Forum » Loža » Pametni toaletni poklopač
Pametni toaletni poklopač
Magic1 ::
Do 3 lahko...
Seveda lahko, če si v najemiškem stanovanju in te boli k. Smo metali v wc vlažilne robčke zaradi otroka, le enga ali dva. Po dveh letih je prišlo do poplave v kleti... Na srečo sem opazil še dosti hitro in se je mlakica šele začela delat, drugače bi imel fekalije po celi kleti!
Magic
neverlucky ::
Da daš 12kEUR za wc školjko pa ti res mora denar iz rit lest.
Jaz sem dal za Xiomija 220EUR enkrat jeseni in dela kot prvi dan. Montaža je šla na standard školjko brez težav, rabil sem le dokupit dva podaljška za cev, ker sem imel priklop na drugi strani. Zadeva je narejena iz dobre plastike, tako da nimaš občutka kot pri cenenih wc deskah.
Nima pa opcije sušenja.
Resno vprašanje: A ta curek dejansko spuca stvari? A se ti zdi da si čist po uporabi?
Definitivno. Sploh pa na koncu obrišeš mokro s papirjem, kar sploh zrihta v nulo. Sej je logika podobna, kot umivanje rok. Na suho bolj švoh obrišeš svinjarijo iz rok.
Magic
Netrunner ::
Nimam interesa si nabaviti kaj takega, bi pa vsekakor rad testiral delovanje :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Stari maček ::
Ne boste verjeli, ampak takšna zadeva se dela v Sloveniji. Jo imam že 10 let in si ne znam zamisliti brisanja riti s papirjem...https://www.ceneje.si/Izdelek/2565078/g...
More bit pa kar kriza ko te recimo prime na wc nekje, kjer ne mors priti hitro do doma a?
Stari maček je izjavil:
A ti umiješ in hop spodnice gor na mokro?
A za brisačo še nisi slišal?
Damn, težko tako dobro z mrzlo vodo spucaš, da za brisačo nič več ne ostane. Verjetno ta brisača nima več najboljšega vonja po uporabi. A ti to brisačo pereš po vsaki uporabi? A si jo v familiji celo delite med sabo?
Magic
Brisaca je dovolj velika, pa verjetno lahko menjas del s katerim brises, pa potem lahko menjas na vsake par dni
sebash ::
Za 400EUR dobiš (tako sem nabavil sam):
-ogrevano sedalo
- curek spredaj- zadaj (jakost in kot curka nastavljiva)
- voda je seveda topla (lahko nastavljaš kolko)
- in seveda ima fen, v kolikor se ti ne mudi, te pofena, če se ti mudi, pa imaš pač papir.
Za dobrih 12.000,00EUR pa dobiš ali avto ali pa tole spodaj:
TOTO NEOREST AC WASHLET - pametna WC školjka
Lastnost
Vse v enem, Električna WC deska
Funkcije
Actilight samodejno čiščenje
Diagnostika
E+Water sterilizacija školjke
Masaža
Mehko zapiranje pokrova
Nastaljiva širina curka vode
Nastavljiv položaj šobe
Nastavljiva moč curka vode
Nastavljiva temperatura curka vode
Nočna lučka
Odstranjevanje vonjav
Ogrevanje sedeža
Prednastavljive nastavitve za več uporabnikov
Premist pršenje školjke za dodatno gladkobo
Samodejno čiščenje šobe
Samodejno odpiranje/zapiranje pokrova in sedeža
Samodejno pomikanje šobe naprej in nazaj
Senzor na sedežu
Sifonsko splakovanje
Sprednje čiščenje
Toplo sušenje
UF - Duroplast pokrov
Vodi so dodani zračni mehurčki
Zadnjično umivanje
Deli
Ena šoba
Instantni grelec vode
Keramična WC škojlka
Prenosni dalinski upravljalnik
Šoba iz umetne mase
Trajni vodni filter
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sebash ()
gruntfürmich ::
kako pa je čistoča riti napram bideju?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
če je temu tako potem to ni zame.
ivanuscha ::
Pa dajte no, kupite se vlažen wc papir v Hoferju in je zadeva rešena. Ceneje, hitreje, elegantneje, čistejše.
looser ::
ma ja, tole je bolj fensijada;
lahko pa bi sicer imelo še mini sušilec, da ne rabiš papirja...
edino, kot pravim, manj kompaktni scenariji bi bili (verjetno še vedno) izziv...
lahko pa bi sicer imelo še mini sušilec, da ne rabiš papirja...
edino, kot pravim, manj kompaktni scenariji bi bili (verjetno še vedno) izziv...
