» »

Kaj naj naredim, kaj je bolje

Kaj naj naredim, kaj je bolje

«
1
2

Sami ::

Hi, že od vpisa na srednje šole se ne morem odločiti ali naj se vpišem na gimnazijo ledino ali na tehnško vegovo gimnazijo.

Zelo me zanima računalništvo in odločil sem se, da bom to tudi študiral. Že od vsega začetka pa se hočem vpisati na 2 zgorej navedeni gimaziji.

V prvem krogu za vpis na srednje šole sem izbral gimnazijo ledino. Bil sem tudi sprejet, potem čez 2 tedna pa sem prenesel prijavnico na vegovo tehniško gimnazijo. Zdaj pa, ko se je začela šola nisem zadovoljen, vse mi hodi narobe, v šolo hodim z odporom, nimam stikov s sošolci(vsi so zelo čudni in počnejo stvari, ki jih ne maram), razen z nekdanjim sošolcem, ki mu šola tudi ni preveč všeč in pa se v šoli ne počutim dobro. Čisto sem zmeden že 3 dni nisem spal, zato sem staršem rekel, da napišemo prijavnico za gim. Ledino za ponoven vpis na gimazijo, danes sem prijavnico odnesel na ledino in rekli so mi, da ponoven proces na njihovo šolo ni 100%, ampak da bom mogoče moral čakati tudi do oktobra. Če pa na gim. Ledini zamudim 1 mesec pa bom moral vse nadoknaditi in se 3 tedne piflati kot zmešan. Potem pa me skrbi še to, ker so mi vsi prijatelji in znanci rekli, da je gim. Ledina ena najtežjih gim. V sloveniji in da se bom moral učiti kot zmešan. Kaj če mi tudi tam ne bo všeč? Res sem obupan, mislim da je na ledini več ljudi podobnih meni.
Res ne vem kaj naj naredim, mojim staršem grem že tako na živce, ker letimo s prijavnico od ene šole do druge.

Mislim, da imate nekateri tu že izkušnje s takšnjimi stvarmi in upam, da mi boste lahko kako svetovali.

Hvala,
lp
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
  • polepsal: Sergio ()

||_^_|| ::

Ledina ni noben bavbav, mam sestrično tm in ni videt da bi blo tok ful hudo.
Vegova je pa šola polna ekstremov. Kot bivši vegovec (rač.tehnik) ti lahko povem tkole: Prvi teden sm mislu da bom crknil. Sami kreteni okol mene, idiotski prfoksi, vožnja v LJ, blah..fertik. Pol ko smo se pa počas spoznavali med sabo smo pa ugotovili da je to v bistvu zelo kul šola, smeha ni nikol mankal, folk je zanimiv, znanja o računalništvu pa lahko dobiš nadpovprečno veliko ker majo vsi prfoksi kar se tega tiče ful pojma in vedno najdejo čas če te le kaj zanima. Je pa dejstvo da bi na kakšni drugi šoli (gimnaziji npr., pa ne bit užaljeni), s tem znanjem k ga mam (slova, mata, fiza, angla, dojča,..) dosegu dost boljši končni uspeh.

mescaline9 ::

Ah ne se bat. Pa sej si sam 4 dni v šoli. Js sm mel tud jebo prve mesece, pol je pa steklo, u 4. letniku mi je blo pa kr žou za sošolci. Ma dej, sej ne poznaš še nobenga. Mal bodi za hec in se loti spoznavat vse po vrsti, pazi da se ne izolirata skupaj s frendom. Oz. predlagam da si dobita še ena taka sošolca kot sta vidva. Tko je šlo pr men. Uglavnem, pejt med folk, če jih boš pametno nagovoril bo njih sram, ne tebe. Ponavadi pomaga da jih tretiraš kot frende, čeprav se ne poznate. Who cares če te čudno gledajo, kmal te bojo vsi poznal, pol maš pa cajt spreminjat vtis, v primeru da nardiš slabga.

Aja pa ostani na vegovi, dej ne kompliciraj si življenja s prepisom etc. Naredi kar si si zbral za nardit. Glede težavnosti gimnazij pa je zame to en velik BS, program majo vse (enako usmerjene) gimnazije enak. Ne boš verjel, obstajajo gimnazije, ki namerno zaključujejo navzdol, samo zato da se lahko bahajo z višjih uspehom na maturi. Pokvarjen je ta sistem elitizma in nevemšekaj. Eh kok mi to teži.

