» »

Koliko kvadratnih metrov dejansko potrebujemo za stanovanje?

Koliko kvadratnih metrov dejansko potrebujemo za stanovanje?

Invictus ::

Utk je izjavil:

bluefish je izjavil:

Alternativna pot samogradnje pa se lahko konča tako, da človek po pol leta dela ugotovi, da bi morda kljub vsemu poklical strokovnjaka. Ko bi ga le pri dan.

Če ti ni do tega, da bi sam nekaj naredu, res bolje da se niti ne lotevaš. Če imaš voljo, boš verjetno naredu zadovoljivo, če ne, se boš pa kaj naučil. Nobene tragedije.

Če imaš interes, lahko vso tisto zadevo sam naštudiraš, in potem paziš na te "strokovnjake", da je narejeno kot je treba.

Ni to neka svetska znanost...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Če nekomu plačam za nekaj, ga ne mislim kontrolirat niti mu pametovat. Ali naredi sam ali pa pusti da ti naredijo.

energetik ::

kr3ten je izjavil:

Vsi ki mislite, koliko ste privarčevali, ker ste se nekega opravila spravili sami se motite (zelO).
Pravilno je, da neko delo prepustite osebi, ki ima na tem področju izkušnje, je strokovna in koneckoncev ti verjetno da tudi garancijo.
Kaj se zgodi, če se nekega opravila lotite sami?
Delo ne bo (po vsei verjetnosti) strokovno opravljeno, pa še garancije nimate.
Ste res privarčevali?
Ta čas, ki ga bi namenili za določeno delo za katerega niste mojstri, je bolje da porabite za delo ki ga znate opravljati in vam lahko prinese zaslužek, na-to pa prislužena sredstva prenesete na mojstra, ki vam bo delo opravil solidno in z garancijo.

Pri gradnji bajte strokovnjaki in garancije? Po mojem take lahko na prste prešteješ, in kot je bilo omenjeno, čakaš nanje pol leta +.

Če te zadeva zanima in nimaš dveh levih rok, se takoj naučiš večino zadev sam naredit, in to bolje kot "strokovnjaki". Prvič sem polagal ploščice, nato sem zaradi pomanjkanja časa dal ostalo naredit keramičarju. Tam, kjer sem delal jaz, je vse v nulo, drugje je zgolj zadovoljivo. Pa je delal "majstr" z dolgoletnimi izkušnjami.
Knauf strop sem naredil sam v nulo. Z vsemi parnimi zaporami, izolacijo, kitanjem. Nobenega kondenza in razpokic. Sosedu so delali "majstri", čez 1 leto je že klical druge, ker se mu je cedil kondenz...
Tako sem sam naredil še WPC teraso, balkon, montaža elektro omaric itd. Vse je brezhibno. Pa sem te zadeve delal prvič. Zdj ali sem naravni talent, ali pa tako delo ni ravno raketna znanost...

MadMen ::

Ja očitno si Rambo...

trancer01 ::

Jaz si niti ne domišljam, da bi lahko vse bolje naredil kot mojstri, ki se z neko dejavnostjo profesionalno ukvarjajo leta. Obstajajo pa izjeme, ki to menda znajo, a so to le izjeme. Ne moreš po sebi sklepati o vseh drugih. Odlično, da nekateri znate sami narediti vse najbolje na vseh področjih in je hkrati vaš (prosti) čas vreden nič, jaz pa imam na te stvari drugačen pogled.

damirj79 ::

Nisi niti naravni talent niti ni raketna znanost. Ce bi bilo karkoli od tega, potem tega ne bi poceli ljudje s koncanimi 4 razredi osnovne sole v kosovu in albaniji.

Invictus ::

Utk je izjavil:

Če nekomu plačam za nekaj, ga ne mislim kontrolirat niti mu pametovat. Ali naredi sam ali pa pusti da ti naredijo.

Potem pa nov post tukaj, kako ti je en "strokovnjak" vse zajebal...

energetik je izjavil:

Pa sem te zadeve delal prvič. Zdj ali sem naravni talent, ali pa tako delo ni ravno raketna znanost...

Nisi ne talent, niti delo ni raketna znanost.

Gre za preprosta opravila, ki jih vsaka normalno ročna oseba lahko opravi sama.

trancer01 je izjavil:

Jaz si niti ne domišljam, da bi lahko vse bolje naredil kot mojstri, ki se z neko dejavnostjo profesionalno ukvarjajo leta. Obstajajo pa izjeme, ki to menda znajo, a so to le izjeme. Ne moreš po sebi sklepati o vseh drugih.

Ni problem, da ti "strokovnjaki" ne bi znali. Samo za stranko se jim ne ljubi potrdit, ker to terja čas, on ima pa že nove v vrsti...

trancer01 je izjavil:

Odlično, da nekateri znate sami narediti vse najbolje na vseh področjih in je hkrati vaš (prosti) čas vreden nič, jaz pa imam na te stvari drugačen pogled.

Včasih človek prej sam naredi, kot nekoga čaka. In včasih rabiš imeti narejeno preden lahko koga dobiš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Utk ::

Potem pa nov post tukaj, kako ti je en "strokovnjak" vse zajebal...

Jasno, zakaj pa ne. Če moram skoz zraven stat, vedet kaj ON dela, in mu to še govorit, potem je čist vseeno, če to naredim sam. No, ni vseeno, je veliko ceneje, dopust pa (očitno) itak vpisan.

energetik ::

Invictus je izjavil:


energetik je izjavil:

Pa sem te zadeve delal prvič. Zdj ali sem naravni talent, ali pa tako delo ni ravno raketna znanost...

Nisi ne talent, niti delo ni raketna znanost.
Točno to sem mislil. Praktično vsa obrtniška dela lahko vsak, ki nima 2 levih rok, opravi zelo dobro sam. Seveda pred tem z nekaj guglanja ali opazovanja majstrov.
Še največja težava je, da nimaš kakšnega dragega specialnega orodja. Npr. klešč za stiskanje alumplasta.

Je pa čas jasno problem. Splača pa se npr. vzeti neplačan dopust, saj le redko kdo toliko zasluži na šihtu, kot ti v istem času poberejo obrtniki.

jype ::

Če bi ikea pohištvo pustil sestavljat strokovnjakom, potem bi moral tudi lego kocke nest na servis, da mi jih sestavijo, da se mi otroci ne bi tako matrali z njimi? A kdo mogoče pozna koga, ki bi vozil bicikl, da meni ne bo treba?

bluefish je izjavil:

Alternativna pot samogradnje pa se lahko konča tako, da človek po pol leta dela ugotovi, da bi morda kljub vsemu poklical strokovnjaka. Ko bi ga le pri dan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

sirotka ::

Raptor F16 je izjavil:

Zakaj se nekateri ne morete zadržat z argumenti nekih mejnih osebnih problemov, ki sploh niso relevantni za debato ?

#Bolinaskurac #Noonecares

Ja, če si poseben primer je normalno, da potrebuješ nekaj drugega kot večina. Ni pa treba s tem zajedljivo zabijat ostalih.


Mene tud kaj boli, pa vseeno ostaja dejstvo, da na 40cm pulta ne boš pripravil kaj dosti, tudi glede na to, da se take kuhinje ne prodajajo ravno pogosto za hiše pove dosti.

damirj79 ::

Mato989 je izjavil:


Še danes pomnim, kako smo sami pucali gošavje na vikendu, ker naročit strokovnjake ki to znajo in imajo PRIMERNO opremo je predrago, to da smo pa mi porabili 10x več časa in da smo zmes metali naš lajf dobesedno v smeti ko smo čakali da je deda doma brusil motorko ker je bil ŠKRT kupit novo ketno ali plačal PROPER brušenje seveda njega ni zanimalo, glavno da je on v gostilni potem govoril kako SMO spucali ne vem kolko kvadratnih metrov DŽUNGLE za ceno par 30 kosil in par kantic bencina za motorko!


