» »

Ali je možno, da se človek ob novem partnerju popolnoma spremeni?

Ali je možno, da se človek ob novem partnerju popolnoma spremeni?

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3 4

PreviousUser ::

Znanec je spoznal novo partnerico in v tem času se je konkretno preobrazil, kar se tiče obnašanja in mnenja o določenih zadevah. Sam nekako ne verjamem, da se osebe lahko bistveno osebnostno spremenijo, sploh ne na tako kratek rok, v nekaj mesecih. Mislim pa, da se nekaj časa da pretvarjati, da si nekaj, kar nisi, vendar na dolgi rok nekako to ne gre, slej ko prej udari ven tvoja prava narava.

Nekaj sprememb, ki sem jih opazil na njem v zadnjem mesecu in me je odkrito rečeno šokiralo:
- prej se je oblačil zelo casual, tudi kakšne trenirke ipd., zdaj za vsako najmanjšo priložnost potegne nase obleko s kravato;
- precej lahkotnih tem in zafrkancij se mu zdaj kar naenkrat zdijo čista neumnost in pogovarja se v zelo resnem tonu in same resne stvari, sploh vpričo partnerice;
- šal, ki se jim je prej smejal zdaj več ne razume in če je na telefonu, grozi, da bo odložil slušalko, če se ne bom pogovarjal resno;
- ne pije več alkohola in tudi coca-cole ne, če je prisotna partnerica, mu ona gleda pod prste in govori, da ne sme, pa ni bil prej nek alkoholik, ob priložnostih je spil pivo ali dve, zdaj pa ne sme piti čisto nič;
- začel je hoditi po nekih fensi procesijah, ki jih je prej absolutno preziral.

Ko sva bila enkrat na samem, mi je rekel, da se mora zaradi partnerice obnašati resno. Njegova partnerica secira vse, kar se postavi njej na mizo in sprašuje po sestavinah, da vidi, če je zanjo ustrezno ali ne.

Sicer to ni moja stvar, ampak me le skrbi, kako se bo to izšlo na dolgi rok, saj je le moj znanec. Najbolj pa me je šokiralo to, kako se lahko človek spremeni, da bi izpolnil pričakovanja nekoga drugega. Dejansko je postal druga oseba in v njegovi družbi več ne uživam, saj sem se prej družil z njim ravno zaradi take osebnosti, kot jo v resnici ima, a očitno sedaj njegovi partnerici več ni všečna.

Kaj mislite, kako je možno, da se nekdo lahko tako spremeni v roku nekaj mesecev in kako to po vašem mnenju funkcionira na dolgi rok?
  • zaklenil: AndrejO ()

Ganon ::

Si si že sam odgovoril. Partnerka ga želi spremeniti, ga oblikovati po svoje, rada bi imela popoln nadzor nad njim, on pa se ji je podredil in ji to dovoli. Morda bo počilo, ko bo snel rožnata očala morda pa ne. Odvisno od karakterja.

poweroff ::

Slej ko prej bo počilo. Če ne zdaj, pa čez desetletje ali več.

Takrat tej partnerici ne bo jasno kaj hudiča se mu je zgodilo, da se mu je "kar naenkrat" "strgalo"...

Lepo je živeti v nevednosti, ja.
sudo poweroff

Egidij88 ::

Še druga plat kovanca.

Normalno je, da se človek nekaj spremeni, ko pride v zvezo. Treba je delat kompromise, ne popiva se toliko, počneš kakšne nove stvari itd. Potem nekateri frendi to napihnejo, da si kao zdaj pa postal čuden, te ni nikjer več, si nisi sam sebi podoben itd. No saj se vidi na dolgi rok, kaj je na stvari... ali se hočeš spremeniti in se imaš zdaj bolje kot prej, ali si pa samo sprobal nekaj novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Egidij88 ()

nsa_ag3nt ::

Samo kompromise morata delati oba, ne samo eden.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

hojnikb ::

je pac sub.
#brezpodpisa

janezvalva ::

lahko delaš kompromise. z veliko truda, se da. moraš imeti dobro motivacijo. večini ne uspe.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Raptor F16 ::

Tip je zdresiran v pudla.

