☰

» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
301 / 305
»»

razor1911 ::

Stane2 je izjavil:

Cilj vse te količine popolnoma ogabnih in nesmiselnih protidesničarskih postov, kot jih ti sproduciraš, je ravno obraten. Zaradi takih kot si ti, volim samo še desnico. Iz inata.

Mogoče, ampak si se kdaj vprašal, zakaj bi napredoval po SDSovi lojtri, če si bolj uporaben kot idiot, ki po spletu širi bullshit? >:D
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

Stane2 ::

:))
še enkrat: koliko te plača SDS

Stane2 je izjavil:

:))
še enkrat: koliko te plača SDS

Mar ni bolj smiselno, da ostaneš, tam kjer si koristen, namesto, da dobiš državne službe ipd.? Ker nekateri tvoji accounti so stari že 26 let, ampak še vedno si tam kjer si bil. Koristen idiot?

Zgodovina sprememb…

Ti sam povej, kolk te plačajo. Naj te ne bo sram.

Stane2 je izjavil:

Ti sam povej, kolk te plačajo. Naj te ne bo sram.

Razumam, da te je sama projekcija, ampak sorry, pač nisi najbolj pameten. >:D

Zgodovina sprememb…

razor1911 je izjavil:

pač nisi najbolj pameten.

A bejž no. :))
Jaz ne odpiram nešteto accountov in pišem absolutno enako kot s starimi, kar počneš ti.

Stane2 je izjavil:

razor1911 je izjavil:

Razumam, da te je sama projekcija, ampak sorry, pač nisi najbolj pameten. >:D

A bejž no. :))
Jaz ne odpiram nešteto accountov in pišem absolutno enako kot s starimi, kar počneš ti.

Ne, ti si že odprl nešteto accountov, 20 let nazaj. Zdaj jih samo zlorabljaš za astroturfanje.

Če pa koga kaj več zanima, o tem, kako vam SDSovci perejo možgane, pa si lahko preberete tukaj, vredu članki:

Astroturfing (1. del): lažni Twitter profili, ki napadajo kritike stranke SDS
Astroturfing (2. del): kako potekajo napadi na kritike stranke SDS
Astroturfing (3. del): sovraštvo pod taktirko politikov in mnenjskih voditeljev SDS

Skratka, ne biti tako neumni, da nasedate strankarskim propagandistom in fake profilom, kot je Stane2, Utk, delavec44, feryz, michael32,... so samo strankarski povzpetneži v SDS, ki so preneumni, da bi imeli normalne službe, pa bi se radi prebili v politiko, s trolanjem po internetu. Bolj, kot jih boste naredili neučinkovite, bolj bodo prisiljeni opravljati družbenokoristna dela, po nareku lastne stranke. Kar je konec koncev vredu, zakaj bi plačevali SDSove fikuse v državni upravi?

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Utk je izjavil:

Ja, v bližnji hosti, ker bi te iz bajte pregnali sposobnejši od tebe.

Ja, ker zdaj me pa pred tem čuvajo policisti, ki jih razoroži vsak pijanček.
Prav gotovo te pred njimi varuje metrska ograja, ki jo preskoči vsak klošar, zaprta okna, ki jih razbije vsak otrok, ter tvoje mišice, ki so manjše od mišic vsakega pijančka!!!!1111

enavlaka ::

Ko bi šel na delo bi mu spraznili hišo.
Nesmiselno je, da bi vsak delal stavbe v stilu vojaških bunkerjev. Zato imamo smrkce, ki preganjajo drhal.

Utk ::

Ja, in te smrkce plačuje ta potencinalna drhal, ne pa tisti, ki dejansko hodijo v službo, kaj zaslužijo in lahko še kaj kupijo. A ne da.

johnnyyy ::

enavlaka je izjavil:

Ko bi šel na delo bi mu spraznili hišo.
Nesmiselno je, da bi vsak delal stavbe v stilu vojaških bunkerjev. Zato imamo smrkce, ki preganjajo drhal.

Če nekdo brez dovoljenja stopi v stanovanje je to motenje posesti, prav tako če bi se v njem naselil. Če iz njega še nekaj vzame je to kraja. Te stvari nimajo nobene veze z lastninsko pravico niti z ZK.

In če govorimo o takšnem sistemu, ko lahko nekdo brez posledic to počne, govorimo o propadli državi, kjer pametni ne gredo v službo, kjer nimaš pravnega varstva, da ti bo delodajalec sploh dal plačo. Kar koli dobrega narediš imaš veliko verjetnost, da bo nekdo ukradel - zato v takšnem sistemu nimaš nekih urejenih stvari, ker bolj kot so urejene, večjo verjetnost imaš da si bo to nekdo prilastil. Zato delaš samo toliko da lahko preživiš.

Če bi živeli v takšnem sistemu nihče ne bi gradil, obnavljal ali hodil v službo, ampak bi se borili za svoje lastno preživetje, kjer bi zmagali tisti ki se bi bolj približali dnu.