Ti si eden izmed bolj lenih ljudi, ne? Kakšni strokovnjaki za čiščenje? A pa bi ti za njih plačal in koliko? Pa resno sprašujem. V tujini je tega morda res veliko, tako za čiščenje kot tudi urenaje okolice in vrtov. V Sloveniji tega ne vidiš. Zato me torej zanima, koliko je takih kot ti, ki bi za to plačali. In seveda glede na to, da si (fintiran) ekonomist ali pa FDVjevc, morda še naredi neko tržno analizo, kje je meja profitabilnosti takšnega dela, da bi ga lahko delal nekdo kot zaposlitev. In upam, da nisi en tistih, ki mu je dati 18€ za enostavno striženje s strojčkom pri frizerju preveč.

damirj79 ::

Mato989 je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej če tvojo logiko zdaj potegnem naprej in ekstremiziram... ZAKAJ, torej kupiš karkoli, ker če boš prisilno aktiviral otroke in nehal lenuharit imaš lahko domače meso, jajca, moko, itd itd itd... tudi oblačila NE KUPUJ, ker to je predrago, ampak jih sam sešil in bo ceneje.... itd itd itd... Aja, dan ima le 24ur, pa smo na naslednjem "izzivu!"


Moje logike sicer ne razumeš. Če sprašuješ, zakaj določene stvari kupim, čeprav bi lahko prisilno aktiviral otroke, je to zato, ker ne znajo narediti pametnega telefona, računalnika, avtomobila, goriva za avtomobil, gum, popra itd. Za tisto, kar pa znajo narediti, pa smejo _za trenutek odložiti pametni telefon/internet/računalnik_ in tisto smejo narediti. Sčasoma so spoznali, da se določene stvari sme narediti zato, da se izboljša kvaliteto življenja, včasih pa jih je treba na to spomniti.

Boš marsikaj bolje razumel, če/ko boš kakšnega imel.


Torej hočeš rečt, da ne znate posejat žita, pobrat klasov in zrihtat moke? Saj google ti to vse pokaže... pa perutnine porihtat, pa svinje... zakaj kupuješ hrano? Razloži.... ker domača je cenejša!!!!!

VSE se da naučit Kolibri, samo nepomemben čas zmečeš v gradnjo strojev in naprav... kot pionirji iz davnine, ki so metali tisoče ur časa v izume... tiste ure so bile itak zastojn, tako kot bodo tvoje...

Šivanje je tudi enostavno, naučijo se naj otroci, in ti tudi, ne pa da kupuješ oblačila!


Imam občutek, da si en tistih (trdih) ljudi, ki jim nič ne gre v glavo samo, ampak samo tisto kar prečitajo na internetu in to je sveta resnica. Nekaterih stvari se doma enostavno ne da delat, bodisi nimaš za to orodja, ali materiala, ali pa tudi če bi imel, je ekonomska računica takšna, da ni potrebe. Tisti pa ki ima željo in ima možnost, lahko tudi naredi. Tega je veliko, avto, računalnik in prenosnik, pa pametni telefon itd... To vse lahko doma narediš, samo... zakaj bi? So tudi takšni izdelki, ki jih doma nikakor ne moreš narediti, npr ležaj. Tega doma ne boš naredil. So pa tudi takšni izdelki, ki jih doma narediš 100x boljše, kot kupljeno, pod pogjem da znaš naredit, obleka je že en takšen primer. Imaš takšne primere tudi drugje, recimo zelenjava pridelana doma je boljšega okusa kot kupljena. Paradižnik je en tak tipičen primer. Seveda bi lahko tudi v trgovini kupil paradižnik takšen tapravi, s tapravim okusom in ki tudi izgleda kot paradižnik, ampak iz ekonomskega vidika se ne splača ga industrijsko tako pridelovat. A bi ti dal za 1kg takšnega paradižnika 10€ ? Se mi je zdelo da ne. Tako tudi domača sušena mesnina je drugačna, boljša kot kupljena in industrijsko narejena, pa že redko vidiš, da bi nekdo raje dal 12€/kg za domač šalam, kot pa 6€ za kupljeno. Domača je boljša, pa dražja. Imaš tudi na drugih področjih takšne primere, npr hifi zvočniki. Kupiš jih lahko solidne za 200 ali 300€. Doma narediš mnogo boljše za 1000€ ( nižje skoraj ne gre, ker kupiti material vseeno nekaj stane), bodo pa ti vseeno veliko boljši kot kupljeni za 1000€. Enako tudi ojačevalec, kupljeno je kar je, ponavadi za en drek. Boljše ne more biti, ker se podjetju ekonomska računica ne izdide. Cel svet temelji na tem, industrijsko se izdeluje stavi, ki imajo zadaj ekonomsko računico, da bodo izdelek prodali s profitom. Da se to zgodi, je treba nekje usekat. Ali pri vgrajenem materialu ali pa pri plačah zaposlenih. Tam kjer je plača zaposlenega točno določena zaradi demografskih razlogov, se useka lahko samo še na materialu. Ugani kam sodi gradnja hiše. Kam boš dal in koliko boš ocenil tvoje delo pri gradnji hiše, je samo tvoj problem. Vsak se sam odloči, kaj mu več pomeni. Ampak glede na to, da je v Slo trenutno pomanjkanje stanovanj in so ljudje preleni, da bi sami kaj naredili in samo pametujejo, ker forume pa znajo brat, je stanje kot je. Koliko € je vreden tvoj prosti čas nima veze s tem, koliko ti zaslužiš, ko delaš. Del tvojega zaslužka v podjetju daš državi za prispevke, podjetje plačuje svoja osnovna sredstva, pa WC papir, itd. Zato nekako dvomim, da je ena tvoja ura vredna 50€, ker ta ura ne rezultira na tvoji plačilni listi. Če vsak dan v prostem času kolesariš 2 uri, pomeni, da tudi kolesarjenje ovrednotiš kot izgubo 100€ ? Ali več? Ali je ena ura kolesarjenja ovrednostena kot ura, ki jo zasluži profesioanlen kolesar? Si v dveh urah izgubil 20.000€ ?

m0LN4r ::

K0l1br1 je izjavil:

trancer01 je izjavil:

Jaz v te ljudi z dvema desnima rokama za vse živo in mrtvo nekako ne verjamem.


Zanimivo, po drugi strani pa razumljivo stališče.

Začeti je najtežje.
Nato pa vidiš, da ob uporabi merilnih naprav, natančnosti,
seznanjenosti s procesi dela, sledenju načrtov, da se da naučiti in
narediti v redu.

Recimo, koliko vas zna kaj pobetonirati? Npr. kakšen pločnik, zid?
Verjamem, da večina, adje, mestni nimate kje betonirati, če ste z vasi, pa ste zagotovo imeli priliko kdaj gledati ali celo sodelovati.

Ko sedaj delam kakšne zidke, pločnike okrog hiše, imam enega otroka za mešalcem, dela beton, drugega otroka, da beton ravna itd., jaz mu vozim beton.
Upam, da ne bo kdo dohtaril, kakšen problem je beton zamešat.
Opaž tudi ni znanost narediti....

Vendar stališče, da se kar ne da, da se rabi gradbeno firmo, da kaj narediš,
omg, če eno leto ležanja na kavču porabiš za izobraževanje na to temo, se boš zagotovo tudi kaj naučil....

Morda pa je novim generacijam sramota delati z rokami...

