» »

Pasta za poliranje - luči

Pasta za poliranje - luči

1
2
»

MadMax ::

Ja, deluje, preverjeno. Aceton gre not.
Niti ni treba polirat, jaz sem šel 280/600/1200+voda in je odlično izpadlo.
Začni pa na robu, dokler ne dobiš občutka. Če pretiravaš ni ok, se luč stali in poteče... (se pa da popravit s ponovnim brušenjem čez kak dan)
Hitro gre. Dalj časa traja da zaščitiš dele okrog luči pred brušenjem kot vse kar sledi (ker ne rabiš polirat 2000/3000/pasta).
Lakiral nisem, pa po dobrega pol leta še ni videt staranja, s tem da so luči skoz na soncu, obrnjene na JV 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

2dark ::

Jaz sm pa novo luč kupil.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

stratosD ::

@MadMax - thnx za odgovor.

Kako je pa s temperaturami - zunanjimi mislim? je to boljš delat pri 20+C ali lahko tudi zdaj pri 8-10C?
Sicer pa moraš dobit grif verjetno da ne predolgo "polimeriziraš" na mestu in stališ plastiko ampak premikaš lonček s surlico:) vodoravno po žarometu, pa tudi navpično ob levem in desnem robu...
Na Aliju dobiš neko modro tekočino v kitu - praviš da aceton dela tudi enako dobro?V Merkurju smešno poceni vs. tem likvidom iz Alija...
https://www.merkur.si/snovi-in-pripravk...

@2dark
Mi se borimo in popravljamo dokler se da - ko/če zhebemo - pa kupimo novo:)...vseno je to (smthng)-tech forum;)

stratosD je izjavil:

@2dark
Mi se borimo in popravljamo dokler se da - ko/če zhebemo - pa kupimo novo:)...vseno je to (smthng)-tech forum;)

Razumem. AMpak mene je nova luč prišla 48€. Ne vidim razloga, da bi poliral.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

stratosD, lažje je pri višjih temp.
Kot prvo te ne zebe v roke, kot drugo se voda prej posuši, nenazadnje pa bi zdaj znal imet problem s kondenzom, že od bližine roke malo kondenzira na luči.
Pa lonček veliko lažje segreje aceton. Ne pretiravaj s količino, 2 prsta da dno pokrije. Ni problem prekinjat postopka če vmes zmanjka.
Bistveno je, da ko se raztali v "kristalno čisto" je to to. Z nadalnjim topljenjem plastike boš naredil samo štalo.

2dark, verjetno ni zamenjana v 10 minutah (ok, odvisno od avta, morda pri kakšnem je...).
Pa dve luči sta že 100eur. Moje so 2x toliko. Če moraš še odbijač zaradi tega stikat, pa šusplato, je že lažje na 2 leti si vzet pol ure za acetoniziranje.
Ampak, vsakomur svoje.

MadMax je izjavil:

2dark, verjetno ni zamenjana v 10 minutah (ok, odvisno od avta, morda pri kakšnem je...).
Pa dve luči sta že 100eur. Moje so 2x toliko. Če moraš še odbijač zaradi tega stikat, pa šusplato, je že lažje na 2 leti si vzet pol ure za acetoniziranje.
Ampak, vsakomur svoje.

S tabo se popolnoma strinjam.

Menjava je bila 2 minute.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

stratosD ::

2dark
mene prideta 2 luči 200+eur za Fiata - pa menjava ni tok simpl in hitra(motorčki pa to)
Je vzel zadnjič majstr od AMZS 55eur (s popustom za članstvo) samo za menjavo 4 oranžnih žarnic za žmigavce spredaj/zadaj - to je po moje sicer rop - ampak take majo na Gorenjskem
2 luči za Yarisko pa cca 120-140eur - tako da bomo polimerizirali ko bo toplej

MadMax - hvala še enkrat za praktične nasvete, naročil set pa da vidimo;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stratosD ()

Nizakaj, pašekdaj :)
Jaz sem tudi na Fiatu delal, kjer moraš bit ginekolog da zamenjaš kratko ali žmigavec, za cele luči pa dopust ob lepem vremenu vzet (ali dvigalo v delavnici najet)...
Še to: če ob acetonizaciji vidiš kako razo od grobega šmirgla, se ne sekiraj... Boš naslednjič bolj temeljit. Če pa bo v globini vidno kot nekako razpokano se pa ne sekiraj. Praktično ni vpliva na svetilnost, moti le tiste, kateri preveč vidimo 8-)
1
2
»