» »

Pohodni čevlji

Pohodni čevlji

«
1
2

RED_line ::

Prosim za pomoč! Nikakor se ne morem odločit katere pohodne čevlje med temi dvemi modeli bi izbral. Po eni strani so si zelo podobni, ko pa jih primeš v roke je razlika kar očitna. Sam na men uporabe naj bi bil enak. Za katere bi se sami odločili in zakaj? Bi morda kakšne druge predlagali? Uporabljal bi jih za pohode po naših gorah v poletnem času. Sneg in čudne razmere ti čevlji ne bi videli namenoma.

Prvi

drugi

tretji

lp

zobnik ::

La sportiva sam pazi na cifro, ker se šele po kaki daljši turi ve a so vredu ali ne.
V trgovini ti bodo lahko pasale, po turi boš pa lahko vidu, da so al premajhne ali prevelike ali pa prave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

RED_line ::

Ja, na to sem tudi sam opazil. Že v trgovini so me iz strani nekoliko sistkali. Kao naj bi se razširile. So pa bile na prvo nogo grozno udobne.

jernejl ::

Če te že v trgovini stiskajo ali žulijo, išči drug model. Ali pa poskusi malce večjo številko.

Samael ::

Sam imam podobne Salamonke, kot so te na prvem linku (Salomon Evasion LTR 2 mid) v katerih se počutim zelo dobro, bi ti pa predlagal, da se ozreš še napr. za Merrell MOAB mid GTX - za ceno med 100 do 140 eur fantastična pohodniška obutev. Trpežne, udobne, dobro se upirajo vodi ... Pri nas se običajno dobijo v različnih barvnih odtenkih.

Za podobno ceno dobiš tudi (meni na oko najlepše v mid formatu) Adidas TERREX AX2R mid GTX, ki pa jih sam ne nosim rad, ker so tako preklemansko ozke, da mi po letu in pol občasne hoje z njimi še vedno preveč "oklepajo" stopalo.

Obutev se res neko malenkost raztegne, prilagodi nogi, vendar če te že v osnovi stiska, tudi pozneje ko boš z njo na dan naredil xy km ne bo kaj bistveno bolje.

gdjv ::

RED_line je izjavil:

Prosim za pomoč! Nikakor se ne morem odločit katere pohodne čevlje med temi dvemi modeli bi izbral. Po eni strani so si zelo podobni, ko pa jih primeš v roke je razlika kar očitna. Sam na men uporabe naj bi bil enak. Za katere bi se sami odločili in zakaj? Bi morda kakšne druge predlagali? Uporabljal bi jih za pohode po naših gorah v poletnem času. Sneg in čudne razmere ti čevlji ne bi videli namenoma.

Prvi

drugi

tretji

lp


Pojdi v Iglu ali podobno trgovino in jih obvezno obuj za par minut. Vrsta čevlja, ki ga potrebuješ, je odvisna predvsem, kakšne ture boš delal z njimi (sredogorje, visokogorje, klini, ...), kako pogosto, itd... Tam ti bodo svetovali tudi glede številke (nekoliko večji so priporočeni cca. 0.5 številke, da pri spustih ne bo palec udarjal v sprednji del, poleg tega pa prsti pri tem radi malo zatečejo). Veliko je odvisno od posameznega modela, ker so različne širine podplatov...

Po mojih izkušnjah pa niso nič manj od čevlja pomembne tudi prave nogavice.

BRBR ::

RED_line je izjavil:

Že v trgovini so me iz strani nekoliko sistkali. Kao naj bi se razširile.

Larifari. Če se ti noga smili tega ne boš počel.

Od alpine je tale tak ki ga ni treba nič širiti, vsi osatli (zimski) so preozki ali pa nekje glih na knap.
povezava
Vezalke so orenk prekratke default (neuporabne) in po kakšnem letu na sredini, med črno in rjavo pri dnu poči.
Važno je pa da je podplat pregiben, kar se mi zdi da ni pri tvoji drugi,tretji opciji.

Minusi so pokriti s ceno - če je v akciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BRBR ()

RED_line ::

Vsi so pregibni in zelo zelo udobni. Iz superge na te je bila razlika skoraj 0 oz so bili ti čevlji še bolj udobni :)

jero_no1 ::

Sam imam te Salomon in so mi super - lahki, zračni in imajo dober oprijem.

