» »

Izkušnje z kamerami za snemanje prostorov

Izkušnje z kamerami za snemanje prostorov

Marko84 ::

Rabim kamero, ki snema 24 urno cel mesec za domačo uporabo Slišal sem da je to možno preko SD kartice (kamera je samo direktno povezana z elektriko).

Našel sem poceni variante na aliexpressu: https://www.aliexpress.com/item/3301656...

Ampak, ali je to v praksi vse tako enostavno? Bo 64GB sd kartica dost za cel mesec? Se da naštimat kvaliteto filma (brez zvoka recimo)? Ker ne rabim Wifi, z elektriko bo zvezan, samo vprašanje ko to naročiš da nisi mačka v žaklju kupu. Drugače pa prilimajte kakšne druge linke (aliexpress po možnosti), ker našim oderuhom ne dam po 300-500 eur, če rabiš osnovno vga po domače povedano sliko in nobenih kompliciranj.

jero_no1 ::

Če hočeš poceni zadevo, ne vem če se splača sploh preganjat s Kitajci, ko pri nas dobiš kamero tudi za 40€.
Za 90€ pa dobiš že 'pol-profi' zadevo s WiFi povezavo.

64GB ne bo dost za cel mesec, odvisno sicer od dinamike na posnetkih bo zadeva za nekje 10-14 dni.

Kitajskih kamer je kot listja in trave in bi ti težko kaj kunkretnega predlagal iz alija, po mojih izkušnjah je pri kitajcih tako, da v istem cenovnem rangu so zadeve podobne tako po funkcionalnosti kot po kvaliteti.

Dag ::

Če ti zadostuje, da snema samo ko zazna premik in teh premikov ne bo veliko, potem bo 64 GB kartica dovolj za cel mesec.

vostok_1 ::

Zgolj vedi, da nisi edini, ki bo ta prostor gledal prek te kamere...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Marko84 ::

128gb pa najnižja kvaliteta?

AndrejO ::

Dag je izjavil:

Če ti zadostuje, da snema samo ko zazna premik in teh premikov ne bo veliko, potem bo 64 GB kartica dovolj za cel mesec.

Problem zaznavanja premikov je ta, da dokler ne postaviš kamere, ne veš, da se premikajo sence po tleh (veje pred oknom, oblak, ki skrije Sonce, ...), muhe po prostoru, pajki pred lečo, ... do sedaj najbolj fascinantna stvar, kar sem jih videl, je opazovanje vrtinčenja prahu, ki ga je pred kamero dvigal radiator, nočna IR osvetlitev pa je ta prah spremenila v velike bele plavajoče fleke. V mojem primeru mi je ena noč "pojedla" praktično 10 ur prostora. Koliko je to v GB, je odvisno od velikosti slike in kvalitete/vrste kompresije, ampak IMO nihče ne bo gledal 10 ur posnetka kako "trava raste".

Načeloma se torej da, ampak sam ne bi več računal na to kot na dobro varianto.

Morda bi bila rešitev v ločenem IR senzorju, ki sproži/ustavi snemanje. Namenske kamere imajo kontakt, ki se ga lahko zveže na takšen senzor ali kaj podobnega (npr. stikalo nad vrati).

Dag ::

Mene so hecale avtomobilske luči ponoči skozi okno. Imel sem srečo, da sem že v štartu kupil boljšo kamero, ki omogoča nastavitev območja, kjer naj upošteva gibanje, tako da je bilo dokaj enostavno rešiti.

Ja, dobro je vedeti tudi takšne reči (prej nisem sploh pomislil na to). Imel sem več sreče kot pameti, da sem nabavil kamero, ki to opcijo ima.

Marko84 ::

A pr teh kamerah kdo ve, se da štelat resolucijo oz. kvaliteto posnetkov? Jaz bi znižu tolk, da pride za cel mesec 64GB dovolj (pa brez zvoka)? Ker kitajci vse nrdijo bolj na izi, če pa rabiš kaj spreminjat pa potem ne gre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7715135 (2130) predi
»

Razvlažilnik zraka

Oddelek: Loža
261918 (492) c3p0
»

Hikvision, 5MP IP kamera

Oddelek: Kaj kupiti
467769 (3290) b3D_950
»

Nadzorna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6724607 (5110) refosk
»

Nakup mikroskopa

Oddelek: Loža
51002 (691) techuser

Več podobnih tem