» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
269 / 272
»»

LeQuack ::

TorrentXL je izjavil:

€/sq.m . Avg.
5,428
Apartments - Berlin

https://www.globalpropertyguide.com/eur...

Kr ugoden ta Berlin, še sploh če upoštevaš, da je povprečna plača vsaj 2x višja kot v LJ.

Vsaka prestolnica je kar ugodna če jo primerjaš z Ljubljano, upoštevajoč plače.
Quack !

TorrentXL ::

To je tud (skoraj) res, kar se tiče EU. Pariz je vseeno dražji, pa kaka Praga.

bm1973 ::

TorrentXL je izjavil:

€/sq.m . Avg.
5,428
Apartments - Berlin

Kr ugoden ta Berlin, še sploh če upoštevaš, da je povprečna plača vsaj 2x višja kot v LJ.

To je povprečje...

Berlin je pač velik in v kar nekaj soseskah nočeš biti...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Telbanc ::

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti...

"POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić predstavio je detalje novog Zakona o najmu stanova koji, među inim, uvodi obvezu solemnizacije ugovora kod javnog bilježnika čime će se dvostruko brže rješavati mogući sporovi.

Novim Zakonom o najmu stanova svaki novi ugovor o najmu trebat će biti sastavljen kao javnobilježnički akt i solemniziran kod javnog bilježnika što omogućuje ovrhe bez prethodnog dugotrajnog parničnog postupka radi iseljenja ili naplate. Rezultat ove reforme, rekao je ministar Bačić, bit će manji pritisak na sudove i dvostruko brže rješavanje problema nego dosad.

"Mi ćemo kroz solemnizaciju moći u svakom trenutku kao država imati točne podatke o raspoloživom broju stanova koji su u dugoročnom najmu", istaknuo je Bačić."

"Otkaz ugovora
Najmoprimac ima pravo otkazati ugovor o najmu bez obveze navođenja razloga, a zakonski otkazni rok iznosi 60 dana."

No Hrvaška gre naprej. Tko da naši plagiatorji znajo isto narest.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

Hrvaška gre res naprej, kar ne pomeni da bomo šli tudi mi. Kvečjemu nas vidim, da bomo šli nazaj.
Quack !

Telbanc ::

LeQuack je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Hrvaška gre res naprej, kar ne pomeni da bomo šli tudi mi. Kvečjemu nas vidim, da bomo šli nazaj.

Obljubljeno je blo do konca leta, da bojo pri nas spremembe, sam ne verjamem da bo tko radikalno.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

zavajon ::

bm1973 je izjavil:

Cene stanovanj so se precej umirile, ne ratsejo več, kolikor gledam nepremicnine.net.

Ja, tvoja opažanja so statistično relevantna.
Najbrž si želel povedati, da je zdaj čas za ponovni zagon cen nepremičnin, mar ne?

bm1973 ::

Nope, mogoče je čas za nakup, stiskanje prodajalcev za nižjo ceno...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

zavajon ::

bm1973 je izjavil:

V katerih naprimer?
Jaz sem bil sicer tam nazadnje 1990 in Kreuzberg mi je bil zelo všeč, predvsem zato, ker je živelo tam veliko Turkov ;)

bm1973 je izjavil:

Nope, mogoče je čas za nakup, stiskanje prodajalcev za nižjo ceno...

Aha, ker itak je bilo že sedaj zelo poceni, če se uspeš zdilati za 2% popust pa je itak zmaga...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

bm1973 je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

€/sq.m . Avg.
5,428
Apartments - Berlin

To je povprečje...

Jah, to je povprečna cena. Predvidevam, da tam kjer večina ne želi biti, bo podpovprečna. :)

Telbanc je izjavil:

"POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić predstavio je detalje novog Zakona o najmu stanova koji, među inim, uvodi obvezu solemnizacije ugovora kod javnog bilježnika čime će se dvostruko brže rješavati mogući sporovi.