Ganon ::

zobnik ::

Če so ti tesni pozabi na njih.

AnjaNja ::

Zlato pravilo. Na nogah imej pohodne nogavice, če se da, vzemi vložek ven in primerjaj s svojim podplatom, ko stojiš s težo na stopalu, ne v luftu...In če je obris pravi (kak mm viška, nikakor ne manj!), če imaš spredaj za pol cm fraj in če je občutek obutega čevlja na nogi udoben, dober-vzami. Če imaš širše stopalo, kake posebnosti...si vzami čas. Obstajajo srečneži, ki v 10 minutah kupijo čevlje in nimajo težav...Nimamo pa vsi te sreče. (je že podvig najti take, da ustrezajo).

Jaz pri supergah (pohodnih ali za vsak dan) nikoli ne vzamem takih, da oprimejo nogo tesno, ker je to pri meni garancija za žulje. Itak ti znajo noge po nekaj urni hodi zatekat, vsaj malo in vsaj dokler nisi utrjen. Do neke mere pomagajo kompresijske nogavice.

Nič se ne zmehčajo etc. Samo usnjeni čevelj se malenkst omehča, prilagodi, unosi. Ampak, če imaš preozke, premajhne, ti tudi to ne koristi.

Načeloma je v grobem tako da Merrel je primeren za tiste, ki imajo širše stopalo, Addiadas pa za ožje in Salomon nekaj vmes, se najdejo malenkost širši modeli, sicer pa dosti ozkih. In potem je še malimiljon ostalih znamk. Navadno, ko najdeš tisto kar ti ustreza, se utaboriš in ne menjaš (sploh če si sprobal 15 parov in končno našel)...

Ena opcija je še Proalp, naredijo po meri. In če imaš kak defekt, posebnost, zahtevno nogo-je to pravi naslov.

Hehe terrex sem hotla sredi hoste sezut in hodit v nogavicah, tako bolelo me je (ozke, mnogo preozke zame, ženski model), vodo so pa dobro tesnile, to pa to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AnjaNja ()

jonystar ::

V katerih tujih spletnih trgvinah se da dobit dobro pohodniško opremo za "normalen" denar. Ker iglu sport in kibuba mi delujeta, da imata navite cene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jonystar ()

Kleemen ::

Adidas Terrex Swift GTX najboljsi pohodni cevelj kar sem jih imel. Lahek, udoben, trpezec, vodoodporen. Imam ga za hojo v hribe vedno poleti in tudi pozimi za po snegu v kombinaciji z gamasami. Imam ze drugi model in ne menjam za nic. 10/10.

WizzardOfOZ ::

jonystar je izjavil:

V katerih tujih spletnih trgvinah se da dobit dobro pohodniško opremo za "normalen" denar. Ker iglu sport in kibuba mi delujeta, da imata navite cene.

celovec:
adidas outlet

Twixz ::

A je TOLE vredu za amaterskega pohodnika?


Kupujem namreč za več let, imam ene kilimanjarotove ki sem jih kupil 4 leta nazaj za 110EUR, ampak so izrabljeni. :)

(20% popusta še dobim na njih, tako da je cena 132EUR)

mancini ::

Idi v trgovino in si jih obuj.
Kako ti naj kdo tu napise ali so to ok cevlji zate. Vsak cevelj ni enak za vsako nogo

Hudobec ::

