» »

i5 8500 , ga ima kdo? - sm z 12GB prešvoh?

i5 8500 , ga ima kdo? - sm z 12GB prešvoh?

1
2
3

D3m ::

Je napredni audio uporabnik. :)

http://www.logicalincrements.com/articl...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Xserces ::

ne ne ne in ne... amd nima tukaj kaj iskat...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Bizkit45 ::

jst bi rajš gledu i7 ali i9. glede na to, da je proc tvoj edini bottleneck kot omenjaš, nebi šel v nakup SSDja, spinner je čist ok (ta čas ko se ti zaganja, lahko pa en stih spišeš). Tudi glede RAMa, bi gledal da ima čim višjo frekvenco, ker to je vse kar šteje (ignoriraj latence, frekvenca je važna, kot pri CPU - samo to!). Motherboard, je tudi najboljše, da imaš najjači, saj se CPU pripne direktno gor in mora biti lepo ujčkan. NB, SB nima veze, saj ostale komponente itak ne dohajajo CPUja (on je BEAST!, saj je vendarle Intel). mikrofon pa zvočnike pa itak alibaba. še to, zvočniki morajo biti najmanj 35kHz ali več, višje je, boljše je.

Nebi šel v nakup SSDja?

|HP EliteBook|R5 6650U|

FireSnake ::

XLapse je izjavil:

se lahko smejim do jutra brez it spat kok je to sad smešno da nimajo za burek v praksi

XLapse je izjavil:

ti je AMD life spralo obraz malo

XLapse je izjavil:

3 leta garancije kaj mi bo te zadeve ne umrejo kar tako

XLapse je izjavil:

XLapse je izjavil:

Sm googla te nove ryzene medtem (pa še prej itak je blo tko) pa je Intel lepo spustil bombe ala i9 9900k in i7 9700k

XLapse je izjavil:

En dual core mi je trajal 10 let.

XLapse je izjavil:

Tko da je Ryzen šel nazaj na čokolino pa v vrtec

Ti sploh prebereš kaj napišeš?

Ali boš vklopil podnapise, ali pa se ne trudi več klobasati.

XLapse je izjavil:

Plus tega sploh met PC z AMD, je preprosto drugorazredno. Ni to zame.

Trenirka, na rob polikana, bele nogavice in usnjeni čevlji so pa?
To ni drugorazredno?

XLapse je izjavil:

Vi nevem kaj delate

Služimo z računalnikom.
Daj se ti malo skašljaj. Kaj počenjaš?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

XLapse ::

tudi jaz živim od PC worka. sm že napisal kaj delam pa mi je kenslal nekdo ker je blo v sklopu troll postov hehe. Drgače tud če povem , brezveze k itak nobeden ne more razen nekaj redkih samostojnih ljudi. Še manj pa razumet.
Večkrat bil primer ko sm v nulo vse razložil in pokazal frendu al frendici in čez mesec pade 'še vedno ne razumem kaj delaš' ..
Sej vsi neki mučajo na PCjih.

In v ponedeljek ga dobim, bom postal kej task manager in reportal. Glede i7 , je edini konkretno močnejši 8700. Sm imel šanso ga dobit tudi za poceni, ampak ni imel windowsa kar bi me prišlo 130€, skupaj bi mogu dat skor 1000€, za non gamer PC je to mal dosti.
Tko sm vzel i5 8600 k UPAM bo dovolj močen da lahko vmes browsam kar mi poželi.

Hvala za normalne poste, manj tesnobe zdej da bo 12gb na koncu bottleneck.

Oz. to je njegova služba, kao.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

ni moja služba ker nisem zaposlen , nek cekin pa je. audio pa ni nujno met dejavnost, lahko gre preko avtorskih.

kixs ::

Potrebno je najti bottleneck.

On govori, da mu CPU zere med 70 in 90%. Potrebno bi bilo videt graf. Ali je aplikacija single ali multi-core. Ce slednje, mu niti tega CPU-ja ne obremeni na 100%. Zakaj? Verjetno zaradi diska, ce ni SSD. Nekompresirani avdio posnetki porabijo veliko prostora in obdelava tega potrebuje tudi hitre diske/SSD.

Vsekakor manjka veliko informacij, da das kaksen pameten predlog.

XLapse je izjavil:

D3m je izjavil:

ni moja služba ker nisem zaposlen , nek cekin pa je. audio pa ni nujno met dejavnost, lahko gre preko avtorskih.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Scorpy84 ::

Si pomislil, da je v tvojem odnosu do drugih problem, da te ne razumejo. Ce ne nej ti kdo v nulo razlozi, ker po nekaj odgovorih ti ne potegne.

kixs je izjavil:

Potrebno je najti bottleneck.