FireSnake ::
je ta šment dejansko dovolj učinkovit?
Je.
Je pa ena težava: moški POD NOBENIM pogojem ne sme pritisniti gumba za odstranjevanje tampona.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
user4683 ::
Boljši modeli imajo tudi sušenje (in še marsikaj drugega). Po mojih izkušnjah s "ferrarijem" med temi wcji ni bilo v nobenem "scenariju" problemov. Vedno perfektno čisto in posušeno :)
Vazelin ::
Brez sušenja se mi zdi ta "pametna deska" precej lame.
Če te pa potem še lepo osuši je super.
Bi pa bila lahko tudi tule počasi umetna inteligenca in računalniški vid, da ti skenira rit in potem tako usmerja tisti curek, da nič ne ostane umazano. Na koncu se posuši.
Če te pa potem še lepo osuši je super.
Bi pa bila lahko tudi tule počasi umetna inteligenca in računalniški vid, da ti skenira rit in potem tako usmerja tisti curek, da nič ne ostane umazano. Na koncu se posuši.
jernejl ::
da ti skenira ritPodatke (slike) pa pošilja na proizvajalčeve strežnike v nadaljnjo obdelavo, da bodo lahko pri naslednjem modelu ponudili še boljšo uporabniško izkušnjo
Tudi za targetirano oglaševanje bi bilo tole uporabno, da bi pokrov po veliki potrebi lahko priporočil kakšno zdravilo/mazilo proti hemeroidom, driski ali kaj podobnega.
ivanuscha ::
Brez veze, kaj ti pomaga voda, potem rabiš mešanico voda/milo, če hočeš da si čist. Toaletni higienski robček zmaga.
Vazelin ::
Meizu ::
Seveda, kako pa? Ker se res ne da kako drugace preveriti kako je naloga opravljena. Recimo s skret papirjem.
Meizu ::
Odvisno kako dolgo se ti da sedeti in sušiti rit :) To sicer opravi relativno hitro, če pa se ti res ne da čakati, pa uporabiš še toaletni papir. Ali pa preskočiš sušenje in obrišeš s toaletnim papirjem, da se (vsaj na začetku, ko si še nekoliko skeptičen) prepričaš o učinkovitosti pranja.
Lahko pa me še cel večer prepričuješ kako wc, ki ga nisi sprobal, vprašljivo deluje :)
Lahko pa me še cel večer prepričuješ kako wc, ki ga nisi sprobal, vprašljivo deluje :)
Odvisno kako dolgo se ti da sedeti in sušiti rit :) To sicer opravi relativno hitro, če pa se ti res ne da čakati, pa uporabiš še toaletni papir. Ali pa preskočiš sušenje in obrišeš s toaletnim papirjem, da se (vsaj na začetku, ko si še nekoliko skeptičen) prepričaš o učinkovitosti pranja.
Eh, točno to, kdor ni sprobal, pač ne ve...
Stari maček je izjavil:
A za brisačo še nisi slišal?
Damn, težko tako dobro z mrzlo vodo spucaš, da za brisačo nič več ne ostane. Verjetno ta brisača nima več najboljšega vonja po uporabi. A ti to brisačo pereš po vsaki uporabi? A si jo v familiji celo delite med sabo?
Matr si zahojen. Topla voda teče. Če pa misliš, da je tvoja rit, obrisana s papirjem čistejša od oprane si se pa prekleto zmotil. Poleg tega opažam, da je ene kar marketing dovolj opral. Kakšni higienski robčki, prosim vas lepo? Š več kemije na telo? Za primer povem, da v Avstriji za kopanje novorojenčkov priporočajo samo še čisto vodo. In hčerka v prvem letu ni imela ene težave s kožo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
Lonsarg ::
Nikoli več v lajfu školjke brez tega, enostavno ni primerjave. Po domače povedano ne rabiš se več dotikati usrane riti (ja saj vem skozi papir ampak vseeno), ogrevani zic je sam dodatni bonus. Ogrevan curek pride standardno (izjema so res neke cheap varjante za pod 100EUR brez bojlerja, ki pa ne rabijo priključka za elektriko). Curek se jasno pokaže zgolj ob aktivaciji, drugače je skrit pod pokrovčkom, pred in po uporabi se sam očišti pri vseh ki sem jih videl/uporabil.
