» »

GSM Repetitor

GSM Repetitor

dejan707 ::

Povsod sem že iskau,sam nisem našel na nobenem forumu če bi pisalo o gsm repetitor.jaz imam v hiši zelo slab signal eno črtica,če imam
srečo dve črtici,v družini pa imamo tri telefonske ponudnike.zanima pa me,kako to prenaša signal,ali to prenaša signal samo od enega gsm ponudnika
ali za več gsm ponudnikov?
za možno odgovore se v naprej zahvaljujem

Poldi112 ::

Dvomim da bi delovalo z repetitorjem, ker je zadeva precej občutljiva na čas (poleg frekvenčnega uporablja časovni multiplex). Plus da bi potem bazna postaja in gsm dobila 2 odgovora, kar bi ju znalo zmesti. Po moje ti je edina opcija zunanja antena na optimalni poziciji.

Nisem pa siguren v to kar pišem - samo razmišljam na podlagi tega kar se spomnim o gsm protokolu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ModriN96 ::

GSM repetitorje prodajamo mi, jantar trade d.o.o. in delovanje repetitorja je sledeče:

OBVEZN je osnovni signal oddajnika operaterja. če je osnovni signal operaterja na vaši lokaciji dovolj močan potem bo repetitor signal ojačal in boš meu na mobilniku bolši signal in večjo pokritost.

Če pa že v osnovi operaterjev signal ni na vaši lokaciji dober ti pa tut repetitor ne bo pomagal kaj dosti...

Osnovni modeli se začnejo pri ceni okoli 120€ pa tja do 400€, pač odvisno od modela. osnovni ima tam do cca 80mm2 pokritosti, naslednji do 150 in tako dalje.

dejan707 ::

najlepša hvala nekaj že vem, zanima pa me še to: osnovni signal imam (ene do dve črtice v hiši,zunaj
bi se še našla kakšna črtica zraven) od vseh treh različnih
ponudnikov gsm aparatov,eden je od mobitela,dva od tušmobila tretji pa od simobila,zanima me
če repetitor pošlje signal vsem trem ponudnikom gsm telefonije ali samo enemu?
hvala v naprej

ModriN96 ::

Repetitor NE pošilja signala operaterju ampak SAMO ojača signal ki GA PREJME OD operaterja ;)...mal si pomešu pojme vidm;)

Ko repetitor ujame signal ga šele lahko ojača in ga mobili aparat potem bolše lovi. Glede na to da imaš zunaj polovični signal mislim da bi se vam oz ti splačalo kupi ojačevalc.

Lahko mi pustiš cifro pa se jaz dogovorim za ogled pri vas pa se potem dalje menimo??

dejan707 ::

sej to zastopim da prejme signal,ne zastopim pa če lahko prejme od večih operaterjev signal hkrati?
evo pa mi je ratal malo drugače dat uprašanje:-). Pa da bi se midva dogovorila za srečanje,kolikšna pa je cena?

BlaiseM ::

OK, stara tema a vseeno. Če sem prav razumel, ti ponavaljalci/repetitorji signala ne pomagajo pri nasprotni smeri komunikacije (od mobitela k bazni postaji)? Koliko je potem ta rešitev učinkovita, če se izboljša le 1/2 celotne komunikacije?

No, najbrž streljam v temo, zato prosim za pomoč. Glede ponudbe pa sem najceneje našel za 110€ od TwinTrade. Obstaja še kaj cenejšega (in še vedno zadovoljivega)?

Hvala.

_Dormage_ ::

Mislim, da ne gre za enosmerno izboljšavo.
Upoštevaj pa vse kar je zgoraj napisano. Repetitor mora met soliden signal, da ga lahko ojača.

BlaiseM ::

Dormage, hvala ti za odgovor. Izbrati (in zgrešiti) med ponudbo pa najbrž ni težko ... tisti od TwinTrade bo OK?

Še vedno me pa zanima, kako stvar deluje od uporabnika nazaj k postaji? Ali imajo mobilni operaterji enotne (in prosto dostopne) protokole?

davorinn ::

Živjo vsem skupaj!
Da še sam podam svoje mnenje o repetitorju... tudi pri meni v spodnjem delu stanovanjske hiše je signal v ri** in če sem se hotel pogovarjati po mobitelu, sem moral vedno leteti do enega mesta ob oknu - pa še ta je včasih prekinjal. Ko sem imel enkrat dosti, sem se odločil kupiti repetitor... seveda sem našel naše ponudnike, njihove cene pa mi niso najbolj dišale, zato sem preko ebaya nabavil repeator, ki pokriva površino 500m2. Sama montaža je zelo enostavna, saj v kompletu dobiš zunanjo anteno, ki je vezana na repetitor, iz njega pa gre antena, ki ojača signal v prostoru, v katerem pač želiš ojačitev signala. Seveda je povezava obojestranska in zadeva res deluje BP, čeprav sem bil na začetku nejeverni Tomaž. Samo primer lahko navedem, da imamo na podstrešju odličen signal, v kleti nobenega in sedaj lovim polni signal tudi v kleti (brez zafrkancije...). Kot nekaj osnovnega lahko zapišem, da je nabava preko ebaya ca 55-58€, seveda naši cariniki obdavčijo vso stvar še, tako da zraven prištejte 20% davka in pa še njihove stroške, ki so nekje 6€ =====> ca do 76€ in nato se lahko pogovarjate v svojem delu stanovanja!
... če bi kdo kupil zadevo, vpišite v ebay ===> "repeater 900"!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: davorinn ()