No, da še jest napišem nekej objektivnih o Alpini, čeprav bo težko, ker sm besen kot ris. Sam tut precej hodim. Hoja je moj hobi in pohodi z ruzakom so moja tedenska, če ne celo dnevna rekreacija. Delam odvisno, od 10-40km, gozd, asfalt, hribi, karkol,... zato že dolg časa iščem ustrezne čevlje. Superge so super, ampak za v gozd in za pozimi neprimerne. Uč mi je padu na Alpina Arpanez vojaške čevlje. Nimam velik denarja, za to mi je blo 127e, kokr sm plačal zanje kr precej velik denarja. Vojaški čevlj, testiran in dizajniran na inštitutu, izbolšan podplat,...berem. To pa bo! To bodo pa čevlji za cel živlenje. Potem pa razočaranje. Po enem tednu odstopita oba podplata. :( Z njimi sm naredu kakih 50km po asfaltu/gozdna pot v suhem vremenu. Temperatura okol nule. Čevlji namazani z globinom in našpricani z water repelent sprejom, ki so mi ga v Alpini dali zraven. Nesem nazaj, povem kakšna je situacija in gospa v štacuni jih rutinirano vzame nazaj in pošlje na popravilo. V ustih dobim grenak priokus, sej lepo, popravl jih bodo,...ampak kaj pa kakšen money back, al pa nov par, al pa drug model,... O tem niso hotl nič slišat. Čez en teden jih dobim nazaj. Če že ne dajo dnarja nazaj, bodo pa zdej saj factory new zaleplene z novim podplatom. To zdej pa res bo, tako kot mora bit. Pa spat, grenak priokus. Podplat nov,...ampak čevlji zalepleni tako tako. Zadovoljivo-povprečno, ... nikakor pa ne like new. Ok rečem, itak jih bom zgonil. Sej to niso čevli za na parado. Naj bodo mal rough. Potem pa,...grem z njimi na šetnjo...1 uro ..... in spet isto sranje!!! Podplat se začne limat stran. Vzdrževani so bli pravilno! Suhi! Zdej pa tko, čevli so bli narjeni septembra 2019, problemi s podplatom so bli znani že precej prej in niso mi mogl prodat stare zaloge, razan če ponarejajo deklaracije. Gor je listek z datumam izdelave 9/2019! No, moje mnenje je, da je to tipična socialistična firma, ki dela, samo za to, da dela. Vejo za težavo, pa je v letih(!) niso hotl oziroma bli sposobni odpravit. Še naprej štancajo čevlje z defektnim podplatom in se skrivajo za nekimi izjavami, kako je blo vse testirano in kako jih vojska zaupa. Čevlje sm iz same jeze zabrisal v kanto! Alpine nikol več. Žal so jih tut že Kitajske firme prehitele... po miselnosti in s tehnologijo.

videc ::

Zelo možno je, da je bila tvoja Alpina delana na Kitajskem. Ti bo pa marsikdo rekel, da 127€ ni veliko.
Glede na tvoje izkušnje se lahko samo vprašamo, kako so se počutili naši vojaki, ki imajo tudi v uporabi takšne čevlje. Ko so bili na vajah na Norveškem.

Sam imam dvojne Alpinine, včasih sem imel Planiko (sedaj del Meindl-a). In lahko rečem, da je Planika boljša. Z Alpina imam, sicer, kar srečo, se mi ni še ni odlepilo. Se je pa kolegu po 2h urah hoje na enakem modelu čevljev, kot sem jih imel sam.
Žal.

Kvatebrigic ::

Škoda, da jih nisi nesel nazaj in zahteval denarja nazaj.
Za cca. 200e dobiš zelo kvaliteten čevelj od Salewe ali La Sportive. To preverjeno deluje, ne boš ga zgonil kar tako. Pozabi Alpino. To že dolgo ni več kar je bilo...

matobeli ::

Ja, stvarna napaka je točno takim zadevm namenjena.
Meni pa pri Arpenaz en čevelj ne dihta čist, tud med vojaškimi škornji dost slab. Ampak nisem dal zanj 130€.
Planika je še vedno dobra MCB21 je vojaški model, lahko tud Meindl (šiva planika), ali pa Haix

starfotr ::

Nesi nazaj Alpino, če je zanič in naroči pri https://www.proalp.si

WizzardOfOZ ::

Hudobec je izjavil:

No, da še jest napišem nekej objektivnih o Alpini, čeprav bo težko, ker sm besen kot ris. Sam tut precej hodim. Hoja je moj hobi in pohodi z ruzakom so moja tedenska, če ne celo dnevna rekreacija. Delam odvisno, od 10-40km, gozd, asfalt, hribi, karkol,... zato že dolg časa iščem ustrezne čevlje. Superge so super, ampak za v gozd in za pozimi neprimerne. Uč mi je padu na Alpina Arpanez vojaške čevlje. Nimam velik denarja, za to mi je blo 127e, kokr sm plačal zanje kr precej velik denarja. Vojaški čevlj, testiran in dizajniran na inštitutu, izbolšan podplat,...berem. To pa bo! To bodo pa čevlji za cel živlenje. Potem pa razočaranje. Po enem tednu odstopita oba podplata. :( Z njimi sm naredu kakih 50km po asfaltu/gozdna pot v suhem vremenu. Temperatura okol nule. Čevlji namazani z globinom in našpricani z water repelent sprejom, ki so mi ga v Alpini dali zraven. Nesem nazaj, povem kakšna je situacija in gospa v štacuni jih rutinirano vzame nazaj in pošlje na popravilo. V ustih dobim grenak priokus, sej lepo, popravl jih bodo,...ampak kaj pa kakšen money back, al pa nov par, al pa drug model,... O tem niso hotl nič slišat. Čez en teden jih dobim nazaj. Če že ne dajo dnarja nazaj, bodo pa zdej saj factory new zaleplene z novim podplatom. To zdej pa res bo, tako kot mora bit. Pa spat, grenak priokus. Podplat nov,...ampak čevlji zalepleni tako tako. Zadovoljivo-povprečno, ... nikakor pa ne like new. Ok rečem, itak jih bom zgonil. Sej to niso čevli za na parado. Naj bodo mal rough. Potem pa,...grem z njimi na šetnjo...1 uro ..... in spet isto sranje!!! Podplat se začne limat stran. Vzdrževani so bli pravilno! Suhi! Zdej pa tko, čevli so bli narjeni septembra 2019, problemi s podplatom so bli znani že precej prej in niso mi mogl prodat stare zaloge, razan če ponarejajo deklaracije. Gor je listek z datumam izdelave 9/2019! No, moje mnenje je, da je to tipična socialistična firma, ki dela, samo za to, da dela. Vejo za težavo, pa je v letih(!) niso hotl oziroma bli sposobni odpravit. Še naprej štancajo čevlje z defektnim podplatom in se skrivajo za nekimi izjavami, kako je blo vse testirano in kako jih vojska zaupa. Čevlje sm iz same jeze zabrisal v kanto! Alpine nikol več. Žal so jih tut že Kitajske firme prehitele... po miselnosti in s tehnologijo.


Zaradi takih stvari, pa ne samo pri alpini, ampak tudi salomon, merrel in podobne znamke, sem jaz prešel kompletno na LOWA čevlje.
To si poglej:
(po letu in pol)


(po dveh letih):

Invictus ::

Včasih je čisto vseeno, če greš po čevlje kar v Decathlon.

Poceni roba, in se ne sekiraš, če je v 2 leih fuč.

Seveda, če ti čevelj ustreza...

Večina Alpine je tako delana na Kitajskem. Mi sploh ni jasno kako lahko firma še posluje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mzakelj ::

jonystar je izjavil:

V katerih tujih spletnih trgvinah se da dobit dobro pohodniško opremo za "normalen" denar. Ker iglu sport in kibuba mi delujeta, da imata navite cene.


Če nisi zbirčen glede kake manjše napakice se odpelji v Žiri kjer ima Alpina industrijsko trgovino. Boš dobil solidne pohodne in druge čevlje za pol ali še manj.

davorin11 ::

Pozdrav

Ima kdo izkušnjo z Alpina Breeze modelom?

Se jih splača kupiti?
https://alpinasports.com/sl/breeze

Hvala!!
---)-@

Zgodovina sprememb…

2dark ::

Invictus je izjavil:

Včasih je čisto vseeno, če greš po čevlje kar v Decathlon.

Poceni roba, in se ne sekiraš, če je v 2 leih fuč.

Seveda, če ti čevelj ustreza...

Večina Alpine je tako delana na Kitajskem. Mi sploh ni jasno kako lahko firma še posluje.


Na račun imena. Saj vidiš. Ko ljudje iščejo "pohodni čevelj", ki bo zdržal pomislijo na Alpino. Ko pomislijo na vzmetnico rečejo Dormeo!

Ko pomislijo na največje utajalce davka v Sloveniji- Jankovići.

davorin11 je izjavil:

Pozdrav

Ima kdo izkušnjo z Alpina Breeze modelom?

Se jih splača kupiti?
https://alpinasports.com/sl/breeze

Hvala!!


Stran vržen denar. Alpina je nizkocenovni drek po zasoljeni ceni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

Han ::

2dark je izjavil:

Alpina je nizkocenovni drek po zasoljeni ceni.

Verjetno si mislil NIZKO KVALITETNI DREK po zasoljeni ceni... ;((

2dark ::

Han je izjavil:

2dark je izjavil:

Alpina je nizkocenovni drek po zasoljeni ceni.