Ni se spremenil, le v prisilno rutino z ogromno kompromisi na njegovi strani je padel. Legitimen copata. Če mu tako paše to vseeno ni tvoja stvar.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

FormerUser ::

@OP

Človek se spreminja celo življenje, temu se reče osebnostna rast in je znamenje inteligence.

Za oceno konkretnega primera je pomembno tudi koliko je znanec star oz. na kakšnem mentalnem nivoju se nahaja, nekateri so že pri 20 precej zreli, drugi še pri 30 hudo otročji. Mene bi skrbelo, če bi kakšna moja znanka zaradi partnerja čez noč spremenila stališča glede temeljnih vprašanj, bi jo potegnil v droge ali kakšen kult, spremembe, ki jih omenjaš ti, se mi ne zdijo problematične. Torej človek malo bolj pazi na svojo urejenost, bolj zdravo je in in pije, infantilne fore mu ne sedejo več, pa malo je razširil svoja obzorja in ga zanimajo stvari, ki ga prej niso. Meni se to sliši, kot da je človek pač odrasel in se zresnil kar je kvečjemu pozitivno, da je k temu pripomogla partnerka, se mi ne zdi sporno, ampak nekateri seveda to dojemajo kot copatarstvo. Kako ti pa drugače deluje, ali se ti zdi vesel in zadovoljen, ker to je v končni fazi najbolj pomembno, da si ti izgubil zanimivega drinking buddyja je precej irelevantno.

Lahko pa seveda gre samo za predstavo, da naredi vtis na novo partnerico, kar je precej nefer, predvsem do nje, saj z njim samo čas zapravlja.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

HappyPills ::

Ljudje se absolutno čez življenje ves čas spreminjamo, oblikujejo nas tudi razmerja, vendar te spremembe niso nujno ali slabe ter tudi prisiljene. Kot je rekla Hipatija je v končno fazi važno ali je on v razmeru in življenju zadovoljen ter v sebi miren.

Furbo ::

Je pač beta in mu ustreza biti pod komando.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

val46 ::

Kar se pa OP tiče, čisto premalo poznamo to osebo, katero opisuje. Sej morda je pa on dejansko tak, pa se je ob OP tako "otročje" obnašal, da je pred njim izpadel večja faca. Tudi taki obstajajo, da se v družbi delajo "idiote", sam da so večji carji potem.

Če ga je pa res ta ženska oseba dala tko "na kratko" in njemu to ni všeč, naj ji čimprej pove, ker škoda njegovega in njenega časa, ker na dolgi rok se to sigurno ne more obnest. Razen če je res taka copata, pol je pa to neki druzga in tudi ti ne boš mogu kaj spremenit v tem.

stara mama ::

poweroff je izjavil:

Slej ko prej bo počilo. Če ne zdaj, pa čez desetletje ali več.

Takrat tej partnerici ne bo jasno kaj hudiča se mu je zgodilo, da se mu je "kar naenkrat" "strgalo"...

Lepo je živeti v nevednosti, ja.

Točno tole!!!
In točno zaradi tega se je končalo moje prejšnje razmerje, ker so ženske ob kavicah s kolegicami vseskozi debatirala kako dresirat in prevzgajat svojega moškega. Potem pa naenkrat ugotoviš, da to nisi več ti, ne smeš to, ne smeš ono, ne moreš do svojih kolegov, in enostavno nimaš več časa za ničesar drugega. In takrat se začne konec razmerja, ko ugotoviš da se nima več smisla trudit.
No, od takrat sem si našel žensko, ki nima več teh for, zadeve lavfajo dosti bolje ker nihče ni zatiran in nesrečen. 5 od 6-ih kolegic bivše pa je seveda končala samskih (in vrjetno nobeni ni jasno zakaj).
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

PreviousUser ::

No, pred parimi urami sem pa tudi izvedel, da je noseča... In sicer naj bi se "ponesrečilo" tri mesece po tistem, ko jo je spoznal. Je pa ženska v letih, ko biološka ura zelo hitro tiktaka, on pa je mlajši. Ni moja stvar, ampak navdušen pa ravno nisem bil nad tem, ker vidim, kam peljejo stvari.