In danes živimo v urejenem sistemu, kjer ureditev še vedno ogromno ljudem ni jasna in ti ljudje si želijo kaosa, da mogoče bi bilo pa tam bolje?! Ha ha ha, ni čudno da ogromno ljudem ne gre dobro.

Predvsem bi pa v takem "sistemu" imeli največje probleme tisti, ki živijo od države, ker države ne bi bilo. Ne pa da bi tisti prosperirali. Če zdaj nič koristnega ne delajo, potem pa naenkrat v kaosu bi.

Utk je izjavil:

Predvsem bi pa v takem "sistemu" imeli največje probleme tisti, ki živijo od države, ker države ne bi bilo. Ne pa da bi tisti prosperirali. Če zdaj nič koristnega ne delajo, potem pa naenkrat v kaosu bi.

Fora je da je takšen sistem tako drugačen od našega, da težko rečeš, kdo bi imel največje probleme. Danes lahko imaš dobrega kuharja, za katerega meniš da bo v takšnem kaosu preživel, a v takšnem kaosu pridejo do izraza druge stvari - ne da znaš kuhati, ampak kako slabo lahko ješ in ocena katera hrana je še užitna.

KG-348 ::

Prej ali slej se ljudje začnejo povezovati v skupnosti, bi pa kakšni tajkunčki in "elita" videli, kako izgleda, ko te fiat valuta in policija ne moreta zaščititi

KG-348 je izjavil:

Prej ali slej se ljudje začnejo povezovati v skupnosti, bi pa kakšni tajkunčki in "elita" videli, kako izgleda, ko te fiat valuta in policija ne moreta zaščititi

Ne sanjaj. Razna elita ima izkušnje z vodenjem ljudi, organizacijo itd. saj so te izkušnje pridobili z vodenjem podjetij, društev, prek politike itd. Po drugi strani imaš tudi precej kalibrov, ki so pokradli državo/ljudi in se brez slabe vesti danes gibajo med nami. Kako boš ti, ki si v službo ne upaš zamuditi 5 minut ali pa šravfov tam ukrasti, konkuriral tem ljudem? Tako da pri organizaciji se zna zgoditi, da se boš pridružil eliti oz. boš delal za njih ali pa boš odpadnik.

Elita ima domove, dobre avte, poln hladilnik
Lačnih ust pa je veliko ...

A prav lačni so? No daj pokaži kakega. Zdaj ni sposoben it na karitas, potem bo pa sposoben premlatit 10 ljudi in jim zaplenit vilo.

enavlaka je izjavil:

Elita ima domove, dobre avte, poln hladilnik

Elita investira v luksuz, a v kriznih razmerah ti luksuz ne pomaga kaj veliko. Kaj ti pomaga dom, če imaš noter vse na elektriko, če pa elektrike ni? Precej bolj je uporabna stara razpadajoča hiša ob robu gozda s štedilnikom na drva in krušno pečjo. Kako pa so ferrariji/lamboji in ostala vozila v praksi uporabna? Niso. En 40 let star golf ima večji prtljažnik in ga lažje voziš po travniku, da naložiš jelena, ki si ga ustrelil - pa še pri gorivu ni izbirčen.

Ni čudno da je v takni situaciji lačnih ust ogromno, če nimate niti osnov za preživetje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

Utk je izjavil:

Ja, in te smrkce plačuje ta potencinalna drhal, ne pa tisti, ki dejansko hodijo v službo, kaj zaslužijo in lahko še kaj kupijo. A ne da.
Od premoženja se ne nabere skoraj nič, tako da ni nobene potrebe, da bi smrkci to premoženje varovali. Naj varujejo davkoplačevalce, ko hodijo v službo, da jih kdo ne zabode, nepremičnine pa pustijo prostemu trgu in svobodni gospodarski pobudi, ki bi lahko ustanavljala podjetja za pobiranje varščin in požarnih taks. Tukaj se zgubi kaj precej BDP-ja in davkov od dobička.

Utk je izjavil:

Predvsem bi pa v takem "sistemu" imeli največje probleme tisti, ki živijo od države, ker države ne bi bilo.
Res je, v povprečju bi največ izgubili tisti, ki največ imajo (še posebej tisti, ki imajo največ v nepremičninah, ki jih ni mogoče nabasati v ruzak in odpeljat v tujino). Ker ti se najbolj šlepajo na koristi, ki jih država nudi, na drugi strani pa se to ne odraža pri plačilu davkov, ki se jih od premoženja plačuje za zaokrožitveno napako več kot nič.

johnnyyy je izjavil:

Če nekdo brez dovoljenja stopi v stanovanje je to motenje posesti, prav tako če bi se v njem naselil. Če iz njega še nekaj vzame je to kraja. Te stvari nimajo nobene veze z lastninsko pravico niti z ZK.
Seveda imajo. Če ni lastninske pravice, čigavo dovoljenje bi rabil za vstop v neko stanovanje? Komu bi kradel, če bi od tam kaj vzel?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Alcarinnn ::

Od premoženja se ne nabere skoraj nič, tako da ni nobene potrebe, da bi smrkci to premoženje varovali. Naj varujejo davkoplačevalce, ko hodijo v službo, da jih kdo ne zabode, nepremičnine pa pustijo prostemu trgu in svobodni gospodarski pobudi, ki bi lahko ustanavljala podjetja za pobiranje varščin in požarnih taks. Tukaj se zgubi kaj precej BDP-ja in davkov od dobička.

