» »

Elan kolesa, ima kdo izkušnje

Elan kolesa, ima kdo izkušnje

San ::

Odločil sem se, da je čas da si kupim kolo, ki bo lahko kos mojim vragolijam in sem si šel malo po trgovinah ogledovati, kaj si lahko omislim v Sloveniji. Pred potepanjem se mi je nekako najbolj primerna zdela Kona Stinky, dokler nisem prišel v trgovino Elan bikes v BTCju, kjer sem se zagrel za njihovo kolo Slayer. Cena je 465k, in za tak denar ne bi kupoval mačka v žaklu oz. Roga v obleki Kone. Morda pozna kdo koga ki ima Elan kolo in kako je zadovoljen?

LP

gappee ::

Mam enga frenda, k ga ma, sam ne vem, kako je kj zadovoln in kater model ima.

Je pa on precej v povezavi s temi stvarmi, tako da vem, da on kr neki ne bi kupu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gappee ()

mchaber ::

V poletu je pisalo nekaj o kolesih Elan, da so full cool pa da je pri razvoju sodeloval en slovenski veteran med "downhill-arji"
.

Avenger ::

Peljal se še nisem z njimi, ampak tkole na uč bi rekel, da gotovo ne morejo biti slabi, stavit bi šel, da so celo boljši, ok, enakovredni Koni, Giantu, ali čemu podobnemu. Jep. Lahko samo upam, da jim zaradi tipično slovenskega podcenjevanja domačih produktov ne bo spodletelo...

KLIK!
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

ali3n ::

Elanova kolesa kar hvalijo; ročna izdelava, dobra oprema... veliko komentarjev in ocen najdeš na temle forumu -> uporabi iskalni niz "Elan"; veselo branje... :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

DavidJ ::

Težko boš našel koga, ki ti bo lahko veliko povedal iz prve roke, ker so Elan downhill kolesa zunaj dobre tri tedne.

Lahko ti pa iz podaljšane prve roke povem, da so na testiranju pobrala izjemne ocene. In ne od slovenskih strokovnjakov. :)

Imam en 12 MB avi filmček o njih. Posneli ga naj bi znani slovenski downhilaši. A to drži ne morem rečt, ker jih ne poznam. Samo nimam serverja, kamor bi lahko ulal. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

DavidJ ::

Ja, to je to. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

ali3n ::

Evo - SunTrace - hotu si mnenje od enga z iskušnjami... na pomoč je priskočil Krunac - en od testnih kolesarjev teh koles...
-------- tole je Copy paste... ----------------------------
Ker me je ali3n prosil, da kaj napisem na to temo se v vasem forumu, se tukaj javljam pod njegovim nickom. Drugace sem jaz eden tistih ki so ta kolesa peljali ze veliko prej kot vsi ostali in sicer ze od nekaterih prototipov naprej.
Nazalost sem prav jaz slayerja najmanj vozil, vec ga je vozila Iris in pod njo se je odlicno obnesel.

SunTrace malo bolj bos moral obrazloziti kaj pojmujes pod vragolije – to v osnovi ni kolo s katerim bi lahko skakal iz vecjih visin ali dosegal DH hitrosti (no ampak prav tako temu ni namenjen tudi stinky) upam da veste kaj se pojmuje za DH hitrosti in “visina” Za kaj takega bos moral gledati pri Elanu po Able 1, Able 4 in DH, ki so temu namenjeni.

