» »

Elektromotor se je ustavil

Elektromotor se je ustavil

K3tchUP ::

Pozdravljeni!

Se opravičujem, če je slučajno nekje že odprta podobna tema, vendar sem trenutno prezaseden z brskanjem in iskanjem odgovorov.

Imam relativno nov enofazni elektromotor z močjo 1kw. Elektromotor poganja tračni brusilnik in se je danes med obratovanjem preprosto ustavil. Nič se ni pokadilo oziroma počilo le motor je bil malenkost toplejši (delal sem skoraj 30min v kosu). Tudi ko se je motor shladil se ni več prižgal. Zanima me ali je to morda kakšna enostavnejša napaka, ki bi jo lahko sam odpravil ali je najbolje, da grem na servis. Nimam veliko izkušenj z elektroniko.

Kateri servis v Ljubljani priporočate?

lp

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Bilo bi dobro, da navedeš tip tračnega brusilca, ali pa kakšno fotografijo. Lahko, da je motor varovan s termo izklopilcem, ki ga moraš po izklopu ročno vklopiti. Navadno je v obliki manjše tipke, najpogosteje rdeče barve.

Lp

Jože

K3tchUP ::

Jože hvala za odgovor.

V delavnico ne bom šel nekaj dni in ne morem točno odgovoriti.

Imam tračni bruslinik hrvaškega podjetja Batkovič alati in njihov priložen elektromotor. Na njihovi spletni strani sem našel tale link do elektromotorjev, ki jih ponujajo (sklepam, da tudi te prilagajo svojim brusilcem):

https://elektromotoren.com/1-1-kw-3000-...

http://batkovic-alati.hr/

starfotr ::

Tole ne more biti nekaj hudo narobe. Za motor mora biti inštaliran motorsko zaščitno stikalo, upam, da ga imaš kje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektromotor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
216482 (792) furkomad
»

Glajenje tokovnih konic pri asihronskem 3f motorju.

332879 (1897) Barbarpapa2
»

Elektromotorji v avtomobilih

Oddelek: Znanost in tehnologija
395121 (3549) Spock83
»

3 fazni elektromotor

309575 (9032) Azrael
»

Tehnika, mehanika, strojnistvo?