Saj tisti ki majo premoženje plačajo to skozi davek na plače... kaj pa misliš da sta to 2 popolnoma neprepleteni skupini ljudi????

Kdo misliš da je lastnik večine nepremičnin v SLO če ne delovni ljudje ali tisti ki so nekoč delali in plačevali davke za vso to varnost?

Seveda imajo. Če ni lastninske pravice, čigavo dovoljenje bi rabil za vstop v neko stanovanje? Komu bi kradel, če bi od tam kaj vzel?

Ampak to pomeni da bi okradli tudi tiste ki je ukradel nepremičnino, kaj pa potem, potem bi se ti prvi jokali da rabimo državo ko bi oni prvi pokradli seveda.

Daj nehaj prosim bluzit... Država itak PRIMARNO varuje ne premoženje ampak ŽIVLJENJA... Zato so pa davkki na premoženje nižji.

Če pokličeš POMOČ in en reče da strelajo na njega, drugi pa reče da mu je nekdo vlomil v flet bo policija letela PRIMARNO reševat človeka na katerega streljajo...

Enako bodo gasilci primarno šli tja kjer nekdo v bajti gori, ne pa tam kjer jnikogar ni in je pogorelo do konca in tli...

Tako da ne nabijaj da država varuje premoženje, primarno varuje ljudi in prav je tako.

Malidelničar ::

Alcarinnn: dober point.

Ampak - bom Devil's advocate - obstaja protiargument: v ZDA imajo davke na premoženje - nepremičnine - in država (federalna oblast, oblast na nivoju zveznih držav, oblast na nivoju county-a) varuje nepremičnine in je to zelo strogo (izgubiš lahko življenje, če prekršiš lastninsko pravico, ki je za njih svetinja), medtem ko je recimo v Južnoafriški Republiki to neodsotno oz. izjemno šibko in skvoterji, kriminalci, teroristi in Afriške tolpe kradejo primarno premoženje - in posledično tudi življenja ;)8-)

How about that!
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Malidelničar je izjavil:

Alcarinnn: dober point.

Ampak - bom Devil's advocate - obstaja protiargument: v ZDA imajo davke na premoženje - nepremičnine - in država (federalna oblast, oblast na nivoju zveznih držav, oblast na nivoju county-a) varuje nepremičnine in je to zelo strogo (izgubiš lahko življenje, če prekršiš lastninsko pravico, ki je za njih svetinja), medtem ko je recimo v Južnoafriški Republiki to neodsotno oz. izjemno šibko in skvoterji, kriminalci, teroristi in Afriške tolpe kradejo primarno premoženje - in posledično tudi življenja ;)8-)

How about that!

Ja seveda, tu bi pa jernej rad da plačujemo več davkov, pol pa ko nas nekdo ropa in ga dobimo pri tem ne smemo nič nardit ker bog ne daj da mu zlomim roko in me toži da sem ga poškodoval, ne v SLO mu morš pomagat ven nosit lastno robo...

In za to bi jernej rad več davkov...

Pustite trola.
Če varovanje neke hiše stane nek denar, stane enako za prvo in deseto hišo, tako kot ti zavarovalnica zaračuna enako in jo prav en kurc briga ali imaš eno ali 10 hiš. To trol pozablja. On bi zaračunaval šele od neke hiše naprej. Zato je navaden trol in ga ni treba jemat resno.

Utk je izjavil:

Pustite trola.
Če varovanje neke hiše stane nek denar, stane enako za prvo in deseto hišo, tako kot ti zavarovalnica zaračuna enako in jo prav en kurc briga ali imaš eno ali 10 hiš. To trol pozablja. On bi zaračunaval šele od neke hiše naprej. Zato je navaden trol in ga ni treba jemat resno.

Tako je, pustite trola, davek na premozenje bo prisel slej kot prej in tole njegovo trolovsko argumentiranje, kako so njegove "pravice" nad celo drzavo je podobno kot bi morilec trdil, da ima pravico pobijati. Pac ne.

In kar je najbolje, po SDSovi vladi gredo ljudje na volisca, tako, da ce bodo Utk in podobni SDSovci dovolj usmradili Goloba, se jim obeta Levica. In veckrat, ko bodo omenjali korupcijo, vec profitira Levica, ki je za razliko od vseh ostalih umazanih strank cista. O 30 let korupcije in afer SDS sploh ne govorimo - ki so pa logicne, imajo enako logiko kot Utk - zajebajmo vse ostale za svoj profit.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Vidim da ne štekaš nič in očitno tudi nikoli ne boš.
Prazna stanovanja kopičijo tisti, ki pišejo zakone.
Da ti bo vsaj malo bolj jasno, zakaj davka nimamo.