Jaz sem s Slayerjem malo skakal samo z enega cerkvenega zidu visine dober meter mogoce, pa se to na travo in obcutek je bil cist OK, samo dosti visje se s tem pac naj ne bi slo…
To kolo se bo najbolje izkazalo na turah, kjer bos lahko brez problema opravil tudi vse zahtevnejse spuste (v kolikor bo znanje na nivoju seveda), gor si pa tudi ne bos hrbtenice unicil pa noge prekuril. Ta model je pravzaprav najbolj vecnameben (v tujini imenujejo tako kolo “allround” ali “enduro”) od vseh v Elanovi kolekciji in je tudi zato dobil tako ime (sly = zvit, premeten –> se znajde povsod) in ni tako kot ostali bolj usmerjen k eni veji MTB (dirtjump, freeride, downhill). Prav tako ima to kolo mnogo moznosti za nadgradnjo, ce bos enkrat zacutil potrebo po bolj divji voznji, saj lahko kolo preoblikujes ze v spodobno FreeRide zadevico.
Za vse, ki imate pomisleke glede Elana v smislu ces “saj to je bivsi Rog” naj povem da je to velika zmota. Elan ima svoje prostore res na enaki lokaciji kot Rog vendar je prakticno vse loceno (tudi fizicno). To so popolnoma drugi ljude, drug razvoj, druga varilnica, prodaja, uprava in vse kar spada zraven, konec koncev tudi trgovina, saj je Rogova na Rozmanovi, ElanBikes pa na Letaliski. Je pa res da je Elan kupil Rog in ga sedaj trzi kot blagovno znamko (ravno zaradi tega, da si ne pokvari dobrega imena). To je ze nekaj povsem ustaljenega v svetu velikih firm.

Kaj loci Elanova kolesa od ostalih?
Ja najvecja razlika je to da so “nasa” in ne nekje tisoce kilometrov stran iz amerike ali kanade. Kaj takega je v primeru uveljavlanja garancije in kvalitetnega servisa in tudi svetovanja izredno pomembno. Oprema je kvalitetna in na kolesih ni niti ene slabe komponente. To je se posebaj pomembno za tiste, ki o the stvareh ne vedo veliko in jih trgovci mimogrede prenesejo okoli na komponentah, ki so manj opazne, vendar prav tako pomembne. Vsa kolesa so opremljena s hidravlicnimi disk zavorami, ki na trgu ta trenutek predstavljajo vrh v svojem razredu (deore v srednjem, XT pa v najvisjem).
Meni osebno so pa najbolj vsec detajli na kolesih. Manj izkusenim kolesarjem ne pomenijo nic, ampak ce pozorno pogledate je na kolesih veliko CNC kosev, ki so v kolesarski industriji zelo cenjeni. Ko je ze ravno primerjava s Kono (ki je seveda tudi odlicna), ta firma kljub svojemu renomeju se vedno vglavnem odliva ali stanca veliko delov, ki bi bili veliko boljsi in lepsi ce bi bili delani s CNC postopkom. Prav tako so zelo kvalitetno barvani (4 sloji barve) in se ne bodo opraskali ob vsakem manjsem padcu ali ponesrecenem naslanjanju na zid.
Elanova filozofija je, da kolo mora vzdrzati cetudi kolesar ne! Kolesa so zato narejena res mocno, kar ima za posledico nekoliko vecjo tezo, vendar vse ostaja v mejah normale (spet je tu primerjava s Kono, ki ima ze od nekdaj podobno filozofijo, s tem da so njihova kolesa ponavadi res tezka in tezja od primerljivih Elanovih)
Za konec naj povem, predvsem zaradi tega, da tole ne bo zvenelo kot kaksna placana reklama, da nisem zaposlen v Elanu niti ne dobivam kaksnih denarcev od njih, da vam tole okrog govorim, pac samo posredujem izkusnje, ki sem jih dobil in imam, ko peljem elanova kolesa. Mislim, da jim je v precej kratkem casu uspelo narediti izredno kolo, ki se brez problema kosa z vsemi vecjimi svetovnimi proizvajalci. Tako gre tu najvecja pohvala razvojnemu oddelku. Skratka, brez najmanjsih pomislekov lahko postavite nove Elane ob bok velikim v kolesarski industriji in nikakor ne podcenjujte znanja, ki ga premoremo v Sloveniji – ga je namrec kar veliko!

lp
Tester


PS: pravkar poteka v Nemciji najvecji koleasrski sejem v Evropi EUROBIKE, na katerem se prvic tujemu (2004 evropskemu, leto kasneje pa tudi ameriskemu in kanadskemu) trziscu predstavlja Elan s svojimi novimi modeli koles.

