» »

Ukinitev dodatnega zavarovanja

Ukinitev dodatnega zavarovanja

1
2
3 4 5

LeQuack ::

gozdar1 je izjavil:

Dopolnilno zavarovanje je vsaj ena stvar, ki jo morajo plačevati vsi.
Zaposleni, še posebej "bogataš" z 1500 evri plače je v sloveniji molzna krava za vse ostale, medtem se mu tisti ,ki poslujejo brez računov, oddajajo na črno, upokojenci v graščinah,.. smejijo v brk in veselo koristjo usluge socialne države.


Res je, za vsakega prebivalca bi se moralo voditi koliko davkov je vplačal in koliko jih je že porabil.
Quack !

Spura ::

imagodei je izjavil:

Spura je izjavil:

Kaksno lupljenje, ce pa gre za ne-nujno storitev zavarovanja. Ena redkih stvari v Sloveniji, kjer se lahko odlocis da bos prevzel financno tveganje.

No dej, ne bluzi. Razen nekaj hazarderjev tole "prostovoljno" "dodatno" zavarovanje plačujemo vsi. A veš zakaj? Ker nam je jasno, da če ne plačuješ, na leto prihraniš 300 EUR, give or take. Če pa moraš v bolnišnico samo prespati, je pa to 1000 EUR doplačila kot bi rekel keks.

Ja in? V kolikor lahko financno krijem te stroske, potem zavarovanja po definiciji ne rabim. Ker 1000 eur krat verjetnost da se nekaj takega zgodi v nekem mesecu je velik velik velik velik manj kot 35 eur. Ne samo da teh 35 eur vkljucuje obratovalne stroske in marzo zavarovalnice, tukaj je tudi dejstvo da nekatere skupine ta doplacila prakticno mesecno koristijo, jst pa ne. Torej MORA biti dejanski value ce bi gledali samo verjetnosti eventov in njihov cost cirka 5 eur na mesec ali manj, ce si moski pod 35 let ki se ne ukvarja s kontaktnimi sporti (kot si napisal, kosarka ni adrenalinski sport, je pa neumen kontaktni sport, kjer so poskodbe KONSTANTNE, pisat o zvitju gleznja pri rekreativni kosarki je tko kot bi jst razlagu da grem v stacuno po kruh pa mlek).

Ljudje v penziji, ljudje ki se ukvarjajo z raznimi sporti in zenske tipicno vsako leto korisitjo veliko tega denarja in imajo prakticno konstanten tok zavarovalniskih dogodkov. In hvala bogu mi ni treba tudi tukaj participirat. Ce bi pa res rabu bi pa kasneje vplacu pa pozrl un malus.

Resnicni zmagovalci v tej zgodbi so stari ljudje, ki so zaceli vplacevat (brez predhodnega 40 letnega placevanja tega) in se takoj znebili vec kot 100 eur doplacil mesecno.

To da ga vsi placujete, je pa vas problem, in ta da si ga premozni ljudje placujejo meni samo kaze na totalen uspeh marketinga in totalen uspeh socialnega pritiska.

#000000 je izjavil:

Mene osebno moti samo vmešavanje zavarovalnic v zdravljenke konkretne osebe, to je, da oni odločajo kaj je nujno in kaj bodo posledično plačale, in kaj ne, namesto da o tem odloča Zdravnik ki te zdravi, kolega je čakal 18 mesecev na opreacijo kile, a mel je bulo da mogu nosit večjo cifro hlač da ga ni tiščalo in se je malo manj videlo, je to sprejemljivo ? Zame NE. Morbit je zato bolje da denar dobi direkt zdravstvo, seveda bodo tudi oni selektirali kaj je nujno in kaj ni, ampak upam da bo imel zdravnik ki te obravnava več besede pri tem kaj je nujno in kaj ni. Če se zadeva ne bo izjalovila sevede in ker bo denar na enem mestu bo lažje hapat po njem ?? !!

Tuki nimajo zavarovalnice za dopolnilno zavarovanje nobene vloge. To je stvar ZZZS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spura ()

Spura ::

49106 je izjavil:

jernejl je izjavil:

49106 je izjavil:

Boš pa plačal premijo(3% za vsako leto), ko se boš dopolnilno zavaroval.
Če bodo dopolnilno ukinili, potem zelo verjetno tega pravila ne bodo prenesli v obvezno... v tem primeru se bodo špekulantje temu doplačilu najbrž izognili :)


Kaj sploh krije obvezno zavarovanje, če sploh kaj?

