» »

A mate doma mogoče kamnito ograjo?

A mate doma mogoče kamnito ograjo?

maksimvs ::

Rabim enega da bi mi pozidal kamnito ograjo pa me vsi nategujejo ko cigana. Kdo pozna kakega zidarja ki bi to naredil na področju Ljubljane!?

mescaline9 ::

Če ni preveliko in če maš čas v soboto in popoldne delat, plajbo v roke, kamne nabrat in cement pa pesek zrihtat, level tud prav pride:). Sej ni težko

groom ::

Aj moj majster, ni čudno da te vsi nategujejo, ne reče se kamnita ograja ampak zid. Drugače pa so cene kar visoke in kvaliteta dela je navadno bolj slaba. Če bi imel rad res lep in dobro narejen zid, boš teško dobil pravega zidarja, pa še cena bo zelo visoka. Če imaš kaj gradbenih sposobnosti ga raje naredi sam, boš privarčeval precej denarja in živcev z zidarji. Doma je oče prvo najel zidarje za gradnjo zidu, ampak jih je kmalu tudi nagnal, ker so delali katastrofalno. Nato je začel zidati sam in po več desetih metrih sezidanega zidu je sedaj postal že pravi mojster in teško bi se našel zidar, ki bi znal narediti bolje. Tako da raje poskusi narediti sam, boš videl da ni tako teško, le dobro voljo je treba.

BigWhale ::

Ja, jaz sem pravkar sestavil kuhno, se mi ni dalo vec cakat na majstre. Pred tem sem pa pomalal stanovanje in zamenjal elektricno napeljavo, vmes ugotovil, kako se dela izravnava sten in tko naprej... Mal so pomagal kolegi in sosed, pa ni bil problem. :) Je blo kr zabavno hehe

Vse skupaj je zlo poucno. :P Kamnita ograja pa najbrz ni tak problem, en zakl cementa te pride pet jurjev, kamni so pa zastonj :P Ce zaserjes pa s krampom podres, pa je. :P

Thomas ::

Kakšen star Egipčan bi ti fino naredu. Če so postvl piramide, ni hudič, da ne bi še enga zidu! Samo težko dobijo Slovenske vizume.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

maksimvs ::

Ej ljubimci.....jest sem sam celo bajto obnovu ampak to je ena bolj delikatna zadeva. Ograjo rabim na terasi in ni prostora za kake eksperimente. Je pa res tako kot je nekdo zgoraj omenil - če je mojster dober pol je za pol leta naprej zaseden.

groom ::

Če si bajto obnovil potem ni problema. Kakšen vikend se zapelji na Kras in se sprehajaj po vaseh. V vsaki vasi boš našel kamnit zid poglej si kako je najejen, mogoče boš srečal še koga ki ga bo takrat zidal in ga boš lahko tudi kaj vprašal. Potem pa si nabavi dobro kamenje, to žal ni tako poceni, če ga greš iskat v kamnolom je precej drago. Najbolje je da greš na kakšno deponijo, kjer odlagajo gradbeni materjal in ga tam dobiš zastonj. Nato pa vzemi kladvo v roke in poskusi oblikovat kamne v kvadre in jih zlagaj tako kot si videl da jih zlagajo na Krasu. Aja še to, če boš šel na Kras, preglej več vasi vsi zidovi niso enako dobri, pravi kraški zid ima kamenje isklesano v pravokotnike in postavljene v ležeč položaj. Danes se na Krasu gradi tudi veliko zidov, ki imajo kamenje kar nekaj v tri dni nametano kar pa vsaj meni ni nič kaj preveč lepo.

gorjanc ::

Z očetom sv gradila kamnito ogrjao iz enga zelenega kamna cirka 6 mesecev. Tko na dan ene tri kamne obdelaš pa jih postaviš ograja je dolga cca 20 metrov. Vsekakor priporočam zidarja jaz ne bi šel še enkrat tega delat sta šla dva poletja v k******.

perci ::

Kaj pa če ne bi zidal, ampak kar zašolal, notri nametal kamenje in zalil z betonom? Ravno bo ;).

frudi ::

pravzaprav žakl cementa (50 kg) stane okrog jurja in ne pet kot bi dal zanj BigWhale :). približno toliko boš pa dal tudi za komad kakega okrasnega cigla. prav za kamen pa žal ne bi vedel cene, a kak kvaliteten kamen te verjetno tudi ne bo prišel kaj dosti ceneje. pa kot so nekateri omenili, delo je počasno in dolgotrajno.
perci, po tvoji metodi bi dobil betonski zid, pa še to ne preveč trden (zaradi kamnov in manjka železa) :D
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

maksimvs ::

Hehe ja kake to fore slišiš..... Kamen že mam iz kamnoloma Verd. mam pa rajši zid iz kamnov nepravilnih oblik kot pa pravokotnih.
Ja zadeva je precej delikatna in zamudna. Je pa tudi kot kaže hudo donosna.
Danes sem šel vprašat eno ekipo ki delajo pri Šentjakobu, pa mi je majster reku v hecu če ga zajebavam....so do spomladi zasedeni.
Tako da fantje... če bo kdaj keša manjkal, pol se lotite zidat ograje:D

Thomas ::

> A mate doma mogoče kamnito ograjo?

Tudi ti, je zgleda še kar nekaj časa ne boš imel! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

vilig ::

Ne moreš verjet koliko kamnitih škarf imajo (bi radi imeli) piplsi.
No, jest sem sam naredu tri škarfe, ker so zlatarji zahteval okoli 800.000,00sit za 3 škarfe 90cm visoke,30 široke in 4,5in6m dolge.(pa še stopnic ni hotu noben delat)
Hotu sm imet terase zadaj za bajto, ker se zmerej skor ubijem ko kosim tist breg.Tako se nič hudega sluteč čist sam za vse, lotim gradnje z geslom*trda bo zihr, lepa pa mejbi!*
Najprej sem kupu odpaden kamen-torej od enga ki je vse ta dobr ponucal.Res pa da sem zanga dal 3000,00sit,pa še klesat ga ni blo treba.Če ga naročiš na Vrhniki,je 40.000,00sit s prevozom(10 kubikov)
Potlej sem na vodni naroču pesek do 0,3 (10 kubikov),pa še 1 tono cementa,pa par mrež.
Poj sem pa zidov in zidov in zidov pa fugeroul in ......
Za 6 metrov škarfe sm rabu 5dni za zidavo in 2dni za fuge.(vse pa sem delal cel mesec)
Konc koncev mam zdej vse tri terase pa še zaokrožene štenge.Vsaka škarfa je lepš, tko de jih bom doma še delou ker mam namen imet 200m tega sranja.(ne me vprašat, kok let do konca)

Če nimaš res VOLJE in ČASA,se raj kej drujga spomn!
NI AJNFOH!Sem pa ponosen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Panelna ograja

Oddelek: Loža
188151 (568) mat xxl
»

Nov gradbeni zakon (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9210678 (7839) Pika na i
»

Stara Hiša

Oddelek: Loža
327365 (5210) zobnik
»

Montažna vs. klasično grajena hiša (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13245127 (27273) Aston_11
»

Kako so Egipčani gradili piramide?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7511445 (9405) TESKAn

Več podobnih tem