Kot otrok bi si zelel, da se oce vec ukvarja z mano in mojimi interesi in ne njegovimi, namesto tega da sem svoje otrostvo prebil s fizicnim delom doma, od oranja njiv, pobiranja pridelka, betoniranja in ostala dela, ki bi jih lahko delal nekdo drug. Kaj mi vse to danes pomaga? Cisto nic, za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni...
No ja, na tak nacin se lahko tudi "uporabi" otroke, samo potem se pozneje ne cudit, ce ne bo doktor, pravnik ali programer, vrhunski sportnik, ampak natakar v gostilni, ker saj je celo otrostvo bil vzgojen, treba je trdno delat, samo trdno delo se splaca.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

koyotee je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

V vseh salonih jo dobiš. Sicer je cena 2+ jurjev, vendar samo zato, ker jo ne smeš sestaviti sam. Če bi sam poskrbel za izreze in tistih nekaj šraufov zavil sam ali pa celo kakšno bolj napredno tehniko uporabil, bi se ti smejalo zraven.

NA st forumu pričakovati, da bo kdo sam kaj naredil, pa se kaže kot herezija.


Dej ne nabijaj. Pokaži nam kuhinjo za par 100€, SLIKE prosim!!! Hočeš reči, da je pri kuhinji za 2000€, material 500€ in montaža 1500? In ja, če hočeš jo lahko sam sestaviš, nihče ti tega ne.bo branil. Oče jo je kupil v Dipotu in jo sam zmontiral.


V povprečno veliki kuhinji (naj bo nekih 4tm) je lesenega materiala za 200€, vodila pa večje firme dobijo za desetino cene, kot se prodajajo v maloprodaji. Če je veliko predalov, pač stane več, ampak kuhinja priznanih proizvajalcev (Nobili, Dan kuchen itd..), ki se (samo leseni del) prodaja za 5000€, je strošek materiala 500-1000€. Ostalo je vse zaslužek posrednikov, prevoznikov, skladišča, monterja, prodajalca, razvoja itd. Dan Kuchen je imel pred tremi leti akcijo na nove kuhinje. 4tm kuhinje je redna cena 16.000€, z vsemi popusti in to akcijo smo prišli na 6000€ in imeli so še neke dodatne popuste v višini 10% pri plačilu z gotovino.

m0LN4r je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

trancer01 je izjavil:

Jaz v te ljudi z dvema desnima rokama za vse živo in mrtvo nekako ne verjamem.


Zanimivo, po drugi strani pa razumljivo stališče.

Začeti je najtežje.
Nato pa vidiš, da ob uporabi merilnih naprav, natančnosti,
seznanjenosti s procesi dela, sledenju načrtov, da se da naučiti in
narediti v redu.

Recimo, koliko vas zna kaj pobetonirati? Npr. kakšen pločnik, zid?
Verjamem, da večina, adje, mestni nimate kje betonirati, če ste z vasi, pa ste zagotovo imeli priliko kdaj gledati ali celo sodelovati.

Ko sedaj delam kakšne zidke, pločnike okrog hiše, imam enega otroka za mešalcem, dela beton, drugega otroka, da beton ravna itd., jaz mu vozim beton.
Upam, da ne bo kdo dohtaril, kakšen problem je beton zamešat.
Opaž tudi ni znanost narediti....

Vendar stališče, da se kar ne da, da se rabi gradbeno firmo, da kaj narediš,
omg, če eno leto ležanja na kavču porabiš za izobraževanje na to temo, se boš zagotovo tudi kaj naučil....

Morda pa je novim generacijam sramota delati z rokami...

Kot otrok bi si zelel, da se oce vec ukvarja z mano in mojimi interesi in ne njegovimi, namesto tega da sem svoje otrostvo prebil s fizicnim delom doma, od oranja njiv, pobiranja pridelka, betoniranja in ostala dela, ki bi jih lahko delal nekdo drug. Kaj mi vse to danes pomaga? Cisto nic, za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni...
No ja, na tak nacin se lahko tudi "uporabi" otroke, samo potem se pozneje ne cudit, ce ne bo doktor, pravnik ali programer, vrhunski sportnik, ampak natakar v gostilni, ker saj je celo otrostvo bil vzgojen, treba je trdno delat, samo trdno delo se splaca.


Dal ti je delovne navade. Verjamem pa, da če si fejsbukar, da ti je vsako delo odveč. In verjamem, da ti oče ni želel, da si natakar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

m0LN4r ::

Utk je izjavil:

Ja, če računaš svojo uro 15 20 evrov, potem je marsikaj dražje kot zgleda. Ampak če rabiš škarpo, jo pač rabiš, ali boš dal 100 evrov za material, ali pa 300 da ti jo nekdo naredi. In vprašanje če boš z ležanjem na kavču medtem ko nekdo drug betonira, zaslužil 200 evrov. Pri celi hiši pa isto, tisto leto dve boš delal, če sam delaš ali ne. Dvomim da kdo leži na kavču medtem ko mu zidajo. Še manj da je to pametno.

Kolibri ima tok energije, da nikoli ne pociva. On ne rabi pavze in pocitka ali casa za svoje hobije ali da bi otroka naucil nameto betoniranja, osnove programiranja, ker bo v prihodnosti sigurno betoniral al tlakovce polagal.

Skoda otrok, samo kaj ko starsi tega ne vidijo, sam sem imel tocno take starse kot kolibri. Hvala bogu sem se dalec odselil, pred tem pa sevedal povedal, kaj vse sem si zelel kot otrok narediti, poskusiti, ter se morda nauciti, ampak nikoli ni bilo casa, ker fizicno delo je bilo prioriteta 1, pozneje pa je bil se strah kajkoli prositi, ampak samo tiho delati naprej.
Posledica tega seveda, da sem ze pri 20ih opazal posledice fizicnega dela na kolkih, kolenih in rami, saj sem ravno takrat bil izpostavljen fizicnim naporom, katerim moje telo, ki se je se razvijalo ni bilo kos.

Problem teh starsev je samo to, da sodijo na podlagi lastne mladosti, da ce so se oni morali potopiti v fizicnem delu, pa se bodo se njihovi otroci, saj pa je samo delo. To da pa mogoce postudirajo, kako iz nekoga postane ze v mladosti nekaj in pozneje se vec, pa ni vazno. Vazno je, da se betonira, vozi traktor, seka polena in hrani zivali.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

m0LN4r je izjavil:


Posledica tega seveda, da sem ze pri 20ih opazal posledice fizicnega dela na kolkih, kolenih in rami, saj sem ravno takrat bil izpostavljen fizicnim naporom, katerim moje telo, ki se je se razvijalo ni bilo kos.


Ma božček. A kolo pa lahko goniš 100km, ko je zunaj 40stC ali pa ko zmrzuje? Ali pa v fitnesu dviguješ 200kg uteži? Ali pa tečeš maratone? Tudi tega človeško telo naravno ne zmore (več).

sirotka ::

damirj79 je izjavil:

[
V povprečno veliki kuhinji (naj bo nekih 4tm) je lesenega materiala za 200€, vodila pa večje firme dobijo za desetino cene, kot se prodajajo v maloprodaji. Če je veliko predalov, pač stane več, ampak kuhinja priznanih proizvajalcev (Nobili, Dan kuchen itd..), ki se (samo leseni del) prodaja za 5000€, je strošek materiala 500-1000€. Ostalo je vse zaslužek posrednikov, prevoznikov, skladišča, monterja, prodajalca, razvoja itd. Dan Kuchen je imel pred tremi leti akcijo na nove kuhinje. 4tm kuhinje je redna cena 16.000€, z vsemi popusti in to akcijo smo prišli na 6000€ in imeli so še neke dodatne popuste v višini 10% pri plačilu z gotovino.


Ni tako poceni, kolega dela kuhinje in ga pride povprečno nekje polovico vrednosti material, kot pravim, kvaliteta se plača. Lakiranje tudi ni ravno zastonj, vodila tudi niso poceni, tista za drobiš se mehko zapirajo samo pol leta, kvaliteten pult te bo prišel krepko nad 200. Ne glej redne cene, povsod imajo vedno -50%.

m0LN4r ::

Ni to sporno da otroci KDAJ tudi kaj postorijo (prisilno) ampak je sporno to da ta čas ne OBRAČUNAŠ v storitev ko delaš kalkulacijo...

