» »

Kaj bi vi storili če bi vas partner varal?

Kaj bi vi storili če bi vas partner varal?

1 2
3
4

marijancek ::

saj je normalno da bi vzdrževal otroke če so že večji in si navezan na njih. ampak enega novorojenca pa bolj težko.

sicer pa ob preveranju najbolj burno in užaljeno reagirajo tisti, ki so najmanj sigurni v sebe. kdor ve da je dobra roba si bo samo mislil: toliko slabše za njo.

Mesar ::

Toliko slabše za njo? BTK za njo! Zaupal si ji ona pa te je izkoristila, HLADNOKRVNO! TO je problem.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Mesar ()

marijancek ::

Do not weep. Do not wax indignant. Understand. Spinoza.

ta citat si je dobro zapomniti, velikokrat prav pride v življenju.

jype ::

Mesar> Zaupal si ji ona pa te je izkoristila, HLADNOKRVNO! TO je problem.

Al pa ti je rekla, da je utrujena in da ji ni do skakanja po postelji, da pa lahko pomiješ posodo in jo presenetiš z zajtrkom, ti si pa raje gledal fuzbal, neobrit zaspal na kavču in naslednji dan spet težil z isto rutino...

Pa je šla.

Po mojih izkušnjah v povprečju večina parov zveze konča zaradi takšnih banalnosti in ne morem reči drugega, kot da občudujem tiste, ki dejansko vzajemno sklenejo, da naprej ne bo šlo zaradi nepremostljivih razlik (kot je na primer bistveno različen življenski slog, življenski nazor ali pa celo življenski cilji).

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: jype ()

Mesar ::

jype> Al pa ti je rekla, da je utrujena in da ji ni do skakanja po postelji, da pa lahko pomiješ posodo in jo presenetiš z zajtrkom, ti si pa raje gledal fuzbal, neobrit zaspal na kavču in naslednji dan spet težil z isto rutino...

To pa že ne!
Your turn to burn!

DragonHeart ::

Tokrat se povsem strinjam z Juretom.

Večina parov zvezo konča zaradi takih traparij da komaj verjameš da je res.

Prav tako...glede otrok...ali boste vi rekli da so otroci za vas le tisti, ki so vaši po krvi? Če bi jaz skrbel za nekega otroka, bi ga vzel za svojega in mu pomagal odraščati tudi če bi se zveza med mano in otrokovo materjo končala. Kdor trdi da bi otroka pozabil, je precej hladnokrven brezčustven trot.

Pohvalno Jure, da bi tudi ti skrbel za otroke.

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

DragonHeart> Tokrat se povsem strinjam z Juretom.

Jaz pa se N!E

DragonHeart> Večina parov zvezo konča zaradi takih traparij da komaj verjameš da je res.

TO to misliš! To pride ven ko lažejo drug o drugem zgodbice pa se fojtrajo z bedarijami...

DragonHeart> Prav tako...glede otrok...ali boste vi rekli da so otroci za vas le tisti, ki so vaši po krvi? Če bi jaz skrbel za nekega otroka, bi ga vzel za svojega in mu pomagal odraščati tudi če bi se zveza med mano in otrokovo materjo končala. Kdor trdi da bi otroka pozabil, je precej hladnokrven brezčustven trot.

Dan danes če nisi hladen te oberejo pa še nategnejo... žal.

DragonHeart> Pohvalno Jure, da bi tudi ti skrbel za otroke.

Ker ima možnost... kaj pa če nebi imel? Pol pa sedi cvek.
Your turn to burn!

jype ::

Mesar> kaj pa če nebi imel?

Potem pa tudi otrok ne bi naredil.

Mesar> V drugi temi pa jamraš kak nimaš za pecikl? Tu pa si tak radodaren, da bi tuje familije hrano.

Avtomobila in hiše nimam, koles mi pa res ne manjka!

Mipe ::

Vidim polna usta, dejanj pa bolj malo. Resnica je taka, da smo teoretično vsi svetniki, praktično pa najhujši grešniki.

Tudi sam nisem povsem nedolžen, predvsem znam biti ljubosumen in bi me morebiten skok čez plot partnerke zelo prizadel. Hkrati pa tudi sam nisem povsem imun na čare onkraj plota.

Ponavljam svojo izjavo: brez medsebojnega zaupanja ni zveze, pa pika. Če ona njemu ne more zaupati svojih tegob in se zato kopičijo v njej, da nazadnje poišče uteho v objemu nekoga drugega... No, zveza je itak obsojena na propad tisti trenutek, ko ena polovica paru ne more zaupati drugi.

Mesar ::

jype> Potem pa tudi otrok ne bi naredil.

Sej govorimo o tem, da otroci niso tvoji, torej jih nebi naredil pa nebi imel keša za vzdrževanje... torej?

jype> Avtomobila in hiše nimam, koles mi pa res ne manjka!

Vsakemu svoje... jaz pa mam živino rad...