Ona me tudi vpričo vseh nadira, zakaj mislim, da se je zaradi njenih navodil spremenil in da ona nič ne pritiska nanj, čeprav tega nisem njej nikoli omenil .:D Mislim, da je videla, da sem jo prebral in zdaj obračunava z mano. :)

FormerUser ::

Si pa morda omenil njemu, on pa naprej njej.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

PreviousUser ::

FormerUser je izjavil:

Si pa morda omenil njemu, on pa naprej njej.


Ma, saj je vseeno, pač njegova odločitev. Večkrat sem mu omenil, da to ni nek zdrav odnos, ni me poslušal, celo otroka je naredil z njo, OK. Samo ko mu bo zagustilo, pa tudi ni treba, da računa name.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

Zakaj misliš, da bo zagustilo? Morda sta pa ustvarjena drug za drugega. Morda preveč sodiš po lastni slabi izkušnji.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Vazelin ::

lol po treh mescih že noseča. No ja, se je tvoj kolega vsaj dolge tri mesce zabaval :))

PreviousUser ::

FormerUser je izjavil:

Zakaj misliš, da bo zagustilo? Morda sta pa ustvarjena drug za drugega. Morda preveč sodiš po lastni slabi izkušnji.


To, da nekdo drugemu vse dirigira, zame ni definicija zdravega odnosa. On od nje ne zahteva, da se spreminja. Kolikor časa bo že trajalo, toliko časa bo to nezdrav odnos, kjer bo on vedno podrejen njenim zahtevam. Odnos, ki temelji na enakopravnosti, je za moje pojme zdrav odnos, sicer pa vsakemu svoje.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

m0LN4r ::

lahko pa je sele s punco zazivel in mu sedaj dolocene stvari nekaj pomenijo, ker je pogleda iz drugega zornega kota, vsak se malo zresni na neki tocki zivljenja, zdaj ce je to zaradi punce ali ne je cisto nakljucje, kaj sprozi to
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

FormerUser ::



Glede na to, da je, kakor zdaj vem, bila že noseča, ko sem jo prvič spoznal, kaj dosti izbire niti nima več, se ti ne zdi?

Hočeš reči, da je s "prevzgojo" začela šele ko je zanosila? Sicer pa, izbira je vedno, če si otroka ne želi, do njega, niti do matere nima druge obveznosti kot plačevanje preživnine, pa bo lahko imel svoj stil življenja nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Phantomeye ::

@Phantomeye

Razlika je v tem, da so klasični abuserji sprva zelo, zelo sladki, šele ko je žrtev dobro vpeta v mrežo, začnejo s šikaniranjem. Tule je pa ženska takoj dala karte na mizo in znancu so bile očitno všeč.


Ne, ne. Uporabila si besede, ki jih uporabljajo drugi, ki ne štekajo zakaj oseba ostaja v toksični zvezi. Torej, če je v zvezi, pomeni, da mu mora biti že všeč. Če ima kontrolo nad njim, nima veze, kako prevzela psihološko kontrolo. A je bila sladka do njega ali je nanj pritisnila že day one.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

PreviousUser ::

FormerUser je izjavil:



Glede na to, da je, kakor zdaj vem, bila že noseča, ko sem jo prvič spoznal, kaj dosti izbire niti nima več, se ti ne zdi?

Hočeš reči, da je s "prevzgojo" začela šele ko je zanosila? Sicer pa, izbira je vedno, če si otroka ne želi, do njega, niti do matere nima druge obveznosti kot plačevanje preživnine, pa bo lahko imel svoj stil življenja nazaj.