amigo_no1 ::

Daš lahko ebay link od tvojega repetitorja, ker tega je gor veliko ?

davorinn ::

Jaz osebno sem nabavil tule ... naročil sem še enega za soseda, tako da imam s prodajalcem zelo dobre izkušnje ... je pa res, da je potrebno kakšen mesec, da stvar pride do nas, saj potem naši cariniki zahtevajo svoje (so počasni) ... link (http://www.ebay.com/itm/GSM-900MHz-Repe...

petekdule ::

Koliko vidim ni poštnine. Torej je dobiš za 80 € vse skup?
Glede montaže. Anteno si namestil zunaj? ali je lahko znotraj, npr pod streho?

davorinn ::

Komplet je ca 80€ ja ! - PRODAJALEC POŠLJE BREZ POŠTNINE IN PODA ŠTEVILKO PAKETA
Sam sem dal anteno pod streho, se pravi na podstrešje na suho - seveda sem prej preveril signal in je POLN
Lahko mi pišeš na zasebno - pa pošlji svoj email in ti lahko pošljem slike (montirano anteno na podstrešju, repetitor in anteno znotraj kleti in pa signal z vklopljenim in izklopljenim repetitorjem)!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: davorinn ()

izorko ::

Pozdravljeni.
Imam sledeč problem. Doma imam v hiši zelo slab signal oz. ga skoraj ni. Zato sem kupil GSM repetitor AT-600. Tega sem namestil in ko sem vse priklopil bi se morala prižgati lučka "signal" in začeti utripati. V mojem primeru se niti ne prižge oz. se če hodim z hišno anteno po sobi in se na določeni lokaciji prižge. Zdaj pa ne vem a sem naredil kakšno napako ali je kaj z repetitorjem narobe. Hvala vnaprej vsem za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: izorko ()

1tnedel1 ::

Pozdravljeni. Kupil sem GSM repetitor. Zanima me kako ga pravilno namontirat. Kam postaviti anteno za sprejem in kam za oddajanje? Na kakšni višinski razliki morata biti?

Bellzmet ::

OK razumem, da za delovanje repetitorja rabiš osnovni signal z bazne postaje.

Vseeno me zanima tole. Če je na telefonu signal zelo slab (tako da je pogovarjanje praktično nemogoče) ali lahko repetitor (zaradi boljše antene?) vseeno ta signal bolje zazna kot telefon in ga potem ojača?

Cervantes ::

Lahko. Jaz imam AT600 z yagi anteno, ki jo usmerim na (edino) bazno postajo, ki jo vidim.
Čeprav je zračne črte cca 18km, dobim 5 barčkov in perfektno zvezo. Brez repetitorja nadazero.
Je pa pogoj, da bazno vidiš.

t3hn0 ::

Ponavadi je prednost repetitorja ta, da ima anteno na zunanji strani objekta. To namestiš nekam, kjer imaš najboljši signal. Kako močen repetitor in anteno boš vzel, moraš gledati kako močen je ta signal.
Vezava je potem: Zunanja antena <-> repetitor <-> notranja antena

Tvoj mobitel se bo nato povezal na repetitor, kot da je to mobitelova bazna postaja in ti bo tako kazal 100% signal, ceprav bo ta npr. 60%; signal je se vseeno tak kot ga dobi repetitor z zunanje antene.

//edit
Sem montiral yagi anteno na Kotnikovi ulici v Lj, kjer mislim da ni bilo oddajnika v vidnem polju (antena pod visokim stropom na zunanji strani) ampak je vseeno delalo super. Razlog - potreben je bil signal v 2 kletni etaži.
^.^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: t3hn0 ()

Cervantes ::

t3hn0 je izjavil:

Ponavadi je prednost repetitorja ta, da ima anteno na zunanji strani objekta. To namestiš nekam, kjer imaš najboljši signal. Kako močen repetitor in anteno boš vzel, moraš gledati kako močen je ta signal.
Vezava je potem: Zunanja antena <-> repetitor <-> notranja antena

Tvoj mobitel se bo nato povezal na repetitor, kot da je to mobitelova bazna postaja in ti bo tako kazal 100% signal, ceprav bo ta npr. 60%; signal je se vseeno tak kot ga dobi repetitor z zunanje antene.