Pri meni je blo tako, da ko sem delal pri stricu, mi je to tudi placal in to po urni postavki takrat v tolarjih za Studente.
Ko sem pa delal za fotra pa seveda, delal "zastonj" in porabljal cas za njega. Namesto tega, da bi uporabil cas za kak koristen trening ali ucenje. Ker ko pa je prisel cas za ucenje, sem pa bil od dela enostavno prevec zmatran.
Ja in taki starsi potem tega ne opazijo, mislijo da saj ce ima lepe ocene je vse vredu. Kondicija odraslega cloveka, ni kondicija otroka. V otroka rajsi investiraj v mozgane ne pa v beton in cegu, to bo lahko delal pozneje v zivljenju, tudi ce mu ne uspe, obratno pa bo bolj tezko.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

V ožji familji se izdeluje pohištvo, tudi kuhinje in samo masiva in so cene višje, iveral pa je skoraj zastonj. Za vodila sem ti pa povedal, tvoj kolega ni velika firma in jih kupuje v maloprodaji in so zato pač dražja. Morda dobi kakšnih 20% popusta, če jih kupuje pri istem.

m0LN4r ::

damirj79 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:


Posledica tega seveda, da sem ze pri 20ih opazal posledice fizicnega dela na kolkih, kolenih in rami, saj sem ravno takrat bil izpostavljen fizicnim naporom, katerim moje telo, ki se je se razvijalo ni bilo kos.


Ma božček. A kolo pa lahko goniš 100km, ko je zunaj 40stC ali pa ko zmrzuje? Ali pa v fitnesu dviguješ 200kg uteži? Ali pa tečeš maratone? Tudi tega človeško telo naravno ne zmore (več).

Ja lahko in to z bolecinami. Hkrati sem se tudi pozanimal, katere vaje in kako jih izvajam, da ne bodo tako intenzivne. In ja rajsi delam to kar si napisal, kot pa nosim 50kg vrece umetnega gnojila in si unicujem se naprej hrbtenico za brezveze.

Spet en, ki ne loci sporta od fizicnega dela. Kot je moj oce vedno rekel, vrhunski sportniki trenirajo s sekanjem drv in podiranjem dreves. Namesto kontroliranih vaj za posamezne misicne skupine v fitnesu, je bolj zdravo dvigovati vrece krompirja iz prikolice in jo odnest v klet. Tako bos najboljsi metalec kladiva nekoc.

Fizicno delo krepa cloveka, ne pa krepi. Kdaj boste to dojeli?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Utk ::

Posledica tega seveda, da sem ze pri 20ih opazal posledice fizicnega dela na kolkih, kolenih in rami, saj sem ravno takrat bil izpostavljen fizicnim naporom, katerim moje telo, ki se je se razvijalo ni bilo kos.

Sej ni nihče reku, da je pretiravanje dobro.

m0LN4r ::

K0l1br1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej če tvojo logiko zdaj potegnem naprej in ekstremiziram... ZAKAJ, torej kupiš karkoli, ker če boš prisilno aktiviral otroke in nehal lenuharit imaš lahko domače meso, jajca, moko, itd itd itd... tudi oblačila NE KUPUJ, ker to je predrago, ampak jih sam sešil in bo ceneje.... itd itd itd... Aja, dan ima le 24ur, pa smo na naslednjem "izzivu!"


Moje logike sicer ne razumeš. Če sprašuješ, zakaj določene stvari kupim, čeprav bi lahko prisilno aktiviral otroke, je to zato, ker ne znajo narediti pametnega telefona, računalnika, avtomobila, goriva za avtomobil, gum, popra itd. Za tisto, kar pa znajo narediti, pa smejo _za trenutek odložiti pametni telefon/internet/računalnik_ in tisto smejo narediti. Sčasoma so spoznali, da se določene stvari sme narediti zato, da se izboljša kvaliteto življenja, včasih pa jih je treba na to spomniti.

Boš marsikaj bolje razumel, če/ko boš kakšnega imel.

Rajsi ga poskusi "prisiliti" naj se uci nekaj koristnega za prihodnost, kot je programiranje. Sovrstniki ka bodo zelo verjetno prehitevali 100 na uro, medtem ko bo on v glavi se vedno v strahu o tem razmiljal, da mu bo oce za kazen vzel telefon in bo moral cel popoldan betonirati.

Utk je izjavil:

Posledica tega seveda, da sem ze pri 20ih opazal posledice fizicnega dela na kolkih, kolenih in rami, saj sem ravno takrat bil izpostavljen fizicnim naporom, katerim moje telo, ki se je se razvijalo ni bilo kos.

Sej ni nihče reku, da je pretiravanje dobro.

Pretiravanje starsi, taki kot on, opazijo sele prepozno, ker izhajajo iz sebe. V smislu, ce pa jaz zmorem se eno uro, pa bo tut on.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

energetik ::

OMG, saj ne govorimo, da imaš otroka za sužnja, ampak da kak dan skupaj narediš kakšen projektič, kjer se zameša kakšna karjola betona, odžaga kakšna deska, preštiha gredica. Ali pa kaj sprogramira za Arduino. Posesa, pomije okna. Itd. Torej da zna narediti vse sorte.
Saj tudi sam nočem delati ves prosti čas za bajto. Sem pa z užitkom delal 5 dni teraso, vzel za to dopust. Vsake par mesecev paše narediti kaj fizičnega okoli bajte.

Tisti starši, ki pa so otroke porabili za gradnjo hiše, pa so tudi po mojem malo čez les.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

damirj79 ::

Tudi delati moraš pravilno. Zdaj če si ti nosil 50kg vreče gnojila in še to narobe, tvoj problem. Ločim šport od fizičnega dela in ju ne enačim, ampak pišeš pa nesmisle. Noben trening ni tak, da si po njem spočit. In po vsakem fizičnem naporu je človeško telo malenkost bolj obrabljeno, pri športu tudi, pri ekstremnem športu pa najbolj. 50kg vreča gnojila je proti temu mišji kakec. Delaš lahko tudi brez pretiravanja. tudi hišo sezidaš brez pretiravanja. Sploh pa ne rabiš bit ne vem kak strokovnjak. Seveda pa izgleda tako, da moraš biti, ker družba tako uči, da se za vsako delo potrebuje strokovnjaka. Saj en gor sam tako piše, strokovnjaka potrebuješ za pokosit travnik, strokovnjaka potrebuješ za očistit solato, strokovnjaka potrebuješ, da ti zjutraj skuha kafe, strokovnjaka potrebuješ, da ti skuha večerjo. A potrebuješ tudi strokovnjaka, da ti poriva ženo?

sirotka ::

damirj79 je izjavil:

V ožji familji se izdeluje pohištvo, tudi kuhinje in samo masiva in so cene višje, iveral pa je skoraj zastonj. Za vodila sem ti pa povedal, tvoj kolega ni velika firma in jih kupuje v maloprodaji in so zato pač dražja. Morda dobi kakšnih 20% popusta, če jih kupuje pri istem.


Ma vseeno, če dobijo za 200€ komplet material, jim ga nekdo res šenkuje.

trancer01 ::

Ni fora v tem, da se ne da, fora je v tem, da ima (prosti) čas svojo ceno! In tako kot med službo ne kuhaš sam kosila, temveč greš na malico ponavadi nekam v restavracijo, tako si tudi nekateri ne strižemo sami las, ne gradimo (skoraj) sami bajt in ne popravljamo sami crknjenih elektronskih aparatov, ker je enostavno prezamudno vsako stvar naštudirati, kako se optimalno naredi. Da je pa veliko šalabajzerjev v vsaki stroki, je pa tudi jasno, samo zaradi tega še ne pomeni, da bom čisto vse vedno naredil sam samo zato, da bo vse 100% dobro narejeno, ker naj bi edino jaz lahko zase vse naredil popolno.

m0LN4r ::

Tudi delati moraš pravilno. Zdaj če si ti nosil 50kg vreče gnojila in še to narobe, tvoj problem.