Isto kot to dopolnilno, ki ga placujes pa niti ne ves kaj je. In ce kako stvar umaknejo iz obveznega zavarovanja, izgine tudi iz dopolnilnega, placujes pa enako :)

Wrop ::

imagodei je izjavil:


Ja, za marketing 7 milijonov, za obratovalne stroške pa 32 milijonov.

Pretekla leta smo se ukvarjali s preplačanimi srčno-žilnimi opornicami, ko so bolnišnice preplačale 810.000 EUR v enem letu. Tebi se pa 7 milijonov našega denarja, ki smo ga vplačali za namene financiranja zdravstvenih storitev, pa ga Vzajemna nameni za reklamiranje storitev, ne zdi kriminal?

Da se bo kolk podražil, si se zdaj gladko izmislil.


Preplačale so glede na najcenejši nakup slovenskih bolnišnic. Ko so primerjali glede na ceno nakupov švedsko/finske bolnišnice je to zneslo 1,2 milijona €. Samo pri eni vrsti materiala. To je tako, ko bolnišnice v državah z nizko stopnjo korupcije kupujejo direktno od proizvajalca oz. proivajalčevega zastopnika. Mi nismo pa niti blizu niti za zgled si jih ne jemljemo.

Stroški pridobivanja zavarovanj DZZ je Vzajemna dala 5,5 milijona, za cel markenting je šlo 7. Ne, ne zdi se mi to kriminal, lahko pa bi ta denar porabili direktno v zdravstvu. Celo raje bi to sam videl, če bi bil njihov zavarovanec.

Obratovalni stroški Vzajemne za DZZ za leto 2018 so bili 27 milijovov. Četudi gre vse to v zdravstvo, pa vemo, da niti približno ne bo tako, kaj boš s tem dodatnim denarjem na boljšem, če pa smo ravno dve leti nazaj v bolnišnice vrgli preko 135 milijonov, pa kje se to pozna? S tem ne boš rešil zdravstva. Kvečjemu bo še slabše, saj se bo obseg plačnikov še precej zmanjšal, če bo šlo po tem načinu, kot si ga predstavlja Levica. Pa pazi to, teh 150 milijonov, ki strižejo, je v času konjukture. Kaj bo, ko bo prišla kaka krizica in bo spet kakih 120.000 brezposelnih. Koliko bo takrat šele striglo.

Kolk je samo prispodoba. Samo v UKCLJ gre mimo javnih razpisov cca 80 milijov za nakup materiala. Več kot polovica denarja torej. Levica se ne buni. Stanje se pa ne izboljšuje.

Eni hočemo malo več vedeti, kdo, kaj, kako se bo stanje v zdravstvu izboljšalo, če ukinimo "(neo)kapitalistična" dodatna zavarovanja ter kdo in koliko bo to plačal. Kaj bo z obsegom plačnikov. Če bo levji delež aktivno prebivalstvo plačevalo, kaj bo, če se obseg aktivnega prebivalstva zmanjša na 800.000 ljudi (polni delovni čas). Kdo bo doplačeval takrat in koliko. To so bolj relevantna vprašanja, ne pa teh nekaj 10 milijonov. 13x kratnik tega smo samo dve leti nazaj vrgli v bolnišnice.

LeQuack ::

Ali pa če smo enotni EU trg naj imamo izbiro se zdravstveno zavarovati pri kateri drugi zavarovalnici v EU.
Quack !

Wrop ::

Kakšno motivacijo ima ena švedska zavarovalnica plačevati še korupcijski davek pri posegih, ki se izvajajo v Sloveniji. Zakaj bi švedska zavarovalnica plačala za isti kolk 2000 €, če ga pa na švedskem plača 1200 €?

WizzardOfOZ ::

srčni spodbujevalnik
- cena pri prizvajalcu - 500EUR
- cena pri prvem avstrijskem ponudniku - 750EUR
- cena za klinični center - 5000EUR (5 preprodajalcev v sloveniji si vzame po 900EUR provizije in proizvajalcu plačajo osnovnih 500EUR)

Zgodovina sprememb…

jype ::

Link?

Mare2 ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Po mojem mnenju, bi naredili veliko že, če bi zgolj prenesli to grozno breme zbiranja premij iz zasebnih zavarovalnic na ZZZS. To bi pomenilo dodatne zaposlitve v ZZZS in izguba zaposlitev v privatnih zavarovalnic, vendar bi prihranili tistih ~60 mio EUR za "marketing".


Zavarovalnice se bodo posvetile vzporednemu zdravstvu v zasebnih zavodih. Imajo že npr. brez čakalnih vrst pri specialistu ...

https://www.google.com/search?client=fi...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

nekikr ::

jype je izjavil:

Link?