Enivej, gimnazija težje/lažje, kakorkoli že, učit se bo treba. Na izi ne prideš nikoli skoz, kakšenkrat te tud zagifta, ma use mine. Ti se sam drži stran od popravcev in nepotrebnega špricanja, ker to je stvar, ki jo človek res ne rabi.

Zdej pa dost, da ne začnem polemike.

Glavo pokonci in gasa naprej:)

Zgodovina sprememb…

iskra ::

jst priporočam teh gim k je ta bujši podlaga za študij!!!

sicer sm hodu na teh gim u NG (TŠC) - verjemi, prvi tedni al mesci so tko al drugače zajeb..i in ni druge kot "kickstart" - meni je uspelo. prvi letnik sm hmali zgubil zoisov $ ker sm bil zadostn, pol je šlo pa samo še navzgor.

dobi si klapo! edino tko ti bo kej uspelo - grupno se da use!

pa tehniko plonkanja bo treba začet razvijat!

G[e]c ::

Če misliš it na rač fax definitivno ostani na vegovi. Sošolci so vsi po vrsti sumljivi saj ne se sekirat s časom boš ti tud ratu čudn in se boste super ujeli. Jest bi na tvojem mestu ostal na vegovi.

Sam sem hodu na vegovo smer rač. tehnik pa smo se s sošolci super ujel edin maš par extremenih foksov na vegovi ki ti lahko zamorijo cel svet:( ni pa spet tako grozno da se ne bi dal nč naredit, edin žensk pa ni na vegovi pa tud une k so so sumljive :D

malal ::

Sami!...

Tkole je..očitno že od samega začetka nisi čisto vedel kam bi se rad vpisal in se potem v enem trenutku zato tudi prepisal..
Sama obiskujem Bežigrajsko gimnazijo in ti lahko povem da so stvari ki ti jih ljudje povejo o gimnazije mnogokrat napačne.Sama ne vem kako naj bi bilo na ledini nekaj znancev imam tam in po njihovih besedah rekoč je tako kot na drugih gimnazijah..kar se pa prfoksov tiče pa itak sam veš da so težaki na vsaki gim. Naredi tako, kot se ti zdi najbolj prav..če mislis da bi se moral prepisati to naredi napiši prošnjo jo pošlji na šolo oz. se pozanimaj kaj je za narest. Obično je tko da se do novemberskih počitnic to odloči in da po počitnicah tako dijak zamenja gimnazijo. Lej, zavedat se moraš tudi dejstva da ti bo mogoče na ledini še slabše ali pa preprosto težje. Prestop ti bo v vsakem primeru micken zakompliciru stvari, ker boš pac menju solo..jst ti predlagam menjavo ce imas do vegove odpor...to solo bos namrec obiskoval tko se stir leta..premisli kaj bos naredil..

sam odločitev je samo na tebi..

lp

m.

Tody ::

jest ti svetujem da vzdržiš in se raje poaznimaš kaj bo če prestopiš po prvem letniku ? Ker si rekel da ze zanimajo računalniki zgorni posti pa omenjajo da je to šola zate in če ti bo februarja al kdaj se vpisusjejo še zmeri bad se pač v drugi letnik vpišeš na ledino.

profii ::

jst ti svetujem d ostan na vegovi. prfoksi so same face (razen izjem). pa ce bos kdaj kaj rabu ti bojo na vegovizihr pomagal. smeha pa itak d ne bo mankal zurov med urami tud ne in se kksna zadna ura bo kdaj odpadla.
jst sm pa zdej 2 letnik elektronke

jc ::

Ledina ni najtežja gimnazija, ista je kot vse ostale.
Da bi se mogu za 3 tedne piflat ne skrb, ker si 1. letnik se snov jemlje še bolj počas, ker se folk še ne pozna tok. Prfoksi na ledini so še kr v redu, razen izjem, ki se pa najdejo na vsaki šoli. Glede sošolcev
pa sm mel jest tut ful slabe izkušnje k so me nabil v klas v katerem je blo 31 neznanih oseb, prve dni smo smo sedel pa bli tiho, pol čez kaka 2 mesca smo se še kar štekal, letos smo pa že hudi frendi, pa čeprou sm jih mel za kmete na začetku. Na šolo se boš pa itak navadu, sej vsazga moti 1. letnik k je 8 ur pouka,
pa skos ti težijo da boš mogu ponavljat če se ne boš vsak dan vsaj 3 ure učil pa take fore. Jest sm se en tedn pred testom začel učit pa je znesl za 3 al pa 4. Aja, obiskujem pa elitno gimnazijo ledino, kot ji prfoksi pravjo:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jc ()