Sicer pa plešasti nikoli ni niti obljubljal tega davka.
Za razliko od kuštravega, ki ga je.
Kaj je storil, smo pa videli.

feryz je izjavil:

Vidim da ne štekaš nič in očitno tudi nikoli ne boš.
Prazna stanovanja kopičijo tisti, ki pišejo zakone.
Da ti bo vsaj malo bolj jasno, zakaj davka nimamo.

Seveda, in naslednja je Levica. Saj ti pravim, da ste bumbarji, ki si boste nakopali Levico na glavo, zaradi vasega radikalnega desnicarstva.

Se jokali boste za Golobom, zdel se vam bo najboljsi premier vseh casov. >:D

Zgodovina sprememb…

Ja tebi, ki te plačuje.

Zame so popolnoma vsi isti.

feryz je izjavil:

Ja tebi, ki te plačuje.

Nope. Za razliko od tebe, mene ne rabi placevati nihce, sem primarno anti-fasisticen, kdo zmaga mi je precej vseeno, dokler niso nazadnjaski neofasisticni primitivci zdruzeni pod desnico. Pa tudi sicer sem prevec placan, da bi se s politiko ukvarjal, to bi bila cista financna izguba.

Za razliko od tebe, ki astroturfas po slo-techu, za napredovanje v SDS. Lahko pades se nizje? Deljenje letakov? Clovek-sendvic?

Sem pa zadnjic Kordisa srecal, sem mu prijazno pripomnil, da naj ga nehajo srati in se zdruzijo nazaj z Levico, ker rabijo stevilke, ne delitve. Se je malo zamislil.

Zgodovina sprememb…

razor1911 je izjavil:

feryz je izjavil:

Ja tebi, ki te plačuje.

Nope. Za razliko od tebe, mene ne rabi placevati nihce, sem primarno anti-fasisticen, kdo zmaga mi je precej vseeno, dokler niso nazadnjaski neofasisticni primitivci zdruzeni pod desnico. Pa tudi sicer sem prevec placan, da bi se s politiko ukvarjal, to bi bila cista financna izguba.

Za razliko od tebe, ki astroturfas po slo-techu, za napredovanje v SDS. Lahko pades se nizje? Deljenje letakov? Clovek-sendvic?

Sem pa zadnjic Kordisa srecal, sem mu prijazno pripomnil, da naj ga nehajo srati in se zdruzijo nazaj z Levico, ker rabijo stevilke, ne delitve. Se je malo zamislil.

Saj to ti vse pove, če je radikalna komunistična levica tipa Kordiš in Mesečnik in Vrečko je to ok, samo da niso desničarji... to pove da si dejansko levičar... ker za tebe je verjetno vsak fašist ki bi kaj debirokratiziral...

razor1911 je izjavil:

To ti misliš, da se je zamislil.

Oziroma on je zamišljen noč in dan, kot posledica posipanja z moko. Ti pa misliš, da je zaradi tebe.

Alcarinnn je izjavil:

razor1911 je izjavil:

feryz je izjavil:

Ja tebi, ki te plačuje.

Saj to ti vse pove, če je radikalna komunistična levica tipa Kordiš in Mesečnik in Vrečko je to ok, samo da niso desničarji... to pove da si dejansko levičar... ker za tebe je verjetno vsak fašist ki bi kaj debirokratiziral...

Ne, glede fasizma je jasno, je Umberto Eco je v svojem eseju izpostavil znake fasizma, Ales87 pa lepo povezal z SDS... ne gre za debirokratizacijo, gre za obnasanje.

In zanimivo, da SDS ustreza v prakticno vseh tockah, kar konec koncev ni presenetljivo, ce opravicujejo domobrance, se ni za cudit iz kje izhajajo.

Sorry, ne znam polinkat, bom citiral:

Ales87 naj bi izjavil:

Za ugotovitev, ali Slovenska demokratska stranka (SDS), ki jo vodi Janez Janša, ustreza definiciji fašizma po okviru Umbertha Eca iz njegovega eseja iz leta 1995 "Ur-Fašizem" (znan tudi kot "Večni fašizem"), bom neposredno uporabil Ecovih 14 značilnosti na razpoložljive dokaze o ideologiji, politikah, retoriki in dejanjih SDS. Eco je fašizem opisal ne kot tog ideološki sistem, temveč kot mehko množico lastnosti - že ena sama lahko nakazuje potencialni fašizem, običajno pa se pojavljajo v grozdih. Poudaril je, da lahko tudi nasprotujoče si ali delne ujemanja kažejo na "Ur-Fašizem" (proto- ali večni fašizem).