Tu se motis, to je problem starsev, meni oce nikoli ni pokazal kako se kaj pravilno dvigne. Moj problem so edino posledice. Otroka od 12 let naprej obravnavati enakovredno, kot fizicnega delavca je mimo. Ce pa imas se starsa, ki mu za take stvari dol visi, pa dobis kar dobis cez 10 let.
Danes vem marsikaj sam narediti, ampak ne rabim nic od tega. Kolibrijevi otroci verjetno se po soli posvetijo svojim domacim nalogam, ucenju, svojim hobijem in potem za kake pol urce betonirajo.
ITAK ja.
Najverjetneje se morajo cimprej spravit betonirat, dokler je se svetlo in potem zvecer sele ostalo, ker ponoci sigurno ne betonirajo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

PrimoZ_ ::

m0LN4r je izjavil:


Skoda otrok, samo kaj ko starsi tega ne vidijo, sam sem imel tocno take starse kot kolibri. Hvala bogu sem se dalec odselil, pred tem pa sevedal povedal, kaj vse sem si zelel kot otrok narediti, poskusiti, ter se morda nauciti, ampak nikoli ni bilo casa, ker fizicno delo je bilo prioriteta 1, pozneje pa je bil se strah kajkoli prositi, ampak samo tiho delati naprej.
Posledica tega seveda, da sem ze pri 20ih opazal posledice fizicnega dela na kolkih, kolenih in rami, saj sem ravno takrat bil izpostavljen fizicnim naporom, katerim moje telo, ki se je se razvijalo ni bilo kos.

Problem teh starsev je samo to, da sodijo na podlagi lastne mladosti, da ce so se oni morali potopiti v fizicnem delu, pa se bodo se njihovi otroci, saj pa je samo delo. To da pa mogoce postudirajo, kako iz nekoga postane ze v mladosti nekaj in pozneje se vec, pa ni vazno. Vazno je, da se betonira, vozi traktor, seka polena in hrani zivali.


Pretiravanje v vsako smer je škodljivo.
Tebe so kot kaže preveč terali delat in je to slabo vplivalo nate in na tvoje zdravje. Povsem enako slabo je pa tudi druga skrajnost, da otroku ni nikoli treba nič naredit.

Jaz sem v mladosti tudi kar nekaj fizično delal, ampak so meli starši več pameti in zmernosti in danes delam v IT, normalno sem nardil gimnazijo in fri uni. Za moje učenje je bil vedno čas, sem pač lovil ravnotežje med delom, učenjem in prostim časom in mislim da mi danes nič ne manjka.
Znam pa delat z motorno žago (imam tud izpit >:D), vozit traktor (takisto izpit) in mešat beton (brez izpita :P).

damirj79 ::

m0LN4r je izjavil:

Rajsi ga poskusi "prisiliti" naj se uci nekaj koristnega za prihodnost, kot je programiranje. Sovrstniki ka bodo zelo verjetno prehitevali 100 na uro, medtem ko bo on v glavi se vedno v strahu o tem razmiljal, da mu bo oce za kazen vzel telefon in bo moral cel popoldan betonirati.


Normalno je, da vsak dela le tisto, kar želi. Ampak v življenju ni tako. Tako tudi kot otrok hodiš v šolo, čeprav nočeš. Tako tudi kot odrasli hodimo v službo, čeprav nočemo. In kot starš se moraš tudi otroku posvečat 25ur na dan, pa čeprav bi si kdaj želeli tudi čas zase. Verjamem, da bi otrok rad počel kaj drugega, ampak ne more, ker se mora otrok naučiti govoriti, mora se naučiti biti brez dude, čeprav noče. Mora se naučiti hoditi, čeprav noče. Ko boš imel otroka, boš razumel. Zato tudi učiti se kaj koristnega za prihodnost ni fejsbukanje in instagramiranje, kot delajo to sovrstniki. Takih ki programirajo je morda 1%. A je boljše da tvoj otrok fejsbuka ali programira ali se igra v peskovniku in pleza po drevesih, pa naj se odloči vsak starš sam, je pa menda jasno, kaj je v večini in kaj je pa bolj zdravo za razvoj otroka.

trancer01 je izjavil:

Ni fora v tem, da se ne da, fora je v tem, da ima (prosti) čas svojo ceno! In tako kot med službo ne kuhaš sam kosila, temveč greš na malico ponavadi nekam v restavracijo, tako si tudi nekateri ne strižemo sami las, ne gradimo (skoraj) sami bajt in ne popravljamo sami crknjenih elektronskih aparatov, ker je enostavno prezamudno vsako stvar naštudirati, kako se optimalno naredi. Da je pa veliko šalabajzerjev v vsaki stroki, je pa tudi jasno, samo zaradi tega še ne pomeni, da bom čisto vse vedno naredil sam samo zato, da bo vse 100% dobro narejeno, ker naj bi edino jaz lahko zase vse naredil popolno.


Kakšno ceno ima tvoj prosti čas? Res me zanima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

trancer01 ::

Moj prosti čas ima zame očitno mnogo višjo ceno kot tvoj ali moj zate. Pa to ne pomeni, da nisem pripravljen brezplačno priskočiti sosedu na pomoč, kadar jo potrebuje. Se pa zavedam, da je življenje kratko in porabiti ves čas za nekaj, kar me ne veseli zastonj, pač ni moja želja. V denarju pa ga ne bom ovrednotil, ker je to odvisno od obdobja. Če meni paše po službi eno popoldne ležat pred TV, ker sem utrujen in se mi nič drugega ne da, me ne boš spravil betonirat za (skoraj) noben normalen denar. ;)

marvin42 ::

damirj79 je izjavil:


Kakšno ceno ima tvoj prosti čas? Res me zanima.


Moj prosti čas je neprecenljiv.
Mostly Harmless

m0LN4r ::

damirj79 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Rajsi ga poskusi "prisiliti" naj se uci nekaj koristnega za prihodnost, kot je programiranje. Sovrstniki ka bodo zelo verjetno prehitevali 100 na uro, medtem ko bo on v glavi se vedno v strahu o tem razmiljal, da mu bo oce za kazen vzel telefon in bo moral cel popoldan betonirati.


Normalno je, da vsak dela le tisto, kar želi. Ampak v življenju ni tako. Tako tudi kot otrok hodiš v šolo, čeprav nočeš. Tako tudi kot odrasli hodimo v službo, čeprav nočemo. In kot starš se moraš tudi otroku posvečat 25ur na dan, pa čeprav bi si kdaj želeli tudi čas zase. Verjamem, da bi otrok rad počel kaj drugega, ampak ne more, ker se mora otrok naučiti govoriti, mora se naučiti biti brez dude, čeprav noče. Mora se naučiti hoditi, čeprav noče. Ko boš imel otroka, boš razumel. Zato tudi učiti se kaj koristnega za prihodnost ni fejsbukanje in instagramiranje, kot delajo to sovrstniki. Takih ki programirajo je morda 1%. A je boljše da tvoj otrok fejsbuka ali programira ali se igra v peskovniku in pleza po drevesih, pa naj se odloči vsak starš sam, je pa menda jasno, kaj je v večini in kaj je pa bolj zdravo za razvoj otroka.

trancer01 je izjavil:

Ni fora v tem, da se ne da, fora je v tem, da ima (prosti) čas svojo ceno! In tako kot med službo ne kuhaš sam kosila, temveč greš na malico ponavadi nekam v restavracijo, tako si tudi nekateri ne strižemo sami las, ne gradimo (skoraj) sami bajt in ne popravljamo sami crknjenih elektronskih aparatov, ker je enostavno prezamudno vsako stvar naštudirati, kako se optimalno naredi. Da je pa veliko šalabajzerjev v vsaki stroki, je pa tudi jasno, samo zaradi tega še ne pomeni, da bom čisto vse vedno naredil sam samo zato, da bo vse 100% dobro narejeno, ker naj bi edino jaz lahko zase vse naredil popolno.


