» »

Državna štipendija

Državna štipendija

markoxxx ::

Zdravo!
Naj za začetek na kratko razložim:
Trenutno ima naša družina namreč le kakšen evro preveč plače na mesec (hvala bogu), vendar pa naj poudarim, da sem že polnoleten in da grem letos na faks. Oddal sem tudi vlogo za študentski dom.
Zanima me, če se da nekako "prelisičiti" državo, ker se mi enostavno ne zdi fer, da neka znanka (njeni starši so kar bogati:hiša in apartma na obali) prejema štipendijo.
Opazil sem tudi to, da me pri štipendiji štejejo zraven kot člana družina, v bratovi prošnji za subvencijo malice prejšnje leto pa me niso tretirali kot člana->posledično mu ni bila odobrena.
Hvala in lep pozdrav!

xiomo ::

Meni so ko sem klical za državno štipendijo dobesedno rekli, naj preden vložim zahtevek divgnem čim več gotovine, da bom na tekočem računu imel čim manj denarja. Upošteva se tudi vsa lastnina, ki je napisana nate.

Do državne štipendije je (kolikor sem seznanjen) upravičen vsak, vendar se pri tem kako visoka bo ta štipendija za posameznika upošteva več stvari. Moja prjatlca je iz nekoliko socialno šibkejše družine in je zato dobivala za približno 100 evrov višjo štipendijo, kot sem jo na primer jaz.

nirm ::

lastnina se šteje, ampak še veliko veliko bolj se prihodki po kar se štejejo vsi prilivi na vse račune družinskih članov. če imaš deset luksuznih vil in vse račune na kajmanskih otokih, tako lahko še zmeraj prosperiraš (je malo gnilo).

prelisičiti najlažje tako, da imaš čim manj prilivov in dohodkov na račune.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917473264 (12992) History
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9320550 (14692) tikitoki
»

Vrnitev državne štipendije

Oddelek: Loža
3113274 (10213) MadMicka
»

začetek študija, pomoč

Oddelek: Šola
143823 (2704) SaXsIm
»

A je res štipendija samo do decembra?

Oddelek: Loža
282577 (1843) St235

Več podobnih tem