BigWhale ::

> nimam stikov s sošolci(vsi so zelo čudni in počnejo
> stvari, ki jih ne maram)

Ce je vecina cudna, potem se treba vprasat, ce ni ravno v manjsini problem...

ah ne sekiraj se, tud jest sem bil tak, pa lej kaj je ratal ;>

Zheegec ::

Sem 3. letnik tehniške gimanzije. Vtisi po prvih dveh letih; sošolci super (imam pač srečo), prfoksi čudni (ene par dobrih, ostali ali zelo tečni -- Staretova, ali pa prfuknjeni -- Osredkarca, Jerman,...), prfoksi za računalništvo nimajo pojma -- razen o Motoroli :D OK, seveda še kaj več, samo se pa ne moreš s prfoksom pogovorit o nečem, ker ne ve veliko stvari o novih platformah, imam pa tudi na sumu da vsaj dva ne vesta kaj sta FSB in HT :D :D
Pač kot gimnazija, veliko balasta, malo uporabnega znanja, poleg tega pa še veliko teženja in pa še kakšni popravci se najdejo. Je moj brat hodil na Ledino in je rekel, da se tam govori, da je Vegova prav zajebana :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

OrkAA ::

Jest sm se pa vpisal v Iskro v Kranju (tehniška gimnazija)! Morm rečt, da je to res kul šola z veliko fajn ljudmi! Naš razred se je že drugi dan ujel in smo zdej vsi frendi med sabo, jest sm pa celo predsednik razreda >:D

Jest se na tvojem mestu nebi prepisal, oziroma bi se šele v 2. letniku, če bi bila šola res tko zanič kot praviš...

Veliko sreče ti želim ;)

Sami ::

Še zmeraj sem na teh. gim. Vegovi, odgovor z Ledine, če so me sprejeli dobim okoli 15. ta mesec. Moram rečt, da še zmeri nisem čisto siguren, ker ima Vegova nekaj pozitivnih in nekaj negativnih lastnosti, za ledino pa velja isto. Najbolj me skrbi, da bo na ledini huje in mi bo potem zelo žal, da sem se prepisal.
S sošolci se še zmeraj nismo ujeli in pa že vidim, da mi bosta učiteljici za mato in anglo zamorile lajf.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Sami ::

Vem, da je tale tema stara že 2 leti, ampak spet imam podoben problem.

Končal sem 2. letnik na vegovi teh. gim. z dobrim uspehom. Imel sem popravca matematiko, kar me je zelo ujezilo in mi pokvarilo uspeh, čeprav imam zoisovo štipendijo, bil sem najboljši na popravcu in ga opravil. Vložil sem prošnjo na Gimnazijo Moste, ker je situacija na vegovi še zmeraj ista, ali pa je celo huje, ker nam bodo verjetno itaq razdrli razred, ker je veliko dijakov padlo ali so se pa prepisali. Včeraj sem dobil pismo, da sem sprejet na gim. Moste, do jutri se moram odločiti na katero šolo želim v 3. letnik (Vegova teh. gim ali Gim. Moste). O gimnaziji moste sem slišal kar nekaj dobrih stvari, gor imam tudi bivšo sošolko, ki se je v prvem letniku prepisala na Moste, ker so se ji je gim. Poljane zagabile. Na vegovi se v 3. letniku bojim predvsem računalništva, ker sem govoril z višjimi letniki in pravijo, da ima vsaj pol razreda popravca računalništvo v 3. letniku. Takoj bi se prepisal na Moste, ampak so mi že vsi rekli da bom potem imel probleme z nemščino, ker je na Vegovi baje na nižjem nivoju. Ne morem se odločiti kaj bi bilo boljše zame. Prosil bi vsaj za kakšen hiter nasvet ali izkušnjo, ki bi mi jutri popoldne pomagalo pri odločitvi.

