Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
Ja, takoj ko naženemo tuje bogataše iz Schellenburga bojo not prišle mlade družine.
Zaj je cena za rabljene flete l. 65, v Ljubljani, 10.000 evrov, meter, torej v Schellenburgu ni nobena bogatije.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
tony1 ::
Točno tako. Da bo država učinkovito gradila stanovanja... a ste na glavo padli!?
Daleč največ stanovanj v tej drzavi je zgradila točno drzava. Vsedi se kdaj v sosedin avto in pejta skupaj pogledat svetovna čudesa v Lj, ki slišijo na ime "štepc", "fuzine" (tj. nove fuzine, da bosta vedela, kaj iskati) in "draule".
Če bi tako veliko stanovanj kot jih je v nekih drugih časih, kljub temu, da je je bila drzava pod komando povampirjenih komunističnih čuvačkov-spačkov v hudi ekonomski krizi in pod sankcijami ter prisilno upravo IMFa, zgradila nevidna roka trga - tele teme sploh ne bi bilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Ja, takoj ko naženemo tuje bogataše iz Schellenburga bojo not prišle mlade družine.
Zaj je cena za rabljene flete l. 65, v Ljubljani, 10.000 evrov, meter, torej v Schellenburgu ni nobena bogatije.
Bik sakses.
Ko so gradili stanovanja v Fuzinah, kot smo letos v Dnevniku brali obujanje spomina projektanta, ki je povedal, da je sredi 80ih 1 m2 stanovanja stal eno mesečno plačo gradbenega tehnika, ki je iste bloke gradil.
Utk ::
Tisti časi so bli in jih ne bo več. Zdaj jokat da bi zdaj tisto lahko ponovili je naravnost butasto. V dobesedno nobenem planu nima nihče, niti ni nihče niti namignil na to, da bi se delala taka nova soseska.
feryz ::
Kako ne?
Naselje Stanežiče. Če vprašaš opankota, samo što nije.
Naselje Stanežiče. Če vprašaš opankota, samo što nije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Janko pravi da do 2500. To ni zanemarljivo.
Zgrajeno bo ob svetem nikoli, seveda.
Ampak sliši se dobro.
Pravzaprav se ne. Ker jih popolnoma nič ne rabimo.
Zgrajeno bo ob svetem nikoli, seveda.
Ampak sliši se dobro.
Pravzaprav se ne. Ker jih popolnoma nič ne rabimo.
Alcarinnn ::
Katera je definicija etničnega Slovenca?
Tisti katerih predniki 90%+ (torej če 1 pride od staršev od drugod na vsake 3 generaciej je ok) izvirajo iz območja SLO države
Odloči se ali gre ta denar za neko varovanje ali je to pač samo navaden davek samo zato, ker je lahko.Samo največji bedak lahko namiguje na to, da "samo navaden davek" ne gre za neko varovanje.
In samo največji bedak lahko predlaga, da bi morali mladim, ki se želijo tu ustaliti in delati ter ustvarjati, postavljati popolnoma nekonkurečne cene storitev za njihov dom v primerjavi z drugimi državami, kamor lahko gredo.
In res samo največji bedak lahko hkrati predlaga še, da bi morali bogatašem iz tujine, ki morajo nekam parkirat svoje bogastvo, varovanje le-tega ponujati po nekonkurenčno nizki ceni.
AMpak če ti praviš da je davek na premoženje davek za varovanje pred požarom ali ni potem PRAVILNO in EDINO POŠTENO da vsaka nepremičnina in VSAK LASTNIK plača ENAKO DAVKA? ker je varovanje premoženja enako? Zakaj bi moralo bit progresivno? Saj Gasilcev ne bo več prišlo ali bolje opremljeni če bo nekdo plačeval 2k nekdo pa 200 nekdo pa nič kajne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alcarinnn ()
Malidelničar ::
Da pa se vrnemo k temi: Pozabljate da tržne sile delujejo v obe smeri in da se povečuje vedno več rizikov, ki bi povzročili crash cen v LJ.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Malidelničar je izjavil:
Da pa se vrnemo k temi: Pozabljate da tržne sile delujejo v obe smeri in da se povečuje vedno več rizikov, ki bi povzročili crash cen v LJ.