Na podlagi dokumentiranih stališč SDS (iz njene zgodovine kot protikomunistične stranke, ki se je od 90. let dalje pomikala desno, iz programov, Janševega vodenja od 1993 naprej ter kritik iz virov, kot so Wikipedia, Freedom House in akademske analize), sledi ujemanje po posameznih točkah:

1. Kult tradicije: Ustreza. SDS promovira "domovinsko vzgojo" že od vrtca, poudarja slovensko osamosvojitev in tradicionalne vrednote, podpira Katoliško cerkev ter pozitivno reinterpretira kolaboracionistično Domobranstvo iz 2. svetovne vojne (antikomunistične tradicionaliste). Nasprotuje "degeneriranim" modernim vplivom in uporablja retoriko tipa "Slovenija na prvem mestu", povezano z zgodovinskim nacionalizmom.

2. Zavračanje modernizma: Ustreza. Stranka zanika antropogeno podnebno krizo (jo imenuje "velika laž" za leve agende), nasprotuje istospolnim porokam (razveljavljala referendume) in kritizira "globalistične" vrednote EU kot grožnjo tradiciji. Iz zgodnjih liberalnih korenin se je premaknila v antimodernistična stališča do raznolikosti in okoljevarstva.

3. Kult akcije zaradi akcije same: Ustreza. SDS zagovarja vrnitev obveznega vojaškega služenja in pozivu k oboroževanje državljanov proti migrantom. Janša poziva k takojšnjim, silovitim odzivom na zaznane grožnje brez globljega premisleka, kar odmeva akcionistično retoriko v krizah, npr. pri migracijah.

4. Nesoglasje je izdaja: Ustreza. Notranji disidenti so kaznovani (izključevanje članov, ki dvomijo o Janševem vodstvu). Kritiki so označeni kot izdajalci ali del "globoke države". Janša je nasprotnike obtoževal spodbujanja državljanske vojne in izenačeval nestrinjanje z "levim fašizmom".

5. Strah pred drugačnostjo: Močno ustreza. SDS je ksenofobna in protimigrantska, nasprotuje kvotam EU za migrante, sodeluje z skrajno desnimi skupinami (npr. Blood & Honor) in uporablja retoriko proti "nedejanskim Slovencem" (migranti, manjšine). Promovira etnični nacionalizem in napada raznolikost.

6. Pritegovanje razočaranega srednjega razreda: Ustreza. Stranka cilja na "drugega razreda" državljane, ki jih jezijo elite, obljublja "izsuševjanje močvirja" (po Trumpovem zgledu) ter znižanje davkov in porabe. Izkorišča ekonomske stiske iz postkomunističnega prehoda in kriz ter se postavlja proti privilegiranim "stricem iz ozadja".

7. Obsedenost z zaroto: Močno ustreza. SDS je obseden z "globoko državo" iz postkomunističnih elit ("Udbomafija", Milan Kučan kot lutkar), globalisti (Soros, Rothschildovi) ter medijsko-sodnimi klikami, ki naj bi rušile Slovenijo. Janša pogosto svari pred državnimi udari, državljansko vojno in skritimi sovražniki.

8. Sovražnik hkrati močan in šibak: Ustreza. Elite so prikazane kot vsemogočne (nadzorujejo institucije), a premagljive s strani "pravih domoljubov". Migranti so eksistencialna grožnja ("invazija"), a hkrati šibki/manjvredni. Levičarji so totalitarni, a krhki.

9. Pacifizem je sodelovanje s sovražnikom: Delno ustreza. SDS šibkost v varnosti (odprte meje, pomoč nevladnih organizacij migrantom) vidi kot izdajo, podpira NATO in oboroževanje proti Rusiji/migrantem ter izenačuje pacifistične ali spravne politike s pomočjo grožnjam. Življenje kot "stalna vojna" se ujema z njihovim militarizmom.

10. Prezir do šibkih: Ustreza. Retorika kaže prezir do "degenerirane levice", manjšin in tistih, ki veljajo za breme (npr. rezanje socialnih transferov v času varčevanja). Povezave z mačizmom in skrajno desnimi skupinami nakazujejo superiornost nad "šibkimi".

11. Vsakdo vzgojen, da postane heroj: Ustreza. Domovinska vzgoja, obvezno služenje vojske in nacionalna garda poudarjajo junaško žrtvovanje za domovino. Podporniki so prikazani kot branilci pred zarotami, Janša pa hvali "domoljube", pripravljene na boj.

12. Mačizem: Ustreza. Poudarek na orožju, vojaškem služenju, tradicionalnih spolnih vlogah (nasprotovanje pravicam LGBTQ+), prezir do "mehkobnih" politik. Janšev agresiven stil in povezave stranke z neonacističnimi/identitarnimi skupinami to krepita.

13. Selektivni populizem: Močno ustreza. Janša razlaga "voljo ljudstva" prek neposrednih "posvetovanj" in protielitistične retorike, deli družbo na zveste množice proti pokvarjenim elitam. Gre za desni populizem z astroturfingom in kultnim tipom zvestobe.

14. Novorek: Ustreza. Stranka nadzoruje pridružene medije (Nova24TV, Demokracija) za poenostavljene, sovraštvu polne narative (rasistične, ksenofobne). Uporablja "lažne novice" za diskreditacijo kritikov, omejuje diskurz in pritiska na neodvisne medije, s čimer osiromaši javno razpravo.

