» »

GSM ojačevalnik

GSM ojačevalnik

ziglav7 ::

Pozdravljeni,
živim na področju s slabo pokritostjo mobilnega signala. Situacije je sledeča: Na strehi hiše je signal dokaj dober (3-4 črtice na telefonu), v hiši in pa na drugi strani hiše pa signala praktično ni.
To je zelo nadležno, saj ga večkrat potrebujem tudi zaradi službe in je potem treba večkrat preverjati stanje itd.. Poleg tega se telefoni zaradi iskanja siglana hitro praznijo, več sevajo.
Slišal sem na GSM ojačevalce (nekateri jih prodajajo tudi v Slo.). Glede na opise bi bila to idealna rešitev za moj problem.
Zanima pa me na kaj moram biti pozoren?

Bazna postaja na katero se povezujem ima sledeče parametre:
(GSM 900, UMTS 900, LTE 800, speed up to 75 Mbit/s (LTE 10 MHz), LTE: 18.07.2015, 2G: GSM, GPRS, EDGE, 3G: UMTS, HSPA, HSPA+, 4G: LTE, PSC 1: 248, PSC 2: 249, PSC 3: 250, PCI 1: 213, PCI 2: 214, PCI 3: 215).

Zanima me kateri oječevalnik priporočate?
Poleg tega pa me zanima tudi kako je z zakonodajo glede tega. Na AKOS sem videl neko 5 let staro objavo glede tega, da to ni dovoljeno. Je stanje še vedno isto? Ali je le treba namestit naprave, ki ustrezajo določenim standardom? Katerim?
V koliko pa stvar ni ravno 100% me pa zanima kakšno je dejansko stanje glede preverjanja tega na terenu. Tu se ne bo šlo za nehe hude obremenitve, saj bi to uporabljalo samo par uporabnikov.

Slišal sem že, da je nekdo v podobni situaciji namestil nek ojačevalnik in mu zdaj omrežje deluje mnogo bolje. Tako, da nekaj se zagotovo da narediti.

Lep pozdrav in hvala za vsah nasvet/priporočilo

Rok22 ::

Kaj pa VOWIFI?

Ce si na telekomu in ce imas primeren telefon imas problem rešen. Poglej na telekom stran kateri telefoni podpirajo VOWIFI.

VOWIFI je voice over WIFI. Kar pomeni da v primeru slabega mobilnega signala telefon uporabi wifi internet za klice.

Cervantes ::

Jaz sem postavil kitajski noname repeater. Deluje na GSM, UMTS 900MHz. Če imaš švoh signal, vzemi takega z yagi anteno. Poglej na wish.com. Tak, kot ga pri nas prodajajo za 200+EUR dobiš tam za recimo 35EUR. Traja pa cca 1mesec, da pride.
Za prenos podatkov ga ne uporabljam, ker imam doma optiko.
Passworda nima, tako da se gor lahko obesi kdorkoli. Domet cca 50m, ne mara pa železobetonskih sten.

Zgodovina sprememb…

ziglav7 ::

@Rok22: Glede VOWIFI sem našel,da ga ponuja Telekom. Pri ostalih pa nisem zasledil.
Je potrebno imeti Telekom naročnino (npr. za internet, tv,..) ali naročnino za mobilni telefon preko Telekoma?

@Cervantes: Hvala za nasvet.
Sem gledal na wish.com in podobnih straneh in je res precej teh repeaterjev. Yagi anteno bom zagotovo vzel.
Me pa zanima glede montaže (in tudi izbire repeaterja). Slišal sem, da ob nepravilni montaži repeater povzroče težave na bazni postaji in ti zaradi njega lahko tudi "težijo".
Sama montaža mi je sicer jasna, saj ni nič posebnega. Nisem pa kaj dosti zasledil glede omenjenega motenja baznih postaj in kako se temu izogniti.

ziglav7 ::

Je pa tudi vsaka druga izkušnja ali mnenje dobrodošlo :)

BlaY0 ::

Za Telekomov VOWIFI rabiš njihov mobilni paket (sim kartico) in telefon ki ti to podpira. WiFi omrežje je lahko katerokoli...

ziglav7 ::

Hvala. To z VOWIFI bi bilo precej nepraktično, saj smo zdaj (tudi zaradi boljšega signala pri nas) vsi na A1.
Ima kdo kakšne izkušnje z GSM ojačevalci?

mardziha83 ::

Pri A1 imaš možnost, če si poslovni uporabnik, da si naročiš femtocell. Ena manjša škatlica, ki deluje kot bazna postaja. Priklopi se na obstoječ A1 internet. Sem na tak način reševal pokritost vrtca z mobilnim signalom.