On govori, da mu CPU zere med 70 in 90%. Potrebno bi bilo videt graf. Ali je aplikacija single ali multi-core. Ce slednje, mu niti tega CPU-ja ne obremeni na 100%. Zakaj? Verjetno zaradi diska, ce ni SSD. Nekompresirani avdio posnetki porabijo veliko prostora in obdelava tega potrebuje tudi hitre diske/SSD.

Vsekakor manjka veliko informacij, da das kaksen pameten predlog.

dobesedno vse je bottleneck na tem prazgodovinskem i5 2400 , 8gb ddr3 in navadn HDD ... pa sploh kako sm zdržal na takih smeteh 2 leti ? Sm pa res strpen glede hardware ampak not anymore.

V bistvu ne da me čudi, ampak malo žalosti kako smo še vedno nazadnjaški da v nekem tako oddaljenem letu 2011 (kot sm gledal na ta leta iz 90ih), še vedno prodajajo nek polž od procesorja (takrat je i5 2400 prišel ven, js ga pa mam 2 leti), še vedno so HDD king k so počasnejši od želve in rezultat je sistem ki komaj shandla proper desktop use.

Še nekaj, kaj sploh prodajajo te kombinacije SSD + HDD ? Kaj za trajno shranjevanje ni drugih opcij folk? HDD da daš na SSD sistem, si skoraj vse zafrknil. Res vsak ki se mi važi z njegovim setupom, ko vidim da ima še HDD , se mi smili malo. SSD 500 in 1TB niso več dragi niti, za trajno shranjevanje pa recimo zunanji k je samo ko se dela backup priklopljen.

hojnikb ::

mam se i5 2320 v eni drugi masini in z 120gb ssdjem dobesedno leti.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

mam se i5 2320 v eni drugi masini in z 120gb ssdjem dobesedno leti.

probaj multitasking pa comeback

drgač ne da se mi več tle razpravljat, tko da brezveze da odgovarjate naprej. 12gb bo ql in i5 8500 bo super. Sm upal da se bo kdo javu k ga ima. Očitno ni neki popular cpu.

kixs ::

Ko das SSD v katerokoli masino, bo ta letela :D Sam ga imam od 2010. Takrat sem ga dal v Thinkpada X61s - podhranjen C2D na 1.6GHz in 4GB rama - DDR2 SODIMM 4GB moduli so bili predragi. Ampak za normalno delo je bil cisto OK se do 2015. Sej ne da sem imel pod mizo Phenom X6 - no,ja.. je se danes pod mizo. Od 2010 sem samo rame nadgradil iz 8 na 16GB in zamenjal grafiko iz 470GTX na 660Ti, pa SSD 240GB namesto 300GB VelociRaptorja. Pa testne masine sem imel tudi i5/i7 2nd in 3rd gen... Morda enkrat zamenjam tega Phenoma za kaj boljsega. Vendar ni potrebe :lol:

dominuspro ::

Ne razumem prav dobro namena te teme... Cpu bo itak super, ram pa je škoda ne vzeti 2x8GB(pc3200 c16).
Sebi sem sicer, za desktop, nabavil nuc8i5 takoj, ko je bil dobavljiv. Pa dal notri 16gb rama in m2 ssd.

dominuspro je izjavil:

Ne razumem prav dobro namena te teme... Cpu bo itak super, ram pa je škoda ne vzeti 2x8GB(pc3200 c16).
Sebi sem sicer, za desktop, nabavil nuc8i5 takoj, ko je bil dobavljiv. Pa dal notri 16gb rama in m2 ssd.

v bistvu še vedno lahko v bodočnosti zamenjam 4gb stick z 8gb stick. Me pa mal skrbi kako bom uredil z drugačnimi CL, če se odločim in the future

kixs je izjavil:

Ko das SSD v katerokoli masino, bo ta letela :D Sam ga imam od 2010. Takrat sem ga dal v Thinkpada X61s - podhranjen C2D na 1.6GHz in 4GB rama - DDR2 SODIMM 4GB moduli so bili predragi. Ampak za normalno delo je bil cisto OK se do 2015. Sej ne da sem imel pod mizo Phenom X6 - no,ja.. je se danes pod mizo. Od 2010 sem samo rame nadgradil iz 8 na 16GB in zamenjal grafiko iz 470GTX na 660Ti, pa SSD 240GB namesto 300GB VelociRaptorja. Pa testne masine sem imel tudi i5/i7 2nd in 3rd gen... Morda enkrat zamenjam tega Phenoma za kaj boljsega. Vendar ni potrebe :lol:

zame je milisekunda zamude že slabo. Zakaj ne bi mel svetlobno hitrost, če jo dobim v 2018 za samo 650EUR ?

tale tvoj thinkpad pa tkole... Dovolj da mu daš en Youtube HD video (seveda da predvaja), 1x Dailymail.com (cpu hog) in 1x Facebook greš browsat in bo že zamuda. Mogoče tebi nepomembna, meni k 'sm 24 ur' na PCju, pa je. In seveda je moja desktop uporaba bolj zahtevna, v tem primeru so procesorji polži.