Verjetno si mislil NIZKO KVALITETNI DREK po zasoljeni ceni... ;((


Ja, ja. tako sem imel v mislih.

iso2000 ::

Še en glas za proalp. Alpina pa ja... Imam ene, sem izbral namenoma model ki se proizvaja v sloveniji (Ladakh) in je ok. Prej sem enkrat pred leti padel na marketing finto in sem kupil od Alpine neke VX. Totalen drek delan (takrat) v Romuniji.
Od kar sem kupil proalp čevlje, me drugi ne zanimajo več, kar se tiče pohodne obutve. Zdržijo, za moje podvige ravno prav mehki/trdi, pa še popravijo jih za razumno ceno, če se kakšen šiv odpre, znuca podplat itd.

avtek ::

Jaz dam pa glas za firmo Lowa, kot predlaga uporabnik WizzardOfOZ.

Hodim precej veliko, pozimi, poleti, po suhem, po mokrem, ni da ni - no razen po asfaltu ravno ne uživam, ker sem raje v naravi. Čevlji so res skoraj 300€ (takrat akcija 240€), ampak vredni vsakega centa. Govora je o teh: https://www.iglusport.si/tibet-gtx
Pred njimi sem imel isto Lowo, sicer manj "profesionalne" in sem bil z njimi zadovoljen.

Pozimi prek vržem gamaše in sem do kolen preskrbljen. Po 3 letih znakov uporabe glede funkcionalnosti sploh ni, vizualno pa so popraskani - zaradi visokogorskih melišč.

Je pa res, da če se ozirate na mnenje drugih in boste v tej obutvi šli recimo na Šmarno Goro, vas bodo "hecno" gledali. Aja, pa skoraj 2kg so težki :)

WizzardOfOZ ::

Lowa Tibet GTX so malce težji od Zephyr. Zephyr mid GTX TF tehtata oba čevlja skupaj 1100g.

Jaz sem si vzel Lowa Zephyr GTX Mid TF (task force - delani za vojsko in policijo in so enobarvni, ker ne maram čevljev, ki so v več barvah) v firmi Group22 v Ljubljani:
http://www.group22.si/obutev/zephyr-gtx...

Imajo pa tudi Hi varianto, ki so kar nekaj višji:
http://www.group22.si/obutev/zephyr-gtx...

Generalni uvoznik in zastopnik TF(task force) čevljev ne uvaža, tako da jih pri njem ne moreš dobiti.


Do sedaj so se še v vsaki situaciji zelo dobro obnesli, razen na zbitem gladkem snegu so drseli. Tudi laufat se da odlično z njimi.

Je pa zanimiva cena na amazonu; Celih 350 dolarjev.

Zgodovina sprememb…

cypena ::

mzakelj je izjavil:

jonystar je izjavil:

V katerih tujih spletnih trgvinah se da dobit dobro pohodniško opremo za "normalen" denar. Ker iglu sport in kibuba mi delujeta, da imata navite cene.


Če nisi zbirčen glede kake manjše napakice se odpelji v Žiri kjer ima Alpina industrijsko trgovino. Boš dobil solidne pohodne in druge čevlje za pol ali še manj.


Tudi tukaj se da ujeti zelo ugoden spletni nakup - Bergefreunde

Sem pred časom kupil LaSportiva, cca 20eur ceneje kot pri nas v akciji in brez poštnine.
Za preveriti, če si ravno sredi nakupa, mogoče se pa ujame kak popust.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

globoko grlo ::

Še mojih 5c za Alpino, men je direkt na šaltarju rekla, če bo karkoli, ampak res karkoli, nej ga prinesem nazaj in ga zamenjajo. Je očitno vedla, da vsi pač niso narejeni kvalitetno.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Matevz96 ::

Sam imam Alipina Tibet

https://www.alpinashop.si/p2-28-1436/ti...

Res, da zaenkrat še niso videli veliko uporabe ampak imam občutek, da bodo odlični.
#hooldthedoor

Trance4mer ::

Jaz mam te Tibet, pa nisem zadovojeljen. Če bil mel te čevlji zazašito na prstih bi bili super, tko jih pa poškoduješ v zmrznjenem snegu in po skalah. + premočjo. Za mojo uporabo, sem se za J.