Podobno kot marsikdo sem si to omislil po potovanju na Japonskem. K sreči sem ravno obnavljal kopalnico in smo predpripravili ekstra priključek za elektriko in vodo, nabavil pa sem tole in sem zadovoljen (tako s kvaliteto kot ceno):
https://www.amazon.co.uk/Intelligent-UK...
Školjko sem nabavil kasneje da sem čimbolj ujel obliko pokrova, kupil sem normalno velikost ker je večina školjk takih, ampak bi naslednjič raje elongate verzijo in bi nekje dobil tudi elongated školjko(so dokaj redke), razlog je da te pametni pokrovi malce zmanjšajo odprtino, dokler se ne zdebelim bo ok:)
Podobno kot marsikdo sem si to omislil po potovanju na Japonskem. K sreči sem ravno obnavljal kopalnico in smo predpripravili ekstra priključek za elektriko in vodo, nabavil pa sem tole in sem zadovoljen (tako s kvaliteto kot ceno):
https://www.amazon.co.uk/Intelligent-UK...
Školjko sem nabavil kasneje da sem čimbolj ujel obliko pokrova, kupil sem normalno velikost ker je večina školjk takih, ampak bi naslednjič raje elongate verzijo in bi nekje dobil tudi elongated školjko(so dokaj redke), razlog je da te pametni pokrovi malce zmanjšajo odprtino, dokler se ne zdebelim bo ok:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Stari maček je izjavil:
Za primer povem, da v Avstriji za kopanje novorojenčkov priporočajo samo še čisto vodo. In hčerka v prvem letu ni imela ene težave s kožo.kaj pa tisti ko smo rastli gor pred davnimi leti še v jugi, ko teh stvari niso vedeli in je bila kemija in, pa nimamo težav s kožo?
kako pa tvoja pamet na to reagira?
so šibki člen in niso del pravila
gruntfürmich je izjavil:
Stari maček je izjavil:
Za primer povem, da v Avstriji za kopanje novorojenčkov priporočajo samo še čisto vodo. In hčerka v prvem letu ni imela ene težave s kožo.kaj pa tisti ko smo rastli gor pred davnimi leti še v jugi, ko teh stvari niso vedeli in je bila kemija in, pa nimamo težav s kožo?
kako pa tvoja pamet na to reagira?
Podatek, da je v Sloveniji karcinom najbolj pogost, takim kot si ti očitno ne pove nič.
več kot tebi...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: matobeli ()
Moje osebno mnenje:
Tozadevno blago kupujem raje v Sloveniji ali pa vsaj v EU.
Na Kitajskem naročam samo "drobnarije" največ do 100€ oz manj(recimo očala pri Zenni-ju)
Če pa že kupiš, se prepričaj, da res paše na obstoječo školjko oz., da lahko kompatibilno školjko kupiš tudi pri nas, če tako nanese.
Jaz sem imel vgradno (visečo) školjko od Geberita, pa noben bide ni ustrezal.
Kupil TOTO školjko, ki je pasala na vgradno ohišje od Geberita + MARO električni bide (TOTO bideji so enostavno predragi).
Skupaj švoh jurja. Demontaža in montaža v lastni režiji.
Tozadevno blago kupujem raje v Sloveniji ali pa vsaj v EU.
Na Kitajskem naročam samo "drobnarije" največ do 100€ oz manj(recimo očala pri Zenni-ju)
Če pa že kupiš, se prepričaj, da res paše na obstoječo školjko oz., da lahko kompatibilno školjko kupiš tudi pri nas, če tako nanese.
Jaz sem imel vgradno (visečo) školjko od Geberita, pa noben bide ni ustrezal.
Kupil TOTO školjko, ki je pasala na vgradno ohišje od Geberita + MARO električni bide (TOTO bideji so enostavno predragi).
Skupaj švoh jurja. Demontaža in montaža v lastni režiji.
Prav nič ni tvegano to kupiti od Kitajske firme. Je pa tvegano to kupiti od "kar ene" firme, po možnosti z portala kjer ni resnih reviewov, ja AE spade sem, prav tako ebay.
Po drugi strani je moj pokrov od znamke "Flory EU", kjer ti že ime pove da so to kitajci za evropski trg neko fensi znamko se zmislili da lažje prodajo. Ampak vse to nima veze, zadeva je po zanesljivih amazon reviwih sodeč kvalitetna in sem kupil in sem zadovoljen. Odločal sem se med Wacor Mewatec in Flory EU modeli ko sem kupoval. Wacor je precej bolj firma ampak jaz se požvižgam na to, gledal sem reviewe (sta imala približno enako dobre) in ceno (je Flory EU za malo zmagal).