Sej to lahko tud pri nas vsi delajo in se celo priporoča. Res pa ni obvezno. Ni pa to slabo. Tako bo manj oddajanja na črno. Samo še povežejo evidenco z njihovim FURS-om. Mogoče se bo kdo tud ustrašil dajat v pogodbo zneske, kot jih dajejo pri nas. Npr. 200EUR najemnine za 3s stanovanje v centru mesta. Manjkajo samo še obvezne dolgoročne pogodbe (npr. minimalno 3 leta ali pa celo 5 let), pa si večina ne bo upala v pogodbo zapisat smešno nizkih najemnin, ker jih bojo najemniki dejansko začeli plačevat po pogodbi. :) Potem pa lepo povišajo še davek na prazne nepremičnine in bo počasi njihov nepremičninski trg urejen, blagajna pa bolj polna. V tem primeru tud zarad Slovencev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

Se ne bo nikoli zgodilo, verjemi. Ne zdaj ne čez 50 let.
Quack !

BCSman ::

TorrentXL je izjavil:

BCSman je izjavil:

Saj problem praznega stanovanja ni samo v (obstojecih in potencialnih) davkih, ampak tudi ti gre cca 200eur na mesec za stroske v prazno. 2400 na leto za brezveze.

Kako? Max 60EUR na mesec me stane prazno stanovanje v MB in v to je vključen tud NUSZ (120EUR na leto). To je danes drobiž.

Ocitno drugacen (vecji) blok, cenejs upravnik.. ok poleti je pod 200 a pozimi kljub zaprtim radiatorjem si na 200 upravnik+elektrika+na par mescu plin

tony1 ::

Če je plin samo za štedilnik se ga daleč najbolj splača odklopiti in fukniti not indukcijo.

johnnyyy ::

BCSman je izjavil:

Ocitno drugacen (vecji) blok, cenejs upravnik.. ok poleti je pod 200 a pozimi kljub zaprtim radiatorjem si na 200 upravnik+elektrika+na par mescu plin

To je precej odvisno od bloka do bloka. Recimo pri nas se ogrevamo na mestni toplovod in tako tudi poleti plačujemo "vzdrževanje toplotne postaje", ki znaša slabih 10eur.

Mi je pa precej zanimivo poslušat ljudi, ki so glasni o davku na prazna stanovanja, potem pa še priznajo, da imajo prazna.

LeQuack je izjavil:

Se ne bo nikoli zgodilo, verjemi. Ne zdaj ne čez 50 let.

Govorim o Hrvaški, ne o Sloveniji. :)

BCSman je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

BCSman je izjavil:

Saj problem praznega stanovanja ni samo v (obstojecih in potencialnih) davkih, ampak tudi ti gre cca 200eur na mesec za stroske v prazno. 2400 na leto za brezveze.

Kako? Max 60EUR na mesec me stane prazno stanovanje v MB in v to je vključen tud NUSZ (120EUR na leto). To je danes drobiž.

Gretje imam na lastno plinsko peč, tako da ni toplovoda ali centralne kurilnice. To še dodatno zniža strošek pozimi.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy je izjavil:

Mi je pa precej zanimivo poslušat ljudi, ki so glasni o davku na prazna stanovanja, potem pa še priznajo, da imajo prazna.

In kaj točno je tu zanimivega? Zdaj verjetno sledi obtoževanje, zakaj ne podarim svoje vikend stanovanje naključnemu klošarju in tako rešim stanovanjsko problematiko za vse v državi. Take in podobne nemunosti smo že obdelali. :))

Če bojo sprejeli kak zakon, bo veljal tud za mene in se bom tako kot ostali temu primerno prilagodil. Mogoče prodam ali pa oddam. Zagotovo pa ne bi davka plačeval, če bi ta bil visok. Zdaj ko je prazno stanovanje poceni, se mi za moje pojme splača za vikend obiske v domačem kraju. Kvečjemu bi lahko na podlagi tega sklepali, da bi davek na prazna stanovanja bil zelo učinkovit, ker močno dvomim, da sem edini v Sloveniji, ki tako razmišlja.

Drugač pa solidarno razmišljanje ni nič novega ali pretresljivega. Obstajamo tud taki ljudje. Recimo izvoli en tak primer ne dolgo nazaj iz UK, samo da gre v tem primeru za prave bogataše, ne pa za nekoga, ki je podedoval stanovanje v katerem je odraščal, v bogi vrednosti cca. 200k.

https://www.24ur.com/novice/tujina/brit...