Mipe> idim polna usta, dejanj pa bolj malo. Resnica je taka, da smo teoretično vsi svetniki, praktično pa najhujši grešniki.

Ne sodi po sebi....

mipe> Tudi sam nisem povsem nedolžen, predvsem znam biti ljubosumen in bi me morebiten skok čez plot partnerke zelo prizadel. Hkrati pa tudi sam nisem povsem imun na čare onkraj plota.

Če se lahko zdržiš... kein problem

mipe> Ponavljam svojo izjavo: brez medsebojnega zaupanja ni zveze, pa pika. Če ona njemu ne more zaupati svojih tegob in se zato kopičijo v njej, da nazadnje poišče uteho v objemu nekoga drugega... No, zveza je itak obsojena na propad tisti trenutek, ko ena polovica paru ne more zaupati drugi.

nisi malo prej trdil da smo vsi grešniki? malo po tem pa govoriš o zaupanju kot o temelju... protislovje much!
Your turn to burn!

DragonHeart ::

mesar.....prerekanje z jypom? seriously? u mad?

Mesar....dejansko si tak trot da če bi recimo 10 let skrbel za otrok ki jih je sicer naredil nekdo drug vendar bi se potem razšel z njihovo materjo, pa bi kar pozabil na njih? Si dejansko res tako bolan in brezčustven človek?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Mipe> Vidim polna usta, dejanj pa bolj malo.

Če to leti name, potem... Mi pokaži dekle, ki bi me lahko prepričalo v varanje, na primer. Sem prepričan, da je ne boš našel, ker sem jaz bistveno preveč zajeban.

Mipe> Tudi sam nisem povsem nedolžen, predvsem znam biti ljubosumen in bi me morebiten skok čez plot partnerke zelo prizadel. Hkrati pa tudi sam nisem povsem imun na čare onkraj plota.

Vidiš, jaz pa ne. Jaz pa mislim, da so ljudje avtonomni in se morajo sami odločati o svojih dejanjih in jaz sem se odločil, da bom ravnal odgovorno, ne glede na to kaj bodo ostali okoli mene (in za razliko od mnogih si jaz ne domišljam, da imam na ostale znaten vpliv).

Mesar> Sej govorimo o tem, da otroci niso tvoji, torej jih nebi naredil pa nebi imel keša za vzdrževanje... torej?

Zelo težko si predstavljam, da bi se znašel v intimni zvezi z žensko, ki bi rodila otroke nekoga drugega, hkrati bi pa v resnici želela imeti zvezo z nekom tretjim. Še težje si predstavljam, da ne bi imel sredstev za vzdrževanje otrok.

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: jype ()

DragonHeart ::

jype je izjavil:

imel keša za vzdrževanje... torej?

Zelo težko si predstavljam, da bi se znašel v intimni zvezi z žensko, ki bi rodila otroke nekoga drugega, hkrati bi pa v resnici želela imeti zvezo z nekom tretjim. Še težje si predstavljam, da ne bi imel sredstev za vzdrževanje otrok.predstavljaj si da so otroci bili iz prejšnje zveze ki jo je imela ženska, pa jo je fant zapustil...Ko bi jo ti spoznal bi bili otroci stari recimo pol leta ali mogoče 1 leto, potem pa bi bil s to žensko 10 let. Jaz nikakor ne bi mogel kar zapustiti otrok. ni variante.


Ja, ljudje so avtonomni...ti pa si se odločil da bodo s tabo delali kot se jim zljubi. Na stvar lahko gledaš tako kot ti ali pa malo drugače. Predvsem tako, da zveza ni nekaj med 2 ljudem in lahko vsak dela kar se mu zljubi ampak je nekakšna zaveza, da bosta oba partnerja ravnala v dobro drugega partnerja. Jaz od moje deklice pričakujem da mi bo zvesta točno tako kot sem jaz zvest njej. Nimam nobene pravice odločati kaj bo storila, imam pa vso pravico narediti vse kar je v moji moči da bo ona z mano srečna....na podlagi tega menim da imam pravico tudi pričakovati da bo glede na to da sva skupaj že kar nekaj časa tudi ona ravnala povsem enako odgovorno in se o morebitnih problemih v zvezi z mano konkretno pogovorila in bova skupaj našla cilj ki bo koristil obema.

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

jype... Govorimo hipotetično in izhajamo iz tega, da bi za otroke skrbel tudi če nebi bili tvoji. Zdaj pa še temu dodajmo, kaj pa če vse vse skup nekam pa zgubis $ čeprav malo verjetno... al pa ga naprimer že prej nebi imel, kaj pa v tem primeru? Dovolj je, da ti jo en vmes napumpa...


DragonHeart je izjavil:

mesar.....prerekanje z jypom? seriously? u mad?

Mesar....dejansko si tak trot da če bi recimo 10 let skrbel za otrok ki jih je sicer naredil nekdo drug vendar bi se potem razšel z njihovo materjo, pa bi kar pozabil na njih? Si dejansko res tako bolan in brezčustven človek?


