Forum » Loža » Honorarno delo
Honorarno delo
GummyBear ::
Poleg službe sem si omislil še neko honorarno delo, natančneje inštrukcije in prevajanje angleščine. Namen je, da bi tu in tam dobil kakšen evro, reference in kakšne nove izkušnje (vse to zmeraj pride prav). Vbistvu nekaj malega dela že imam, vendar nočem kar naprej na črno to početi. Bi pa to delal občasno, torej ne vsak dan fiksno, zato mi odprtje sp-ja ne pride v poštev. Danes mi je nekdo predlagal, da bi celo postavil spletno stran, da me še kdo drug lahko najde in kontaktira. Ideja ni slaba, vendar to ne gre kar tako, saj moram pred tem urediti dejavnost (da ne delam na črno), sicer mi spletna stran lahko privabi kakšnega inšpektorja in visoko kazen.
Zdaj pa berem, da za take stvari obstajajo avtorske oz. podjemne pogosbe. Lahko potem-takem postavim spletno stran, pogodbo pa sklenem, ko začenm opravljati neko delo (bodisi inštrukcije bodisi prevajanje)? Samo preverjam, če prav razumem. Bom za primer vzel učitelje, ki izven delovnega časa opravljajo še inštrukcije - večina seveda na črno. Kako imajo to urejeno tisti, ki inštruirajo, vendar nočejo delati na črno?
Zdaj pa berem, da za take stvari obstajajo avtorske oz. podjemne pogosbe. Lahko potem-takem postavim spletno stran, pogodbo pa sklenem, ko začenm opravljati neko delo (bodisi inštrukcije bodisi prevajanje)? Samo preverjam, če prav razumem. Bom za primer vzel učitelje, ki izven delovnega časa opravljajo še inštrukcije - večina seveda na črno. Kako imajo to urejeno tisti, ki inštruirajo, vendar nočejo delati na črno?
BuDi79 ::
Lahko si edini v Sloveniji, ki uporablja možnost, ki si jo je prejšnja vlada zamislila prav za ta primer:
https://e-uprava.gov.si/podrocja/delo-u...
https://e-uprava.gov.si/podrocja/delo-u...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S.P. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8417 (6257) | Kleemen |
» | Spletna stranOddelek: Loža | 6102 (5160) | SeMiNeSanja |
» | Kako najceneje ponuditi storitev? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11309 (9194) | Invictus |
» | Osebno dopolnilno delo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22679 (19686) | Okapi |
» | Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42554 (37391) | kkk7 |