Hvala.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

Brilko ::

Razmišlaš tud že kej da bi se sred tretjega letnika prepisu na Tehniško gimanzijo Lava, Celje? >:D :D

Elemen_T ::

Pa dej človek, get a life!!

Za ker kurac bi tebe moral zanimat koliko je precentaža tistih ki imajo v tretjem letniku nek predmet negativen?!
Če tebe računalništvo zanima in če si pripravljen v to nekaj vložit, boš za predmet opravil brez problema, čim boš pa takole nekaj cincal pa ne bo iz življenja nikoli nič dobrega. Dokončaj to kar si si zadal - torej opravi to gimnazijo brez nekega prepisovanja. Na koncu boš imel splošno maturo in še poklic!
madona!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

Alexius Heristalski ::

A ni Moste bolj poden? Kot ena najslabših ljubljanskih gimnazij?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Daedalus ::

Prosil bi vsaj za kakšen hiter nasvet ali izkušnjo, ki bi mi jutri popoldne pomagalo pri odločitvi.

Hja, če se boš še enkrat prepisal, boš spet mel kup problemov s prilagajanjem na novo okolje, profesorje...Obenem pa če se boš vstrašil vsake ovire - ti tud kdaj kasneje ne bo preveč dobro. Sploh če boš namesto da bi se učil poslušal starejše letnike, kak je nek predmet težek in pol se boš že vnaprej smilo samemu sebi namest da bi se učil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Slowenc ::

Ko sem jaz hodil v gimnazijo so vsi govorl da je gimnazija Moste kr ena leva šola. Glede na to da imajo uspešno opravljeno maturo pod povprečjem, ti da lahko za mislit.
Bil sem na Vegovi gimnaziji in lahko ti povem da se splača mal stisnt v prvih treh letnikih, kajti četrti letnik je potem veliko lažje nardit, sploh pa še maturo. Men je bil četrti najlažji.
Če pa misliš da boš kaj rešil s prepisom, se motiš. Morda trenutno, ampak na dolgi rok sigurno ne. Če se že sedaj ne učiš, se tudi tam ne boš.:O
Skiny gate.

Sami ::

Sej ne, da se nebi učil, ampak se že vnaprej bojim kaj bo pri računalništvu, ker je bila že letos najboljša ocena v razredu 3. Razmišljal sem tudi glede točk, ki jih nabiramo v 3. in 4. letniku, verjetno bi jih na gim. Moste zbral dosti več.
Ali moram nujno računalništvo imeti za maturo?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

OldSkul ::

Jah, mi ni všeč tole cincanje. Treba tudi malo zobe stisnt, ne pa takoj ob vsaki stvari, ki ti ni všeč, rep med noge, pa pobeg na drugo gimnazijo.
Ti se preveč z temi govoricami ukvarjaš, treba zbrat pogum pa it naprej in se ne ozirat na druge. Saj men na ekonomski tudi ni všeč vse, tud z nekaterimi profesorji sem v slabem stiku, toda zdajle bom 4. letnik in mi ni žal, da sem tu, kjer sem.

Slowenc ::

Ali moram nujno računalništvo imeti za maturo?

Ne.
Skiny gate.

_marko ::

Lahko kdo karseda objektivno meni pojasni v čem je fora tega slovesa Vegove.
Sam osebno sem hodil na Prvo gim Maribor.Vse to o Vegovi se mi pa zdi malo čudno ter predvsem pretiravanje.
Me pa zanima al se na Vegovo vpišejo tolk slabši učenci al pa je res tako zajebana.
Ste kdaj primerjali test npr matematike na Vegovi in npr Bežigradu ali kaj podobnega?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Sami ::

Me pa zanima al se na Vegovo vpišejo tolk slabši učenci al pa je res tako zajebana.

Najbolj se mi zdi kriv pristop učitevljev do učenca, cel čas nam grozijo kaj bo, kako nas bodo vrgli, nekateri zaradi tega sploh niso šli delat popravnih izpitov..itd.

Ste kdaj primerjali test npr matematike na Vegovi in npr Bežigradu ali kaj podobnega?

Smo, imam bivšo sošolko, ki hodi na bežigrad, snov se mi zdi enako težka, ampak imajo oni čisto drugačen pristop do vsega tega, učitelji jim sestavljajo razne vaje, imajo dodaten pouk in pa lahko celo 2X vprašajo kaj ne razumejo brez, da bi jih kdo nadrl. Na vegovi pa je dopolnilni pouk celo plačljiv. Na mostah pa je druga zgodba, tam imam tudi bivšo sošolko, snov je ista, ampak jo jemljejo na nekakšnem lažjem nivoju, ker sem njihovo snov dobesedno raztural.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Brilko ::

Model se gre neki računalničarja na tem forumu in ga je strah mature iz računalništva.