----konec copy/paste----

še krunac v akciji :D :
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

zile ::

Hmm men se prov dopadejo, samo cene so kr hude. Upam na kakšno akcijo :D .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

ali3n ::

pa se ena.. tokrat z Elanom...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

lopov ::

Ne vem, ce je to res a nekdo blizu downhill scene mi je omenil, z nakupom kolesa dobis tudi zavarovanje za primer kraje, prav tako naj bi poskrbeli za nezgodno zavarovanje kolesarja.
Ve kdo kaj vec o tem?

Brane2 ::

lopov:

Te muči vprašanje poslovne etike ? :D

DavidJ ::

Lopov -- res je. Pri nakupu vseh Rogovih in Elanovih koles je možno skleniti zavarovanje s Triglavom za primer kraje. Kako je natančneje s tem, se pozanimaj v kakšni trgovini, kjer imajo omenjeno robo. Stvar je sicer nova.

:)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

San ::

Vauu, sploh si nisem miilsil, da bo takšen odziv na to temo, ker po pravic povedan, sploh nisem vedel da Elan dela kolesa do prejšnega tedna. V trgovini sem že bil in mislim da mi je več ali manj jasno, kot mi je prodajalec razložil (ki zgleda kot da celo kolesari v prostem času 8-O ), kaj lahko pričujem od kolesa. Tudi on se strinja, da bi lahko okvir zdržal več kot dovoli oprema, in da se da kolo sestavit z takimi deli kot sam želim. Sam za barvo sem pozabil vprašat, če je lahko kera druga, kot ta čudna bež.

To Krunac: Ja, res je hitrost in višina sta res relativna pojma. Moje kolo bi moral bit res univerzalen. Recimo da tkole zgleda, kako trenutno furam:
60% - se odvija v mestu - fax, kakršni koli opravki v mestu, torej gonjenje po cesti, skoki na ali z pločnika, izogibanje ljudem in te presnete štenge, ki me trenutno najbolj mučijo
20% - hitri skoki v naravo, Orle, Golovec, Rožnik,...
20% - daljše ture tja do 70km (recimo na Podpeč in okolica)

Trenutni revček prav prosi za usmiljenje, zato bi moral naslednik vse to prenesti brez problema.
Tko da Street Slayer naj bo, samo da še ostalo polovico denarja zberem, pa se oglasim v trgovini, po svoj stroj.

krunac ::

no evo sem se registriru :)
SunTrace nedvomno, bo kolo vec kot zadovoljilo tvoje zdajsnje potrebe in bo preneslo se mnogo mnogo vec, kot samo kak bliznji skok na orle ali roznik. Ne disi mi le tisto o opravkih po mestu in kolesarjenju na fax. Upam da ves, da nobena kljucavnica ni dobra pri kolesu takega ranga in da ti ga bodo najbrz slej ko prej ukradli, zato ti zelo odsvetujem puscanje kolesa kjerkoli drugje kot doma. Od resnih kolesarjev ne poznam niti enega, ki bi imel za svoje kolo kljucavnico, ker jih preprosto nihce nikoli ne zaklepa. Vsi imamo mestna kolesa za par jurjev s katerimi letimo po opravkih in v sluzbe/faxe.
Vsak ki kupi Elanovo kolo dobi enoletno nezgodno zavarovanje v primeru nesrece. (ni boh ve kej, pac ena standrdna premija, ampak je vseeno precej uporabno).
Zavarovanje za kolo je treba doplacati posebaj - ne vem tocno koliko, vendar ni zelo poceni, ampak je pa tako, da ce nekdo kupi kolo za 800 ksit potem nekatrim ni tezko pljunit se kar nekaj denarja zraven za tako zavarovanje, konec koncev tudi nove avtomobile zavarujejo za bajne vsote, pa so veliko manj izpostavljeni krajam kot taksni bicikli. Treba je vedet, da kolo lahko ukrade vsak ki ima priloznost, proda pa tudi ap ceprav po delih. Pri avtu je treba od kraje do prodaje vendarle storiti mnogo vec...
Barvo in komponente lahko v osnovi izbiras poljubno, vendar ti povem po pravici, da je to trenutno se nekako bolj vizija kot realnost, saj je prodaja in serijska proizvodnja komaj stekla in imajo vsi dela cez glavo. Cez kak mesec ali dva, pa se bo pomojem vse to ze lepo uredilo in takrat se bos lahko vec zmisljeval.

lp
k.