Zanosila je že po treh mesecih, ko sta se spoznala in jaz je, preden je zanosila, sploh poznal nisem. Je pa dejstvo, da je biološka ura zelo močno bila in takrat se stvari dostikrat ponesrečijo. Videno že neštetokrat.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

XLapse ::

haha, kolegi so 'kolegi' v navednicah. Ženska, partnerka pa zna bit DOSTI več kot en kolega, ki ti obrne hrbet iz dneva v dan in osebno so kolegi DOSTI bolj hinavski od žensk.

Z ženskami je sploh užitek bit frend, ni težkih čustev, pri kolegih pa je ljubosumje, zavist, jeza, nesprejemanje kritike lahko bi našteval cel dan. Stokrat raje mam ENO resno partnerko kot 10 fake kolegov, k neveš kaj jih bo primlo.
Dam primer, ste si kdaj sposojali denar? Jaz ja. In seveda ženska posodi v sekundi, moški pa cela drama ponavadi.
Frendice over friends all the time.

Pa še nekaj, ženska te ne bo nikoli fizično napadla, jaz sem pa mel že najmanj 2 prijateljstva k sta se končala v pretepu.
alien technology

FormerUser ::

Phantomeye je izjavil:



Ne, ne. Uporabila si besede, ki jih uporabljajo drugi, ki ne štekajo zakaj oseba ostaja v toksični zvezi. Torej, če je v zvezi, pomeni, da mu mora biti že všeč. Če ima kontrolo nad njim, nima veze, kako prevzela psihološko kontrolo. A je bila sladka do njega ali je nanj pritisnila že day one.

Ti bi torej rad meni interpretiral moj komentar? Please, dude. In da, kronologija je pomembna. Še nisem slišala za primer, ko bi tip na prvem zmenku oklofutal žensko, pa bi bila potem ta v zvezi z njim še naslednjih 10 let. Timing matters in abuserji to zelo dobro vedo.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

poweroff ::

lol, to da ti nekdo narekuje, kaj smeš jest, kaj ne smeš (vse kar je več od predloga), kako se smeš in kako se ne smeš oblači (kar je več od predloga) ni osebna rast. Sploh če je neupoštevanju teh "predlogov" sledi psihično ali fizično nasilje.

To JE prefinjeno nasilje. Prefinjeno partnerju sporočaš, da ne sme tega, onega, itd... seveda to delaš v njegovo dobro. Da se bo znebil "slabih razvad", itd. Ne tepeš ga, mu pa najedaš. Groziš z odhodom. Pogosto prikrito, posredno.

To v bistvu kaže na nespoštovanje partnerja. Kot prvo gre za direktno nespoštovanje in nesprejemanje njegovega sloga življenja, navad,... Zakaj si si izbral takega partnerja? Ker ti je bil všeč, ali ker si želiš nekoga prevzgajati ("izboljšati")? Če bi ti bil všeč, bi ga sprejemal. Če ga želiš prevzgajati, iščeš nekoga, nad katerim boš izvajal moč.

Kot drugo gre za posredno nespoštovanje - ti se postaviš v vlogo nekoga, ki sam najbolje ve, kaj je za partnerja dobro. Ker partner pač ni dovolj odrasel, samostojen,...

To seveda velja za oba spola.

Če bi imela kolegico, ki bi bila couch potato, pa bi jo novi partner zmotiviral, da se začne zdravo prehranjevati, rekreirati in turške limonade zamenja za branje knjig, prav gotovo ne bi imela nič proti. Če se zaradi partnerja spremeniš na bolje je to kvečjemu pozitivno in v opisu od OP jaz ne vidim ničesar kar bi njegovemu znancu škodovalo, niti, da je v spremenjen način življenja prisiljen

That is exactly a problem.

Baba lena, neumna in grda samo poležava po kavču, žre in gleda neumne nadaljevanke. Moški partner pa seveda najbolje ve, da to ni dobro in zdravo zanjo. Zato jo bo spravil na pravo pot. Če se bo upirala, je to zato, ker ima tako skisane možgane od nadaljevank, da ne ve kaj je dobro zanjo. To seveda ve on. On je tisti pravi moralni razsodnik, ki lahko odloča kaj je dobro za babo. On sicer nad njo izvaja moč, ampak to dela v njeno dobro. Ona bi mu seveda morala biti hvaležna, da jo nadira, ponižuje (erm, "spodbuja"). On je tisti, ki ve kaj je dobro zanjo. Mimogrede jo še odreže od prijateljic, ki so vse iste kot ona in slabo vplivajo nanjo. Priveže jo nase, naredi popolnoma odvisno od sebe.