What? Click and it's all gone... Zakaj bi bil bolan? Zakaj bi bil bolan če bi bil brezčustven? Pa še to ne v vseh pogledih... ali pa mogoče, ni zdaj to stvar debate.
Your turn to burn!

DragonHeart ::

ja, je stvar debate. rekel si da bi otroke zapustil, jaz pa te sprašujem kako si lahko tako brezčustven da bi nekaj let skrbel za te otroke, potem pa kar šel stran?!?

jype ::

DragonHeart> predstavljaj si da so otroci bili iz prejšnje zveze ki jo je imela ženska, pa jo je fant zapustil...Ko bi jo ti spoznal bi bili otroci stari recimo pol leta ali mogoče 1 leto, potem pa bi bil s to žensko 10 let. Jaz nikakor ne bi mogel kar zapustiti otrok. ni variante.

Seveda jih ne bi kar zapustil, kljub temu pa bi se mlade mamice zelo težko dovolj potrudile, da bi se znašle v moji postelji. Čeprav z malenkostmi rad ustrežem vsakomur, so moje prioritete zelo jasne in mi ni težko zavrniti še tako mamljive ponudbe, če ni v ključnih pogledih popolna. Še tistega pretepača sem zavrnu, pa je hotu samo na kavo!

Mesar> Dovolj je, da ti jo en vmes napumpa...

Skratka, kaj bi storil, če bi bil nesposoben luzer, pa bi moja partnerka zanosila z nekom, ki noče skrbet za njegove lastne otroke? Ej, pojma nimam, nisem še razmišljal v tej smeri.

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: jype ()

Mesar ::

DragonHeart je izjavil:

ja, je stvar debate. rekel si da bi otroke zapustil, jaz pa te sprašujem kako si lahko tako brezčustven da bi nekaj let skrbel za te otroke, potem pa kar šel stran?!?


Kje je problem? Če si vsej malo kreativen hitro zapolniš svoj prosti čas... da ti ni dolgčas. In zakaj nebi šel stran? Sej so se odločli, da hočejo svoj life, če niso moji itak nimam nič z njimi, z žensko pa tut ne po tem kar je naredila. Nje nebi hoto hodit gledat, za otroke pa nebi mel razloga, če pa niso moji... like wtf... edina stvar, ki bi me žrla bi bla, da sem 10 hebenih let živel v laži z otroci, ki sploh niso moji... če bi bla ta doba recimo 10 let.

dan danes če znaš hitro "prebavljati" ljudi je to samo prednost...
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Mesar ()

jype ::

Mesar> da sem 10 hebenih let živel v laži z otroci, ki sploh niso moji

Če otrok ne maraš zgolj zato ker niso tvoji, potem je za otroke precej bolje, da nimaš nobenih.

Mesar ::

jype je izjavil:

Mesar> da sem 10 hebenih let živel v laži z otroci, ki sploh niso moji

Če otrok ne maraš zgolj zato ker niso tvoji, potem je za otroke precej bolje, da nimaš nobenih.


Ne bit preveč pametni ker sploh nimaš pravice skrbeti za njih če niso tvoji.
Your turn to burn!

solatko ::

Zveza niti slučajno ni lastništvo druge osebe. Je prostovoljen pakt, ki si ga vsak organizira po svoje. Nikoli ni problema v zvezah, kjer je razgovor prvo pravilo reševanja težav, problemov pa v konči meri tudi želja.
Večina parov gre narazen ravno zato, ker si drugi partner prvega lasti ali pa se lastniško obnašata oba. Napake se delajo že v času spoznavanja, ko se oba, po navadi, delata boljša kot sta, približno tako, kot se prodaja slaba roba.
Ko minejo prvi čari zaljubljenosti, naj bi to zamenjalo spoštovanje in ljubezen, skupni cilji, načrti za prihodnost, kar pa motijo ravno tiste male laži na začetku. Enostavno vsak od partnerjev pričakuje, glede na povedano, več. To je prvo malo razočaranje in prvi zametki ljubosumja. Potem se začnejo kopičiti problemi, ki obremenjujejo večino parov, od pradavnine naprej.
Seveda je to vse skupaj kot rahel dežek, ki pa se zna, ob slovenski klasični miselnosti - baba za šporhet, dec pa na kavč ali gostilno, spremeniti v čustveni vihar, ki prinese prve misli, na skok čez plot.
Do takrat ni še nihče kriv in oba, od takrat naprej pa je krivda na strani tistega, ki je nezadovoljen in to ne pove, včasih pa se to povedati enostavno ne da, ker drugi član kolektiva ni pripravljen poslušati kritik.