Če narediš seminarsko kvalitetno, maš mal pojma o osnovah hardwara in softwara, znaš neki v c-ju napisat (vi mate menda pascal), znaš kaj povedat o informacijskih sistemih ter kaki SQL napisat, ti dobra ocena ne uide...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

iggy ::

Ah dej men je blo tud beda prvi letnik!! Prvi mesc je blo groza. Pol sem pa spoznov sošolce in mi je prov ql ratal na teji šol (OMFG so mi že možgane opral). Men se niso prfoksi tok zamirli k so mi usi navzgor zaklučli:D Drgač k sm pa sošolce spoznov pol je pa žur ratov >:D >:D Sam nevem zakaj sm mev umetnost grajo skor>:D :\. Čeprov ene par sošolcev mam pa takih, da se jih nebi tud z palco prtaknu. >:D Drgač je 70% razreda carjov k se skoz sam zajebavamo pa jebemo učitelje(beri: koroščevo).


It's your choice!! Sam so ti lepo povedal na informativcu: Če znaš pwnat pr COD-u še ne pomen da je ta šola zate. Vsako leto se upiše 40% "hacker" wannabejov sam že ko se začne mal o Dosu pogovarjat preprosto popušijo.

Premisli če nisi ti eden izmed njih??

@Overlord_tm čakam na tvoje mnenje >:D >:D :D :D
Hey, you're fat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: iggy ()

Sami ::

Obvladam DOS, operacijske sisteme, hardware še posebej, sej delam kolikor se le da na servisu za dodaten zasluzek. Bojim pa se C++-a, ker nimam nič osnov, vem kaj se je pri nas zgodilo z drugimi, ki niso imeli recimo osnov iz HW-ja, DOS-a, itd. Bojim se, da bi zamočil eno leto.

Do jutri zjutraj se moram odločiti, vidim da bo dolga noč.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

speed machine ::

Če znaš pwnat pr COD-u še ne pomen da je ta šola zate. Vsako leto se upiše 40% "hacker" wannabejov sam že ko se začne mal o Dosu pogovarjat preprosto popušijo.


En taboljših postov, razložen na preprost način, kar sem jih prebral zadnje čase.:D

vem kaj se je pri nas zgodilo z drugimi


Vidim, da si zelo neodločna oseba, ki še ne ve kaj bi rada, in bi rad po bližnjici prišel do cilja. Tako da nekateri so ti že prav svetovali, čim manj se ozirat na druge, čim manj cincanja in treba se soočit s težavami.

Sedaj pa bom samo še povedal nekaj lastnih izkušenj, nasvetov, modrosti... pač vzami kakor jih hočeš.

1. če menjaš šolo, se ne znebiš ovire, temveč se samo prestaviš na drugo pot. Cilj je še vedno enako daleč.

2. odločaj se kakor se hočeš in kolikor dolgo hočeš, toda ko si se za nekaj odločil, vztrajaj pri tistem.

3. kaj družba počne, naj te boli k****, važno je samo kaj ti hočeš.

4. na naši teh. gim. smo tudi imeli pol razreda, ki so imeli probleme v rač.. Smo bili pa tudi takšni, ki takšnih problemov nismo imeli. Pa mislim, da nihče ni programiral od prej. Torej zgleduj se rajši po boljših, ne po slabših.

5. bližnjica je ponavadi najdaljša možna pot do cilja.

6. mal več samozavesti.