Kot recimo?
Mislim edini rizik za crash cen je
1. WW3
2. Velik upad prebivalstva
Če bo 1. nas bo upad še najmanj skrbel, če bo pa dvojka, no dvojka bo, samo ne še dokler ne začnejo umirat generacije ki so rojene do 1965...
Alcarinnn: Dvojka se hitro približuje.
Ampak lahko je kakšen tretji vzrok.
Saj veš, tudi Američanom 2008 se ni zdelo, da je karkoli narobe z nepremičninskim trgom.
Isto Ircem.
Isto Špancem.
Saj veš, tudi Američanom 2008 se ni zdelo, da je karkoli narobe z nepremičninskim trgom.
Isto Ircem.
Isto Špancem.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
V Sloveniji je nepremičnin preveč.
Čedalje bolj hitro je čedalje več praznih.
Premalo jih je v centru Ljubljane.
Torej bi morali to rešiti. Podreti stare podrtije okrog tromostovja in grajskega hriba in narediti par deset 30+ nadstropnih blokov.
In bi bili vsi hepi.
Torej bi morali to rešiti. Podreti stare podrtije okrog tromostovja in grajskega hriba in narediti par deset 30+ nadstropnih blokov.
In bi bili vsi hepi.
Urbano#Desno ::
Malidelničar je izjavil:
Alcarinnn: Dvojka se hitro približuje.
Isto Ircem.
Isto Špancem.
Se ja, ampak dajmo zdaj gledat z vidika danes starega 30 letnika... Njemu je NEUMNO čakat še 10+ let... mora bi začet delat na tem že pred 3-5 leti...
Problem pa je predvsem to ker bi večino vsi tisti ki jamrajo bili radi v LJ... mogoče še kdo na Obali ipd... ali pa max v radiju 30km zračne od LJ...
Ko pač enkrat greš izven najbolj vročih lokacij prideš do spoznanja da so nepremičnine sicer drage ampak ne več nedosegljive...
Alcarinn: se strinjam tu naslavljaš mojo staro temo iz tega foruma, da je za veliko milenijcev/starejšim zoomerjev rešitev vukojebina, ker na ta način edino lahko zmanjšajo rizike - ki so preveliki, ker se za njih crash ne bo dovolj hitro zgodil.
Utk: pa se ti zdi, da so ljudje res loaded, tako kot opozarja Urbano#Desno se lahko pod površjem marsikaj skriva. (?)
Recimo jaz bi rekel, da bo trigger crasha izpraznjen bazen novih loaded kupcev, ki bi se šli bidding po trenutnih cenah.
Ker nekje se ta loaded masa konča, ne moreš tega vleči v neskončnost.
In če se istočasno ko ni novih bidderjev zgodi da ko začne cena stagnirati ni kupcev po diskontirani ceni, potem se padec pospeši.
In kar bi se lahko zgodilo - npr. sprožilec bi bil finančna kriza in nejasna situacija s službami, podražitve - da bi folk špekuliral, da morajo cene še bolj dol.
In dobiš crash.
Utk: pa se ti zdi, da so ljudje res loaded, tako kot opozarja Urbano#Desno se lahko pod površjem marsikaj skriva. (?)
Recimo jaz bi rekel, da bo trigger crasha izpraznjen bazen novih loaded kupcev, ki bi se šli bidding po trenutnih cenah.
In če se istočasno ko ni novih bidderjev zgodi da ko začne cena stagnirati ni kupcev po diskontirani ceni, potem se padec pospeši.
In kar bi se lahko zgodilo - npr. sprožilec bi bil finančna kriza in nejasna situacija s službami, podražitve - da bi folk špekuliral, da morajo cene še bolj dol.
