisti so ponavadi najnizje mozne napetosti, lahko vzames en razred visje, ce pasejo, npr. 25V naemsto 20V).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ugaša med prižiganjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1113 (726) | ncop1 |
» | Monitor rabi 1 uro, da se "ogreje" in prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1824 (1037) | Furbo |
» | moder ekranOddelek: Pomoč in nasveti | 1270 (1014) | gogregy |
» | Računalnik dela prepočasiOddelek: Pomoč in nasveti | 3361 (2703) | Volta |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12263 (11650) | k0lar |