V odnosih, kjer komunikacija deluje obojestransko, z ljubeznijo in željo do dajanja, do varanj ne pride (v pomenu skoka čez plot), lahko pa pride, do želje po spremembah, te pa so v rokah obeh partnerjev. Nekateri spremenijo odnos - igrajo vsak dan drugo osebo in drugačno življenje, ali pa do sporazuma, po svobodi v odnosih do drugih, z obveznim občutkom do varnosti.
Največkrat je oboje dovolj učinkovito, da par ostane skupaj dolga leta, srečen in zadovoljen, z uspešno odraslimi, zdravimi otroci.

Kadar pa tega ni, pride do podobnih situacij. Ker v takih odnosih ni dialoga (po navadi obsaja samo monolog), so tudi reakcije "prevaranega" partnerja, sila burne in nepredvidljive. Največkrat je pri moških kriv manjvrednostni kompleks in pridobljene navade iz otrošva.
Delo krepa človeka

jype ::

Mesar> Ne bit preveč pametni ker sploh nimaš pravice skrbeti za njih če niso tvoji.

Nimam pojma od kod ti ta temeljito napačna ideja.

Za otroke lahko skrbi kdorkoli, opustiti skrbi pa ne sme njihov legalni skrbnik (ki je v večini primerov biološki starš, v precej pogostih specialnih primerih pa tudi kdo drug).

Mesar ::

solatko je izjavil:

Zveza niti slučajno ni lastništvo druge osebe. Je prostovoljen pakt, ki si ga vsak organizira po svoje. Nikoli ni problema v zvezah, kjer je razgovor prvo pravilo reševanja težav, problemov pa v konči meri tudi želja.
Večina parov gre narazen ravno zato, ker si drugi partner prvega lasti ali pa se lastniško obnašata oba. Napake se delajo že v času spoznavanja, ko se oba, po navadi, delata boljša kot sta, približno tako, kot se prodaja slaba roba.
Ko minejo prvi čari zaljubljenosti, naj bi to zamenjalo spoštovanje in ljubezen, skupni cilji, načrti za prihodnost, kar pa motijo ravno tiste male laži na začetku. Enostavno vsak od partnerjev pričakuje, glede na povedano, več. To je prvo malo razočaranje in prvi zametki ljubosumja. Potem se začnejo kopičiti problemi, ki obremenjujejo večino parov, od pradavnine naprej.
Seveda je to vse skupaj kot rahel dežek, ki pa se zna, ob slovenski klasični miselnosti - baba za šporhet, dec pa na kavč ali gostilno, spremeniti v čustveni vihar, ki prinese prve misli, na skok čez plot.
Do takrat ni še nihče kriv in oba, od takrat naprej pa je krivda na strani tistega, ki je nezadovoljen in to ne pove, včasih pa se to povedati enostavno ne da, ker drugi član kolektiva ni pripravljen poslušati kritik.

V odnosih, kjer komunikacija deluje obojestransko, z ljubeznijo in željo do dajanja, do varanj ne pride (v pomenu skoka čez plot), lahko pa pride, do želje po spremembah, te pa so v rokah obeh partnerjev. Nekateri spremenijo odnos - igrajo vsak dan drugo osebo in drugačno življenje, ali pa do sporazuma, po svobodi v odnosih do drugih, z obveznim občutkom do varnosti.
Največkrat je oboje dovolj učinkovito, da par ostane skupaj dolga leta, srečen in zadovoljen, z uspešno odraslimi, zdravimi otroci.

Kadar pa tega ni, pride do podobnih situacij. Ker v takih odnosih ni dialoga (po navadi obsaja samo monolog), so tudi reakcije "prevaranega" partnerja, sila burne in nepredvidljive. Največkrat je pri moških kriv manjvrednostni kompleks in pridobljene navade iz otrošva.


Zakaj krepko označen tekst? Če ima ženska doma tipa pred TV al pa v gostilni se gre okoli fu*at z drugimi, pustila pa ga nebi pa si drugega našla? Ali pa obratno, če ženska dedu ne da, je nebi pustil pa si druge poiskal ampak se gre raje fu*at z drugimi....

v obeh primerih je seveda point, da se fu*ata z drugimi medtem ko sta v zvezi.

jype je izjavil:

Mesar> Ne bit preveč pametni ker sploh nimaš pravice skrbeti za njih če niso tvoji.

Nimam pojma od kod ti ta temeljito napačna ideja.

Za otroke lahko skrbi kdorkoli, opustiti skrbi pa ne sme njihov legalni skrbnik (ki je v večini primerov biološki starš, v precej pogostih specialnih primerih pa tudi kdo drug).


Ti ne moreš biti skrbnik kr enega otroka od tvoje bivše... vsej brez, da grete papirje za to posebaj urejat. Ampak je problem če si mislil, da si biološki starš pol pa se zve, da nisi... pa nastane potreba po papirjih, po katerih prej ni bilo potrebe.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Mesar ()

jype ::

Mesar> Ti ne moreš biti skrbnik kr enega otroka od tvoje bivše...

Od teoretičnega bivšega od moje sedanje sem pa komot, brez posebnega urejanja papirjev (razen če je bivši še vedno legalno poročen ali je očetovstvo podpisal na CSD).

