Forum » Loža » kako dolgo zdrži sneg na SLO smučiščiš?
kako dolgo zdrži sneg na SLO smučiščiš?
The Player ::
Zaradi vedno večjih podnebnih sprememb, milih zim in nasplošno nepredvidljivega vremena v naši državi (in po svetu) me zanima kako dolgo zdrži sneg na slovenskih smučiuščiš in v Sloveniji na sploh?
Prejšji petek je sicer sneg zelo lepo pobelil večino države, vprašanje pa je kako dolgo bo zdržal, vsaj v LJ ga je večina že skopnelo. Tudi ko sem gledal alpe prejšnji teden so bili večinoma pobeleni le vrhovi, medtem ko par metrov nižje je bilo še vse "zeleno".
Za januarja in februarja ponavadi vedno pride nova pošilja snega, tako, da bo za sneg poskrbljeno. Kako pa je glede snega izven sezone npr. od marca naprej? (npr. na nižje ležečih smučiščih kot je Cerkno)
Kako pa imajo smučišča poskrbljeno za zasneževanje, ko so temperature nad 0? Kako dolgo zdrži umetni sneg, če je daljše obdobje na 0?
Prejšji petek je sicer sneg zelo lepo pobelil večino države, vprašanje pa je kako dolgo bo zdržal, vsaj v LJ ga je večina že skopnelo. Tudi ko sem gledal alpe prejšnji teden so bili večinoma pobeleni le vrhovi, medtem ko par metrov nižje je bilo še vse "zeleno".
Za januarja in februarja ponavadi vedno pride nova pošilja snega, tako, da bo za sneg poskrbljeno. Kako pa je glede snega izven sezone npr. od marca naprej? (npr. na nižje ležečih smučiščih kot je Cerkno)
Kako pa imajo smučišča poskrbljeno za zasneževanje, ko so temperature nad 0? Kako dolgo zdrži umetni sneg, če je daljše obdobje na 0?
Machete ::
Lani so na Kaninu delali še cel Maj. Po radiju sem poslušal, je rekel njihov direktor ali nekdo iz vodstva, da ne vejo če bodo letos še imeli oprto smuku, ker preprosto ni ljudi. Maja so imeli dobesedno po 5 smučarjev na dan. Ljudje konec marca odklopijo smučarijo in preklopijo na poletne misli in dopuste.
Sicer pa je tvoje vrpašanje nesmiselno in presplošno. Preveč faktorjev za pameten odgovor in celo debato.
Sicer pa je tvoje vrpašanje nesmiselno in presplošno. Preveč faktorjev za pameten odgovor in celo debato.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rekreativno smučanje - Oprema, smučišča (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 20898 (3062) | Magic1 |
» | Smučišče 2864 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 134431 (32186) | Zimonem |
» | Smučanje? Je že kdo ta mesec?Oddelek: Loža | 2019 (1427) | pickle_rick |
» | Zima, ki ni zima (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 18777 (14922) | Riff |
» | VremeOddelek: Loža | 1404 (1029) | Dami |