SDS močno ali delno ustreza 13 od 14 značilnosti, z grozdi okoli nacionalizma, zarot, populizma in avtoritarnega nadzora. Eco je opozoril, da se fašizem lahko pojavi v demokratični preobleki; SDS sodeluje na volitvah, hkrati pa kaže neliberalne poteze (zatiranje medijev, povezave s skrajno desnico, npr. neonacisti Blood & Honour). Obtožbe o fašizmu ("janšizem", primerjan z Mussolinijem) obstajajo, še posebej pri kritikih in protestnikih, ki ga izenačujejo z fašizmom iz 2. svetovne vojne, čeprav Janša nasprotnike imenuje "levi fašisti".

Po Ecovi definiciji da - SDS kaže značilnosti Ur-Fašizma. Ne gre za italijanski fašizem iz 1930-ih, temveč za sodobno različico, podobno avtoritarnemu populizmu madžarskega Fidesza (s katerim je SDS povezana). To temelji na dejanskih ujemanjih, ne na politični pristranskosti.

In tole cisto lepo konkretizira, tako Utkja, kot feryza. In ostale SDSovske astroturferje na forumu.

Zgodovina sprememb…

Realno levica nima več nobenih tematik samo še stanovanjsko, ki jo obdelujemo tu v tej temi.

Tu se vidi, da je socialistična levica še vedno močna v EU-ju (Nemčija - Berlin, zdaj Španija, Nizozemska tudi).

Filozofsko-konceptualno pa so se njene ideje izpele.

In nimajo odgovore na družbene spremembe glede UI ter multi-kultija.

P.S. 1 kjer imajo glavne probleme: ne moreš reševati stanovanjske problematike v EU-ju brez naslovitve problematike multi-kultija in socialnega turizma Tretjega sveta, ki masovno dere v Evropo.
P.S. 2 Eksponat iz Slovenije: stanovanjska soseska Brdo v LJ, ki je bila zgrajena pred leti (malo po 2008) izključno za mlade slovenske družine, zdaj pa so novo sosesko povsem uničili ek-Yu priseljenci in migranti iz Tretjih držav.
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Sej to je jasno. Pod krinko mladih družin, ki ne morejo do stanovanja, tem istim mladim, ki so zaposleni in delajo, pobirajo visoke davke, da subvencionirajo najemnine tistim, ki nič ne delajo. Slovenska družinana mediani z dvema otrokoma pač ne bo prišla na vrsto za državno stanovanje, niti nima tega cilja. Bojo pa z njihovimi davki nekomu ga podarili. Namesto da bi pustili denar njim, da si ga lažje sami kupijo.

Malidelničar je izjavil:

Realno levica nima več nobenih tematik samo še stanovanjsko, ki jo obdelujemo tu v tej temi.

To seveda ne drzi SDSovski astroturfek (za vse ostale, ja veliko jih je, jim obljubljajo drzavne sluzbe v zameno za sirjenje SDSovske propagande po internetu). Dejansko sta Levica in Mi socialisti, edine stranke, ki imata ogromno tematik, od obdavcenja premozenja naprej. Ker so edini, ki jim trenutni izkoriscevalci sistema, se niso uspeli srati na glavo. Ostali pa ze zaudarjajo.

In ravno iz tega razloga, je najvecja moznost, da bodo kakrsnekoli olajsave glede stanovanj prisle ravno od njih. Ker SDS in SD sta tu ze 30 let, pa nista nic ukrenile in je vec kot jasno, da ne bodo, vsako sprenevedanje je tu odvec. Golob je imel moznost in ni nic naredil. Ostane Levica, jih bomo hitro preverili, samo vecino morajo dobiti, zaenkrat so edina stranka v parlamentu, ki nima na glavi korupcije.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Sej to je jasno. Pod krinko mladih družin, ki ne morejo do stanovanja, tem istim mladim, ki so zaposleni in delajo, pobirajo visoke davke, da subvencionirajo najemnine tistim, ki nič ne delajo. Slovenska družinana mediani z dvema otrokoma pač ne bo prišla na vrsto za državno stanovanje, niti nima tega cilja. Bojo pa z njihovimi davki nekomu ga podarili. Namesto da bi pustili denar njim, da si ga lažje sami kupijo.

To lepo pojasni slovensko stanovanjsko problematiko.

Sam sem v precepu glede sledečega:
Kot sem pisal podpiram večjo gradnjo javnih najemnih stanovanj s strani SSRS ter MOL.
Težavo imam s tem ali
1) bodo ta stanovanja prišla do mladih (etničnih) Slovencev
2) ali se ne bo procesa pridobitve dovoljenj za ta javna najemna stanovanja izrabljalo in bodo neželeni stranski učinki
3) ali je ukrep sam po sebi lahko dovolj za ublažitev pomanjkanja stanovanj v SLO
Sunday is for God.
Saturday is for family.
Friday is for Franco.

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Katera je definicija etničnega Slovenca?

Sem slišal da so na Bledu in v Bohinju rešili problem.
Baje gredo nepremičnine 50 procentov dol in jih bo na voljo preko glave.
Mularija že v vrstah čaka.