In dobiš crash.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Crash dobiš če so ljudje ali firme prisiljeni prodajat. Zakaj bi nek zdravnik, ki je kupil 3 stanovanja na keš, bil prisiljen prodajat?
Niti nimamo ravno tisoče stanovanj v gradnji, da bi nek gradbinec ali banka bila prisiljena ne vem kaj prodajat.
Plače in drugi dohodki pa še hitreje.
Niti nimamo ravno tisoče stanovanj v gradnji, da bi nek gradbinec ali banka bila prisiljena ne vem kaj prodajat.
Obseg posojil se povečuje tako stanovanjskih kot potrošniških
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Crash dobiš če so ljudje ali firme prisiljeni prodajat. Zakaj bi nek zdravnik, ki je kupil 3 stanovanja na keš, bil prisiljen prodajat?
Obseg posojil se povečuje tako stanovanjskih kot potrošniških
Sure buddy slaba tolažba...
Imaginarni zdravniki ki kupijo 3 po 500k na keš
Predvsem bi se tile če obstajajo morali vprašati kaj je end game teh nakupov, ker teh stanovanj ne bodo prodali nekemu povprečnemu paru kateremu bo 500k še dolgo nedosegljivih (tudi če predvidimo nadaljno rast plač
Sej jaz ne vem če res obstajajo, ampak taka je mantra na tem forumu.
Imeli bojo za otroke, kakšnega pa oddajali. Kaj je pa endgame od 500k na računu?
Imeli bojo za otroke, kakšnega pa oddajali. Kaj je pa endgame od 500k na računu?
Meh.. tole kupovanje na zalogo je tako kot da bodo prenehali gradit, oddajanje pa vsaka čast tistemu ki mu ustreza razmerje med najemnina / vrednost in ob vračunanih tveganjih
End game... zame osebno bolj razpršena naložba in ne vse v en asset, v eni mini regiji z relativno plitkim trgom.
Ok če maš 10M za porazdelit pol pa daj 10% v cegle v naljepšem mestu.
Konec koncev če želiš napremičnine zakaj ne rajši v REIT delnice kot pa fizično stanovanje.
Dividenda zla biti celo malo višja (al pa tm tm) kot pa prihodek od najemnine, pa ni jebanja v XY folkom ki se mu zdi da ga skubiš ker bi mel jurja najemnine za 400k vredno stanovanje.
Trenutno so celo z popustom ker so šle obrestne mere gor. (kar zanimiva da lahko padejo
)
Dividenda zla biti celo malo višja (al pa tm tm) kot pa prihodek od najemnine, pa ni jebanja v XY folkom ki se mu zdi da ga skubiš ker bi mel jurja najemnine za 400k vredno stanovanje.
Trenutno so celo z popustom ker so šle obrestne mere gor. (kar zanimiva da lahko padejo
Urbano#Desno - ti si očitno malce contrarian: kakšna je tvoja napoved trga?
Kaj si ti opazil, kar se ti zdi da ostali spregledamo?
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Konec koncev če želiš napremičnine zakaj ne rajši v REIT delnice kot pa fizično stanovanje.
V angleščini rečejo "real estate". Moram še kaj dodat?
Ko bo šlo vse v kurac, bo šlo vse v kurac, stanovanje bo pa ostalo. Če ne bo niti stanovanje ostalo, potem je šlo pa itak dobesedno vse v kurac.
Malidelničar je izjavil:
Alcarinn: se strinjam tu naslavljaš mojo staro temo iz tega foruma, da je za veliko milenijcev/starejšim zoomerjev rešitev vukojebina, ker na ta način edino lahko zmanjšajo rizike - ki so preveliki, ker se za njih crash ne bo dovolj hitro zgodil.
In dobiš crash.