Zgodovina sprememb…

Alcarinnn ::

Držanje praznega fleta je itak drago... stane te na letnem nivoju cca 1.500 najmanj... to da se splača met praznega je samo trenutna sreča ker rastejo cene 7% na leto... ko niso je bil orenk minus.

luli ::

TorrentXL je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

In kaj točno je tu zanimivega? Zdaj verjetno sledi obtoževanje, zakaj ne podarim svoje vikend stanovanje naključnemu klošarju in tako rešim stanovanjsko problematiko za vse v državi. Take in podobne nemunosti smo že obdelali. :))

Če bojo sprejeli kak zakon, bo veljal tud za mene in se bom tako kot ostali temu primerno prilagodil. Mogoče prodam ali pa oddam. Zagotovo pa ne bi davka plačeval, če bi ta bil visok. Zdaj ko je prazno stanovanje poceni, se mi za moje pojme splača za vikend obiske v domačem kraju. Kvečjemu bi lahko na podlagi tega sklepali, da bi davek na prazna stanovanja bil zelo učinkovit, ker močno dvomim, da sem edini v Sloveniji, ki tako razmišlja.

Drugač pa solidarno razmišljanje ni nič novega ali pretresljivega. Obstajamo tud taki ljudje. Recimo izvoli en tak primer ne dolgo nazaj iz UK, samo da gre v tem primeru za prave bogataše, ne pa za nekoga, ki je podedoval stanovanje v katerem je odraščal, v bogi vrednosti cca. 200k.

Rešitev je na dlani. Če ga ne oddajaš vsaj 9 mesecev kakšni romski družini ti je treba dati davek 2500Eur na leto in težava bo rešena.

Alcarinnn je izjavil:

Držanje praznega fleta je itak drago... stane te na letnem nivoju cca 1.500 najmanj... to da se splača met praznega je samo trenutna sreča ker rastejo cene 7% na leto... ko niso je bil orenk minus.

Sem že napisal. Mene stane cca. 60€ na mesec. To je drobiž. Je luksuz, ki si ga lahko brez razmišljanja privoščim. Briga me za koliko raste njegova vrednost, ker ni mišljen kot investicija.

luli je izjavil:

Rešitev je na dlani. Če ga ne oddajaš vsaj 9 mesecev kakšni romski družini ti je treba dati davek 2500Eur na leto in težava bo rešena.

Tako je. Sicer ne vem zakaj ravno romski družini, ampak logika je zdrava.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Sem že napisal. Mene stane cca. 60€ na mesec. To je drobiž. Je luksuz, ki si ga lahko brez razmišljanja privoščim. Briga me za koliko raste njegova vrednost, ker ni mišljen kot investicija.

luli je izjavil:

Tako je. Sicer ne vem zakaj ravno romski družini, ampak logika je zdrava.

Ti si anekdotni primer... recimo mene stane pozimi 55EUR ogrevanje (tudi če nisi noter ker če ne porabiš svojega deleža ti ga zakasirajo) pa 16EUR rezervnega sklada pa cca 42EUR upravnik (voda, odvoz smeti itd) + elektrika (ampak ajde elektriko lahko odklopiš) + 160EUR zavarovanja letno... če kaka cev poči itd...

poleti je sicer ogrevanje pavšal 23EUR...

Torej 7 mesecev = 55 + 16 + 42 + 1/12 od 160EUR
5 mesecev pa 23 + 16 + 42 + 1/12 od 160 EUR

Torej smo na cca 1200EUR+ stroška + še NUSZ in Davek od premoženja, mislim da je oboje okol 60 EUR letno... torej smo pa skor 1.400 EUR...

Davka na premoženje ne plačujem. V vsakem primeru pa je to še vedno drobiž.

TorrentXL je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Zanimivo je predvsem iz vidika nekega pametovanja, kaj bi lahko, sam pa največji egoistični kaliber. Pametuješ o ljudeh, ki si stanovanj ne morejo privoščiti, o tistih, ki jih imajo na zalogo, sam pa stanovanje za vikend. Lahko bi vsaj oddal in nekomu omogočil bivanje, še če bi turistično oddal bi imela skupnost več od tega.

Tenu se ne reče solidarno razmišljanje, ampak pametovanje ali drekanje.

TorrentXL je izjavil:

Če je 1.500 na leto drobiž potem kar sanjaj da bi bil davek na nepremičnine višji od 1.500 EUR za 140k vredno nepremičnino...

johnnyyy je izjavil:

Zanimivo je predvsem iz vidika nekega pametovanja, kaj bi lahko, sam pa največji egoistični kaliber. Pametuješ o ljudeh, ki si stanovanj ne morejo privoščiti, o tistih, ki jih imajo na zalogo, sam pa stanovanje za vikend. Lahko bi vsaj oddal in nekomu omogočil bivanje, še če bi turistično oddal bi imela skupnost več od tega.