Pri nas tudi štirikrat dražje kot v tujini Jeseni so v oddaji Tarča razkrili, da srčna klinika v finskem Tampereju žilne opornice tretje generacije kupuje po 130 evrov, medtem ko v Sloveniji druge bolnišnice slabše opornice bolnišnice plačujejo tudi po 400 evrov. Razlog za tako nizke cene je v tem, da se ne pogovarjajo s posredniki, ampak nabavljajo neposredno pri proizvajalcih. PROFIMEDIASZgodba o preplačilih žilnih je stara in gre v leto 2013, ko se je izkazalo, da slovenske bolnišnice kupujejo stente tudi po štirikrat višji ceni kot v tujini. V UKC Ljubljana so takrat zamenjali dobavitelja in namesto pri domačem Mark Medicalu začeli kupovati pri cenejšem poljskem dobavitelju.

Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/aktualn... - www.zurnal24.si


Malo je pretiraval, ampak 5 kratnik cene je pa povsem vsakdanja stvar, ki niti ni omembe vredna. Pa je to zgolj en artikel, v tej celotni mafijski zgodbi. Ampak, hej, je pa naše in nacionalno, zato ni problem v višini sredstev, ki se izgubijo! Bomo pa z dvema lopatama notri metali.

zmaugy ::

Gagarin je izjavil:

Heh, vsi tule navdušeni, ne vem a ste sami nezaposleni ali pa upokojenci. Velika večina zaposlenih nas bo z ukinitvijo plačevala precej več...V dodoče bomo imeli pravice iz dopolnilnega vsi, plačevali pa bomo te pravice za vse samo zaposleni.


Ma ja, dejmo pustit reveže da crknejo na cesti, kot to delajo v ZDA, ane? A te ni sram za tale komentar?

Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Mr_Globus ::

zmaugy je izjavil:

Gagarin je izjavil:

Heh, vsi tule navdušeni, ne vem a ste sami nezaposleni ali pa upokojenci. Velika večina zaposlenih nas bo z ukinitvijo plačevala precej več...V dodoče bomo imeli pravice iz dopolnilnega vsi, plačevali pa bomo te pravice za vse samo zaposleni.


Ma ja, dejmo pustit reveže da crknejo na cesti, kot to delajo v ZDA, ane? A te ni sram za tale komentar?



Brez dnarja ni muzike.

zmaugy ::

A veš kaj se v skrajni posledici tega razmišljanja zgodi? Tole:

Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Mr_Globus ::

Jap, njega so obglavli ker ni finaciral vsem lenobam kruha in zdravil 8-O

jernejl ::

zmaugy je izjavil:

Ma ja, dejmo pustit reveže da crknejo na cesti, kot to delajo v ZDA, ane? A te ni sram za tale komentar?

V ZDA:
The Emergency Medical Treatment and Active Labor Act (EMTALA)[1] is an act of the United States Congress, passed in 1986 as part of the Consolidated Omnibus Budget Reconciliation Act (COBRA). It requires hospital Emergency Departments that accept payments from Medicare to provide an appropriate medical screening examination (MSE) to anyone seeking treatment for a medical condition, regardless of citizenship, legal status, or ability to pay. Participating hospitals may not transfer or discharge patients needing emergency treatment except with the informed consent or stabilization of the patient or when their condition requires transfer to a hospital better equipped to administer the treatment.
Emergency Medical Treatment and Active Labor Act @ Wikipedia

Ob tem v Sloveniji:
Petdesetletnik je ponoči prišel na urgenco zaradi težav pri dihanju. Odslovili naj bi ga, ker ni imel napotnice. Ko se je odpravil v sosednji zdravstveni dom po napotnico, se je zgrudil in umrl.
https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

billy ::

"odslovili naj bi ga"...zakaj bi sploh na urgenci rabil napotnico? jaz še nikoli rabil.

zmaugy ::

jernejl je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ma ja, dejmo pustit reveže da crknejo na cesti, kot to delajo v ZDA, ane? A te ni sram za tale komentar?

V ZDA:
The Emergency Medical Treatment and Active Labor Act (EMTALA)[1] is an act of the United States Congress, passed in 1986 as part of the Consolidated Omnibus Budget Reconciliation Act (COBRA). It requires hospital Emergency Departments that accept payments from Medicare to provide an appropriate medical screening examination (MSE) to anyone seeking treatment for a medical condition, regardless of citizenship, legal status, or ability to pay. Participating hospitals may not transfer or discharge patients needing emergency treatment except with the informed consent or stabilization of the patient or when their condition requires transfer to a hospital better equipped to administer the treatment.
Emergency Medical Treatment and Active Labor Act @ Wikipedia

Ob tem v Sloveniji:
Petdesetletnik je ponoči prišel na urgenco zaradi težav pri dihanju. Odslovili naj bi ga, ker ni imel napotnice. Ko se je odpravil v sosednji zdravstveni dom po napotnico, se je zgrudil in umrl.
https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...


