» »

Scanner Agfa Snapscan e40 in WinXP

Scanner Agfa Snapscan e40 in WinXP

Bwaze ::

Ok, verjetno je problem rešljiv samo s starejšimi Windowsi... Skratka, XPji mi scanner pravilno prepoznajo, z namestitvijo gonilnikov in izvirnega programa Scanwise 1.4 (ali 1.7 ali 2.0) ni težav, pri zagonu tega programa (TWAIN modul) pa vedno izpiše "General SCSI error". Hm, zadeva pa je USB. Do sedaj so vse ostale naprave delovale tip-top.

Ima kdo v rokavu kakšno rešitev? Na netu ne najdem nič...

aleš ::

Imel sem opravka s tem skenerjem in je XP-jih delal vse dokler niso skeni bili roza barve. Pol je pa en mojster rekel, da je skener fuč pa smo kupili HP-ja.

Zakaj pa se ti to pojavi pa nimam pojma...

A ja - Agfa je odlično delala samo iz Photoshop-a. Drugače pa ne.

Probaj v Photoshop-u: File --> Import --> Scawise 2.0

Po mojem bo šlo.

Pa LP

Tavher ::

Meni odlično dela že kar lep čas v Win XP in s Scanwise mislim da 1.4.

Bwaze ::

Hvala za pomoč. Čeprav nič ne pomaga, ne Photoshop, ne ScanWise 1.4... Čudno, na starem računalniku z Win98 sem stvar usposobil v 5 minutah, tule sem pa po treh urah brskanja za rešitvami že obupal...

Likalnik ::

Tudi jaz imam tezavo...da ne odpiram nove teme si bom sposodil kar tole, skener je podoben in sicer agfa snapscan touch. Doma smo ga imeli v omari kar nekaj let....pred tem ni bil veliko v uporabi, vendar je delal vedno, ko ga je kdo rabil...uglavnem, danes ga pa dava z ocetom ven in priklopiva na XP....nalozim scanwise program (najprej 1.4, trenutno je 2.0 gor) zadeva dela ko urca....midva veselo skenirava, nakar se skener kar naenkrat ugasne...kot, da bi zmanjkalo elektrike...pomisli sem takoj na adapter...oce je pa bluzil o varovalki v notranjosti skenerja....uglavnem drugega adapterja nisem imel pri roki, tako, da sem zacel z odpiranjem skenerja....prakticno nisem nic naredil....gledal vanj in iskal varovalko...se kaksno stvar tudi dotaknil....prav tako lampo za skeniranje.....sestavim nazaj, priklopim zadeva se vedno ne deluje. Grem v klet po drug adapter in skener se zbudi...lampa za skeniranje se prizge....hudo....zacnem skenirat in tukaj nastane tezava....ne poskenira nic....napise da naj pregledam lampo, da je error na zarnici skenerja....kaj lahko naredim, da bo deloval...novo lampo? Sem z dotikanjem jo unicil..?

Probal sem z novejsim programom( scanwise 2.0), driverji, se enkrat odprl in obrisal lampo in notranjost stekla....in se vedno ne deluje

Hvala za pomoc

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5716685 (9085) cekr
»

SCSI kontroler in gonilniki za skener

Oddelek: Strojna oprema
284083 (2996) k4vz0024
»

Kateri scanner

Oddelek: Kaj kupiti
161435 (1213) ChiefThunder
»

Skeniranje teksta

Oddelek: Programska oprema
133895 (3581) sloncek
»

Skeniranje diapozitiva

Oddelek: Programska oprema
123647 (3539) dr. Zgemba

Več podobnih tem