BlaY0 ::

Ne, ki deluje kot bazna postaja, to JE (prenosna) bazna postaja.

ziglav7 ::

Žal doma ni nihče poslovni uporabnik. Imamo osebne pakete na A1, bob.

forplan ::

1. Mogoče sem spregledal ampak si probal drugega operaterja? Poglej lokacijo postaj... https://gis.akos-rs.si/HomePublic/OPTPo...

2. Kolega ima nekakšen poceni ojačevalec s kitajske. Kaj več kot to da deluje nevem, lahko pa se pozanimam v prihodnjih dneh...
da se strinjam

papirza ::

Preden greste v nabavo repetitorjev, si preberte tole

forplan ::

:) kakšne vn mečete

Zgleda ni v mestu doma če nima signala :)

Komu bo pa motil javne storitve? zajcem, ko čakajo na večerna poročila?
da se strinjam

ziglav7 ::

@forplan: Smo probali tudi s Telekomom, a je signala še manj. (Glede na postaje Telemach, T2 nima niti smisla probavat).
Bi bilo super, če bi se lahko malo pozanimal. V Sloveniji so tam cca. 300€ (skupaj z anteno, kabli, ..).
Na Kitajskih trgovinah sem videl podobe, ampak za max 100€. Najbrž razlika v kvaliteti ni tako velika.
Bi bilo pa super vedeti ne katere parametre je v paraksi treba biti najbolj pozoren.

@papirza: To objavo sem videl. Zavedam se, da ni vse čisto po predpisih. Bi pa tudi jaz veliko raje, da se mi sploh ne bi bilo treba ukvarjati s tem.
Bi pa rad naredil čimveč v smeri, da ne motim nikogar (bazne postaje).

Vanadium ::

Samo men res ni jasno zakaj je taki baw baw dat operaterju ta femtocell. Zdej edino nevem v kakem znesku se pogovarjamo o vrednosti pac te naprave edino tu zna bit problem...

soncee1 ::

papirza je izjavil:

Preden greste v nabavo repetitorjev, si preberte tole

bolj papežki od papeža

starfotr ::

Zato, ker je vse storitev mobilne telefonije javna storitev in posledično imajo svoje odgovornosti zaradi 112 klica v sili. S pomočjo triangulacije se določi lokacijo uporabnika, ko kliče na 112. Uporabnik, sploh domači, bi pa femto cell odnesel še na vikend in posodil prijatelju in ne vem kaj še vse, zato se tega ne daje pri domačih uporabnikih, pač samo pri poslovnih.

In nakup ter uporaba teh ojačevalnikov je povsem nesmiselna ter v nasprotju z zakonodajo. Eter je javni prostor, ne moremo se obnašat tako. Zato smo bolj papežki od papeža. Primer neupoštevanja imamo s strani makaronarjev, ki veselo nažigajo radio do onemoglosti, v nesladju z vsemi mednarodnimi dogovori. Motijo vse sosede, nas, hrvate, švicarje... Javno prostor, remember.

Mnogim tudi ni jasen koncept delovanja. Samo za primerjavo. Vi bi se radi pogovarjali z izvajalcem na koncertu, vi boste njega slišali, ker se dere v mikrofon, on pa vas ne bo, ker njegovo dretje prekaša vse. Zato je ojačevalnik brez veze in niti ne bo delal, bo pa motil vse okoli, to pa.

ziglav7 ::

Ne razumem koga bi oddajnik ojačevalec toliko motil?
Razumem, da česa takega ne nameščaš v mestih/strnjenih naseljih. Tukaj bolj na samem (in v dolini), id kamor se ne more ravno učinovito širiti na vse strani pa res ne vem.
Nekaterim očitno tudi deluje in zgleda ne moti vseh okoli sebe. Saj ne kupujem motilca signala...

starfotr ::

Edino kar ti pomaga je nabava mobilnega aparata z možnostjo priklopa zunanje antene, ne pa nakup ojačevalnika signala. Good luck in 2019 s tem, ker takih telefonov več ne delajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13031182 (11473) Ghost007
»

Repeater 3g

Oddelek: Mobilne tehnologije
163480 (2959) Ahim
»

Ojačevalec GSM signala?!

Oddelek: Mobilne tehnologije
1710553 (9665) brez-imenko
»

Signala ni

Oddelek: Omrežja in internet
131657 (1257) shmandi
»

GSM Repetitor

Oddelek: Mobilne tehnologije
299927 (2847) Cervantes

Več podobnih tem