Tsunamii ::

KAtere nizke pohodne čevje priporočate iz lastnih izkusenj? Predvsem se bo naredilo v njih od 30 do 60km dnevno. Teren mešan - asvalt, makedan in gorovje. Nogo imam v predelu pete/gleznja ozko in mi nekateri modeli 'skacejo'.Plus v palcu imam rahle probleme na dolge proge. Vem, da jih moram pomerit. Ampak me zanima vas glas/nasveti glede podplatov in da so lahkozni ter zracni. Potem pa v akcijo pomerjanja in upat, da bodo rpavi ko bom zacel hoditi v njih. Hvala.

negot ::

WizzardOfOZ ::

Tsunamii je izjavil:

KAtere nizke pohodne čevje priporočate iz lastnih izkusenj? Predvsem se bo naredilo v njih od 30 do 60km dnevno. Teren mešan - asvalt, makedan in gorovje. Nogo imam v predelu pete/gleznja ozko in mi nekateri modeli 'skacejo'.Plus v palcu imam rahle probleme na dolge proge. Vem, da jih moram pomerit. Ampak me zanima vas glas/nasveti glede podplatov in da so lahkozni ter zracni. Potem pa v akcijo pomerjanja in upat, da bodo rpavi ko bom zacel hoditi v njih. Hvala.


Lowa Zephyr GTX LO


Spredaj pri prstih so široki, zadaj v peti so ozki, tako da super držijo mojo nogo. Oba čevlja skupaj imata 1kg. Puščajo ne, pa smo cel dan hodili po snegu in blatu.

Jaz imam problem, da me v skoraj vseh čevljih po treh urah hoje začneta pečt podplat, po ene petih urah pa boleti. Pa sem imel vedno malo boljše pohodne čevlje od Merrel, salomon, karimor, salewa,..., mel sem tudi en model Lowa čevlja in je bilo vedno enako. Za te pa po sedmih urah hoje (v enem kosu) nisem imel problemov s podplati. Meni se zato obnesejo odlično.

Zgodovina sprememb…

Tsunamii ::

OO super za Lowa Zephyr GTX LO .. bom sel sprobat jih. Sam da najdem trgovino, katera jih ima na zalogi. Nisem iz vecjega mesta...in je vsak ogled 1h odaljenost.
BTW: kje si pa jih kupil ? Ker prej bi rad na nogo dal.
Gledam po netu RENEGADE GTX LO ..

Hvala tudi negot za link KOFCE obutve. Moram priznat, da se nisem slisal za njih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tsunamii ()

WizzardOfOZ ::

Jaz sem jih kupil tukaj:
https://www.group22.si

avtek ::

WizzardOfOZ je izjavil:


Jaz imam problem, da me v skoraj vseh čevljih po treh urah hoje začneta pečt podplat, po ene petih urah pa boleti. Pa sem imel vedno malo boljše pohodne čevlje od Merrel, salomon, karimor, salewa,..., mel sem tudi en model Lowa čevlja in je bilo vedno enako. Za te pa po sedmih urah hoje (v enem kosu) nisem imel problemov s podplati. Meni se zato obnesejo odlično.


Po mojem mnenju bi rekel, da je to zaradi neustrezne "širine" čevlja in se podplat ne usede dobro notri.

cypena ::

avtek je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:


Jaz imam problem, da me v skoraj vseh čevljih po treh urah hoje začneta pečt podplat, po ene petih urah pa boleti. Pa sem imel vedno malo boljše pohodne čevlje od Merrel, salomon, karimor, salewa,..., mel sem tudi en model Lowa čevlja in je bilo vedno enako. Za te pa po sedmih urah hoje (v enem kosu) nisem imel problemov s podplati. Meni se zato obnesejo odlično.


Po mojem mnenju bi rekel, da je to zaradi neustrezne "širine" čevlja in se podplat ne usede dobro notri.