1. A si pogledal linkani video, kjer so žensko, ki očitno ni bila ok, zabrisali z vozička na parkingu na tla? In the US of A.
2. Ne pametuj o primeru iz Slovenije, ki ga ne poznaš. Na urgenci so mu povedali, da če nima napotnice in se izkaže, da mu ni nič resnega, bo moral sam plačati pregled. Komot bi ostal na urgenci, če bi hotel in in bi dobil ustrezno nego, niso to ZDA, ko ti najprej preverijo bančni račun.
Od urgence do zdravstvenega doma je takrat tam bilo nekaj 10 m, zdaj je pa tudi, le da je urgenca nova in na drugi strani kot prej, v vsakem primeru ni neka razdalja in človek je očitno ocenil, da mu to ne bo problem, kar se zdi smiselno. Tako da kot rečeno, ne nabijaj.

billy je izjavil:

"odslovili naj bi ga"...zakaj bi sploh na urgenci rabil napotnico? jaz še nikoli rabil.


Nabija. Šel je na urgenco bolnice, postopek je pa, da bi moral najprej na urgenco ZD par metrov stran.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

zmaugy ::

Mr_Globus je izjavil:

Jap, njega so obglavli ker ni finaciral vsem lenobam kruha in zdravil 8-O


Le od kod je on dobil “kruha in zdravil”? Lej, like it or not, to se zgodi, ko psihopati postanejo preveč požrešni.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jernejl ::

zmaugy je izjavil:

1. A si pogledal linkani video, kjer so žensko, ki očitno ni bila ok, zabrisali z vozička na parkingu na tla? In the US of A.
Sem, ko so jo poslali ven, ni umrla. Vsaj ne, dokler traja video. Za razliko od slovenskega primera, kjer so na smrt bolnega človeka poslali na prag urgence umret.

2. Ne pametuj o primeru iz Slovenije, ki ga ne poznaš. Na urgenci so mu povedali, da če nima napotnice in se izkaže, da mu ni nič resnega, bo moral sam plačati pregled.
Na smrt bolnega človeka so poslali ven iz urgence - v smrt.

v vsakem primeru ni neka razdalja in človek je očitno ocenil, da mu to ne bo problem
Tako je - tisti človek strokovnjak, ki bi mu moral pomagati, je očitno ocenil, da ga lahko pošlje ven iz urgence.

Nabija. Šel je na urgenco bolnice, postopek je pa, da bi moral najprej na urgenco ZD par metrov stran.
Nabijaš ti. Na smrt bolan človek je prišel na urgenco po strokovno pomoč, pa so ga poslali ven umret. V tvojem linkanem videu nikogar niso poslali v smrt.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

Vazelin ::

zmaugy je izjavil:


Nabija. Šel je na urgenco bolnice, postopek je pa, da bi moral najprej na urgenco ZD par metrov stran.

O fak a ti to resno?;(( Torej se morš držati protokola, da ti v SLO pomagajo? Če se ne držiš protokola lahko umreš. In ti to zagovarjaš samo, ker se je zgodilo v Sloveniji?:)) kako zlobna oseba si ti, če ti je to normalno in opravičljivo
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zmaugy ()

zmaugy ::

jernejl je izjavil:

zmaugy je izjavil:

1. A si pogledal linkani video, kjer so žensko, ki očitno ni bila ok, zabrisali z vozička na parkingu na tla? In the US of A.
Sem, ko so jo poslali ven, ni umrla. Vsaj ne, dokler traja video. Za razliko od slovenskega primera, kjer so na smrt bolnega človeka poslali na prag urgence umret.

2. Ne pametuj o primeru iz Slovenije, ki ga ne poznaš. Na urgenci so mu povedali, da če nima napotnice in se izkaže, da mu ni nič resnega, bo moral sam plačati pregled.
Na smrt bolnega človeka so poslali ven iz urgence - v smrt.

v vsakem primeru ni neka razdalja in človek je očitno ocenil, da mu to ne bo problem
Tako je - tisti človek strokovnjak, ki bi mu moral pomagati, je očitno ocenil, da ga lahko pošlje ven iz urgence.