Mesar> Ampak je problem če si mislil, da si biološki starš pol pa se zve, da nisi...

Zakaj bi pa to bil problem? Naša država ima vse potrebne mehanizme za upravno priglasitev stanja družine "v naravi" (no, razen če si gej, potem imaš precej več dela s papirji).

Mesar> pa nastane potreba po papirjih, po katerih prej ni bilo potrebe.

Ja, v nekaterih primerih zagotovo, ampak v primerjavi z vsem, kar bi moralo od sebe dati dekle, da bi se lahko ponašalo z nazivom moje partnerke, so to... Arašidi.

solatko ::

Mesar - To da se fuka*a okoli eden ali oba, sploh ni bistvo varanja - bistvo je nezadovoljstvo s trenutnim partnerjem in nezmožnost komunikacije - samo od sebe, se pa tako nič ne spremeni.

Človeški odnosi so sila komplicirana ali pa sila enostavna zadeva. Osnove dobi otrok skozi vzore in vzgojo. Torej, v kakršnem okolju bo otrok odraščal prvih nekaj let, ga bo spremljalo celo življenje.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: solatko ()

Mesar ::

jype> Ja, v nekaterih primerih zagotovo, ampak v primerjavi z vsem, kar bi moralo od sebe dati dekle, da bi se lahko ponašalo z nazivom moje partnerke, so to... Arašidi.

Skoz to... to je tvoj pogled, mogoče se je vsa ta trud njej zdel kot arašidi.

solatko> Mesar - To da se fuka*a okoli eden ali oba, sploh ni bistvo varanja - bistvo je nezadovoljstvo s trenutnim partnerjem in nezmožnost komunikacije - samo od sebe, se pa tako nič ne spremeni.

Bistvo je, da to varanja nebi prišlo če bi eden pred tem razdrl zvezo in ne vem kaj je razlog, da je ne... še kr so skup pa vlečejo že propadlo zvezo pa še varajo in si s tem slabo ime delajo pa še kaj.... kje je smisel?

solatko> Človeški odnosi so sila komplicirana ali pa sila enostavna zadeva. Osnove dobi otrok skozi vzore in vzgojo. Torej, v kakršnem okolju bo otrok odraščal prvih nekaj let, ga bo spremljalo celo življenje.

Uuuu nice, vsega so krivi stari... tota je šele dobra.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Mesar ()

solatko ::

Mesar - ti ne razmišljaš o tem, da je veliko parov vzgojenih tradicionalno, zato razdretje veze ni ravno božje dejanje, za skok čez plot se dobi pa odveza.

Veliko več stvari, kot si lahko predstavljaš, je odvisno od pravilne in pravočasne vzgoje in učenja otrok. Predvsem pa to, da si pridobijo samozavest in, da nikoli ne dvomijo v pravilnost svojih dejanj in odločitev.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: solatko ()

jype ::

Meni se tudi s t.i. odprtimi odnosi ne zdi nič narobe.

Malce bolj nerodni so, ker je posredi več logistike, sicer pa komot v užitek in veselje vseh vpletenih.

Mesar> Skoz to... to je tvoj pogled, mogoče se je vsa ta trud njej zdel kot arašidi.

Njej vsekakor, ampak ko sem jo spoznal je bila samska in še nikoli prej v nobeni zvezi, z nenavadno jasno predstavo o tem, kaj od življenja in partnerja pričakuje (sicer je ne bi spustil skozi kvalifikacije). K sreči sem imel enake lastnosti tudi sam, ali pa ne bi prišel v njen ožji izbor.

solatko> Torej, v kakršnem okolju bo otrok odraščal prvih nekaj let, ga bo spremljalo celo življenje.

Vse življenje vpliva na vse življenje. Prva leta so zelo pomembna, niso pa vsa ostala leta nepomembna.

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: jype ()

Mesar ::

solatko je izjavil:

Mesar - ti ne razmišljaš o tem, da je veliko parov vzgojenih tradicionalno, zato razdretje veze ni ravno božje dejanje, za skok čez plot se dobi pa odveza.

Veliko več stvari, kot si lahko predstavljaš, je odvisno od pravilne in pravočasne vzgoje in učenja otrok. Predvsem pa to, da si pridobijo samozavest in, da nikoli ne dvomijo v pravilnost svojih dejanj in odločitev.Da ne dvomijo v pravilnost svojih dejanj in odločitev tudi če so le te napačne?

Tradicionalnost gor in dol, če ni praktično. Lep primer, če eden izmed partnerjev razdre zvezo, sta šla narazen, če niso vmes otroci je precej preprosto in konec... kaj čem big deal delati? Če pa ne razdreta zveze in varata pa oba izgubita zaupanje med seboj in še bodočih partnerjev. Tudi če le ti ne zvejo za incident, nekdo ki je varal vseeno ni vreden zaupanja - nikoli ne veš kaj se bo zgodba ponovila a ne.

jype> Malce bolj nerodni so, ker je posredi več logistike, sicer pa komot v užitek in veselje vseh vpletenih.