Sorry, meni se to ne zdi OK. Hipatiji, se očitno pa to zdi čisto sprejemljivo... celo, ko je žrtev ženska.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Phantomeye ::

FormerUser je izjavil:

Phantomeye je izjavil:



Ne, ne. Uporabila si besede, ki jih uporabljajo drugi, ki ne štekajo zakaj oseba ostaja v toksični zvezi. Torej, če je v zvezi, pomeni, da mu mora biti že všeč. Če ima kontrolo nad njim, nima veze, kako prevzela psihološko kontrolo. A je bila sladka do njega ali je nanj pritisnila že day one.

Ti bi torej rad meni interpretiral moj komentar? Please, dude. In da, kronologija je pomembna. Še nisem slišala za primer, ko bi tip na prvem zmenku oklofutal žensko, pa bi bila potem ta v zvezi z njim še naslednjih 10 let. Timing matters in abuserji to zelo dobro vedo.


Ne rabi biti prvi zmenek ali drugi. Tega nisem rekel. Je pa en mesec čisto dovolj. Ker kot vidiš gre v tej zvezi za zelo kratke točke. Tri mesece zveze, pa je ženska noseča? Kako lahko nekdo, ki je bil po besedah OP-a, sproščen tip, ki se je zajebaval in hecal, pil pivo in kokakolo, kar naenkrat ves resen in v pričakovanju otroka?

Neki tle ne štima ... ali v odnosu ali pa celotni zgodbi.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

Ne štima, ker nimamo celotne zgodbe, pričevanj obeh glavnih akterjev, zgolj OP-jev pogled od strani, ki pa seveda ne more poznati podrobnosti in dinamike njune zveze.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

poweroff je izjavil:

Hipatiji, se očitno pa to zdi čisto sprejemljivo...

Ja, točno takšen scenarij sem imela v mislih, NOT.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

The Player ::

Kakor bosta postlala, tako bosta spala.

Ko bo pa zagustilo, pa lahko pričakujem komentarje v stilu:"Pravih moških dandanes ni več!"

(se pravi ni ok, če si samosvoj, če si pa copata pa spet ni ok. Kaj za vraga potem hočejo od nas? :|)

Vazelin ::

no ja, če zagusti bodo pa spet stari frendi dobri.:)) takoj veš, ko se kdo razide. takoj kakšen telefonski klic/SMS za kakšno kavico/pivo in podobno.
par let tišine potem pa out of fuckin nowhere povabilo na pijačo :D

OP: moraš bit močan, samo na ignore vrži takšne, ki nimajo niti za eno kavo več časa, ko jih dobi ena ženska.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

FormerUser ::

The Player je izjavil:

Kakor bosta postlala, tako bosta spala.

Ko bo pa zagustilo, pa lahko pričakujem komentarje v stilu:"Pravih moških dandanes ni več!"

(se pravi ni ok, če si samosvoj, če si pa copata pa spet ni ok. Kaj za vraga potem hočejo od nas? :|)

Omenjena očitno kar dobro ve, kaj bi rada, moškemu se pa ne zdi težko ustreči. Res ne vem zakaj ste tako prepričani, da bo karkoli zagustilo, pri nekaterih zvezah se stvari hitro razvijajo, pri drugih pa počasneje, kar pa še nujno ne pomeni, da so druge uspešnejše.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

PreviousUser ::

FormerUser je izjavil:

The Player je izjavil:

Kakor bosta postlala, tako bosta spala.

Ko bo pa zagustilo, pa lahko pričakujem komentarje v stilu:"Pravih moških dandanes ni več!"