Nabija. Šel je na urgenco bolnice, postopek je pa, da bi moral najprej na urgenco ZD par metrov stran.
Nabijaš ti. Na smrt bolan človek je prišel na urgenco po strokovno pomoč, pa so ga poslali ven umret. V tvojem linkanem videu nikogar niso poslali v smrt.


Nihče nikogar ni namerno poslal umret. Definitvno da je za nazaj vsak general, ampak če se bi človek odločil ostati na urgenci, ga ne bi odslovili. Definitivno pa je z današnjim vedenjem to bila napačna odločitev osebja, da so mu to rekli, kar se jim bo še dolgo otepalo.
Tisto žensko so očitno v ne preveč dobrem stanju dobesedno vrgli na cesto. Glede na to, v kakšnem stanju je bila, bi lahko odlutala in padla pod kakšen avto, še dobro da sta bila zraven tista aktivista za first amendment in ji pomagala.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Vazelin ::

Glede ukinitve: velik problem bo, ko bo brezposelnost spet narasla na 10% plus. Takrat se bo pritisk na zaposlene enormno povečal. To sedaj seveda nobenega ne zanima. Večno žal ne bodo mogli financirati vseh. Če brezposelnost naraste na 10% bo kaj, premije dvignili za par desetakov?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

zmaugy ::

Kot rečeno, ko ljudi stisneš ob zid dovolj močno, privlečejo na trge giljotino.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Vazelin ::

zmaugy je izjavil:

Kot rečeno, ko ljudi stisneš ob zid dovolj močno, privlečejo na trge giljotino.

Ja ja floskule lahko govoriš tri dni zapored. Govorim v primeru, da gre brezposelnost čez 10%. Komu boš vzel, revnim zaposlenim, ki se bodo vsak dan tresli za službo? Če ni denarja ga ni. Pusti sedaj to optimalno stanje (in še v tem stanju gre komaj proračun čez). Operiraj z dvema milijardama manj javnih sredstev in boš videl rezultat. Da, giljotina bo rešila problem :rollseyes

Je pa to tako ali tako problem vedno in ne samo v tem primeru
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

jernejl ::

zmaugy je izjavil:

Definitvno da je za nazaj vsak general, ampak če se bi človek odločil ostati na urgenci, ga ne bi odslovili.
Aha, se pravi na smrt bolan človek mora biti pripravljen še protestirati in se boriti proti morebitnim napačnim odločitvam osebja, da si pribori oskrbo, ki ga bo obvarovala pri življenju.

zmaugy je izjavil:

Definitivno pa je z današnjim vedenjem to bila napačna odločitev osebja, da so mu to rekli, kar se jim bo še dolgo otepalo.
Ja, saj so bili že pravnomočno obsojeni. Ampak tudi v ZDA obstaja zakon, da se nujne medicinske pomoči ne sme nikomur odreči. Zdaj če kdo to počne, mora biti pripravljen za svoje početje tudi kazensko odgovarjati.

zmaugy je izjavil:

Tisto žensko so očitno v ne preveč dobrem stanju dobesedno vrgli na cesto. Glede na to, v kakšnem stanju je bila, bi lahko odlutala in
Morda so ocenili, da ni življenjsko ogrožena.
Tudi pri nas so sicer človeka, ki je bil že oblečen v pižamo, iz bolnišnice poslali domov, ker ni plačal zdravstvenega zavarovanja: primer Smrtnik.

zmaugy ::

Po mojem je dovolj, če rečeš "ni problema, hočem da me pregledate vseeno".
To se mi zdi manj težko kot tisto, s čimer se je soočila ženska z videa, ki so jo vrgli na asfalt.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Lonsarg ::

Posamezni primeri ne morejo biti baza za primerjavo sistemov. Dejstvo je da Amerika ima večklasni sistem ki se med sabo gleda grdo, sam meje so zabrisane. Kam bo vse to eskalirall bomo najbrž videli še začasa svojega življenje, to da sem bencim marsikje tam plačeval z dajanjem kreditne kartice pod režo v kletki je že ena konkretno vidna posledica.

jernejl ::

zmaugy je izjavil:

Po mojem je dovolj, če rečeš "ni problema, hočem da me pregledate vseeno".
Zelo se motiš, če misliš, da so bili zdravstveni delavci pravnomočno obsojeni zgolj zato, ker Kajtna ni rekel "ni problema, hočem da me pregledate vseeno".

zmaugy ::

Tisto osebje iz videa iz ZDA verjetno sploh ne bo odgovarjalo, ker je ta praksa tako zelo razširjena.
O tem je govoril že Moore pred veliko leti.
Očitno je naš sistem boljši in bolj human od ameriškega.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jernejl ::

zmaugy je izjavil:

Očitno je naš sistem boljši in bolj human od ameriškega.

