Forum » Pomoč in nasveti » Windows Media Player 9 in Kerio WinRoute Firewall 5.0.9 problem
Windows Media Player 9 in Kerio WinRoute Firewall 5.0.9 problem
bradek ::
Konfiguracija zgleda nekako takole:
PC1 \
PC2 - HUB ->streznik (web, mail, router&firewall) -> svet
PC3 /
Windows Media Player 9
Kerio WinRoute Firewall 5.0.9
-----------------------------------------------------------------------------------
Problem:
Streaming WMP9 (tevepika, siol radio, karkoli) iz vizija.siol.net. Ko odprem povezavo mi napise:
"connecting..."
po dveh sekundah se mi pojavi
"attempting to reconnect"
in nekje pol minute vztraja, nato napise error, cannot connect.
Router (NAT) je skonfiguriran tako da ima na ven odprte vse porte, za notri pa samo dolocene za web, mail itd servise ki jih poganjam. Firewall ne blokira nicesar (v log ne napise da bi karkoli blokiral).
Poskusil sem ze:
- Odpret ves promet na firewallu - enako.
- Na internetu sem zasledil informacije da se (podobno kot pri irc DCC) wmediaplayer streznik poveze nazaj na port 554 oziroma 1755, ampak iz razlicnih virov so si informacije nasprotujoce. Odprl sem porta in ju mapal na svoj lokalni IP, zadeva prav tako ne deluje.
help?
PC1 \
PC2 - HUB ->streznik (web, mail, router&firewall) -> svet
PC3 /
Windows Media Player 9
Kerio WinRoute Firewall 5.0.9
-----------------------------------------------------------------------------------
Problem:
Streaming WMP9 (tevepika, siol radio, karkoli) iz vizija.siol.net. Ko odprem povezavo mi napise:
"connecting..."
po dveh sekundah se mi pojavi
"attempting to reconnect"
in nekje pol minute vztraja, nato napise error, cannot connect.
Router (NAT) je skonfiguriran tako da ima na ven odprte vse porte, za notri pa samo dolocene za web, mail itd servise ki jih poganjam. Firewall ne blokira nicesar (v log ne napise da bi karkoli blokiral).
Poskusil sem ze:
- Odpret ves promet na firewallu - enako.
- Na internetu sem zasledil informacije da se (podobno kot pri irc DCC) wmediaplayer streznik poveze nazaj na port 554 oziroma 1755, ampak iz razlicnih virov so si informacije nasprotujoce. Odprl sem porta in ju mapal na svoj lokalni IP, zadeva prav tako ne deluje.
help?
Cokolesnik ::
Si poskusil enega od računalnikov povezati direktno na ADSL, brez routerja in znova poskusiti Media Player? Lažje bomo identificirali povzročitelja težav.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Ravnokar prisel iz jadranja in koncno spet za PC :)
Sem poskusil, zadeva deluje normalno.
Any ideas?
Sem poskusil, zadeva deluje normalno.
Any ideas?
Cokolesnik ::
V Media Playerju v meniju Orodja / Možnosti / jeziček Omrežje označi opcijo Uporabi vrata 7000-7001 za sprejem podatkov.
Seveda moraš omenjen port-range (vrata 7000 in 7001) tudi odpreti v požarnem zidu in usmerjevalniku.
Če ne bo šlo, poskusi izklopiti vse protokole v omenjenem jezičku, razen HTTP.
Seveda moraš omenjen port-range (vrata 7000 in 7001) tudi odpreti v požarnem zidu in usmerjevalniku.
Če ne bo šlo, poskusi izklopiti vse protokole v omenjenem jezičku, razen HTTP.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Done that.
Tudi tisto z HTTP sem poskusil... ce imam vklopljen samo HTTP se zadeva v neskoncnost konekta (connecting... ok... connecting... ok... ...)
Nimam pojma.
Tudi tisto z HTTP sem poskusil... ce imam vklopljen samo HTTP se zadeva v neskoncnost konekta (connecting... ok... connecting... ok... ...)
Nimam pojma.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DC++Oddelek: Pomoč in nasveti | 839 (626) | user-pass |
» | oddaljeno namizjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3694 (1935) | hojnikb |
» | Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 106903 (23270) | jurre |
» | FileZilla ftp strežnikOddelek: Omrežja in internet | 5561 (3465) | vice boy |
» | Lahko gledas preko neta free tv? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19263 (4103) | ABX |