(se pravi ni ok, če si samosvoj, če si pa copata pa spet ni ok. Kaj za vraga potem hočejo od nas? :|)

Omenjena očitno kar dobro ve, kaj bi rada, moškemu se pa ne zdi težko ustreči. Res ne vem zakaj ste tako prepričani, da bo karkoli zagustilo, pri nekaterih zvezah se stvari hitro razvijajo, pri drugih pa počasneje, kar pa še nujno ne pomeni, da so druge uspešnejše.


Po mojem mnenju in tudi glede na vedenje sodobne psihologije se osebnost zelo težko spreminja pri odraslih ljudeh, tudi na dolgi rok je zelo rigidna. Torej lahko takšna sprememba v obnašanju v roku parih mesecev pomeni samo eno - da se nekdo pretvarja, da je nekaj, kar ni, da bi ugodil željam svojega partnerja.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

Ampak večino tistega kar si ti opisal, nima veze z osebnostjo, temveč s stališči in navadami, te se pa nedvomno spreminjajo.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

PreviousUser ::

FormerUser je izjavil:

Ampak večino tistega kar si ti opisal, nima veze z osebnostjo, temveč navadami, te se pa nedvomno spreminjajo.


Osebnostne značilnosti - živahen, razposajen vs. resen, zadržan. Temu ti praviš navade?

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

No, edino to, ampak to je pač zorenje, pri 30 sigurno nisi toliko razposajen kot pri 20, pri nekateri se pa to zgodi čez noč, morda je novica, da bo oče, tako vplivala nanj.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Phantomeye ::

FormerUser je izjavil:

No, edino to, ampak to je pač zorenje, pri 30 sigurno nisi toliko razposajen kot pri 20, pri nekateri se pa to zgodi čez noč, morda je novica, da bo oče, tako vplivala nanj.


lol, to se NE zgodi čez noč.

Also ... eno je, da nekoga motiviraš, da začne početi nekaj (zdravo jesti) drugo je, da nadziraš in forsiraš tak način prehranjevanja.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

O forsiranju prehranjevanja sploh ni bilo govora, zgolj o alkoholu. Da je pa ona secirala SVOJ krožnik je pa logično, glede na to, da je noseča, pa ne več rosno mlada.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Vazelin ::

Če ste tako zamerljivi, že v osnovi niste bili dobri kolegi.

Če tak, ki je v takšni zvezi nima enkrat na pol leta časa za kakšno kavo in je potem revček na ignoru ni nobena zamerljivost. Če pa se pravljica poruši pa ravno s strani takih takoj shistorm SMS in klicev, potem pa takoj užaljen, ker ga ni več v inner circlu LOL in se ga več ne je*e in vabi po kafičih 5 posto

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

FormerUser ::


Ne vem, zame je relevanten izvid in ne kaj kdo misli, da ima. Lahko pa je samo hipohonder, k čemur se najbolj nagibam.

Brezglutenska hrana ne škoduje zdravju, alkohol in kokakola pa.

Zakaj pa njen partner ne sme piti, kar hoče?

A si siguren, da ne sme, ali zgolj ne želi.

Vazelin je izjavil:


Če tak, ki je v takšni zvezi nima enkrat na pol leta časa za kakšno kavo in je potem revček na ignoru ni nobena zamerljivost. Če pa se pravljica poruši pa ravno s strani takih takoj shistorm SMS in klicev, potem pa takoj užaljen, ker ga ni več v inner circlu LOL in se ga več ne je*e in vabi po kafičih 5 posto

Saj pravim, to so stališča zamerljivih, nezrelih ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Phantomeye ::


Kaj pa kokakola?

Kokakola je nezdrava sladka pijača.


Ful mi je smešno, kako iščeš izgovore, da bi normalizirala njeno početje.

ja, kokakola je nezdrava pijača. Ni pa strupena in ni nobenega racionalnega razloga, zakaj bi ena odrasla oseba drugi osebi prepovedala ali kako drugače omejila pitje kokakole. Poudarek je prepovedala.