Tenu se ne reče solidarno razmišljanje, ampak pametovanje ali drekanje.

Egoistično je predvsem pričakovat od enega posameznika, da bo reševal stanovanjski problem v državi oz. zdaj po novem že podpiral turizem iz stanovanjske nepremičnine. :)) Že to, da podpiram da se obdavči med drugim tud mene, je vse drugo kot egoistično. Ti si na žalost preneumen, da bi to razumel, zato raje drekaš o tem kaj naj bi en posameznik sam naredil. Moreš bit kr konkretno neumen, če misliš da ima to smisel. :)) Vprašaj koga pametnejšega okrog sebe kaj so to sistemske rešitve, če te slučjano kak tak prenaša.

Alcarinnn je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Če je 1.500 na leto drobiž potem kar sanjaj da bi bil davek na nepremičnine višji od 1.500 EUR za 140k vredno nepremičnino...

Sej ne rabi bit, glede na to da strošek po tvojih trditvah potem naraste na cca. 3000EUR na leto. Aja, si pozabil, da se stroški od davka ne odštejejo. :))

Zgodovina sprememb…

In kaj potem ko spet ne bo nič na trgu, boš predlagal da mora bit 3k... 10k 100k?

Alcarinnn je izjavil:

In kaj potem ko spet ne bo nič na trgu, boš predlagal da mora bit 3k... 10k 100k?

Logično, če bo še vedno veliko praznih stanovanj.

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Kot pravi levakar... rešitev vedno več davka... fuj in fej...

Alcarinnn je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Na delo bi davek konkretno znižal. Če pa še kaj ostane, pa tud na dividende. A niste desnuharji tud za to?

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Na delo bi davek konkretno znižal. A niste desnuharji tud za to?

Smo ja, samo kaj ko ne bi bilo toliko da bi pokril lastništva nepremičnine...

Ti bi vzel 5k davka in dal 500 pri delu... jaka razbremenitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alcarinnn ()

To je odlično, saj ravno to je namen, da se strošek prazne nepremičnine nikakor ne pokrije. Dddddd.... :)) Boš pač raje bolj trdo delal ali pa vlagal v kaj drugega. Taki "levakarji" kot jaz, ne maramo lenuhov, ki ne cenijo dela. To tud desnuharji načeloma trdite, ampak samo deklarativno. Pa očitno nam tud družine več pomenijo, kakor desnuharjem, ki jih imajo polna usta samo pred volitvami.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

TorrentXL je izjavil:

Na delo bi davek konkretno znižal. Če pa še kaj ostane, pa tud na dividende. A niste desnuharji tud za to?
S čim pa bi ti znižal davek na delo? S čim bi ga nadomestil?
Vsaj malo, ni treba konkretno.

Z davkom na premoženje, bolj učinkovitim pobiranjem davka nasploh in manjšo porabo (tud nadomestilo za prevoz bi ukinil), ampak to ni primarna debata pod to temo.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

To je odlično, saj ravno to je namen, da se strošek prazne nepremičnine nikakor ne pokrije. Dddddd.... :)) Boš pač raje bolj trdo delal ali pa vlagal v kaj drugega. Taki "levakarji" kot jaz, ne maramo lenuhov, ki ne cenijo dela. To tud desnuharji načeloma trdite, ampak samo deklarativno. Pa očitno nam tud družine več pomenijo, kakor desnuharjem, ki jih imajo polna usta samo pred volitvami.

Pridobitev nepremičnine je TRDO DELO... če ne bi bilo, ne bi noben jamral kako težko je prit do nepremičnine 8-)

In? To ne pomeni, da rabiš 2 ali več. Tud ljudje bi manj jamrali, če ne bi bile tako nore cene nepremičnin, kljub temu da bi še vedno morali trdo delat za prvo nepremičnino.

Pa kljub davku jih lahko imaš več. Če hočeš, da bojo prazne, boš pač še malo bolj trdo delal, da boš davek plačal.

Me pa veseli, da kot desnuhar tako zelo ceniš delo Sajovica. Me kr malo preseneča to.

Zgodovina sprememb…

Špekulanti z nepremičninami so glavni razlog, da zmeraj bolj zaostajamo za Hrvaško.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Sej ne zaostajamo za Hrvaško. So pa špekulanti delno krivi, da nas Hrvaška dohiteva.