Ampak da bo trigger tega crasha se mora zgodit da se hkrati dokaj dobro gradi, tu pa je naš problem v SLO... ČE bi vsako leto prišlo na trg 10k nepremičnin od tega 7k v LJ bi tvoja napoved bila verjetno pravilna... ker pa jih pride par 100 pa pač ni...
Urbano#Desno je izjavil:
Meh.. tole kupovanje na zalogo je tako kot da bodo prenehali gradit, oddajanje pa vsaka čast tistemu ki mu ustreza razmerje med najemnina / vrednost in ob vračunanih tveganjih
End game... zame osebno bolj razpršena naložba in ne vse v en asset, v eni mini regiji z relativno plitkim trgom.
Ok če maš 10M za porazdelit pol pa daj 10% v cegle v naljepšem mestu.
Pa saj ni samo to da zdravnik kupi 3 flete po 500k na keš... tega je verjetno dokaj malo.
Je pa veliko več takih kot jih jaz poznam, torej umrli so starši stari 80+ let, podedovala je 60 letnica stari bajto grajeno v 1965tih in vikend grajen 1980... nobeno se ji ne mudi prodat ker je itak tako da ima pufe odplačane za svoj flet ali bajto in ima zdaj pač 3 nepremičnine...
1 oddaja na črno, 1 pa hodi malo vikendašic (vikend)... skupna vrednost nepremičnin je sicer 400k za njeno odplačano, in 250k in 150k za podedovani... Otroke imea stare 33 let ki so z pomočjo kupili 2,5 sobni flet nekje v okolici... in imajo ravno novorojenčka, in za njih bo prišparala pač to staro bajto (parcelo) grajeno leta 1965... do tačas bo pa "propadalo"
Seveda se strinjam da če bi bila PAMETNA ta 60 letnica, bi oboje prodala, da ne bi rabila več delat kot niora pri 60tih in vložila v ETF in zapustila otrokom tako (oz dala keš 33 letnikom pod pogojem da vložijo v ETF) ampak to je ta generacija ki mora umret da se bo to zgodilo...
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
Ma sicer bom verjetno falil (ne bi bilo prvič)
Jaz bi rekel da bo eno lepo obdobje stagniralo (ali raslo za inflacijo)
Preprosto mislim da entry level stanovanje LJ počasi postaja nedosegljivo (oziroma smo na skrajni meji) za nek par s povprečnimi dohodki tudi če se max zapufajo.
Pa po moji logiki če težje prodaš svoje staro stanovanje (ker 10 let mlajši kupec prvega stanovanja ne dobi financiranja) potem tudi težje kupiš večje....
Višje obrestne mere pa tudi zmanjšujejo finančni doseg ljudi...
Sicer lahko rečemo da manjša stanovanja kupujejo ljudje z kešem kot investicijo in potem zgornja teorija pade, samo spet bodo to investicijo morali nekoč likvidirati...
Kot sem napisal REIt-i so padli, verjetno ne brez razloga.
Meni osebno je sicer vseeno ker ne kupujem niti ne prodajam in nisem nikjer povezan z nepremičninskim trgom in ga samo z zanimanjem opazujem.
Seveda se strinjam da če bi bila PAMETNA ta 60 letnica, bi oboje prodala, da ne bi rabila več delat kot niora pri 60tih in vložila v ETF in zapustila otrokom tako (oz dala keš 33 letnikom pod pogojem da vložijo v ETF) ampak to je ta generacija ki mora umret da se bo to zgodilo...
Jaz sem tudi podedoval en delež take hiše, ostale deleže sem odkupil. Ostali tega denarja že zdavnaj nimajo več, kakšen etf, tista hiša bi bila pa zdaj vredna 2x več, tudi če ne bi vložil evra not. Ker sem in ko bo šla v oddajanje, bo pa prinašala praktično povprečno slovensko plačo.
Aja, odkupil sem jo takrat za drobiž. Ko bo šla v oddajo, se bo tisto pokrilo v enem letu, še 2 leti za ostali vložek, potem se pa lahko praktično upokojim (no, lahko se tudi takoj, ker nimam posojila za to). Od ene (takrat) podrtije, ki je takrat ni nihče hotel, pa če je bi dal zastonj.