To kar si povedal gotovo pomaga, ker bolj kot je čevelj "ulit" za nogo in se manj težav pokaže ob večji intenziteti njegove uporabe.
Tudi jaz poznam težave pekočih podplatov ali njihovih posameznih predelov ter/ali žuljev ob pretiravanju in to kljub dobro uhojenim čevljem. Največ težav s pekočimi podplati mi povzročajo Alpina Tibet(sploh je bilo veselo ob prvi večji uporabi) Sem pa tudi ugotovil, da je zelo veliko odvisno od nogavic pri tej težavi. Imam eno vrsto katere so dobre samo še za po hiši in tudi za v službo niso več ok, ker me ob malo več hoje zelo hitro začnejo pečt podplati. Tako sem začel prakticirat, da obujem pod glavne nogavice še ene pomožne in tanjše nogavice in se mi zdi, da to precej pomaga, ker mi noga bolje zapolne prostor v čevlju pa tudi drgnenja med nogavico in kožo je manj, ker se del tega izniči z drgnenjem med nogavicama. Za probat je :)
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

WizzardOfOZ ::

V gojzerjih je vedno potrebno ene tanke bombažne in čez ene debelejše bombažne. Potem nimaš žuljev.

seminal ::

Čarovnik
Praviš da si nosil vedno boljše čevlje, te pa mi zraven Karimor napišeš, ostali razen Salewe tudi niso neki biser. Nisi pa omenil TOP čevljev La sportiva ali pa Scarpa. Pa ne pravim da so Lowe slabi, so kakovostni.
To za dvojne zokne je pa zopet stara zadeva... Vedno samo en par zoknov.

WizzardOfOZ ::

La sportiva in Scarpa so danes na stopnji karrimorja nekoč. Karimor je 15 let nazaj delal dobre čevlje, danes so pa to samo še čevlji za prodajo in delajo na veliko. Enako merel. Nekoč odlični čevlji, danes le še bleda senca tistega, kar so bili.
Lowa se je v sloveniji okoli leta 2000 prodajala kot nizkocenovni pohodni čevlji. Prodajal jih je Pohodnik v BTC-ju (na žalost je trgovina že propadla).

Meni osebno ne Scarpa ne Sportiva ne sedejo dobro na nogo. Spredaj so konkretno preozki vsi njihovi modeli, ki so meni všeč.

Meni osebno bi bilo najbolj, če bi lahko sam sestavil čevelj:
- podplat od merrel moab (dodana silica, da po skalah ne drsi)
- vrhnji del iz goretexa od scarpa Ribelle Lite (hudo vzdržljiv goretex),
- ogrodje, ki drži nogo, od lowa zephyr (plastika zalita v gornji del in drži obliko čevlja, ter drži nogo, da je ne moreš zviti)
- notranji podplat pa od salewa Repace (udoben notranji del podplata)

cypena ::

seminal je izjavil:

Čarovnik
Praviš da si nosil vedno boljše čevlje, te pa mi zraven Karimor napišeš, ostali razen Salewe tudi niso neki biser. Nisi pa omenil TOP čevljev La sportiva ali pa Scarpa. Pa ne pravim da so Lowe slabi, so kakovostni.
To za dvojne zokne je pa zopet stara zadeva... Vedno samo en par zoknov.


LaSportiva TrangoGTX Leather imam jaz in sem zelo zadovoljen z njimi.
So mi najbolj sedli na moje ozko in nizko stopalo. Vodo dobro držijo(pa ne noter :)), oprijem na splošno kar dober, udobni in prijetni za hojo. Je pa čevljev najbolje čimveč probat in potem gledati za tistimi, kateri ti najbolj pašejo na nogo. Tako sem si jaz na srečo našel te LaSportiva.
Ima pa vsak svojo specifiko noge in tudi načina hoje, zato je čisto mogoče, da moj sanjski čevelj tebi tudi pod razno ne bo dober, čeprav pri meni deluje odlično.

Je stara zadeva ta z dvojnimi zokni, ja, vendar zato tudi že preizkušeno deluje :)
Če ti čevelj in noga že brez tega zadovoljivo sodelujeta, odlično. Če ti pa ne pa znajo ravno zokni bit ta dejavnik, kateri prevesi tehtnico iz cone neudobja v cono udobja ali vsaj znosnega neudobja :)
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

pol3ni ::

Ali je ta trgovina legit https://www.lowa-slovenija.com/

Hvala

matobeli ::

Ne

val46 ::

vse kar ma na drugem delu spletnega naslova -slovenija.com je fake. Oziroma ni legit. Tega je ratalo zadnje čase res ogromno in kot pravim, karkoli www."blagovna znamka"-slovenija.com je nateg.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858227938 (4415) theStranger
»

O gojzarjih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13513620 (8520) pegasus
»

Obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9421025 (2874) gruntfürmich
»

So te čevlji primerni za začetnika pohodnika?

Oddelek: Loža
257422 (5872) erkgheoruugh

Več podobnih tem