Forum » Zvok in slika » Predvajanje filmov...?!?!
Predvajanje filmov...?!?!
promocija ::
Lep pozdrav!I
Zakaj, ko predvajam film, mi slika zaostaja približno 2 sekunde za zvokom in podnapisi!?
Tak da je ful čudn gledat film, v čem je težava?! Pa to sam pri nekaterih filmih!?
Pa še en drug problem mam; včasih mi slika čist zamrzne, medtem ko zvok lepo teče naprej, to se dogaja sploh na TV out-u?!
Sistem:
P3 650
Geforce2 MX 64mb
128mb SDRAM
Naložene pa imam Win98(btw, ka XP bi laufal, al bi to prevč štekal?!)
Kodeki so pa Divx codec, pa Xvid pa AC3, tk da res ne vem, ka še nj nardim!?
Pa gor mam tut FFshow(al neki takega), sam ne znam z njim nč delat,tak da....bi se dal z njim kj pomagat?!
Ali je že računalnik tk u ku***, da bi blo treba že kj bolšga kupt?!
No ko že ravno pišem, me zanima, kakšna razlika med "navadnim" 19˝ monitorjem in LCD, razen v debelini?! Je razlika med sliko opazna, oz. se splača odšteti visoko ceno za LCD monitor, glede na to, da nisem zagrižen računalničar, in samo včasih pogledam kak film in za kakšne pol ure skočim na internet?!
HVALA!
LP
Zakaj, ko predvajam film, mi slika zaostaja približno 2 sekunde za zvokom in podnapisi!?
Tak da je ful čudn gledat film, v čem je težava?! Pa to sam pri nekaterih filmih!?
Pa še en drug problem mam; včasih mi slika čist zamrzne, medtem ko zvok lepo teče naprej, to se dogaja sploh na TV out-u?!
Sistem:
P3 650
Geforce2 MX 64mb
128mb SDRAM
Naložene pa imam Win98(btw, ka XP bi laufal, al bi to prevč štekal?!)
Kodeki so pa Divx codec, pa Xvid pa AC3, tk da res ne vem, ka še nj nardim!?
Pa gor mam tut FFshow(al neki takega), sam ne znam z njim nč delat,tak da....bi se dal z njim kj pomagat?!
Ali je že računalnik tk u ku***, da bi blo treba že kj bolšga kupt?!
No ko že ravno pišem, me zanima, kakšna razlika med "navadnim" 19˝ monitorjem in LCD, razen v debelini?! Je razlika med sliko opazna, oz. se splača odšteti visoko ceno za LCD monitor, glede na to, da nisem zagrižen računalničar, in samo včasih pogledam kak film in za kakšne pol ure skočim na internet?!
HVALA!
LP
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Atticus ::
Glede filma je tko ne, men je isto delal na makl hitrejsi kisti ampak sm recmo razne P2P programe izklopu(KaZaA, eMule, WinMX, ipd.) Tko da imej przgan samo predvajalnik k ga rabs za film, ostale programe k pa spomin kradejo pa ugasn. Glede XP-jev, jst sm meu isto 650 procsor pa 128mb rama pa je lepo delal, brez problemov.
Trinitron ::
Eni praujo, da LCD-ji niso glih dobri za gledat filme, ker teško prkažejo vseh 25 slik na sekundo, pol pa včasih kej zašteka za stotinko, pa gre pol naprej. Ampak jst mam LCD, pa vse čist normalno dela. Pazit morš edin, da kupiš tazga k ma ločljivost več kot 1024X768, ker se drogač preveč vidjo piksli in so robovi pisav nazobčeni. LCD ma tut bolj svetlo, velik bolj ostro in čisto mirno sliko (nč ne utripa). Barve so lepše in bolj kontrastne.
pezo ::
Če ti kej zaostaja ziher nimaš vseh kodekov. Poberi nekje en kodek pack + obvezno AC3 kodek za zvok(tega dobiš posebej ).
Najboljš, da ko gledaš filme izklopiš internet in ostale aplikacije.
Če si na novo naložu BS player moraš prvo pod preferences options general odkljukati vse vrste formatov.
No, pa probi zdej...
Najboljš, da ko gledaš filme izklopiš internet in ostale aplikacije.
Če si na novo naložu BS player moraš prvo pod preferences options general odkljukati vse vrste formatov.
No, pa probi zdej...
redT ::
Pozdrav!
Problem je isti... namreč film mi zamrzne ze takoj po uvodni spici, najprej je bil eden zdej pa jh je vedno vec, pa me zanima kateri so najnovejsi kodeki, ki bi deli vsi filmi in kje se jih da dobit???
zdej mam gor nimo codec pack, pa ac3 filter....!
hvala za pomoc
Problem je isti... namreč film mi zamrzne ze takoj po uvodni spici, najprej je bil eden zdej pa jh je vedno vec, pa me zanima kateri so najnovejsi kodeki, ki bi deli vsi filmi in kje se jih da dobit???
zdej mam gor nimo codec pack, pa ac3 filter....!
hvala za pomoc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59338 (14486) | BaRtMaN |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17421 (10306) | GrimReaper |
» | Težave z win xp in predvajanje divxOddelek: Pomoč in nasveti | 1144 (1058) | Pro2Type |
» | AC3 težaveOddelek: Zvok in slika | 2551 (1489) | franc3e |
» | kateri divx codec packi/codeciOddelek: Zvok in slika | 3894 (3628) | ferjan |