Forum » Na cesti » Menjava avtomobila: sedaj ali ko crkne
Menjava avtomobila: sedaj ali ko crkne
kokpa ::
Tako imam avto ki je glede na avtonet vreden se nekje 6-7k, letnik 2009 v letu in pol sem naredil veliki servis, menjal zavore, neki senzor, ...sedaj pa mi je rja nacela pragove. Avto ima 260k prevozenih. Sedaj sem pa malo v dilemi ali vzeti leasing nekih 10k, raje manj in kupiti nek avto od 2015 letnika naprej(ki bo imel skoraj sigurno veliki servis za naredit in si takoj ob 600eur) ali se naprej vzdrzevati tale avto. Nimam pa našparanega denarja za drugega ali novega. Letno se naredi 15-20 tisoc kilometrov. Pac zanima me kaj bi vi storili? Lak ni v top stanju, ker se vidi da so ga kamencki od avtocest dobili še predno sem ga jaz kupil. Se sploh splaca kupovati kaj avto z 250k prevozenih?
MIHAc27 ::
Jaz sem se že enkrat zafrknil, in šel v vzdrževanje brez dna. Zadnje leto servisi 1000€, avto komaj prodan za manj kot 500€...
Za naslednjega sem si potem dal nek maksimimu 500€, da se mi ga še splača vzdrževati. No letos bi to cifro presegel, če bi ga hotel spravit čez tehničnega in šel je od hiše. Tebi bi svetoval podobno, če te seveda rja ne moti. Določi si nek letni znesek, koliko si v avto pripravljen še vložiti, in če ga moreš presečt, raje kupi drug avto.
Drugače pa se pridružujem feryz... gnil avto pa 260kk za 7k€. Velik servis pred kratkim je bombonček, ampak ne prav velik ko ga prodajaš. Vsak itak gleda samo za napakami.
Za naslednjega sem si potem dal nek maksimimu 500€, da se mi ga še splača vzdrževati. No letos bi to cifro presegel, če bi ga hotel spravit čez tehničnega in šel je od hiše. Tebi bi svetoval podobno, če te seveda rja ne moti. Določi si nek letni znesek, koliko si v avto pripravljen še vložiti, in če ga moreš presečt, raje kupi drug avto.
Drugače pa se pridružujem feryz... gnil avto pa 260kk za 7k€. Velik servis pred kratkim je bombonček, ampak ne prav velik ko ga prodajaš. Vsak itak gleda samo za napakami.
koyotee ::
Ferari alpa porsche bo se mogoce 7k
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
kokpa ::
Sem tudi taki tip, ki malo prevec vlozi v avto ker hoce da je res vse izpravno pa tudi ce ni taka nuja menjati. Avto ni gnil se pa vidi da je načelo pragove spredaj. Pac avto nima vrjetno realnih 240k ampak bi kaksni mački hitro najdl da jih ima še enrkat toliko. Gre se pa za a4 b8 da ne boste ugibali kaj je, kar sploh ni vazno. Zanimalo me samo koliko vi vlagate v svoje avte in koliko bi dali za drugi avto, katerega bi vozili se nadaljinih 5let+...
zobnik ::
Vzdržuj ga dalje, ko bo star 15 let menjaš.
Moj je še starejši, 300 evrov vreden, imam pa samo 4 evre/100km stroškov z gorivom.
Moj je še starejši, 300 evrov vreden, imam pa samo 4 evre/100km stroškov z gorivom.
DePalmo ::
Če z avtom nimaš nekih hudih stroškov in ti trenutno še ustreza, potem začni šparat za novega, tega pa zvozi. Ob prvi večji okvari ali pa ko bo dovolj našparano pa kupiš novega.
sandmat ::
Letno se naredi 15-20 tisoc kilometrov. Pac zanima me kaj bi vi storili? Lak ni v top stanju, ker se vidi da so ga kamencki od avtocest dobili še predno sem ga jaz kupil. Se sploh splaca kupovati kaj avto z 250k prevozenih?
takoj bi zamenjal avto, pri katerem se kilometri naredijo sami. ;)
Menjaj, ampak za 7k gnilega avta ne boš prodal. V tem cenovnem rangu dobiš toliko stare avte, ki so novi stali 50k+€ in ne gnijejo.
Utk ::
Kamenčki od avtocest? Ta letnik gnijejo avti, ki se vozijo po makadamu, ne pa po avtocesti. Sploh pa audi. Pragi so (slabo) rihtani.
Blinder ::
Ta avto bo se deset let na cesti. Ce se ti tebi ne bo dalo vlagat vanj bo ze nekdo drug ga kupil in vlagal dalje.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 27774 (5278) | KTr1sk |
» | Vzdrževanje -+15 let starega avta (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13346 (9888) | WizzardOfOZ |
» | Iščem prvi avto. Budget od 5 do 8k. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 33044 (29100) | tomhuggins |
» | Spet en nategun al kaj? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 21986 (18912) | Heavy |
» | Kupci kupujejo kilometre in ne avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 25175 (20101) | bond007 |