Ja, gospa iz videa v ZDA bo očitno morala trpeti precej dalj časa, kot je bilo potrebno trpeti Kajtni, preden je odšel na drugi svet.
Naš sistem je Kajtno precej bolj učinkovito in humano poslal v smrt, kot bo ameriški sistem omenjeno gospo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zmaugy ()

zmaugy ::

jernejl je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Očitno je naš sistem boljši in bolj human od ameriškega.

Ja, gospa iz videa v ZDA bo očitno morala trpeti precej dalj časa, kot je bilo potrebno trpeti Kajtni, preden je odšel na drugi svet.
Naš sistem je Kajtno precej bolj učinkovito in humano poslal v smrt, kot bo ameriški sistem omenjeno gospo.


Tvoj komentar je povsem neprimeren in pove veliko o tebi.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

zmaugy ::

Drugače pa tole:

http://thepatientfactor.com/canadian-he...

Glede na to, da imajo ZDA več kot dvakrat višji GDP per capita od Slovenije, je res žalostno, da so zgolj za eno mesto boljši od nas.
Sam sem definitivno zadovoljen, da ne živim v ZDA - sploh kar se tiče zdravstva.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Vazelin ::

Imo bi moralo zavarovanje nadgraditi tiste, ki pazij(m)o na svoje telo. Ne more nek whale isto placevati, kot random Chad z manj od 15%Body fat in idealnim indeksom teže
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

LeQuack ::

Vazelin je izjavil:

Imo bi moralo zavarovanje nadgraditi tiste, ki pazij(m)o na svoje telo. Ne more nek whale isto placevati, kot random Chad z manj od 15%Body fat in idealnim indeksom teže


Socializem pravi da so vsi enaki, torej ne mora obstajati debel ali pa suh človek, vsi so enaki.
Quack !

louser ::

Vazelin je izjavil:

Imo bi moralo zavarovanje nadgraditi tiste, ki pazij(m)o na svoje telo. Ne more nek whale isto placevati, kot random Chad z manj od 15%Body fat in idealnim indeksom teže

Nekdo, ki pa ne more dobiti dostojnega šihta zaradi svoje bolezni, naj ga pa vrag jebe a?
Sploh ker se ga delodajalci izogibajo kot hudič križa, potem ga naj pa pahnemo še v večjo finančno stisko?
Naj kar raste dodatek vzporedno z dohodkom.

jernejl ::

louser je izjavil:

Naj kar raste dodatek vzporedno z dohodkom.

Točno tako! Da bo še kakšen inženir več odšel v tujino. In še kakšen pek več z balkana prišel k nam. Potem se boste pa zgražali, zakaj so pri nas nizke plače in nizka dodana vrednost. In kakopak s prstom kazali na delodajalce, ki s peki ne znajo razviti state-of-the-art proizvodov z visoko dodano vrednostjo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

antartide ::

čim se slišal za to idejo da se ukine dodatno, takoj sem si mislil da je zelo slaba ideja. Glede na to kaj imamo na razpolago vse, naj se to dodatno plačuje, ni konec sveta 30€ al kok je. Obenem pa bi šli rezat varstveni dodatek. Jaz sem itak vedel da bodo same take neumne , če bo ta vlada. In res je. Če ne bo naslednja vlada ena dobra, bo treba začet gledat druge države kam se da it.
i9 9900k | 32GB DDR4 3600Mhz RGB
RTX 2060 | 1TB M.2 SSD PCIe 3.0x4
1TB M.2 SSD PCIe 3.0x4 | Thermaltake View 71 TG RGB

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: amacar ()

zmaugy ::

Najboljše da greš v kakšno Dansko...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

antartide ::

mam tam sorodnike. Bi lahko šel. Samo mi je predrago vse. Pa tud jezik meh
i9 9900k | 32GB DDR4 3600Mhz RGB
RTX 2060 | 1TB M.2 SSD PCIe 3.0x4
1TB M.2 SSD PCIe 3.0x4 | Thermaltake View 71 TG RGB

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: louser ()

zmaugy ::

Vprašaj jih, koliko tam stane nov avto. In zakaj.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

antartide ::

vem... smo že govorili o temu.

ta vlada je joke
i9 9900k | 32GB DDR4 3600Mhz RGB
RTX 2060 | 1TB M.2 SSD PCIe 3.0x4
1TB M.2 SSD PCIe 3.0x4 | Thermaltake View 71 TG RGB

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: amacar ()

zmaugy ::

Nisi razumel. Na Danskem so zelo visoki davki - že od nekdaj. Ampak ljudje ne bežijo iz te države.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

nekikr ::