San ::

Še hvala za odgovor, tako tebi, kot ali3nu in vsem ostalim. Se zavedam omejitev glede parkiranja, zato bo to moje drugo kolo, vendar mu ulica vseeno ne uide.
Čez 2 meseca tudi sam pričakujem denar, tako da ni problema, poleg tega do januarja ponavadi nimam nič prostega časa, tko da ni problema. Lahko tud mal počakam, sam da bo kol tako kot se spodobi. Še enkrat tnx za pomoč :)

Joooooj, komi čakam, aaaaaaa....

CirCA|PhP ::

V trgovini sem že bil in mislim da mi je več ali manj jasno, kot mi je prodajalec razložil (ki zgleda kot da celo kolesari v prostem času ), kaj lahko pričujem od kolesa

Ja ta tip dost kolesar in VE kaj prodaja, poleg tega pa še to z veseljem opravlja, vsaj tako je vidit. Zato grm vedno rad kej u ElanBikes kupt :D :D

ali3n ::

z bicikli tega ranga se _ne_ vozi v mesto in na faks... u bistvu se redkokdaj dvigne rit z njega, nikoli pa se ga ne izpusti izpred oči...

SunTrace - ti sam kup, pol gremo pa skup kam...:D


Aja - glede zavarovanja proti kraji bicikla: je možno, a so premije do škode 150k sit še kar normalne, kar je pa več pa ni več normalno...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Tody ::

Ok mal offtopic sam bom izkoristil priložnost.Jest nisem neki zagnan kolesar sam bi pa rad mel mal boljši bike. Pripravljen sem zapraviti ene 100.000 sit kaj kej priporočate za tak denar al se 100x bolj splača kej rabljenega kupit ?

Thrivial ::

Pocakaj na pomlad, ko bodo prisli ven modeli 2004 in kupi model 2003 za 20, 30% nizjo ceno.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Avenger ::

Kolikor jih bo še ostalo. Po mojih izkušnjah ostanejo ravno tisti ta dragi in tisti res cenejši. Res pa je, da nisem kupoval kolesa tega ranga.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

kihc ::

Torej Elan dela samo taksna "profi" kolesa?

Namrec tudi sam kupujem kolo, in ker sam najrajsi kupujem domace proizvode gledam Rogove modele, no opazil sem tudi elan, vendar sedaj vidim kaksne so cene. Toliko denarja pa za kolo NE dam. Za moje pojme je 100 k za kolo prevec.

miranpozar ::

Kolo moras probat vozit! To je edini nacin, da ugotovis ali je OK ali ne. Tisti "feeling", ki ga obcutis, ko ga vozis, kako kolo reagira in ali se obnasa kot hoces, kako lepo se sedi - geometrija, kako deluje vzmetenje, itd... to preveri pred nakupom!

ali3n ::

Menda bo dirt proga, ki jo gradi Elan ob svoji štacuni, kmalu končana... tko da se bo dal tud probat..
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

ali3n ::

Proga se ni uradno odprta, ko bo, se bo to objavilo in boste vsi zvedeli, do takrat pa tam skakati ne morete, tudi gledate lahko samo za ograjo, ker vas varnostniki ne bodo spustili notri! (slike by krunac)




- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: OwcA ()

zile ::

Fuck noro, moj bicikel nebi zdržu spljoh :D .


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarjenje! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11215081 (4262) cresh
»

kje kupiti kolesa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5013604 (11919) K0K0
»

Katero gorsko kolo za 70k sit (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
778447 (7093) mile
»

Nakup kolesa

Oddelek: Šport
92902 (2651) OwcA
»

Kakšne Freeride, downhill ali crosscountri kolesa mate?

Oddelek: Šport
71854 (1704) ali3n

Več podobnih tem