Če vsi vejo za to in je vsem ok super... v nasprotnem primeru pa je svinjarija.

jype> Njej vsekakor, ampak ko sem jo spoznal je bila samska in še nikoli prej v nobeni zvezi, z nenavadno jasno predstavo o tem, kaj od življenja in partnerja pričakuje (sicer je ne bi spustil skozi kvalifikacije). K sreči sem imel enake lastnosti tudi sam, ali pa ne bi prišel v ožji izbor.

Dobro zate, seveda to pomeni tudi, da se noben od vaju ni preveč "mučil" in se pretvarjal ampak je šlo na easy... obema. Če razumeš kaj hočem povedat.
Your turn to burn!

jype ::

Mesar> Če vsi vejo za to in je vsem ok super... v nasprotnem primeru pa je svinjarija.

Jah, potem pač ne gre za sporazumno reč, če se koga okoli prinaša iz kakršnihkoli razlogov.

Mesar> Dobro zate, seveda to pomeni tudi, da se noben od vaju ni preveč "mučil" in se pretvarjal ampak je šlo na easy... obema. Če razumeš kaj hočem povedat.

Ja. Namesto marketinga sva izvedla dolgotrajne in prav nič naporne kvalifikacije (in če bi bile naporne, bi nekdo od naju odnehal in iskal naprej drugje).

guest #44 ::

jype je izjavil:

Jaz ne bi storil ničesar. Popolnoma zaupam v partnerkino presojo, da o njenem brezkompromisno perfekcionističnem okusu za moške sploh ne izgubljam besed.

Ostati trezen in zadržan ob čustveno napornih dogodkih je ena od tistih reči, zaradi katerih se je odločila zame, zato me za zvezo, ki je znatno starejša od tega foruma, ne skrbi.

Ne, ne nadziram je in ne, ne morem vedeti, da me še ni prevarala, a to niti ni moj problem - jaz lahko vplivam le na svoja dejanja in lahko zagotavljam le to, da je jaz ne varam. Lomljenje kosti tistih, ki bi se radi z njo brez moje vednosti onegavili, z veseljem prepuščam kar njej.

Če bi se vendarle zgodilo da bi se razšla, bi najverjetneje vzel svoj prenosni računalnik in se odselil, vsak mesec pa bi ji zagotovo poravnal preživnino za otroke in ob priložnosti hodil tudi vse skupaj obiskovat. Vsaka ženska, ki mi je dokazala da si moje pozornosti zasluži, si jo zasluži tudi če se ne odloči zame (žal pa je razpoložljivi čas omejen in tako večini deklet preostane le občasen pogovor, sprehod ali sestavek). I'd take it like a man. Drama queens can have it their way if they want to.


Ženska te prevara, vzame otroke in ti še plačuješ preživnino. Yep, that's the definition of gender equality.


Odprta zveza nevem, če je zlo praktična. Prone to leaking secrets in pomanjkanje intime.

Okapi ::

Večina parov zvezo konča zaradi takih traparij da komaj verjameš da je res.
Ker ne poznaš vsega. Traparije so največkrat zgolj povod, kamenček čez rob, nikoli pa pravi vzrok (vsaj pri kolikor toliko normalnih ljudeh - pri psychotih je vse mogoče).

Odprta zveza nevem, če je zlo praktična.
Za nesamozavestne vsekakor ni.

O.

solatko ::

Mesar - za večino je dost razločno napisan, tebi bom razložil - pravilna in pravočasna vzgoja, pomeni, da otrok zve in se nauči večino stvari, ki jih bo v življenju potreboval, tudi to, kaj je prav in kaj narobe (pa niti slučajno ne po tradicionalnih standardih krščanske vzgoje), temveč po standardu svobodnega in lastnega odločanja. Sem spada tudi odgovornost za napačne odločitve.

jype - Mislim predvsem na dogajanja, na katera imajo skoraj v celoti vpliv starši, to je od rojstva, do odhoda v vrtec in potem aktivno sodelovanje v vzgoji z institucijami do samostojnosti otroka.

Moj bo vsak čas magistriral, pa še vedno pride po kakšen nasvet ali posvet, redkeje, kot včasih, pa vseeno.