Pa saj sama višina davkov ni tak problem, problem je kaj dobiš za plačilo njih. V Sloveniji se radi trkamo po prsih, kako imamo vse zastonj v zdravstvu. Realna slika je pa taka, da je zastonj samo, če gre za urgentno stvar, v tem primeru te res ne bodo pustili umreti. Če gre pa za neko stvar, ki ne ogroža življenja, potem moraš pa kar lepo plačati ali pa se sprijazniti z dejstvom, da boš na vrsti, ko bo stanje še precej slabše kot je zdaj. Ravno se menim kam bom peljal, samoplačniško, mami, ker ima kalcinacijo v rami, v javnem zdravstvu bo pa na vrsti šele ko se planeti poravnajo.
In to je problem. Da plačuješ ogromno raznih stvari, na koncu pa ni kaj dosti videti, razen preplačanih maket, hudih projektov tipa Teš6 in zlatih tirov. Če bi za svoj denar nekaj dobil, bi bilo pa jamranja precej manj. Ne bo pa balkanec čez noč postal Danec, kultura se razvija skozi desetletja in stoletja, ampak nekje je pač treba začeti.

zmaugy ::

nekikr je izjavil:

Pa saj sama višina davkov ni tak problem, problem je kaj dobiš za plačilo njih. V Sloveniji se radi trkamo po prsih, kako imamo vse zastonj v zdravstvu. Realna slika je pa taka, da je zastonj samo, če gre za urgentno stvar, v tem primeru te res ne bodo pustili umreti. Če gre pa za neko stvar, ki ne ogroža življenja, potem moraš pa kar lepo plačati ali pa se sprijazniti z dejstvom, da boš na vrsti, ko bo stanje še precej slabše kot je zdaj. Ravno se menim kam bom peljal, samoplačniško, mami, ker ima kalcinacijo v rami, v javnem zdravstvu bo pa na vrsti šele ko se planeti poravnajo.
In to je problem. Da plačuješ ogromno raznih stvari, na koncu pa ni kaj dosti videti, razen preplačanih maket, hudih projektov tipa Teš6 in zlatih tirov. Če bi za svoj denar nekaj dobil, bi bilo pa jamranja precej manj. Ne bo pa balkanec čez noč postal Danec, kultura se razvija skozi desetletja in stoletja, ampak nekje je pač treba začeti.


Se strinjam z napisanim, po drugi strani pa se kljub temu, da je v našem zdravstvu marsikaj narobe, ne bom metal na trepalnice, če ukinejo dodatno zavarovanje in bom zaradi tega plačal nekaj več za zdravstveno zavarovanje, ker bojo precej manj premožni plačali še manj.
Problemi korupcije in neučinkovitosti v zdravstvu se naj rešujejo ločeno od tega. Moje mnenje je, da se naj uredi izobraževanje zdravnikov na način, da je faks zastonj, vendar je potem obveza po koncu študija odgovorno oddelati določeno število let v javnem zdravstvu. Enako po plačani specializaciji, vključno s konkurenčno prepovedjo. Če delaš v javnem zdravstvu, ne delaš popoldne v privat ordinaciji. Izberi eno ali drugo.
Korupcijo pri nabavah se pa rešuje generalno in ne samo v zdravstvu, ker tudi je generalni slovenski problem. Treba se je za začetek vprašati katere ustanove in mediji podpirajo status quo in jim nato ukiniti financiranje.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

WizzardOfOZ ::

zmaugy je izjavil:

Moje mnenje je, da se naj uredi izobraževanje zdravnikov na način, da je faks zastonj, vendar je potem obveza po koncu študija odgovorno oddelati določeno število let v javnem zdravstvu. Enako po plačani specializaciji, vključno s konkurenčno prepovedjo. Če delaš v javnem zdravstvu, ne delaš popoldne v privat ordinaciji. Izberi eno ali drugo.


Sej faks je zastonj, samo stari doktorji držijo roko nad specializanti. Problem je da mladi kirurgi bi radi doktorirali, pa jih doktorji nazaj držijo tudi po 10 let, v tem času pa naredijo specializanti na stotine operacij, pod katere je podpisan doktor/mentor.

louser ::

jernejl je izjavil:

louser je izjavil:

Naj kar raste dodatek vzporedno z dohodkom.

Točno tako! Da bo še kakšen inženir več odšel v tujino. In še kakšen pek več z balkana prišel k nam. Potem se boste pa zgražali, zakaj so pri nas nizke plače in nizka dodana vrednost. In kakopak s prstom kazali na delodajalce, ki s peki ne znajo razviti state-of-the-art proizvodov z visoko dodano vrednostjo.