7. vso srečo.
//

Bojevnik ::

Če misliš iti naprej na računalništvo, lahko malo potrpiš ker nekaj znanja boš dobil, Če pa iščeš nekaj lahkega priporočam evrošolo, sicer res da je plačljiva (200k na letnik-- to nisem siguren), toda kot sem slišal samo prdneš pa dobiš petko

Brilko ::

In to naj bi blo fajn da plačuješ pa nič neznaš? :\

STASI ::

Eurošola ti ne da take izobrazbe kot ti jo da Bežigrad, Škofijska, Polane, ...
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

tx-z ::

Gimnazija Moste je bila včasih na nivoju Bežigarjske gimnazije, torej si se mogu dost potrud da si pršu na to gimnazijo. Kaj se je z njo zgodilo ne vem, lahko pa sklepam da so pač učenci postajali s časoma vedno slabši(recimo pr nas na Šentvidu, v mojm razredu...ene 70% je bil zadostn uspeh, padu ni nben, popravci so bli, ampak višjega uspeha ni) in je ime Moste postalo kao da je lažja šola, učitli so začel mau popuščat in gor so se začel vpisvat slabši učenci....Drgač pa šola je zdj med bolšimi po tej prenovi..(tko pač..prej je zgledala kt da se bo porušla vsak hip) :\
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

tx-z ::

Vegova tehniška=Šentvid po zahtevnosti i guess...vsaj s frendom sva ista po uspehu..OŠ prav dobr, gimnazija dobr...brez učenja dobiš 1ko seveda, z kr učenja pa dobro..:\
tx-z

iggy ::

.Drgač pa šola je zdj med bolšimi po tej prenovi..(tko pač..prej je zgledala kt da se bo porušla vsak hip)


Heh še nisi biv na vegovi a? >:D >:D

Drugače, ko pa narediš vegovo si pa CAR. Z prepisom na drugo šolo je tako kot, da bi se izognil pretepu in zbežal daleč stran. Vendar sčasoma te najdejo in te prebunkajo >:D

Ne pozabi: You can run, but you cannot hide:D
Hey, you're fat!

tx-z ::

Bil bil...Pač v stilu gradu(seveda tistih srednjeveških z zaporom) ..naša šola je pa mau bl sodobn zapor...:))
tx-z

STASI ::

Vegova tehniška=Šentvid po zahtevnosti i guess...vsaj s frendom sva ista po uspehu..OŠ prav dobr, gimnazija dobr...brez učenja dobiš 1ko seveda, z kr učenja pa dobro..


A ti primerjaš uspeh glede kakšen sta vidva mela uspeh na OŠ? ne moreš kar primerjati kako je bilo leto dve ali tri nazaj v OŠ z uspehom na srednji šoli. Edin kar bi se lahko primerjal je po rezultatu iz identičnih predmetov na maturi. Ne moreš enačiti gimnazije pa tehniške gimnazije. Ni isto. Drugi predmeti oziroma drugačen kurikulum.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

tx-z ::

Take razlike v predmetih tut ni, vsaj do tretjiga letnika...pol je itq drgač....To bi pač on meu prednost, če ostane na vegovi, kt če gre na normalno, bo še zmer meu kemo pa bajlo pa gefo..:\
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

iggy ::

Bil bil...Pač v stilu gradu(seveda tistih srednjeveških z zaporom) ..naša šola je pa mau bl sodobn zapor...


Zapor je mila beseda. :D Pekel je primernejše >:D
Hey, you're fat!

monster-x ::

Zigam, najboljša primerjava je matura, ko so testi isti. Verjemi, da je dosti razlike med šolami. Nekje so zadostneži iz OŠ kar naenkrat odličnjaki v SŠ. ;)


EDIT: Sami, kaj si naredil?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Zgodovina sprememb…

Sami ::

EDIT: Sami, kaj si naredil?

Še enkrat sem se pogovoril s starši in odločil, da se prepišem na Moste, ko sem danes zjutraj prišel po prijavnico, vendar je nisem podpisal, začel sem dobivat ene čudne občutke in postalo mi je vroče, uro in pol sem gledal v izpisnico, se pogovoril z razredničarko in psihologom. Rekli so mi naj še premislim in se jutri (danes) zglasim in jim dam dokončko odločitev.

Največji problem je, ker imam v sebi veliko dvomov. Najbolj me od Vegove odbija to, ker sem letos imel popravca, to je blo zame za zoisovega štipendista nekaj novega, zaradi tega se bojim, da bi se to ponovilo, ker nočem še enkrat prestajati te izkušnje. Zvedel sem tudi, da bomo dobili nove učitelje za računalništvo, pravijo da naj bi bilo računalništvo v 3. letniku še neprimerno težje, jaz pa sem imel že v 2. letniku zadostno oceno pri lab. vajah iz rač., pri teoretičnem delu pa sem imel oceno 4, ker me HW veseli in sem to že vedel brez posebnega učenja.