Kakšno ceno ima tvoj prosti čas? Res me zanima.

Me zanima kaj po tvojem potem delajo otroci starsev, ki nimajo za hobbije fizicna dela. Recimo, da zivijo v modernem miljonskem mestu. Kako jim sploh uspe v zivljenju brez tega ? Tvoje pisanje je res, kot da berem svojga fotra, ki se vedno misli, da se z racunalnikom ne da zasluziti denarja oz. veliko denarja. Kdaj bos splezal dol z drevesa in ugotovil, da nismo vec v 90ih? Kmalu bomo 2020, trend vec ni voziti traktor, betonirati in zagati drva.
1% morda, morda se pa motis, ker ne poznas danasnje mladine. Moj sosed ima 14 let in namesto betoniranja ima Kanal na katerem dela zanimive umetniske vsebine in dejansko sluzi s tem denar. Njegov oce je pa fizicki radnik, ampak ga nikoli ni silil delati, temvec ga je spodbujal naj mu pokaze kaj je ustvaril na svojem kanalu. Ja in zacel je z neumnostmi, ampak s temi neumnostmi se je naucil tehnike, ki se jih drugace pri teh letih nebi oz. smo se mi /nasa generacija ucila 20 let nazaj.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

Potem se tako obnašaj tudi, ko moraš v tvojem prostem času si skuhati večerjo. Ali pa rit obrisat. Verjetno ti je za to tudi škoda porabiti svoj prosti čas in trud in potrebuješ strokovnjaka, ki bi ti to naredil za 10€, ker tvoj neprepcenljiv čas pomeni, miljone evrov.

Utk ::

Moj sosed ima 14 let in namesto betoniranja ima Kanal na katerem dela zanimive umetniske vsebine in dejansko sluzi s tem denar. Njegov oce je pa fizicki radnik, ampak ga nikoli ni silil delati, temvec ga je spodbujal naj mu pokaze kaj je ustvaril na svojem kanalu. Ja in zacel je z neumnostmi, ampak s temi neumnostmi se je naucil tehnike, ki se jih drugace pri teh letih nebi oz. smo se mi /nasa generacija ucila 20 let nazaj.

No, in v čem je potem problem, v fizičnem delu ali v slabih starših?

damirj79 ::

m0LN4r je izjavil:

damirj79 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Rajsi ga poskusi "prisiliti" naj se uci nekaj koristnega za prihodnost, kot je programiranje. Sovrstniki ka bodo zelo verjetno prehitevali 100 na uro, medtem ko bo on v glavi se vedno v strahu o tem razmiljal, da mu bo oce za kazen vzel telefon in bo moral cel popoldan betonirati.


Normalno je, da vsak dela le tisto, kar želi. Ampak v življenju ni tako. Tako tudi kot otrok hodiš v šolo, čeprav nočeš. Tako tudi kot odrasli hodimo v službo, čeprav nočemo. In kot starš se moraš tudi otroku posvečat 25ur na dan, pa čeprav bi si kdaj želeli tudi čas zase. Verjamem, da bi otrok rad počel kaj drugega, ampak ne more, ker se mora otrok naučiti govoriti, mora se naučiti biti brez dude, čeprav noče. Mora se naučiti hoditi, čeprav noče. Ko boš imel otroka, boš razumel. Zato tudi učiti se kaj koristnega za prihodnost ni fejsbukanje in instagramiranje, kot delajo to sovrstniki. Takih ki programirajo je morda 1%. A je boljše da tvoj otrok fejsbuka ali programira ali se igra v peskovniku in pleza po drevesih, pa naj se odloči vsak starš sam, je pa menda jasno, kaj je v večini in kaj je pa bolj zdravo za razvoj otroka.

trancer01 je izjavil:

Ni fora v tem, da se ne da, fora je v tem, da ima (prosti) čas svojo ceno! In tako kot med službo ne kuhaš sam kosila, temveč greš na malico ponavadi nekam v restavracijo, tako si tudi nekateri ne strižemo sami las, ne gradimo (skoraj) sami bajt in ne popravljamo sami crknjenih elektronskih aparatov, ker je enostavno prezamudno vsako stvar naštudirati, kako se optimalno naredi. Da je pa veliko šalabajzerjev v vsaki stroki, je pa tudi jasno, samo zaradi tega še ne pomeni, da bom čisto vse vedno naredil sam samo zato, da bo vse 100% dobro narejeno, ker naj bi edino jaz lahko zase vse naredil popolno.


Kakšno ceno ima tvoj prosti čas? Res me zanima.

Me zanima kaj po tvojem potem delajo otroci starsev, ki nimajo za hobbije fizicna dela. Recimo, da zivijo v modernem miljonskem mestu. Kako jim sploh uspe v zivljenju brez tega ? Tvoje pisanje je res, kot da berem svojga fotra, ki se vedno misli, da se z racunalnikom ne da zasluziti denarja oz. veliko denarja. Kdaj bos splezal dol z drevesa in ugotovil, da nismo vec v 90ih? Kmalu bomo 2020, trend vec ni voziti traktor, betonirati in zagati drva.
1% morda, morda se pa motis, ker ne poznas danasnje mladine. Moj sosed ima 14 let in namesto betoniranja ima Kanal na katerem dela zanimive umetniske vsebine in dejansko sluzi s tem denar. Njegov oce je pa fizicki radnik, ampak ga nikoli ni silil delati, temvec ga je spodbujal naj mu pokaze kaj je ustvaril na svojem kanalu. Ja in zacel je z neumnostmi, ampak s temi neumnostmi se je naucil tehnike, ki se jih drugace pri teh letih nebi oz. smo se mi /nasa generacija ucila 20 let nazaj.


Verjamem, da nisi miljonar. Glede na to da nisi miljonar, moraš delati. Verjamem, da tudi nisi lastnik nepremičnine. Glede na to, da nisi lastnik nepremičnine in nekje vseeno prebivaš, si ali v najemu ali pa doma. Če si v najemu, potem delaš za to, da plačuješ za najem, hrano in položnice. Če si doma, si breme staršev. Oni so delali ali pa še vedno delajo za to, da ti nič ne delaš. Če je to v redu po tvojem mnenju, je to samo odraz kam gre trenutna mladina in milenijci. Poglej si film Idiocracy, morda te bo streznilo. In ne, ne govorim o pretiravanju, ker to ni dobro v nobeno stran.

Pa pustimo sedaj tistih nekaj % prebivalcev tega planeta, ki dejansko iz nič ustvarijo nekaj. Zaslužkarstvo z Youtube kanali in fejsbuk marketingom se bo nekoč končalo. Zagovarjam, da se je treba znajti, in ne zagovarjam suženjstva otrok ali delo preko mere zdravega razuma, ampak nekaj malega dela te ne bo ubilo bolj, kot te bo ubilo gnitje na kavču pred TV.

m0LN4r ::

To da nekdo "izkorisca" in "porablja" prosti cas svojih otrok za fizicno delo, ker si enga jebenega zidarja onstran meje ne more privosciti nima nobene veze stem ali si otrok brise ritko ali ne.

Zakaj pa kolibri raje ne porabi svoj "prosti cas" za to da zasluzi to manjkajoco vsoto denarja in bi lahko ubil dve muhi na en mah. Placal zidarja in otrokom nebi rabil krasti njihovega prostega casa, bi jim lahko placal kak tecaj, pa ne mislim tecaj betoniranja seveda.

To pa ne, ker?

No, in v čem je potem problem, v fizičnem delu ali v slabih starših?