Opanko naj malo opazuje in se bo naučil, kako se stvarem streže.

jernejl je izjavil:

Nimajo!!! Imaš lastninsko in imaš posestno pravico. Za vstop v stanovanje rabiš posestno pravico, ne lastninske. Če daš stanovanje v najem, kdo ima pravico vstopit v stanovanje? Lastnik ali tisti ki mu najemnik dovoli? Če tvoj otrok k vam domov pripelje kolega, ga lahko uspešno tožiš, ker si pač lastnik?

Če ti vstopiš v Utkjevo stanovanje, lahko ukradeš njemu, njegovim najeminkom, njegovim otrokom, lahko tudi njegovemu delodajalcu. Odvisno v katero stanovanje vlomiš in kaj odneseš.

Ko sem bil najemnik so mi vdrli v stanovanje, kjer sem živel. Kaj misliš da so odnesli? Umivalnik? WC školko? Omaro? Tuš? Plinski štedilnik? So stanovanje prestavili v drugi blok? So blok prestavili? Kaj misliš da so odnesli in kdo je bil lastnik tega?

tony1 ::

Malidelničar je izjavil:

P.S. 1 kjer imajo glavne probleme: ne moreš reševati stanovanjske problematike v EU-ju brez naslovitve problematike multi-kultija in socialnega turizma Tretjega sveta, ki masovno dere v Evropo.
P.S. 2 Eksponat iz Slovenije: stanovanjska soseska Brdo v LJ, ki je bila zgrajena pred leti (malo po 2008) izključno za mlade slovenske družine, zdaj pa so novo sosesko povsem uničili ek-Yu priseljenci in migranti iz Tretjih držav.

1) Mi smo na UVDL liniji, nč se ne more spremenit. Po resnici povej kolikokrat si volil njene satelite na lokalni, državni in zvezni ravni.
2) A ni nekdo za SSRS pisal, da lahko stanovanje dobijo samo državljani RS? Skratka, v vsakem primeru: uničili so jih naši cigani. V MBju je nad njimi v skladovih stanovanjih narod popizdeval v Trenjih. A je kaj nucalo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

razor1911 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

To seveda ne drzi SDSovski astroturfek (za vse ostale, ja veliko jih je, jim obljubljajo drzavne sluzbe v zameno za sirjenje SDSovske propagande po internetu). Dejansko sta Levica in Mi socialisti, edine stranke, ki imata ogromno tematik, od obdavcenja premozenja naprej. Ker so edini, ki jim trenutni izkoriscevalci sistema, se niso uspeli srati na glavo. Ostali pa ze zaudarjajo.

In ravno iz tega razloga, je najvecja moznost, da bodo kakrsnekoli olajsave glede stanovanj prisle ravno od njih. Ker SDS in SD sta tu ze 30 let, pa nista nic ukrenile in je vec kot jasno, da ne bodo, vsako sprenevedanje je tu odvec. Golob je imel moznost in ni nic naredil. Ostane Levica, jih bomo hitro preverili, samo vecino morajo dobiti, zaenkrat so edina stranka v parlamentu, ki nima na glavi korupcije.

Tipični levičarski clusterfuck, ki nikoli NE FUNKCIONIRA.
Funkcionira pa to, da se gradnja maksimalno pospeši preko sekundarnih mehanizmov (na primer lajšanje pridobivanja gradbenega dovoljenja), manjšega obdavčenja najema in višjo zaščito najemodajalcev (s tem se trg razširi).

Večina ljudi je neumnih in zahteva od države stvari, ki jih ne more naredit, namesto da bi zahtevali stvari, ki jih lahko.

Če bi država znala učinkovito gradit stanovanja, zakaj ne zna učinkovito delat avtov?

Točno tako. Da bo država učinkovito gradila stanovanja... a ste na glavo padli!?

Malidelničar je izjavil:

Sam sem v precepu glede sledečega:
Kot sem pisal podpiram večjo gradnjo javnih najemnih stanovanj s strani SSRS ter MOL.
Težavo imam s tem ali
1) bodo ta stanovanja prišla do mladih (etničnih) Slovencev
2) ali se ne bo procesa pridobitve dovoljenj za ta javna najemna stanovanja izrabljalo in bodo neželeni stranski učinki
3) ali je ukrep sam po sebi lahko dovolj za ublažitev pomanjkanja stanovanj v SLO

Nic ne beli svoje ksenofobne glavice (po tem, ko so bili tvoji prednice pofukane s strani poljubne vojske, ki je sla mimo). Stanovanja bodo prisla do ljudi, s slovenskim drzavljanstvom. Etnicno ni pravna kategorija. Stranski ucinki bodo, saj bodo razni Utkji manj sluzili od parazitskega zajedanja mladih. Ukrep bo odlicen za ublazitev pomanjkanja stanovanj, ker bodo volilci vseh ostalih zupanov videli, da se da in bodo temu primerno gledali na svoje nesposobne zupane.