Po drugi strani je moj pokrov od znamke "Flory EU", kjer ti že ime pove da so to kitajci za evropski trg neko fensi znamko se zmislili da lažje prodajo. Ampak vse to nima veze, zadeva je po zanesljivih amazon reviwih sodeč kvalitetna in sem kupil in sem zadovoljen. Odločal sem se med Wacor Mewatec in Flory EU modeli ko sem kupoval. Wacor je precej bolj firma ampak jaz se požvižgam na to, gledal sem reviewe (sta imala približno enako dobre) in ceno (je Flory EU za malo zmagal).
Zgodovina sprememb…
Prav nič ni tvegano to kupiti od Kitajske firme. Je pa tvegano to kupiti od "kar ene" firme, po možnosti z portala kjer ni resnih reviewov, ja AE spade sem, prav tako ebay.
Si slučajno med iskanjem zasledil kakšen model s termostatsko regulacijo temperature vode?
Ne razumem kaj misliš z termostatsko, zadeva ima itak električni bojler vgraviran, ne razumem kaj bi tu termostatska regulacija prišla.
Razen če govoriš o cheap varjantah brez elektrike. Te imajo navadne pipe, pač navadni bide sam da je v školki(montiraš POD obstoječi navadni pokrov), pred vsako pipo lahko montiraš poljubni termostatski ventil najverjetneje(nisem vodovodar) če bi se hotel igrati. Moraš pa vedno odtočit da pride topla pri navadni pipi, da se temu izogneš in imaš takoj luksuz ni drugega kot bojler. Pri teh klasičnih bide tudi ni samodejnega skrivanja noozla kot imajo električni, pač pa je tam vedno in lahko po njem gre vse, me ni interesiral.. So pa poceni, te bide vstavki za pod klasični pokrov se dobijo že od 25EUR dalje, no takle mal bolj soliden(ima že vgravirano pipo za toplo/mrzlo) je malo več:
https://www.amazon.de/Bidet-Dusch-WC-Wa...
Razen če govoriš o cheap varjantah brez elektrike. Te imajo navadne pipe, pač navadni bide sam da je v školki(montiraš POD obstoječi navadni pokrov), pred vsako pipo lahko montiraš poljubni termostatski ventil najverjetneje(nisem vodovodar) če bi se hotel igrati. Moraš pa vedno odtočit da pride topla pri navadni pipi, da se temu izogneš in imaš takoj luksuz ni drugega kot bojler. Pri teh klasičnih bide tudi ni samodejnega skrivanja noozla kot imajo električni, pač pa je tam vedno in lahko po njem gre vse, me ni interesiral.. So pa poceni, te bide vstavki za pod klasični pokrov se dobijo že od 25EUR dalje, no takle mal bolj soliden(ima že vgravirano pipo za toplo/mrzlo) je malo več:
https://www.amazon.de/Bidet-Dusch-WC-Wa...
Zgodovina sprememb…
Če gledaš te tu med "Customers who viewed this item also viewed" so sami na hladno vodo...
Daliborg ::
A da jaz to WC desko čistim? S toliko režami in nedostopnimi kotički? Oziroma najverjetneje spadam v krog kateri si ne moremo privoščiti da menjamo tako drage wc deske kot menjam klasične deske. Menjam wc deske na 2 leti školjko pa na 6 let. Pa školjko generalno očistim vsak teden desko pa vsak večer.
Lp.
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
perci ::
Mimogrede, tole spiranje riti (vsaj analne odprtine pod pritiskom) ni najbolj zdravo za floro. Lahko hitro kaksno analno fisuro staknes.
perci ::
Ni treba, da je ne vem kak pritisk. Dovolj je, da ti spira rob ali celo notranjost analne odprtine. Ko gres na veliko potrebo, se analna odprtina razsiri in se ne zozi 100% v desetih sekundah.
buttcrack ::
kaj šele kemikalije na tako opevanih robčkih koristi naredijo šupku, če je že navadna voda cela pizzzzz :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 84155 (75144) | vostok_1 |
⊘ | Tarzančki - velika potreba (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17020 (12913) | zee |
⊘ | Kateri skret?Oddelek: Loža | 7142 (3203) | zmaugy |
» | Sex v nadaljevankah in filmih (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19481 (16868) | hokuto |
» | Facebook zaščitil blagovno znamko FaceOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 7812 (6413) | poweroff |