Forum » Pomoč in nasveti » kako da sam Flash-am BIOS .,.., mi meče boot disk not found na random
kako da sam Flash-am BIOS .,.., mi meče boot disk not found na random
XLapse ::
kr mi ugasne vse in vrže 'boot disk not found, please install operating system' bla bla , plavi napis
In upam da je rešitev flashat BIOS, tko so mi eni rekli
Na HPju mi je reku da ni tako enostavno ker je to nek nevem kwa hp in na koncu ker se mi je mudilo sm mu reku da mi ne rabi flašat.
Mi naredi 2x v 20 dneh recimo, comp je 2424 vžgan. Ponavadi ko nisem na njemu, v bistvu mi še ni naredilo ko sm uporabljal direktno.
Torej imam tega https://www.mojpaket.si/racunalnik-hp-m... in kako sam Flash-am BIOS, plz help.
In upam da je rešitev flashat BIOS, tko so mi eni rekli
Na HPju mi je reku da ni tako enostavno ker je to nek nevem kwa hp in na koncu ker se mi je mudilo sm mu reku da mi ne rabi flašat.
Mi naredi 2x v 20 dneh recimo, comp je 2424 vžgan. Ponavadi ko nisem na njemu, v bistvu mi še ni naredilo ko sm uporabljal direktno.
Torej imam tega https://www.mojpaket.si/racunalnik-hp-m... in kako sam Flash-am BIOS, plz help.
alien technology
še malo da zajebava grem samo na mlacom in 32GB 4000 DDR 4 , 2TB ssd NVME PCIE 4x in i9 9900k
alien technology
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: XLapse ()
Ribič ::
Nevem, če je v biosu problem, po moje je kje drugje npr. matična, napajanje ali celo SSD.
Praviš, da se ti komp sam od sebe zresetira in noče več bootati? Kaj se zgodi, če ga takrat ročno resetiraš?
Imaš priklopljenega na mrežo (internet), ko se to zgodi?
Praviš, da se ti komp sam od sebe zresetira in noče več bootati? Kaj se zgodi, če ga takrat ročno resetiraš?
Vse ribe so mi pobegnile!
Nevem, če je v biosu problem, po moje je kje drugje npr. matična, napajanje ali celo SSD.
je priklopljen na internet
Sploh nimam gumba za resetirat , samo power on off.
V bistvu vmes windowsa mi vrže ta majhen plavi screen (ne windows) da disk boot not found.
Torej možno da ssd tudi ja. Fak #fml
računalnik je nowww kako to
alien technology
reklamiraj
/thread
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nočem cel ta hassle zamenjave. :(
No way da zdržim cel čas zamenjave z uno kanto od i5 2400... Sm bil zadnjič par dni na njemu sem dobil aids.
plus tega sm ga odpiral in dodal ssd 500gb še en... Nevem če še velja guranje (garancija)
reklamiraj
/thread
but samo 2x na 20 dni... To raje popravim my dawg
alien technology
Zgodovina sprememb…
gddr85 ::
preden vse vržeš v kanto in menjaš, vzamem gratis 8500 + ram + plato ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
preden vse vržeš v kanto in menjaš, vzamem gratis 8500 + ram + plato ;)
ti prodam vse (beri opis) za 400€
alien technology
nsa_ag3nt ::
Začni tukaj:
https://support.hp.com/my-en/drivers/de...
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Začni tukaj:
hvala
mi je takoj napisalo da neki manjka in zdej pobiram in mi posodablja !! top
alien technology
Zgodovina sprememb…
evo mi je najdlo PC BIOS update ROM Family SSID 843F
To je to.. NSA AGENT LEET HACKER
To je to.. NSA AGENT LEET HACKER
alien technology
ne igram iger oziroma samo stare in redko...
Mislim da sem ugotovil v čem je problem, zdej sm flašal bios in upam da je težava odpravljena... Mislim pa da se bo še vrnila, ker sm z HP tool k je NSA agent postal, videl da so dva sticka 2666 in en 2400 (12gb) .. In to sm kupu pr enih k sm ji reku naj mi dodajo 4gb in mi je dal drugačen MHZ.
In kot berem če so drugačni Mhz, lahko boot zajebava, noče bootat itd... In ker mam podoben problem, sklepam da je mogoče to problem. Al pa napajalnik kot omenjene , pejdi znat.
Torej da zamenjam stick 24000 z 2666 in potem bi moglo bit bolj stabilno? In kako bom sploh vedel da stick 2666 k sm kupil bo kompaktibilen ? Tole mam 8GB SK Hynix 2666 in 4gb 859B 2400 mhz.
Mislim da sem ugotovil v čem je problem, zdej sm flašal bios in upam da je težava odpravljena... Mislim pa da se bo še vrnila, ker sm z HP tool k je NSA agent postal, videl da so dva sticka 2666 in en 2400 (12gb) .. In to sm kupu pr enih k sm ji reku naj mi dodajo 4gb in mi je dal drugačen MHZ.
In kot berem če so drugačni Mhz, lahko boot zajebava, noče bootat itd... In ker mam podoben problem, sklepam da je mogoče to problem. Al pa napajalnik kot omenjene , pejdi znat.
Torej da zamenjam stick 24000 z 2666 in potem bi moglo bit bolj stabilno? In kako bom sploh vedel da stick 2666 k sm kupil bo kompaktibilen ? Tole mam 8GB SK Hynix 2666 in 4gb 859B 2400 mhz.
alien technology
broken/link ::
in v grafikulji. logično. glede na to, da maš 3diske, rabiš vsaj 1000W napajalc, logično da se ti usuva mašina.
ni hdd ja, TA SISTEM JE old tech free.
ni grafe. Integrirana Intel. Za CS:GO je dovolj.
Ima 2x SSD, ampak sm mel isti problem še predn sm priklopu dodaten SSD.
V glavnem zaenkrat stabilno dela bomo vidli. BIOS update-at je pa koda si v sci fi filmu, kakšne zvoke je to spuščalo.
ni grafe. Integrirana Intel. Za CS:GO je dovolj.
Ima 2x SSD, ampak sm mel isti problem še predn sm priklopu dodaten SSD.
V glavnem zaenkrat stabilno dela bomo vidli. BIOS update-at je pa koda si v sci fi filmu, kakšne zvoke je to spuščalo.
alien technology
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i5 8500 , ga ima kdo? - sm z 12GB prešvoh? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 7535 (6109) | XLapse |
» | Na kaj paziti pri kupovanju rabljenega PCjaOddelek: Kaj kupiti | 2206 (1755) | hojnikb |
» | gaming (igričarski) komp (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 62094 (55465) | Predator X |
» | Kaby Lake (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 62398 (44317) | Han |
» | crucial m4 128 (kao) crknjotOddelek: Pomoč in nasveti | 3728 (3184) | PINki |