» »

Nakup kolesa

Nakup kolesa

Maximus ::

Zivjo!

Rd bi si ubodu kolo. Furu bi se dost po asvaltu, obcasno pa tudi po brezpotjih in tud kak klanc bi se najdu umes.

V eni trgovini so mi priporocal gorca z nizjim profilom, v drugi pa treking z globljim profilom gumic.

Cena kolesa naj bi bila max. do 120.000,00 SIT.

Kaj mi kj priporocate in kero trgovino.

LP!

Mercier ::

V treking vs. gorc se ne bi spuščal, ker bi bil hudo pristranski.

Mogoče ena ideja: če počakaš da mine sezona, lahko dobiš nekaj več popusta in starejši model. Kolikor vem, shimano ni posodabljal boljših različic opreme (XT ->), za deore pa ne vem. Gorc z deore opremo te prišel nekje 120k SIT. Star model, po sezoni.

PS
Glede ideje mi laho zaupaš, glede cen pa ne.

Maximus ::

Glede cene si dost blizu. Ideja ni slaba, sam uprasanje je, ce se bo dal dobit se tist model, k mi je kul, k jih majo zlo mal na zalogi, do novega leta pa ne bo vec dobave.

Aja, ne glede na tvojo pristranskost, bi rad slisal se tvoje mnenje treking vs. gorc.

LP!

Mercier ::

Eh, saj ne gre toliko za pristranskost....bolj stvar interesa. Jaz lezem v breg, najraje po makedamu. To mi je bistvo kolesarjenja. O treking kolesih vem le to, da se folk hitreje pelje po cesti z njimi in da mi ne stvar ne ustreza, ko prosim za "en krog". IMHO je bolje imeti kolo, ki gre vsepovsod. Pred par leti sem v enem dnevu z MBT-jem z "traktorskimi" gumami prilezel od doma (Mozirje) do slovenske obale. Gume bom drugič menjal pred takimi turami, kolo se mi je pa zdelo čisto OK. Poznam pa folk, ki se mu zdi jako fino, da se s trekingom pelje...

ali3n ::

hm.. kot so rekli: z gorcem gre povsod - tudi po asfaltu, s trekingom pa ne morš po koreninah vozit (včasih ne gre drugače); če se boš več vozil po asfaltni cesti in dobrem makedamu, na gorcu zamenjaš plašče za manj krampaste... pa je...

add-on: pregled trgovin v SLo: tle; kliči okol, fehtari za popuste,... navadno v LJ ni najceneje...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Thrivial ::

Priporocam ti gorca z bolj cestnimi all-around gumami. Pa se lepse izgleda. :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

DavidJ ::

Jest imam gorca s prednjim vzmetenjem in najtanjšimi slide gumami, ki sem jih še spravu gor. Ni makadama, da se ne bi peljal po njem in tudi na ravnini je super. Je pa res, da se ne vozim čez korenine in pazim nanj. Za takšne stvari ima sosed traktor.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

MTB ::

Za varianto brezpotja definitvno gorca s sprednjim vzmetenjem. O gumah ti je brez veze zdej razmišljat, ker so najcenejša zadeva, ki jo lahko na kolesu zamenjaš. Za 2 čist ok gumi daš kakšnih 5-6k, zatorej naj te to ne muči.
Sam osebno imam gorca s sprednjim vzmetenjem 105 mm hoda, olje/vzmet in regulacijo. In dva kompleta gum (kramparce in bolj gladke). Furam od ceste, klancev (tudi Vršič, Grossglockner, ...), do razritih brezpotij in mi ni problem. Ti kar gorca vzemi, za 120k verjetno ne bo hude opreme gor (mislim predvsem na sprednje vzmetenje)... Potem boš pa videl. Če boš fural več po terenu, si za kakšno leto omisliš boljše vzmetenje, če ostaneš bolj na cesti, ostane kar je.

wince ::

BTW ze ki je debata o kolesih pozna kdo kako uredu trgovino s kolesi v Munchen-u?

LP

Jose ::

Imam najcenejšega trekinga (AUTHOR Horizon), s katerim lahko še normalno športno prevoziš kolesarski maraton. Zanj sem dal pred 4 leti 56 jurjev. Stvar me dobro služi tudi danes. Res je, da se z njim ne vozim po razpotjih a po makedamu sem tudi prevozil kakih 100km brez problemov. Zamenjal sem sedež, pedala, ki zdaj imata vpetje, uveljavil garancijo na pesto, ki sem jo uničil v par mesecih.

Kolega ima Scot-ov MTB. Zamenjal je obe gumi pred 2 leti (11000 SIT za "slik" Pirelli gumi), prenose in menjalnik. Oba sva zadovoljna s svojimi kolesi.

Če se boš držal asfalta, kupi treking (je lažji in zato hitrejši od MTB po asfaltu) ali celo specjalko (če makedama sploh videl ne boš), če pa boš večino časa z biciklom v gozdu in na makedamu pa je odločitev jasna za MTB. Tudi za skoke čez pločnik ti priporočam MTB.

Jose ::

Še to, pri nakupu pazi!!! na velikost okvirja. Če ugodno kupiš bicikel s prevelikim ali premajhnim okvirjem si zanj plačal vsekakor preveč.

Avenger ::

Treking kolo lažje? Ponavadi je težje in poleg tega je geometrija taka, da si bolj zravnan (več upora) in težišče je višje (slabša stabilnost).

Jaz mam po tanovem polnovzmeteno kolo s kramparcami, na tastarmu trdem scottu mam pa tom slick gume. Če bi sploh ne imel kolesa, bi kupil dva: najcenejšo, po možnosti rabljeno specialko in taistega polnovzmetenega, ki ga imam zdej.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Maximus ::

Kok se pa kj splaca v tem letnem casu nabavlat biciku? September je malo sumljiv, glede na prejšnja leta. Bi bilo mogoce dobr pocakat na novo sezono?

LP!

ATI ::

ja pa mislm da cist kamot kups treking kolo.sam sm ga kupu točn pred enim tednom.zan sm dal 89k in sm fuul zadovoln.pa se neki--na trekingu je bols vozt zarad hrbtenice k si bolj zravnan, hitrejs se lahko pels zarad vecjih gum, pa tud če greš kdaj na "teren" vozt se ne bo kr razpadu. tko da ti jast priporočam treking

T0RN4D0 ::

Po mojem treking.

če si navajen na mtb, se boš mogu mal prvadet, sam je po mojem pol bolš.

Šviga po makadamu ko zajc, sam mal ga odnaša:D

navhrib po makadamu tud vsepovsod pridem. mam pa ''kramparce'' , sam jih je treba na (za mojo težo) rečmo na 3.5 bar nafilat,
a je isto k bi mel slidico. je pač tanka.

pa mogoč bi tud res raj počaku na naledno sezono:\

see it you'r self
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4852721819 (110) issak
»

Nakup kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6922355 (20152) Leprechaun
»

Katero nizkocenovno kolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8632957 (30484) stratosD
»

Scott, ghost, giant ali specialized

Oddelek: Na cesti
218715 (8136) onitam

Več podobnih tem