Kolk se jih je upokojilo od ETF čez nekaj let, potem ko so dali not 20 jurjev?
Zgodovina sprememb…
3IAtlas ::
ampak to je ta generacija ki mora umret da se bo to zgodilo...To bo pri 90-ih ob sedanji medicini in "aktivnih starostnikih" z jogami v naravi, tako da bodo ti 33 letniki ko dobijo vse te bajte stari 63.
Ja saj zato bo dobil njegov zdaj novorejenček ki bo takrat star 25-30 let... pač bo preskočilo eno generacijo ja... bistveno je da bo nekdo imel rešen stanovanjski problem. Oziroma vsaj parcelo na "elitni" lokaciji
Jaz sem tudi podedoval en delež take hiše, ostale deleže sem odkupil. Ostali tega denarja že zdavnaj nimajo več, kakšen etf, tista hiša bi bila pa zdaj vredna 2x več, tudi če ne bi vložil evra not. Ker sem in ko bo šla v oddajanje, bo pa prinašala praktično povprečno slovensko plačo.
Aja, odkupil sem jo takrat za drobiž. Ko bo šla v oddajo, se bo tisto pokrilo v enem letu, še 2 leti za ostali vložek, potem se pa lahko praktično upokojim (no, lahko se tudi takoj, ker nimam posojila za to). Od ene (takrat) podrtije, ki je takrat ni nihče hotel, pa če je bi dal zastonj.
Kolk se jih je upokojilo od ETF čez nekaj let, potem ko so dali not 20 jurjev?
No jaz pač gledam tako:
Če bi moji stari zadeli 500k na nekem lotu ali whatever ali pa če bi jaz zadel 500k oni ne bi kupili ETFja jaz pa bi ga... in tu je ta generacijska razlika... (ne glede na starost)
Zgodovina sprememb…
Tisti časi so bli in jih ne bo več. Zdaj jokat da bi zdaj tisto lahko ponovili je naravnost butasto. V dobesedno nobenem planu nima nihče, niti ni nihče niti namignil na to, da bi se delala taka nova soseska.
Kot običajno podtikaš in ne znaš komunicirati. Kot običajno ti afiniteta do konfliktna ni dovolila sprocesirati kaj pišem in zakaj to pišem: ker si ljudje sploh ne znajo predstavljati, kaj je bilo nekoč povsem izvedljivo, ker je bila lahko za to politična volja. Da se tega kao ne ve, vam pa povsem ustreza.
A zakaj teh časov ne bo več? Ker odločevalci - 50% premozenja v tej drzavi ima ze danes v rokah samo 10% ljudi - tega nočete.
Ko pa spet pridejo ti časi, boste pa itak vsi pizde po profesiji stali z vilami in rdečimi rutkami v prvih vrstah in čakali, da kaj spet pade z mize. Kot so padle z mize stare bajte ki jih zdaj oddajate radnikom z juga, pardon azije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Haha, zdaj sem že jaz med 10% in še odločam. Nič od tega ni res. Samo igram po pravilih, ki jih nisem postavil. Vi pa jokate in nostalgirate.
Ja, marsikaj bi lahko, ampak vi tega nočete zahtevat od države.
Zdaj pa hitro volit Jankovića...
Ja, marsikaj bi lahko, ampak vi tega nočete zahtevat od države.
Zdaj pa hitro volit Jankovića...
Zgodovina sprememb…
Odločevalcev je v tej državi okrog 60.
Zakaj so ravno ti, pa sami veste.
V bistvu zato, ker drugačnih ali boljših ni.
Vsi so isti k...
Zakaj so ravno ti, pa sami veste.
V bistvu zato, ker drugačnih ali boljših ni.
Vsi so isti k...