Okapi - bilo bi dobro, ko bi nesamozavestni, najprej pridobili samozavest, šele nato iskali zvezo, prej lahko v zvezi uspejo samo, če dobijo izredno avtoritativno osebo, ki jih bo znala vsak trenutek, postavit ali usmerit v pravo stran.
Veliko parov gre narazen ravno zaradi samozavesti, oziroma pomanjkanja lete in posledično občutka manjvrednosti, ki ga pa skrivajo z večjo agresivnostjo ali popivanjem.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: solatko ()

francek1 ::

Ta tvoj dober znanec ima očitno več v mišicah, kot pa v glavi in tiču, zato se sploh ne čudim, da je frajla malo ausglajzala. Srečen naj bo, da je to mimo in ima partnerka željo ostat pri njem. V naprej pa naj se za partnerski odnos malo bolj potrudi (pa ne s pestmi...).
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

_IKE_ ::

evo manjši update o tem kaj naj bi se zgodilo :

baje je našel na mailu pikantne podrobnosti
baje ni slo za enkratne skok čez plot, ampak večkratni
videl mail, obiskal "prijatelja" ( ta prijatelj je znanec od obeh, še sam ga na videz poznam)
vrnil domov, zmetal njene stvari v smetnjak( en del oblačil; uničil zrezal ali strgal )
odšel k sorodnikom ( bratu)

Skupaj sta bila 7 let oz tu nekje.Oba sta obiskovala isti faks kjer sta se tik pred koncem študija tudi spoznala , skupaj sta počela marsikaj,( ples odbojka badminton pohodi ) dobro leto nazaj ko smo feštali ob rojstvu otroka drugega kolega, pa sem se spomnil da je kolega omenil da razmišljata tudi o otrocih ...

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: _IKE_ ()

Mr Hilter ::

Mene recimo punca ni/ne bo varala.
Medtem ko tvoj prijatelj, takisto naš jype, preveč igra vlogo prijatelja in ne moškega, to je- ne vodi on, ampak sta enakopravna. Dober je za pogovor in občasen *uk, kaj več pa dobi pri sosedu.

poweroff ::

Mr Hilter je izjavil:

Mene recimo punca ni/ne bo varala.

To pa je samozavest...! :))
sudo poweroff

Matako ::

Mr Hilter je izjavil:

Dober je za pogovor in občasen *uk, kaj več pa dobi pri sosedu.


Že samo to ni varanje ampak solidarna medsosedska pomoč. Kaj si tak kapitalist, Hitla.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Matako ()

D3m ::

Mene recimo punca ni/ne bo varala.


I gladly accept thou challenge! :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

energetik ::

poweroff je izjavil:

Mr Hilter je izjavil:

Mene recimo punca ni/ne bo varala.

To pa je samozavest...! :))
V normalnem odnosu to ni glih samozavest, ampak to preprosto veš. Če bi se partnerka odločila "varat", bi to prej povedala in prekinila zvezo. Še veliko prej pa bi se opazilo, da nekaj ni v redu v odnosu.

Truga ::

jype je izjavil:

Skratka, kaj bi storil, če bi bil nesposoben luzer, pa bi moja partnerka zanosila z nekom, ki noče skrbet za njegove lastne otroke? Ej, pojma nimam, nisem še razmišljal v tej smeri.

Easy:

Okapi ::

Mene recimo punca ni/ne bo varala.
Če se bo slučajno spozabila, boš pa prefukal njo in njega, ne? Kot bi moral storiti vsak pravi moški, ne pa kot neki mehkužni hipiji.;((

O.

Mr Hilter ::

energetik je izjavil:

poweroff je izjavil:

Mr Hilter je izjavil:

Mene recimo punca ni/ne bo varala.

To pa je samozavest...! :))
V normalnem odnosu to ni glih samozavest, ampak to preprosto veš. Če bi se partnerka odločila "varat", bi to prej povedala in prekinila zvezo. Še veliko prej pa bi se opazilo, da nekaj ni v redu v odnosu.


To je to!

Boobiz ::

To bi držalo dokler partner dlje časa razmišlja o varanju, če je pa heat of the moment odločitev oz. instant podlega šarmu, oblini, w/e, potem pa ta teorija pade v vodo, right?
I'm drunk, what's your excuse?

energetik ::

Če partner tako zlahka podleže vsaki skušnjavi, potem itak ni vreden resne zveze. In to po nekaj letih veze opaziš, brez skrbi.

Looooooka ::

jype je izjavil:

gendale> bi plačeval preživnino tudi če bi se izkazalo da v resnici niso tvoji otroci?

Tudi, razen če bi se korenjak opogumil in jim sam zagotovil finančno zaledje. Kar se njih tiče sem itak jaz "očka" (in bi to tudi ostal, ker so že toliko stari).

Ce se izkaze, da ti nisi oce in da teje prevarala potem ona ze ve kdo je oce.
In prezivnino naj placa tisti, ki je bil v tej aferi.
To nima nobene veze s tem v kaksnih odnosih si ti z otroki.Ce hoces lahko tud karitasu pol place nakazes.S prezivnino se zacola gospoda, ki ni slisal za kondom.

Zgodovina sprememb…

b00mer ::

Zakaj ni se svoje partnerice odlomu ?

jype ::

Looooooka> Ce se izkaze, da ti nisi oce in da teje prevarala potem ona ze ve kdo je oce.

In? Otroci naj pa čakajo, da se biološki oče strezni?

