» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
206 / 206
»
»»

TorrentXL ::

Članek iz Financ leta 2007:

Cene stanovanj bodo še rasle
cene stanovanj naraščajo po vsej Sloveniji; poznavalci evforično napovedujejo, da se bodo še višale; nepremičninski balon se povečuje; do kdaj, kje, kako in zakaj?

Zanimivo. Kdo vidi kake podobnosti? Bo tokrat res vse drugače, al se bo potrdila teorija o 18-letnem ciklu? Gradnje sicer danes ni toliko kot leta 2007, tako da to je eden od faktorjev, ki nakazuje da bi lahko bilo tokrat drugače. Pa še posojilna politika je strožja.

Še vir: https://www.finance.si/finance-vlagatel...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

LeQuack ::

Jaz mislim da je na nepremicnine.net že več oglasov nad milijon evrov kot pa pod.
Quack !

Naj kr bojo. Teh stanovanj za milijon se proda skoraj nič. Že za 600k - 700k se jih proda samo par na četrtletje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

PROTEINSKI ::

LeQuack je izjavil:

Jaz mislim da je na nepremicnine.net že več oglasov nad milijon evrov kot pa pod.

Ko bo garsonjera milijon, me bo začelo skrbeti. Rastejo pa nepremičnine še vedno 15-20% na leto, kar ni tako malo.

LeQuack ::

Ja, plače v gospodarstvu mislim da celo stagnirajo glede na statistiko. Tako da očitno sam javni sektor viša cene.
Quack !

zavajon ::

johnnyyy je izjavil:

Imajo samo srečo, da je Slovenski narod glup in naiven in da bodo spet prišli v parlament.

Za nekoga, ki ne pozna osnov slovenske slovnice, bi tudi težko rekli, da je pameten.

PROTEINSKI je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ko bo garsonjera milijon, me bo začelo skrbeti. Rastejo pa nepremičnine še vedno 15-20% na leto, kar ni tako malo.

Eh. :)

Rabljena stanovanja, Mestna občina Ljubljana - Četrtletje / prejšnje četrtletje
2025Q1 - 99,7
2025Q2 - 100,2
2025Q3 - 102,4

Stanovanjske nepremičnine - SKUPAJ - Četrtletje / prejšnje četrtletje
2025Q1 - 98,0
2025Q2 - 103,8
2025Q3 - 98,9

Podatka za Q4 še ni, ampak to je bolj stagnacija oz. minimalna rast. Vsaj kar se tiče uradnih podatkov.

Zgodovina sprememb…

Velki ::

Pomoje ima javni sektor relativno majhen vpliv na cene (vsaj izven LJ in tiste malo dražje nepremičnine), največji vpliv imajo lastniki podjetji (čisti dobički so vedno večji) in delničarji. Saj če bo šlo tako naprej bo moja mati v petih letih vlaganja (zneski po 500e) zaslužila več iz delnic kot iz penzije. Zdaj pa si predstavljaj da imaš v delnicah po par sto sto tisoč, zraven dobro plačo, kaj je takemu problem skeširat petsto jurčkov za hiško v parih letih?

Velki je izjavil:

Pomoje ima javni sektor relativno majhen vpliv na cene (vsaj izven LJ in tiste malo dražje nepremičnine), največji vpliv imajo lastniki podjetji (čisti dobički so vedno večji) in delničarji. Saj če bo šlo tako naprej bo moja mati v petih letih vlaganja (zneski po 500e) zaslužila več iz delnic kot iz penzije. Zdaj pa si predstavljaj da imaš v delnicah po par sto sto tisoč, zraven dobro plačo, kaj je takemu problem skeširat petsto jurčkov za hiško v parih letih?

Odvisno kdo v JS. Npr. zdravniki, sodniki, funkcionarji, sekretarji... imajo velik vpliv.

Bellator ::

Nekdanji prvi mož Telekoma Skobe do uporabnega dovoljenja za milijonsko vilo v 15 dneh

Takšno učinkovitost potrebujemo tudi, ko gre za gradnjo navadnih hiš navadnih ljudi, ki niso vplivni.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Utk ::

No, sicer ne za gradbeno, za nek drug papir, sem videl ko je tip pred mano vrgel par zelenih na mizo ko so mu na UE rekli, da bo čakal 3, 4 mesce. Potem so takoj prestavili na naslednji teden.
Tako to gre.

feryz ::

A nisi imel telefona s sabo?
Bi naredil eno slikco in bil tudi ti na vrsti naslednji teden.
Brez zelenih.

johnnyyy ::

zavajon je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Imajo samo srečo, da je Slovenski narod glup in naiven in da bodo spet prišli v parlament.

Za nekoga, ki ne pozna osnov slovenske slovnice, bi tudi težko rekli, da je pameten.

Na človeka moraš gledati kot celoto in znanje jezka(ov) je samo ena izmed vrlin. Večina ljudi ne pride do nepremičnine, ker obvlada slovnico in rodilnik ednine, ampak ker imajo nek nabor vrlin, ki jih lahko tržijo.

Utk je izjavil:

No, sicer ne za gradbeno, za nek drug papir, sem videl ko je tip pred mano vrgel par zelenih na mizo ko so mu na UE rekli, da bo čakal 3, 4 mesce. Potem so takoj prestavili na naslednji teden.
Tako to gre.

Ja, seveda si videl na lastne oči... :))

johnnyyy je izjavil:

zavajon je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Na človeka moraš gledati kot celoto in znanje jezka(ov) je samo ena izmed vrlin. Večina ljudi ne pride do nepremičnine, ker obvlada slovnico in rodilnik ednine, ampak ker imajo nek nabor vrlin, ki jih lahko tržijo.

Saj nisem nikoli trdil, da je pot do lastništva nepremičnine povezana z inteligenco. Trdil sem le, da stopnja znanja osnovnošolske slovnice kaže na določeno stopnjo inteligence.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

johnnyyy ::

zavajon je izjavil:

Trdil sem le, da stopnja znanja osnovnošolske slovnice kaže na določeno stopnjo inteligence.

Ah kje. Jeziki imajo ogromno pravil in izjem ki večinoma niso ravno logična. Koliko si dober v jeziku je bolj posledica koliko ga uporabljaš in na kakšnem nivoju, kot to da bi bil to nek splošni pokazatelj inteligence.

Vsekakor je uporaba velike začetnice v slovenski slovnici natančno določena in nima izjem.
««
206 / 206
»
»»