» »

Ponovni vpis v 1.letnik FERI

Ponovni vpis v 1.letnik FERI

gazer ::

Živijo, preden grem klicat referat v ponedeljek, bi rad dobil vaše mnenje o moji situaciji. Torej lani sem vpisal na FERI program in ga po 2 mesecev pustil in se izpisal, ker sem šel delati v tujino. Letos pa bi se rad spet vpisal na enak program ampak koliko sem zasledil so njihovi pogoji naslednji:

"V katerih primerih lahko študent ponavlja letnik?
Ponavljanje letnika odobri Komisija za študijske zadeve UM FERI študentu, ki je:
- redno sodeloval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah visokošolskega izobraževalnega dela in
- opravil obveznosti vpisanega letnika v obsegu vsaj 30 ECTS.

Ponavljanje letnika pa lahko komisija izjemoma dovoli tudi študentu, ki je redno sodeloval pri vseh s študijskim programom predvidenih oblikah visokošolskega izobraževalnega dela in opravil obveznosti v obsegu manj kot 30 ECTS, vendar ne manj kot 15 ECTS vpisanega letnika, če so nastopili upravičeni razlogi, ki omogočajo podaljšanje statusa študenta."

Zna kdo pojasniti, ce imam se kaksno drugo izbiro ali so moge moznosti za vpis iznicene. Lp

Dark000 ::

Omenil si, da si se iz programa izpisal. Če je to res...izpis pomeni, da si se iz študijskega programa nepreklicno izpisal in ne moreš več nadaljevati študij na tem programu. Tako se je potrebno zopet prijaviti v študisjki program na podlagi razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske programe 2019/2020 - rok od 12. 2. do 18. 3. (prvi prijavni rok - http://portal.evs.gov.si/documents/1015... ) in po prejemu sklepa o sprejemu, se moraš po navodilih fakultete še vpisati. V tem primeru navodila za ponovni vpis v letnik, ki jih ima fakulteta objavljene na spletni strani, zate ne pridejo v poštev.

Če pa si izraz izpis uporabil le zato, da si jasno nakazal, da si s študijem prenehal oz. ga opustil za eno leto, pa lahko študij v primeru, da ne izpolnjuješ pogoje za ponovni vpis v 1. letnik, nadaljuješ kot "pavzer" oz. študent brez statusa. Za UL vem, da morajo študenti v tem primeru plačati vsak pristop k izpitu, kako je na FERI žal ne vem. Natačna navodila glede tega pa seveda dobiš v referatu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dark000 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izredni študij na fakulteti za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
2712910 (3273) falconnn
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

426202088 (40905) Filip8
»

Vračanje štipendije-da/ne?

166744 (5736) NotSpecial
»

FRI in ponavljanje letnika (bolonjski)

82537 (2293) mr1two
»

Prestopanje med študijskimi programi