Nah. Še sosedovim bi brez slabe vesti zrihtal pojstlo pa topli obrok, če bi njihovi starši norce brili iz njih.

poweroff ::

Hm, kaj pa so to "tvoji otroci". Otrok, ki ga posvojiš je ravno tako tvoj kot biološki otrok. Očetovska funkcija ni samo biološka, pač pa predvsem socialna.
sudo poweroff

_IKE_ ::

jype je izjavil:Al pa ti je rekla, da je utrujena in da ji ni do skakanja po postelji, da pa lahko pomiješ posodo in jo presenetiš z zajtrkom, ti si pa raje gledal fuzbal, neobrit zaspal na kavču in naslednji dan spet težil z isto rutino...

Pa je šla.Će bi samo šla ni problema, edino pravilno če ni spremembe, problem nastane ko ostane in se prične 110m ....

Del ki me pri tebi "moti", o nečem podobnem sva imela debato v drugi temi ...

jype je izjavil:

Jaz ne bi storil ničesar. Popolnoma zaupam v partnerkino presojo, da o njenem brezkompromisno perfekcionističnem okusu za moške sploh ne izgubljam besed.


IN

jype je izjavil:


Njej vsekakor, ampak ko sem jo spoznal je bila samska in še nikoli prej v nobeni zvezi, z nenavadno jasno predstavo o tem, kaj od življenja in partnerja pričakuje (sicer je ne bi spustil skozi kvalifikacije). K sreči sem imel enake lastnosti tudi sam, ali pa ne bi prišel v njen ožji izbor.
.


Po tvojih besedah ...ti dve zvezi, tvoja celo brez, lahko rečremo ti prvi zanjo, ona prva zate. Torej kako vesta da je drug tisti pravi/a če nimata predhodnih izkušenj. Predhodne izkušnje bi dale neko osnovo za primerjanje, kaj je dobro,kaj je slabo. Po domače povedano odločila sta se za renaulta, pežoja,honde in fiata pa nista preizkusila. Očitno je bil "test" uspešen, upam le da se kak bentley ne pojavi...


DragonHeart je izjavil:Mesar....dejansko si tak trot da če bi recimo 10 let skrbel za otrok ki jih je sicer naredil nekdo drug vendar bi se potem razšel z njihovo materjo, pa bi kar pozabil na njih? Si dejansko res tako bolan in brezčustven človek?


Nova partnerka bi verjetno imela kaj pripomniti, še sploh če bi z novo imela otroke .....


guest #44 je izjavil:Ženska te prevara, vzame otroke in ti še plačuješ preživnino. Yep, that's the definition of gender equality.


če do tega pride si pa res jebena strnaka...žal poznam tako situacijo ...


francek1 je izjavil:

Ta tvoj dober znanec ima očitno več v mišicah, kot pa v glavi in tiču, zato se sploh ne čudim, da je frajla malo ausglajzala. Srečen naj bo, da je to mimo in ima partnerka željo ostat pri njem. V naprej pa naj se za partnerski odnos malo bolj potrudi (pa ne s pestmi...).


preberi prvo temo in nato še update.....

energetik je izjavil:

poweroff je izjavil:

Mr Hilter je izjavil:

Mene recimo punca ni/ne bo varala.

To pa je samozavest...! :))
V normalnem odnosu to ni glih samozavest, ampak to preprosto veš. 1. Če bi se partnerka odločila "varat", bi to prej povedala in prekinila zvezo. 2. Še veliko prej pa bi se opazilo, da nekaj ni v redu v odnosu.


1. Če je videla da ni sprememb bi prekinla vse skup...
2. Ženske skrivajo varanje bolje kot moški

Okapi je izjavil:

Mene recimo punca ni/ne bo varala.
Če se bo slučajno spozabila, boš pa prefukal njo in njega, ne? Kot bi moral storiti vsak pravi moški, ne pa kot neki mehkužni hipiji.;((

O.


tudi tako bi nekateri ukrepali....

b00mer je izjavil:

Zakaj ni se svoje partnerice odlomu ?


ni je bilo doma v času "odkritja"....

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: _IKE_ ()

Mr Hilter ::

Okapi je izjavil:

Mene recimo punca ni/ne bo varala.
Če se bo slučajno spozabila, boš pa prefukal njo in njega, ne? Kot bi moral storiti vsak pravi moški, ne pa kot neki mehkužni hipiji.;((

O.


Ne. Se ne pretvarjam kaj sem. Ker se ne obračam po vetru, ščijem naravnost četudi mi veter piha nazaj v obraz. Ne verjamem v opravičila, delam z namenom.
Če se me naveliča lahko mirno odide- ne bom jokal, grozil..., pa ve da sem prebral Božansko komedijo.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kako se odločiti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25033316 (29734) bluefish

Kako do seksa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27351943 (43494) BigWhale
»

Mnogoženstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24425684 (20643) FlyingBee

Je sploh še kdo zvest svojemu partnerju? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
68197486 (82656) bluefish

Več podobnih tem