Problem je v tem, da se kolibri hvali stem kako on poceni gradi bajto, pa smo ugotovili sledece:
- ima prevec prostega casa in
- hkrati izkorisca svoje otroke kot delavce

Ce bi pa v svojem prostem casu zasluzil vec denarja ali delal na tem, da bi ga. Bi si lahko privoscil zidarja oz. delavca.
Konc koncev, bi svoj prosti cas porabil tako ali tako. Samo mogoce bi druga opcija bila za vse bolj udobna na dolgi rok.

damirj79 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

damirj79 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Rajsi ga poskusi "prisiliti" naj se uci nekaj koristnega za prihodnost, kot je programiranje. Sovrstniki ka bodo zelo verjetno prehitevali 100 na uro, medtem ko bo on v glavi se vedno v strahu o tem razmiljal, da mu bo oce za kazen vzel telefon in bo moral cel popoldan betonirati.


Normalno je, da vsak dela le tisto, kar želi. Ampak v življenju ni tako. Tako tudi kot otrok hodiš v šolo, čeprav nočeš. Tako tudi kot odrasli hodimo v službo, čeprav nočemo. In kot starš se moraš tudi otroku posvečat 25ur na dan, pa čeprav bi si kdaj želeli tudi čas zase. Verjamem, da bi otrok rad počel kaj drugega, ampak ne more, ker se mora otrok naučiti govoriti, mora se naučiti biti brez dude, čeprav noče. Mora se naučiti hoditi, čeprav noče. Ko boš imel otroka, boš razumel. Zato tudi učiti se kaj koristnega za prihodnost ni fejsbukanje in instagramiranje, kot delajo to sovrstniki. Takih ki programirajo je morda 1%. A je boljše da tvoj otrok fejsbuka ali programira ali se igra v peskovniku in pleza po drevesih, pa naj se odloči vsak starš sam, je pa menda jasno, kaj je v večini in kaj je pa bolj zdravo za razvoj otroka.

trancer01 je izjavil:

Ni fora v tem, da se ne da, fora je v tem, da ima (prosti) čas svojo ceno! In tako kot med službo ne kuhaš sam kosila, temveč greš na malico ponavadi nekam v restavracijo, tako si tudi nekateri ne strižemo sami las, ne gradimo (skoraj) sami bajt in ne popravljamo sami crknjenih elektronskih aparatov, ker je enostavno prezamudno vsako stvar naštudirati, kako se optimalno naredi. Da je pa veliko šalabajzerjev v vsaki stroki, je pa tudi jasno, samo zaradi tega še ne pomeni, da bom čisto vse vedno naredil sam samo zato, da bo vse 100% dobro narejeno, ker naj bi edino jaz lahko zase vse naredil popolno.


Kakšno ceno ima tvoj prosti čas? Res me zanima.

Me zanima kaj po tvojem potem delajo otroci starsev, ki nimajo za hobbije fizicna dela. Recimo, da zivijo v modernem miljonskem mestu. Kako jim sploh uspe v zivljenju brez tega ? Tvoje pisanje je res, kot da berem svojga fotra, ki se vedno misli, da se z racunalnikom ne da zasluziti denarja oz. veliko denarja. Kdaj bos splezal dol z drevesa in ugotovil, da nismo vec v 90ih? Kmalu bomo 2020, trend vec ni voziti traktor, betonirati in zagati drva.
1% morda, morda se pa motis, ker ne poznas danasnje mladine. Moj sosed ima 14 let in namesto betoniranja ima Kanal na katerem dela zanimive umetniske vsebine in dejansko sluzi s tem denar. Njegov oce je pa fizicki radnik, ampak ga nikoli ni silil delati, temvec ga je spodbujal naj mu pokaze kaj je ustvaril na svojem kanalu. Ja in zacel je z neumnostmi, ampak s temi neumnostmi se je naucil tehnike, ki se jih drugace pri teh letih nebi oz. smo se mi /nasa generacija ucila 20 let nazaj.


Verjamem, da nisi miljonar. Glede na to da nisi miljonar, moraš delati. Verjamem, da tudi nisi lastnik nepremičnine. Glede na to, da nisi lastnik nepremičnine in nekje vseeno prebivaš, si ali v najemu ali pa doma. Če si v najemu, potem delaš za to, da plačuješ za najem, hrano in položnice. Če si doma, si breme staršev. Oni so delali ali pa še vedno delajo za to, da ti nič ne delaš. Če je to v redu po tvojem mnenju, je to samo odraz kam gre trenutna mladina in milenijci. Poglej si film Idiocracy, morda te bo streznilo. In ne, ne govorim o pretiravanju, ker to ni dobro v nobeno stran.

Pa pustimo sedaj tistih nekaj % prebivalcev tega planeta, ki dejansko iz nič ustvarijo nekaj. Zaslužkarstvo z Youtube kanali in fejsbuk marketingom se bo nekoč končalo. Zagovarjam, da se je treba znajti, in ne zagovarjam suženjstva otrok ali delo preko mere zdravega razuma, ampak nekaj malega dela te ne bo ubilo bolj, kot te bo ubilo gnitje na kavču pred TV.

Ti delas otroke tudi za to, da ti bodo na stara leta rit brisali in delali na njivi? Ko jebe njihovo prihodnost?
Ne vidim odgovora na vprasanje, kaj delajo otroci starsev, ki nimajo za hobbi fizicna dela okoli hise? Takih je namrec ogromno, pravis da vsi samo lenarijo? Da ce nisi imel krampa in lopate v otrostvu, da iz njih nebo nic?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

damirj79 ::

Eh, poglej skozi okno. Če ne vidiš dreves in hribov in travnikov, je vse ostalo naredil človek. Samo se ni naredilo. A to je pa v redu, da bi za zidarijo plačal tujcu iz bivše juge 5EUR na uro, da se bo on lomil namesto tebe in premetaval 25kg vreče cementa? Imaš dvojna merila veš.

"Ti delas otroke tudi za to, da ti bodo na stara leta rit brisali in delali na njivi? Ko jebe njihovo prihodnost?"
Če ne verjameš, nekoč boš tudi ti star in betežen in si niti riti sam ne boš mogel obrisati. Imaš dve opciji, ali ti jo tvoji otroci obrišejo zastonj, ali pa ti jo bo strokovnjak, kateremu boš plačal nekaj EUR, poleg ostalih 1000EUR, ki jih boš dal, da boš imel streho nad glavo.

Kaj delajo otroci staršev, ki ne delajo na njivi? Poglej skozi okno, podijo po parku se ne, plezajo po drevesih ne, večina jih gleda v telefone, kot da tam piše kako naj se živi in uživa življenje. Pa ne piše tega, gledajo fejsbuk in instagram. To je sedaj in. Če ti je to smisel življenja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

m0LN4r ::

damirj79 je izjavil:

Eh, poglej skozi okno. Če ne vidiš dreves in hribov in travnikov, je vse ostalo naredil človek. Samo se ni naredilo. A to je pa v redu, da bi za zidarijo plačal tujcu iz bivše juge 5€ na uro, da se bo on lomil namesto tebe in premetaval 25kg vreče cementa? Imaš dvojna merila veš.

Ne, rajsi naredim 2 otroka, ki mi bodo po soli zastonj betonirali, sekali drva, orali njive itn.
Oz. ne 5 otrok, enga rabs za mesalca, drugega da vozi sajtrgo, tretji ravna beton, cetrti polaga cegu, peti pa se bo naucil zagati in sestavljati omare, prsti gor al dol, saj klavirja itak ne bo nikol igral.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

S takim mišljenjem boljše, da nimaš nobenega :)

m0LN4r ::

damirj79 je izjavil:

Eh, poglej skozi okno. Če ne vidiš dreves in hribov in travnikov, je vse ostalo naredil človek. Samo se ni naredilo. A to je pa v redu, da bi za zidarijo plačal tujcu iz bivše juge 5EUR na uro, da se bo on lomil namesto tebe in premetaval 25kg vreče cementa? Imaš dvojna merila veš.