TorrentXL je izjavil:

In? To ne pomeni, da rabiš 2 ali več. Tud ljudje bi manj jamrali, če ne bi bile tako nore cene nepremičnin, kljub temu da bi še vedno morali trdo delat za prvo nepremičnino.

Pa kljub davku jih lahko imaš več. Če hočeš, da bojo prazne, boš pač še malo bolj trdo delal, da boš davek plačal.

Me pa veseli, da kot desnuhar tako zelo ceniš delo Sajovica. Me kr malo preseneča to.

Naj malo bolj trdo delajo tisti ki bi radi meli na lokaciji kjer hočejo

Sej bojo, ampak s trdim delom more bit tisto kar hočejo dosegljivo. Včasih je bilo, zdaj pa več ni.

Zgodovina sprememb…

TorrentXL je izjavil:

Sej bojo, ampak s trdim delom more bit tisto kar hočejo dosegljivo. Včasih je bilo, zdaj pa več ni.

Ne delajo dovolj trdo(beri pametno)... >:D

Zgodovina sprememb…

Statistika pravi da ni problem v tem kako trdo delajo.

TorrentXL je izjavil:

Statistika pravi da ni problem v tem kako trdo delajo.

Maš prav... problem je v tem kako slabo služijo... torej premalo trdo delajo do priti do boljšega prihodka za izpolnitev želja in zahtev >:D

Statistika pravi, da prav tako ni problem v tem koliko zaslužijo. Si preveč neumen, da bi razumel statistiko. To si že jasno pokazal, tako da ti nima smisla vsakič ponovno razlagat.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Alcarinnn je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Ne, to je popolnoma kapitalistično razmišljanje. Če povišaš ceno nečesa, povpraševanje je pa še zmeraj visoko, si ceno povišal premalo, in jo lahko še bolj.

Pridobitev nepremičnine je TRDO DELO... če ne bi bilo
Če bi bilo TRDO DELO, potem nihče ne bi imel nakopičenih več nepremičnin, ker bi bil višek uspeha vsakogar, če bi prišel do ene same.

Ne vem kdaj boš ugotovil, da če boš to neumnost večkrat ponovil, ne bo postala resnica. Ljudje že itak bolj trdo delajo, pa si težje privoščijo nepremičnino.
Od tega trdega dela imajo korist samo obstoječi lastniki odvečnih nepremičnin, ker lahko ljudem, ki bolj trdo delajo, za isto nepremičnino zaračunajo toliko več, kolikor bolj trdo so delali.

Maš prav... problem je v tem kako slabo služijo...
Ne drži, problem je v tem, da predobro služijo, in jim obstoječi lastniki odvečnih nepremičnin vse to poberejo v obliki višjih cen. Pa ne le to, ker ljudje vedno bolje služijo, obstoječi lastniki odvečnih nepremičnin slednje namerno držijo, zato ker špekulirajo, da bodo čez nekaj let ljudje zaslužili še več in jim bodo tedaj lahko za isto nepremičnino zaračunali še več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

QED. Bravo.

TorrentXL je izjavil:

Egoistično je predvsem pričakovat od enega posameznika, da bo reševal stanovanjski problem v državi oz. zdaj po novem že podpiral turizem iz stanovanjske nepremičnine. :)) Že to, da podpiram da se obdavči med drugim tud mene, je vse drugo kot egoistično. Ti si na žalost preneumen, da bi to razumel, zato raje drekaš o tem kaj naj bi en posameznik sam naredil. Moreš bit kr konkretno neumen, če misliš da ima to smisel. :)) Vprašaj koga pametnejšega okrog sebe kaj so to sistemske rešitve, če te slučjano kak tak prenaša.

Gre se za to, da stojiš za svojimi načeli. Ti kot posameznik ne boš rešil celotnega stanovanjskega problema, bi pa lahko enemu posamezniku ali paru rešil stanovanjski problem. Na ta način si del mozaika in če bi takšnih ljudi bilo le nekaj %, problema sploh ne bi bilo.

To da takšne stvari "podpiraš" je le slaba fasada. Že sedaj imamo davek na premoženje in nepremičnine (NUSZ), a je precej nizek. Če ga spremenimo, se tvoja in mentaliteta mnogih ne bo spremenila, saj bo moral biti davek dovolj visok, da boste potem s težkim srcem začeli oddajati. Lahko pa se zgodi da boste potem prijavljeni v svojem stanovanju partnerka v drugem in boste živeli neko neobdavčeno življenje z igro "ujemi me če me lahko".