//edit
Sem montiral yagi anteno na Kotnikovi ulici v Lj, kjer mislim da ni bilo oddajnika v vidnem polju (antena pod visokim stropom na zunanji strani) ampak je vseeno delalo super. Razlog - potreben je bil signal v 2 kletni etaži.

Tole je zanimivo; če lahko razložiš:
Če imam yagico usmerjeno optimalno na bazno, mi mobilc kaže 5 barčkov.
Če anteno rotiram recimo +/- 5st.,je barčkov zmeraj manj, dokler popolnoma ne izgine zadeva.
Kaj torej ta indikacija pomeni? Samo amplitudo signala verjetno ne; po mojem dela še kakšen CRC paketkov, or what?

Bellzmet ::

Kako je pa s frekvencami?

Npr. repetitorji so za npr. za 900Mhz (GSM) ali recimo za 2100Mhz (UMTS).

Ima kakšna frekvenca večji domet?

Ziga Dolhar ::

Načeloma ima nižja frekvenca zaradi večje valovne dolžine "večji domet". Ampak to je bolj važno za bazne postaje, ki morajo pokrivati določeno geografsko območje.

Zate bo pa verjetno ključno vprašanje, kater signal si želiš "ojačat" (kaj loviš na strehi in kaj lovijo tvoji telefoni).
https://dolhar.si/

t3hn0 ::

Naj najprej povem da so to moja opazanja kar se tiče signala. Nikakor ne bom dal roke v ogenj za to :)
Ko sem testiral (z yagi anteno), najprej v notranjem prostoru, pred oknom, ni bilo vhodnega signala na repeptitorju (gorela je rdeča lučka, glede na navodila je repetitor praktično na standby in ne oddaja/sprejema signala).
Ko sem anteno prestavil na zunanjo stran, (vzporedno s prejšnjo lokacijo) je signal skocil na 100%. Razlika v moči signala se je poznala dejansko šele v spodnji kleti.
^.^

Bellzmet ::

Mogoče iz glave kakšen simpl Android App, ki mi pove na katero frekvenco je telefon povezan?

Cervantes ::

Jaz imam tegale
GSM signal
by Alex Koznyukov na Google Play

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

No sem preveril zadevo.

1. 2G - GSM signal vleče 2/5 črtic se da mogoče celo malo pogovarjat se pravi OK, prenos podatkov je zelo počasen (EDGE)
2. 3G - WCDMA signal sploh ne prepozna in se ne poveže
3. 4G - LTE signal vleče 1/5 črtic. Klicati nisem probal podatki pa dosežejo DL 1,2 Mbps.

Se pravi moram preverit za repetitor na 1800 mhz (LTE) ali eventuelno na 900mhz (GSM)?

kanon ::

Sosed je imel doma GSM repetitor ker imamo v vasi zelo slab signal. Tudi sam sem imel v načrtu kupiti zadevo, vendar so se v tem tednu pri sosedu zglasili Simobilovci. Zagrozili so mu, da če ne izklopi zadeve ga odo prijavili na AJPES, češ da moti njihovo omrežje.

Mi zna kdo kaj več povedati o tej zadevi?

Uporabnik ::

Na AJPES verjetno ne, na AKOS pa bolj verjetno :)

Mavrik ::

Pač to poceni sranje je pogosto analogen wide-band repetitor, ki krasno svinja kar širokem območju. V kolikor maš kočo na samem pa vidiš eno bazno postajo verjetno ne moti nikogar, v obljudenih področjih z večimi postajami večih operaterjev pa jim znal delati kar štalo.

A smart repetitorje se pri nas še ne dobi?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Cervantes ::

Jaz imam enega kitajca in mi dela super.
Ima pa zunanjo jagico.
Broadband? Kaj si misli s tem?
Moj dela na 900MHz kanalizaciji.
Vidi enih 5 baznih postaj, a vse pod -90db. Tista, na katero je usmerjen, je vedno boljša od -70db.
Brez repetitorja mi mobilc vidi samo eno včasih, če je res lep dan.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Repeater 3g

Oddelek: Mobilne tehnologije
163480 (2959) Ahim
»

GSM ojačevalnik

Oddelek: Mobilne tehnologije
183880 (3383) starfotr
»

Ojačevalec GSM signala?!

Oddelek: Mobilne tehnologije
1710553 (9665) brez-imenko
»

Repetitor / ojačevalec 3G/HSDPA signala ali alternativa za bogu za hrbtom

Oddelek: Mobilne tehnologije
113590 (3231) D3m
»

GSM repetitor

Oddelek: Mobilne tehnologije
225747 (4034) AC_DC

Več podobnih tem