Mislis, ce bo koristno za SDS? Ne ne bo, zato pa nic ne ukrenejo glede stanovanjskega problema. Ker nimajo nic od tega imajo pa od ne-resevanja veliko njihovi volilci.

Stane2 je izjavil:

razor1911 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Tipični levičarski clusterfuck, ki nikoli NE FUNKCIONIRA.
Funkcionira pa to, da se gradnja maksimalno pospeši preko sekundarnih mehanizmov (na primer lajšanje pridobivanja gradbenega dovoljenja), manjšega obdavčenja najema in višjo zaščito najemodajalcev (s tem se trg razširi).

Ne, olajsevanje Utkjem, da bi sluzili, ne bo funkcioniralo za lajsanje stanovanjskega problema. Sami zepe bi jim napolnilo, tako, da tvoji "sekundarni mehanizmi" niso resitev ampak samo povecevanje problema.

Stane2 je izjavil:

Točno tako. Da bo država učinkovito gradila stanovanja...

Ce ne bo takih, kot si ti zraven, zlahka. Ni drzava problem, razen, ce trdis, da podkupnine daje drzava in gredo nazaj v drzavno blagajno.

Zgodovina sprememb…

KG-348 ::

johnnyyy je izjavil:

KG-348 je izjavil:

Ne sanjaj. Razna elita ima izkušnje z vodenjem ljudi, organizacijo itd. saj so te izkušnje pridobili z vodenjem podjetij, društev, prek politike itd. Po drugi strani imaš tudi precej kalibrov, ki so pokradli državo/ljudi in se brez slabe vesti danes gibajo med nami. Kako boš ti, ki si v službo ne upaš zamuditi 5 minut ali pa šravfov tam ukrasti, konkuriral tem ljudem? Tako da pri organizaciji se zna zgoditi, da se boš pridružil eliti oz. boš delal za njih ali pa boš odpadnik.

mhm s čim bodo pa prepričali množice? V sistemu kot ga opisuješ jaz in desettisoče drugih nimamo ničesar za izgubit, edino kar šteje je orožje in strelivo. In prvo kamor bodo šli bodo razni Schellenburgi in podobno

Alcarinnn je izjavil:

Saj tisti ki majo premoženje plačajo to skozi davek na plače... kaj pa misliš da sta to 2 popolnoma neprepleteni skupini ljudi????
Seveda, bogati tujci pri nas plačajo bore malo davkov od plače.
Zato pa je davek od plače za varovanje ljudi, davek od premoženja pa za premoženje. Ker se slednjega ne plača skoraj nič, bi morala država skrb za nepremičninski trg prepustiti prostemu trgu, itak pravite, da je država neučinkovita.

Kdo misliš da je lastnik večine nepremičnin v SLO če ne delovni ljudje
Penzionisti, ki niso delovni in ne plačujejo davkov od plač.

ali tisti ki so nekoč delali in plačevali davke za vso to varnost
So nekoč delali in so nekoč dobili vso to varnost, zdaj pa morajo plačevati davke za varnost, ki jo prejmejo zdaj.

Utk je izjavil:

Pustite trola.
Ravnokar si prevzel prvo mesto najbolj neumnega človeka na planetu, od samega sebe.
Troli tvojega kova trolajo, da bi moralo varovanje iz nekega neznanega razloga za prvo hišo koštat mnogo več, kot to zaračunavajo drugje v razvitem svetu, za ostale hiše pa manj, kot to zaračunavajo drugje v razvitem svetu. To troli seveda pozabljate.
In popolnoma jasno je, da bi s takimi nekonkurenčnimi cenami tovrstnih storitev v tujino odganjali mlade, ki bi radi tukaj delali in ustvarjali, ter vabili bogate tujce, ki denar služijo v tujini, da ga parkirajo pri nas v cegle, ker jim jih slovenceljni varujemo na lastne stroške.

Zgodovina sprememb…

Odloči se ali gre ta denar za neko varovanje ali je to pač samo navaden davek samo zato, ker je lahko.

kzzzz ::

Malidelničar je izjavil:

1 je itak tako lol, da sploh, ampak za 2 se pa sploh vidi, da na Brdu še v lajfu nisi bil.

Utk je izjavil:

Odloči se ali gre ta denar za neko varovanje ali je to pač samo navaden davek samo zato, ker je lahko.
Samo največji bedak lahko namiguje na to, da "samo navaden davek" ne gre za neko varovanje.
In samo največji bedak lahko predlaga, da bi morali mladim, ki se želijo tu ustaliti in delati ter ustvarjati, postavljati popolnoma nekonkurečne cene storitev za njihov dom v primerjavi z drugimi državami, kamor lahko gredo.
In res samo največji bedak lahko hkrati predlaga še, da bi morali bogatašem iz tujine, ki morajo nekam parkirat svoje bogastvo, varovanje le-tega ponujati po nekonkurenčno nizki ceni.

Zgodovina sprememb…

Ja, takoj ko naženemo tuje bogataše iz Schellenburga bojo not prišle mlade družine.
««
301 / 305
»»