"Ti delas otroke tudi za to, da ti bodo na stara leta rit brisali in delali na njivi? Ko jebe njihovo prihodnost?"
Če ne verjameš, nekoč boš tudi ti star in betežen in si niti riti sam ne boš mogel obrisati. Imaš dve opciji, ali ti jo tvoji otroci obrišejo zastonj, ali pa ti jo bo strokovnjak, kateremu boš plačal nekaj EUR, poleg ostalih 1000EUR, ki jih boš dal, da boš imel streho nad glavo.

Kaj delajo otroci staršev, ki ne delajo na njivi? Poglej skozi okno, podijo po parku se ne, plezajo po drevesih ne, večina jih gleda v telefone, kot da tam piše kako naj se živi in uživa življenje. Pa ne piše tega, gledajo fejsbuk in instagram. To je sedaj in. Če ti je to smisel življenja...

Bos ti vesel, ko bos rit brisal, ker se tvoj tastari ni pobrigal za to, da bi lahko placal nekoga, ki to naredi namesto tebe? Vsakemu svoje. Ocitno imas prevec prostega casa, ki ga ne ves porabiti na boljsi nacin, hkrati potegnes se svojo druzino v ta zacaran krog.
Kaj delajo otroci staršev, ki ne delajo na njivi? Poglej skozi okno, podijo po parku se ne, plezajo po drevesih ne, večina jih gleda v telefone, kot da tam piše kako naj se živi in uživa življenje. Pa ne piše tega, gledajo fejsbuk in instagram. To je sedaj in. Če ti je to smisel življenja...

Res si ozkogleden, ni kaj. Res je, danes otroci delajo samo to. Med fizicnimi radniki in fejsbukerji, ni nicesar vmes. Zalostno v kakem svetu zivimo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

Ne, jaz ne trdim, da ni ničesar vmes. Govorim, kaj dela večina in ti si dokaz za to.

Vesel ali ne, boš povedal sam, ali boš moral nekoč svojim starim rit obrisat, ali boš to prepustil strokovnjaku. Vesel ne bom ne jaz, ne ti, pa tudi strokovnjak verjetno ne ravno uživa. In če boš to moral delati, verjemi, da tega ne boš počel le in samo v prostem času, ki je neprecenljiv, saj se tvoji starši verjetno ne bodo usrali samo v tvojem prostem času. Ali pa jim boš morda dal urnik, kdaj se lahko?

Utk ::


Res si ozkogleden, ni kaj. Res je, danes otroci delajo samo to. Med fizicnimi radniki in fejsbukerji, ni nicesar vmes. Zalostno v kakem svetu zivimo.

V čem si pa ti boljši? Vsak otrok, ki kdaj kaj dela, niti ni nujno, da je "prisiljen", je avtomatsko pri 20ih bivši zgaran suženj z uničeno hrbetnico in otroštvom brez vsake možnosti, da bi kdaj bilo kaj iz njega.

trancer01 ::

Danes gredo ostareli v dom upokojencev, ko si več niti riti sami niso sposobni obrisati. To je, če sploh pridejo do te faze. Časi, ko si rabil otroke, da so ti delali na njivi in potem skrbeli zate, ko si bil prestar, da bi lahko sam zase, so, upam, za vedno minili.

mn ::

trancer01 je izjavil:

Danes gredo ostareli v dom upokojencev, ko si več niti riti sami niso sposobni obrisati. To je, če sploh pridejo do te faze. Časi, ko si rabil otroke, da so ti delali na njivi in potem skrbeli zate, ko si bil prestar, da bi lahko sam zase, so, upam, za vedno minili.


Ponavadi ni dovolj prostora v domovih, tako da je kar potrebno doma. Za veliko ljudi. Pomoč se sicer da najeti, vendar težko - oz. za malo ur.

D3m ::

damirj79 je izjavil:

S takim mišljenjem boljše, da nimaš nobenega :)


Saj sta se že odločila, da ne bosta imela nobenega. Samo za njegovo partnerko nisem prepričan.
|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r ::

Vazno je, da dela za nekoga drugega zastonj in to otrok. Tako jih je treba ucit. Tako bo ta otrok spet ucil svoje otroke in krog je sklenjen.
Cestitam.

trancer01 je izjavil:

Danes gredo ostareli v dom upokojencev, ko si več niti riti sami niso sposobni obrisati. To je, če sploh pridejo do te faze. Časi, ko si rabil otroke, da so ti delali na njivi in potem skrbeli zate, ko si bil prestar, da bi lahko sam zase, so, upam, za vedno minili.

Ocitno niso :| Za dom za ostarele je potreben denar, denarja pa ni, ker se je v prostem casu betoniralo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

damirj79 ::

trancer01 je izjavil:

Danes gredo ostareli v dom upokojencev, ko si več niti riti sami niso sposobni obrisati. To je, če sploh pridejo do te faze. Časi, ko si rabil otroke, da so ti delali na njivi in potem skrbeli zate, ko si bil prestar, da bi lahko sam zase, so, upam, za vedno minili.


Govoriš iz izkušenj ali malo tako na pamet? Marsikdo v dom ne pride, ker je čakalna vrsta, ker ne dopustijo finance ali pa celo samo za to, ker ostareli sicer je betežen in riti si ne more obrisat, ampak možgani pa delajo in te stera v 4pm če mu samo omeniš dom. Tako ti ostane samo ena izbira.

trancer01 ::

Nekaterih pač ne boš premaknil, ker so s svojimi pogledi zakoreninjeni še v devetnajstem stoletju, medtem ko smo nekateri po njihovem preveč v enaindvajsetem. Moj dedek je pri 92 letih brez problema takoj dobil prostor v domu upokojencev, do takrat pa je bil sposoben še sam zase skrbeti. Ker je imel nekaj prihrankov, tudi ni bilo problem doplačevati za oskrbo, ker njegova penzija pa res ni zadoščala za vse. Ni pa bilo treba moji materi brisati njegove riti, prav tako ne njegovi drugi hčerki, ki sicer že več kot štirideset let živi v Nemčiji in pride na obisk samo enkrat na desetletje ali pa še to ne. Verjamem pa, da marsikdo zaradi slabega finančnega stanja ni zmožen plačevati doma za ostarele. Vendar pa je to problem družbe, ki preslabo plačuje državljane v času njihove aktivne delovne dobe, da si le-ti potem ne zmorejo zagotoviti finančne stabilnosti v pozni starosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trancer01 ()

damirj79 ::

m0LN4r je izjavil:

Vazno je, da dela za nekoga drugega zastonj in to otrok. Tako jih je treba ucit. Tako bo ta otrok spet ucil svoje otroke in krog je sklenjen.
Cestitam.

trancer01 je izjavil:

Danes gredo ostareli v dom upokojencev, ko si več niti riti sami niso sposobni obrisati. To je, če sploh pridejo do te faze. Časi, ko si rabil otroke, da so ti delali na njivi in potem skrbeli zate, ko si bil prestar, da bi lahko sam zase, so, upam, za vedno minili.

Ocitno niso :| Za dom za ostarele je potreben denar, denarja pa ni, ker se je v prostem casu betoniralo.


Ti si pa res trd :) denar je, ker se je betoniralo, tako ima stari bodisi denar za dom, bodisi lahko hišo da domu za ostarele, če penzija ne zadošča za mesečne stroške doma. Kar je super, ker tak antisocialec kot ti, pa že ne bo plačeval dodatno, da bo njegov stari lahko v domu, ker ga je kot mulota izkoriščal in je bogi moral betonirat in ima sedaj zlomljen hrbet. Prav mu je, kaj je pa tako slabo delal z njim, ko je bil otrok.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27152806 (28071) Matejjjjj
»

Vsi, ki ste gradili hiše - se je splačalo? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43273715 (59514) damirj79
»

Stroški življenja v hiši (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13519957 (15684) energetik

Več podobnih tem