Urbano#Desno je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
Ma sicer bom verjetno falil (ne bi bilo prvič)
Jaz bi rekel da bo eno lepo obdobje stagniralo (ali raslo za inflacijo)
Preprosto mislim da entry level stanovanje LJ počasi postaja nedosegljivo (oziroma smo na skrajni meji) za nek par s povprečnimi dohodki tudi če se max zapufajo.
Pa po moji logiki če težje prodaš svoje staro stanovanje (ker 10 let mlajši kupec prvega stanovanja ne dobi financiranja) potem tudi težje kupiš večje....
Višje obrestne mere pa tudi zmanjšujejo finančni doseg ljudi...
Sicer lahko rečemo da manjša stanovanja kupujejo ljudje z kešem kot investicijo in potem zgornja teorija pade, samo spet bodo to investicijo morali nekoč likvidirati...
Kot sem napisal REIt-i so padli, verjetno ne brez razloga.
Meni osebno je sicer vseeno ker ne kupujem niti ne prodajam in nisem nikjer povezan z nepremičninskim trgom in ga samo z zanimanjem opazujem.
Ampak a nisi ravno s tem zdaj opisal mehanizma, ki sproži spiralo cen v LJ navzdol?
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.
Eno je kam grejo cene, drugo pa ali si zarad cen, ki grejo gor ali dol, lahko potem kupi stanovanje več ali manj ljudi.
Da si pri padanju cen lahko kupi stanovanje več ljudi je lahko zelo zgrešeno.
Zgodovina sprememb…
TorrentXL ::
In bi bili vsi hepi.
Na ta center LJ onanirajo samo taki kot ti, ki mislijo da so nekaj več, ker imajo socialistično stanovanje v centru. Večina ljudi (predvsem družin) noče živet v centru LJ, ker je to živa groza. Povsod klošarji, migranti, hrup, gneča na cesti, turisti, pretirane cene itd. Živim 10 min. peš od centra, pa če sem 2x na leto v centru, mi je to preveč. Večji problem je, zakaj so nore cene v ostalih predelih, tud za obvoznico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
In bi bili vsi hepi.
Na ta center LJ onanirajo samo taki kot ti, ki mislite, da je to neka top lokacija za parkiranje denarja v socialistične cigle. Večina ljudi (predvsem družin) noče živet v centru LJ, ker je to živa groza. Povsod klošarji, migranti, hrup, gneča na cesti, turisti, pretirane cene itd.
Ja seveda, zato pa imamo vprašanje zakaj si ne morjo privoščit nepremičnine na Goričkem, okrog Ormoža, V Idriji, Bovcu ali nekje v vukojebinah Haloz ali južne SLovenije v Kočevju
Eno je kam grejo cene, drugo pa ali si zarad cen, ki grejo gor ali dol, lahko potem kupi stanovanje več ali manj ljudi.
Zato pa so potrebni ukrepi, da cene padejo v času ko ni gospodarske krize. Tako si bo lahko več ljudi lažje privoščilo nakup/najem. Vidim, da po malem kukaš čez ograjo na logično stran, ampak kaj ko te drži veriga prištinskega doktorja.
Zgodovina sprememb…
energetik ::
In bi bili vsi hepi.
Na ta center LJ onanirajo samo taki kot ti, ki mislijo da so nekaj več, ker imajo socialistično stanovanje v centru. Večina ljudi (predvsem družin) noče živet v centru LJ, ker je to živa groza. Povsod klošarji, migranti, hrup, gneča na cesti, turisti, pretirane cene itd. Živim 10 min. peš od centra, pa če sem 2x na leto v centru, mi je to preveč. Večji problem je, zakaj so nore cene v ostalih predelih, tud za obvoznico.
10min peš je še vedno praktično središče LJ...