@Hipatija, mene še vedno zanima, kaj je racionalni razlog, da se ti zdi normalno, da ena odrasla oseba drugi osebi prepove oziroma omeji pitje kokakole.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

Najprej moraš dokazati, da gre v resnici za prepoved, ne zgolj za dobronameren nasvet.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Phantomeye ::

FormerUser je izjavil:

Najprej moraš dokazati, da gre v resnici za prepoved, ne zgolj za dobronameren nasvet.


Naj OP pove, kak je bil scenarij.

Aja, kar se tiče brezglutenske hrane. Brezglutenska hrana ni defacto zdrava:

“Many gluten-free products are high in calories, fat, and sugar while also being low in nutrients".

Še virček:https://www.mayoclinic.org/healthy-life...

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

Ja, žal vsa brezglutenska hrana ni optimalna.. OP je omenjal neke kruhke, morda si jih pa ona sama pripravlja.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

Phantomeye ::

FormerUser je izjavil:

Ja, žal vsa brezglutenska hrana ni optimalna.. OP je omenjal neke kruhke, morda si jih pa ona sama pripravlja.


"ni optimalna". sprocesirana in nezdrava.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

FormerUser ::

Ja, tukaj govoriš o procesirani brezglutenski hrani, ki je podobna navadni, razen, da nima glutena. Ni pa rečeno, da omenjena uživa tovrstno prehrano, lahko da je domače pripravljeno brezglutensko hrano.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

user-pass ::

Zenska lahko zelo dobro vpliva na moskega, ce ima postimano podstresje.
Jaz sem v srednji in po njej sral na polno, pustil faks, delal pri selitvah za 3€ na uro, vse kar sem zasluzil, smo s kolegi sproti zapili, travca, cigareti, bil popolnoma neambiciozen in 100% zadovoljen s takratnim zivljenjem ...
Potem z zensko se je pa obrnilo za 100%, pustil cike, travo, da spijem vec kot pet pirov se zgodi samo se parkrat na leto, 2 otroka, faks koncan, sluzba v multinacionalki za 50k+ neto, avto kot se spodobi, hisa, itd.
Nic od tega nisem imel preden sem spoznal zeno in je de facto ona "kriva" za vse to.
So pa nekateri takratni kolegi ostali na istem nivoju, vozijo kombi za minimalca, ostane jim ravno za cike in alko. Da bi te kaksna zenska pogledala, je pa tudi sci-fi.

Ja, ni pa vedno tako in tudi ne trdim, da je moj nacin zivljenja edini pravilen in zgleden :)
Resnica ni tako enostavna, kot jo vidi OP, ceprav ima mogoce prav in je razmerje obsojeno na fail.

FormerUser ::

user-pass je izjavil:

Zenska lahko zelo dobro vpliva na moskega, ce ima postimano podstresje.

Ja, to je kar splošno prepričanje, vsaj v krogih kjer se jaz gibljem. Ravno nekaj dni nazaj je sorodnik našteval primere kolegov, ki so se zresnili, ko so vstopili v resno razmerje, prej pa kar nekaj brezciljno bluzili naokoli, pa ni nikakršen feminist, da ne bo kdo spet tega naprej metal, ampak takšna so pač dejstva.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Relanium ()

KAVINSKY ::

Je velika razlika če zagoni ves denar za alkohol in travo ali pa v družbi spije kokto ali pivo in se smeje memom.


Spet, ne vidiš dlje od svojega nosu. Iščeš opravičila, da normaliziraš takšno početje. Boš rekla, da je normalno, da ena, ki hoče zresniti svojega partnerja, zanosi takoj ko sta skupaj?

Relanium ::

Kako lahko hipatija brez dobrega poznavanja tako opravičuje dejanja ženske mi ni jasno. Ali samo zato, ker je bilo rečeno, da je ženska?
Med kolegi imam identičen primer OPjevemu. Človek je vidno zafrustriran, ampak zdaj ima otroka in se je zapečatil za en čas.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Delitev premoženja v vezi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15020123 (14116) AndrejO

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43270629 (62761) koyotee

Kaj bi vi storili če bi vas partner varal? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17527927 (23395) Gandalfar

Več podobnih tem