Občutne zamude pri browsanju itd. , se zgodijo čim je procesor nad 50%. Torej rabiš enga dovolj močnega da načeloma ne bo šel čez 50% na task manager. V bistvu ciljam da ta i5 ne gre čez 30%, ker če ne bo tudi ta označen za polža.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: XLapse ()

dolenc ::

Teb zgleda ni jasno kako računalnik deluje :)

dolenc je izjavil:

ok, samo k sm mel commodore 128 predn si se ti še rodil verjetno

Zgodovina sprememb…

Bog pomagi... tebi ni pomoci. Ne delaj se brihtnega ker si dokazal da nimas pojma. Ti je pa kixs lepo napisal kaj tocno bi moral napisat da bi dobil nek lep odgovor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Spectrum ZX + tukaj.

Sem ga prodal po lepi ceni.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Evo, vsem pametnjakovičom , video mojega task managerja. Ram na nekje 5gb, HDD na 0% !!! in CPU pa kje je fantje? Samo refresh kliknem pa gre skoraj na sto? A to je za vas 'leti' ?

Zdej pa čas da se jaz malo vam smejem? .. In to je like 50% kolko ga sploh lahko overloadam. Pomoje bo še i5 8500 zašepal tu pa tam ko bo full load

DeeCoy ::

Poišči si pomoč.

Prodaš BlackWidow V2 ter skate šuhe pa boš imel za kaj več, kot pa 8500. :P
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Prodaš BlackWidow V2 ter skate šuhe pa boš imel za kaj več, kot pa 8500. :P

i5 8500 naj bi bil dovolj. Drgač pa bom verjetn konc leta i9 za foro

DeeCoy je izjavil:

Poišči si pomoč.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: DeeCoy ()

Rajše dej ss procesov in ne grafov... bog ve kaj teb še zadi laufa da ti toliko žre... kokr smo ti povedal imamo podobne ali slabše procesorje in nam za čuda dela normalno. Torej?

XLapse je izjavil:

Evo, vsem pametnjakovičom , video mojega task managerja. Ram na nekje 5gb, HDD na 0% !!! in CPU pa kje je fantje? Samo refresh kliknem pa gre skoraj na sto? A to je za vas 'leti' ?

Zdej pa čas da se jaz malo vam smejem? .. In to je like 50% kolko ga sploh lahko overloadam. Pomoje bo še i5 8500 zašepal tu pa tam ko bo full load

jaz imam i5-2400 trenutno + MX300 SSD pa ne vidim problemov z FBjem. :))

Pa pod view daj osvežitev na visoko in spemeni graf (desni klik na prikaz) v logične procesorje
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

XLapse je izjavil:

tale i5 2400 je v bistvu tako švoh, da sploh ne rabiš met nič kej dosti odprto, da kr skače iz 5% na 50% kot za stavo. Čim je procesor nad 40-50% je takoj system slow down v desktop use

pač mene tistih nekaj milisekund al kaj bi jim reku, izredno moti.

Zgodovina sprememb…

Če hočeš imeti nizko % porabo procesorja je najbolje da zakupiš gručo serverjev. Garantirano se tam chrome nebo poznal na grafu...:))

Tiste milisekunde bodo ravno tako na i5 8500.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Glej moje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

XLapse je izjavil:

D3m je izjavil:

XLapse je izjavil:

tale i5 2400 je v bistvu tako švoh, da sploh ne rabiš met nič kej dosti odprto, da kr skače iz 5% na 50% kot za stavo. Čim je procesor nad 40-50% je takoj system slow down v desktop use

pač mene tistih nekaj milisekund al kaj bi jim reku, izredno moti.

tab/novo okno mora bit active da je hog, lahko nabiješ miljardo mrtvih tabov doesn't matter

Zgodovina sprememb…

v bistvu še vedno lahko v bodočnosti zamenjam 4gb stick z 8gb stick. Me pa mal skrbi kako bom uredil z drugačnimi CL, če se odločim in the future

Bolj te naj skrbi dejstvo, da bo stvar delala v flex memory načinu, torej bo 4GB naslovnega prostora delal samo v single channel. Prav si slišal, 50% redukcija hitrosti!