Jaz sem 15min z avtom do centra, pa mi je še to preblizu, čeprav je mnogo bolje. Za info - 35let od rojstva sem živel praktično v središču LJ. Zdaj ne bi več. Kvečjemu na Koleziji al pa v Rožni, če že. V hiši, jasno.
vires in numeris
Nimam 10 min. do Kongresnega. To bolj mislim do začetka "centra" in je popolnoma drug svet. Grem pa vseeno raje še bolj stran. Ja, Rožna je nekaj drugega, ampak tam je pač za elito.
Zgodovina sprememb…
A zdaj je Rožna dolina za elito?
Podrte socialistične bajte polne revežev?
Zanimivo.
Še Murgle ste pozabili. Kako so šele tiste zanič nagužvane škatle elitna zadeva.
Podrte socialistične bajte polne revežev?
Zanimivo.
Še Murgle ste pozabili. Kako so šele tiste zanič nagužvane škatle elitna zadeva.
Seveda je za elito. To ti cene povejo. To, da so še vedno nekateri reveži tam v socialističnih bajtah. ti pove samo da včasih ni bilo samo za elito. Enako kot sedaj hišniki in čistilke živijo na Fužinah v stanovanjih, kjer je m2 5k.
Zgodovina sprememb…
MadMen ::
In bi bili vsi hepi.
Ti očitno niti še nisi bil v Ljubljani. V centru kot takem ni ravno veliko socialističnih gradenj, večina je kar iz časa še pred Jugoslavijo. Zakaj pa dosegajo dobre donose je pa oddajanje preko airbnb, čeprav kakšen tujec tudi rad kupi stanovanje v centru. Klošarji, narkomani in glasi turisti pa so del doživetja in so lahko problem, določen tip populacije pač ustreza tak način življenja.
Ti očitno niti še nisi bil v Ljubljani. V centru kot takem ni ravno veliko socialističnih gradenj, večina je kar iz časa še pred Jugoslavijo. Zakaj pa dosegajo dobre donose je pa oddajanje preko airbnb, čeprav kakšen tujec tudi rad kupi stanovanje v centru. Klošarji, narkomani in glasi turisti pa so del doživetja in so lahko problem, določen tip populacije pač ustreza tak način življenja.
Jih je kr nekaj iz časov socializma. V vsakem primeru sem pa s tem bolj mislil na vse stare bloke.
Tistim, ki jim tak način življenja ustreza, naj kr živijo tam. To ni problem. Problem je, ker razne ovčke prištinskega doktorja ponavljajo mantro, da želijo vsi živet v centru LJ, kar niti približno ni res. V bistvu iz vidika stanovanjske problematike center sploh ni noben faktor.
Zgodovina sprememb…
Jih je kr nekaj iz časov socializma. V vsakem primeru sem pa s tem bolj mislil na vse stare bloke.
Tistim, ki jim tak način življenja ustreza, naj kr živijo tam. To ni problem. Problem je, ker razne ovčke prištinskega doktorja ponavljajo mantro, da želijo vsi živet v centru LJ, kar niti približno ni res. V bistvu iz vidika stanovanjske problematike center sploh ni noben faktor.
Kaj pa je potem? Ptuj? Tolmin? Bovec? Goričko? Haloze?
MadMen ::
Problem je praktično večji del Slovenije, razem tam kjer ni problema ni ekonomske aktivnosti in je predolga vožnja do Ljubljane ali do kakšnega drugega večjega urbanega središča. To je današnja realnost...
Problem je praktično večji del Slovenije, razem tam kjer ni problema ni ekonomske aktivnosti in je predolga vožnja do Ljubljane ali do kakšnega drugega večjega urbanega središča. To je današnja realnost...
Mislim problem je vsepovsod če imaš premalo denarja, če ga maš pa dovolj pa ga ni nikjer...
LeQuack ::
In ne pozabiti, samo še slabše bo. To je treba zmeraj poudariti, ker marsikdo je optimističen.
Quack !
PROTEINSKI ::
Samo še slabše in slabše bo. Vsako leto vsaj 10% gor in krediti se dražijo. Težko bo. Treba bo zategnit pas.