Pač, če vse zakone prepišemo od Švice, s tem ne bomo poslali Švica, saj imamo preveč težkih Štajercev in njihove mentalitete.

jernejl je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Ne, to je popolnoma kapitalistično razmišljanje. Če povišaš ceno nečesa, povpraševanje je pa še zmeraj visoko, si ceno povišal premalo, in jo lahko še bolj.

Pridobitev nepremičnine je TRDO DELO... če ne bi bilo
Če bi bilo TRDO DELO, potem nihče ne bi imel nakopičenih več nepremičnin, ker bi bil višek uspeha vsakogar, če bi prišel do ene same.

Ne vem kdaj boš ugotovil, da če boš to neumnost večkrat ponovil, ne bo postala resnica. Ljudje že itak bolj trdo delajo, pa si težje privoščijo nepremičnino.
Od tega trdega dela imajo korist samo obstoječi lastniki odvečnih nepremičnin, ker lahko ljudem, ki bolj trdo delajo, za isto nepremičnino zaračunajo toliko več, kolikor bolj trdo so delali.

Maš prav... problem je v tem kako slabo služijo...
Ne drži, problem je v tem, da predobro služijo, in jim obstoječi lastniki odvečnih nepremičnin vse to poberejo v obliki višjih cen. Pa ne le to, ker ljudje vedno bolje služijo, obstoječi lastniki odvečnih nepremičnin slednje namerno držijo, zato ker špekulirajo, da bodo čez nekaj let ljudje zaslužili še več in jim bodo tedaj lahko za isto nepremičnino zaračunali še več.

To je lari fari... Ti bom povedal... jaz sem imel leta 2014 minimalca... leta 2016 sem imel minimalca +100EUR NETO, nikoli nisem mogel ničesar kupit... No leta 2018 sem imel Minimalca + 50%(morda je bilo 60%)... leta 2019 sem imel 1.650 bruto... z 1.650 Bruto sem 2019 kupil stanovanje za 73k... vzel sem cca 33k kredita... No od 2019 do danes sem prišel na prihodek skoraj 4.000 EUR(Torej po davkih cca 3.000 EUR)... no in letos sem kupil nepremičnino 240k... sicer je partnerka porok pa vendar...

Kako mi torej lahko rečeš da če dvigaš prihodke ne bo nič bolje? Če pa defakto vem da bo.

Zdaj imam 2 nepremičnini, in vse je plod dviga mojih prihodkov, pridobitve partnerja, in seveda nekaj malega pomoči staršev (10k dediščine, kar je logično, saj sorodniki so tu da pomagajo)

In zdaj ko sem v 12 letih pridelal 2 nepremičnini bi mi socialisti to obdavčevali... nedopustno, samo zato ker nek pajac v LJ hoče nepremičnino in je ne more dobit za svojo mezdo.

Zgodovina sprememb…

Res je. Gre se za to, da stojim za svojimi načeli in zato podpiram visok davek na prazne nepremičnine, tud če bo na mene negativno vplival. Ravno to bo poskrbelo (vsaj delno), da bo dovolj procentov ljudi, ki bodo skupaj rešili stanovanjski problem. Ti pa raje bluziš o čarobnih mozaikih, ki se nikoli na postavijo, ker svet tako ne funkcionira.

Pa naj bo davek dovolj visok. Naj bojo kazni še višje. Naj bo kontrole še več. Tako preprosto je to.

Zgodovina sprememb…

" In zdaj ko sem v 12 letih pridelal 2 nepremičnini bi mi socialisti to obdavčevali... nedopustno, samo zato ker nek pajac v LJ hoče nepremičnino in je ne more dobit za svojo mezdo. "

V ZDA, kjer je davek na nepr. dovolj visok (in se tudi redno viša s tržno vrednostjo nepr.), da ga banke upoštevajo pri kreditni sposobnosti za nakup nepr. in kjer je davek na dediščino 50% se grejo socializem. Good to know.

Utk ::

Tam ni obdavčeno zato, ker bi radi dali nekomu drugemu, ampak zato da ti plačaš.

Pa tudi pozabil si povedat da tam v večini držav ne plačaš capital gain če kupiš s tistim denarjem drugo nepremičnino. Tako da se flipanje še bolj splača kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()
««
269 / 272
»»