Imam tudi soseda, ki je hodil na moste in bil odličnjak, zdaj pa bp študira naprej pravo. Slišal sem veliko slabosti in dobrih stvari na mostah. Takoj bi se prepisal na moste, ampak že od nekdaj sanjam, da bi se vpisal na FRI, tam pa bi mi Vegova prišla prav, čeprav se večina študentov vpiše iz splošnih gimnazij.

Jutri zjutraj grem na Vegovo, stvar bom še prespal in se odločil. Mnenja, nasveti in izkušnje pa so dobrodošle, imam še nekaj časa za razmislek.

Hvala.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

strictom ::

Vseeno je kje si, ko izjaviš da je X800 slabša od 6600GT razadi PS3.0 in navijanja, ko te bojo zasovržali in šola ti bo smrdela. Povpraši malo učence gimnazij na katere misliš. Samo zato je zdaj prepozno. Sam sem imel dilemo med Računalniško in Gimnazjo. Pa sem se le odločil za gimnazjo in mi ni žal. Mam zakon sošolce in sošolke. Z učitli sem se ujel. Vsaj z večino. Zraven mamo lepo bar da lahko hodim tja jest kar pa z cojzovo štipendijo ni problem ker denarja ne zmanka. Edino kar me jebe je Nemščina.

Tako da pazi da se neboš zajebal ko se boš prepisal. Predvsem pri kakem predmetu ki si ga prej zabušaval.

IMHO.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Daedalus ::

Največji problem je, ker imam v sebi veliko dvomov. Najbolj me od Vegove odbija to, ker sem letos imel popravca, to je blo zame za zoisovega štipendista nekaj novega, zaradi tega se bojim, da bi se to ponovilo, ker nočem še enkrat prestajati te izkušnje. Zvedel sem tudi, da bomo dobili nove učitelje za računalništvo, pravijo da naj bi bilo računalništvo v 3. letniku še neprimerno težje, jaz pa sem imel že v 2. letniku zadostno oceno pri lab. vajah iz rač., pri teoretičnem delu pa sem imel oceno 4, ker me HW veseli in sem to že vedel brez posebnega učenja.

Jah, v prvem primeru verjamem, da trpi ego (zoisov pa popravca - lenoba jedna:\ ). Drugič delaj redno pa se kaj uči in ne bo popravcev. Pa sooči se s težavo in ne bežat - čist na vsaki šoli bo en profesor al pa predmet, ki ga ne boš maral. Je treba stistnit zobe in se tolčt naprej ne pa ko ena kura kokodakat na mestu...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mchaber ::

STRiCtom a imas v mislih Kroki? Letos je prenovljen.>:D
.

strictom ::

Kroki pa uni pri bazenu >:D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

|CyGNUS-x ::

Ooo Kroki je zakon. Sam kaj ti pomaga, če pa nikol ne prideš trezn vn? :(
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

|CyGNUS-x ::

PS:

Ker je pa še pr bazenu?
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

strictom ::

Pozab mavo sm zmeden biv :O
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Sami ::

No, temeljito sem premeslil, najbrž imate kar prav, zakaj bi rep stisnil med noge že ob prvem problemu, itaq pa se bom s tem moral soočiti kasneje na faxu. Ostajam na vegovi, sklenil sem tudi, da bom spremenil svoje učne navade in odnost do šole, imam namen biti vsaj prav dober.

Resnično hvala za nasvete, pa lep dan.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

thramos ::

sklenil sem tudi, da bom spremenil svoje učne navade in odnost do šole, imam namen biti vsaj prav dober.


:D

mchaber ::

>Ostajam na vegovi, sklenil sem tudi, da bom spremenil svoje učne navade in odnost do šole, imam namen biti vsaj prav dober.

Ter čas, ki ga porabiš za slo-tech, nameni za šolo, pa boš odličen>:D

BTW: Ni več Kroki ampak Spin
.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegova (LJ) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Šola
30140955 (1158) WizzardOfOZ
»

Ali ste zadovoljni s srednjo šolo na katero ste se vpisali ali obžalujete svojo odloč (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649819 (1306) AtaŠtumf
»

kam naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649452 (8262) overlord_tm

Vegova tehnična gimnazija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11419865 (18125) STASI
»

Vegova

Oddelek: Šola
253577 (478) Vesoljc

Več podobnih tem