Imam več denarja kot drugi, a želim plačati manj ali enako kot socialno ogroženi.
Bruh bru *intenzivno tolčenje po prsih*

Mato989 ::

louser je izjavil:

jernejl je izjavil:

louser je izjavil:

Naj kar raste dodatek vzporedno z dohodkom.

Točno tako! Da bo še kakšen inženir več odšel v tujino. In še kakšen pek več z balkana prišel k nam. Potem se boste pa zgražali, zakaj so pri nas nizke plače in nizka dodana vrednost. In kakopak s prstom kazali na delodajalce, ki s peki ne znajo razviti state-of-the-art proizvodov z visoko dodano vrednostjo.

Imam več denarja kot drugi, a želim plačati manj ali enako kot socialno ogroženi.
Bruh bru *intenzivno tolčenje po prsih*


Zakaj bi moral plačevat več? A si ni zaslužil več denarja ker je bolj sposoben, se bolj trudil, imel več poznanstev itd...? Zakaj bi zaradi tega moral plačevat drugim več =)

Tudi v menzi dobi debel enako porcijo kot suh... zakaj ne dobi duple?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

zmaugy ::

Ker ko nekdo zboli za hudo nalezljivo boleznijo in ga ne zdravijo, se lahko takšna bolezen razširi tudi nate, ki si oh in sploh sposoben in priden in vse to. In nato lahko celo umreš, ker enega reveža niso pozdravili.
Na primer.
Ali pa se enemu, ki je v stalnem strahu pred izgubo službe, ker potem ne bi imel denarja za zdravila, ob dejanski izgubi službe strga, vzame puško in postreli pol supermarketa, med žrtvami pa so tudi "ta pridni, bogati, sposobni...".
In še in še je primerov, ki bi tudi ljudem brez empatije do soljudi morali biti razumljivi in smiselni.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Mato989 ::

zmaugy je izjavil:

Ker ko nekdo zboli za hudo nalezljivo boleznijo in ga ne zdravijo, se lahko takšna bolezen razširi tudi nate, ki si oh in sploh sposoben in priden in vse to. In nato lahko celo umreš, ker enega reveža niso pozdravili.
Na primer.
Ali pa se enemu, ki je v stalnem strahu pred izgubo službe, ker potem ne bi imel denarja za zdravila, ob dejanski izgubi službe strga, vzame puško in postreli pol supermarketa, med žrtvami pa so tudi "ta pridni, bogati, sposobni...".
In še in še je primerov, ki bi tudi ljudem brez empatije do soljudi morali biti razumljivi in smiselni.


Kako je recimo bolezen Krisa za 2,3mil hudo nalezljiva? =) Večina bolezni ni hudo nalezljivih.... tisto je druga zadeva... Da pa v 1 osebo vložimo 2,3 mil ojrov ki jih nikdar ne bo prinesel nazaj je pač nesmiselno z ekonomskega vidika, in nam kot družbi to prav malo koristi oz. nam dela škodo!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

zmaugy ::

Mato989 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ker ko nekdo zboli za hudo nalezljivo boleznijo in ga ne zdravijo, se lahko takšna bolezen razširi tudi nate, ki si oh in sploh sposoben in priden in vse to. In nato lahko celo umreš, ker enega reveža niso pozdravili.
Na primer.
Ali pa se enemu, ki je v stalnem strahu pred izgubo službe, ker potem ne bi imel denarja za zdravila, ob dejanski izgubi službe strga, vzame puško in postreli pol supermarketa, med žrtvami pa so tudi "ta pridni, bogati, sposobni...".
In še in še je primerov, ki bi tudi ljudem brez empatije do soljudi morali biti razumljivi in smiselni.


Kako je recimo bolezen Krisa za 2,3mil hudo nalezljiva? =) Večina bolezni ni hudo nalezljivih.... tisto je druga zadeva... Da pa v 1 osebo vložimo 2,3 mil ojrov ki jih nikdar ne bo prinesel nazaj je pač nesmiselno z ekonomskega vidika, in nam kot družbi to prav malo koristi oz. nam dela škodo!


Vidiš, tudi tebe kljub tvojemu pomanjkanju empatije do drugih pustimo pri življenju in te ne evtanaziramo, čeprav je očitno da ne boš človeštvu doprinesel toliko, kolikor smo in še bomo vložili vate.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937581 (9421) jocoj

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723606 (22083) Gandalfar
»

Zdravstvo

Oddelek: Problemi človeštva
438931 (5891) LeQuack

Več podobnih tem