XLapse je izjavil:

Imam žalostno novico za tebe. _vsak_ procesor bo na 100% (vsaj na enem jedru) ko boš odpru okno ali refrešal stran. Samo i9 9900k bo tak 50ms, en atomčič pa 1sec :) Oba bota pa peak pokazala 100%

V jok in na drevo ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Scorpy84 ::

XLapse je izjavil:

dolenc je izjavil:

ok, samo k sm mel commodore 128 predn si se ti še rodil verjetno

Po pisanju, si ostal v tistem casu ali pa nakladas.

kody ::

Po youtube kanalu poznam tega modela...
Ta troll je ze po joker forumu strasil....zal ima dolocene tezave

XLapse je izjavil:

Sm imel šanso ga dobit tudi za poceni, ampak ni imel windowsa kar bi me prišlo 130€, skupaj bi mogu dat skor 1000€

Ti ne služiš z računalnikom.

Goth kid služi lih dovolj za rizle in tobak.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Gre se zgolj zato da, če služiš ne boš ravno šparal.
Ker je treba v tistem času, ko delaš, narediti čim več.

1000EUR pa dobiš notri z enim projektom. Zakaj bi potem šparal?
Če temu ni tako, se ne splača delat, se je bolje posvetiti ženi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

dobro ok ste zmagali

z računalnikom ne služim, pa čeprav js vem da drugih prihodkov nimam, zato nism kupil močnejšega. Right, če hočeš trolat naprej s tem, ti bom postal pp income 2018 = 22k $, zaenkrat me nisi razjezil dovolj
ostalo pač vsi ste trdi v temi.

bom pač si poiskal pomoč in šel na socjalno podporo pa stanovanjsko skupnost in pustil punco, Hvala, LP.

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Bolj te naj skrbi dejstvo, da bo stvar delala v flex memory načinu, torej bo 4GB naslovnega prostora delal samo v single channel. Prav si slišal, 50% redukcija hitrosti!

ćak zdej. če sta DVA stick. Torej mel bom 8GB in 4GB stick identične specs. Bo to flex? #FML dans so mi ga poslali

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

če plata podpira, bo v flex mode, sicer se vzame vedno enako velikost, če hočeš polno izkoristit modula v dual channel

jah pač kot sm v op napisal nikoli ne grem čez 7GB ... 16gb je blo too much ampak zdej če bi spet naročeval bi vzel 16gb

to kar si ti vzel, bi lahko naredil za triple channel plato/cpu, pa bi vzel 4+4+4

gddr85 je izjavil:

to kar si ti vzel, bi lahko naredil za triple channel plato/cpu, pa bi vzel 4+4+4

ne bo šlo ker je ta model HPja z plato k ma samo 2x slots.

a bejž? ;)

jep. Sj zato sm dal tok dnarja manj verjetn k je micro tower. Ampak meni je ql za mojo rabo, expansion je non existent razen dodaten SSD na žalost SATA ker ima samo en M.2 PCie za disk

XLapse je izjavil:

hojnikb je izjavil:

ćak zdej. če sta DVA stick. Torej mel bom 8GB in 4GB stick identične specs. Bo to flex? #FML dans so mi ga poslali

seveda. Taprav dual channel je lahko samo, če sta sticka identičnih velikosti. Če nista laufa tista razlika naslovenga prosta (v tvojem primeru 4GB) v single channel načinu.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

XLapse je izjavil:

hojnikb je izjavil:

seveda. Taprav dual channel je lahko samo, če sta sticka identičnih velikosti. Če nista laufa tista razlika naslovenga prosta (v tvojem primeru 4GB) v single channel načinu.

ehh... sfalil situacijo malo torej. tukaj bom nekaj hitrosti zgubil

ja lih tiste milisekunde...

slabo se izrazil, opažam na tem kršu da je to par sekund kolko bo razlike z novim.

švoh bo, to bo tako throttlalo, da ne bo za delat, če opaziš nanosekunde pa še tolk bolj ;)
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upgrade main workstationa

Oddelek: Kaj kupiti
405060 (3962) opeter
»

kako da sam Flash-am BIOS .,.., mi meče boot disk not found na random

Oddelek: Pomoč in nasveti
161477 (1157) XLapse
»

naslednik i9 9900k , kdaj ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
191689 (1294) ziga1990
»

Nadgradnja računalnika pred izidom DDR5?

Oddelek: Strojna oprema
232847 (1920) GeForce GTX

Več podobnih tem