Forum » Pomoč in nasveti » Kako stikalo za izklop varno zustavi sistem?
Kako stikalo za izklop varno zustavi sistem?
KontraCepec ::
Na enem računalnku sem zruhtal, da ko pritisnem power switch na kišti, da se računalnik izklopi isto kot če bi v windowsih pritisnil turn off computer.
A kdo mogoče ve kje se to zrihta, ker se več ne spomnem...
A kdo mogoče ve kje se to zrihta, ker se več ne spomnem...
ABX ::
Na plati, oz. mora bios podpirat.
Poglej nastavitve od biosa.
Poglej nastavitve od biosa.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Tomi ::
Jaz imam na svojem računalniku opcije, kaj se zgodi ko naredim različne zadeva z računalnikom, od poklopa zaslona do pritiska na off-gumb.
Operacijsko je Win XP, nastavitve so pa pod Power Settings.
Operacijsko je Win XP, nastavitve so pa pod Power Settings.
metrodusa.blogspot.com
V biosu sem nastavil acpdi in apm na enable. Prav tako power button override (v navodilih piše da to omogoča softwersko zaustavitev).
Ampak pod power managemant v xpjih še vedno ni nobene opcije, pa tudi knof še vedno samo ugasne računalnik.
Ampak pod power managemant v xpjih še vedno ni nobene opcije, pa tudi knof še vedno samo ugasne računalnik.
jurre ::
to se nastavi tukaj:
start - nadzorna plosca (control panel) - zaslon (display) - ohranjevalnik zaslona (screen saver) - power (spodni gumb) - dodatno (advanced) - spodaj pise ko pritisnem stikalo za vklop (when I press the power on my computer) pa izberes shut down (izklop)
jaz imam se nekaj casa tako nastavljeno in zmeraj tako izklopim racunalnik
start - nadzorna plosca (control panel) - zaslon (display) - ohranjevalnik zaslona (screen saver) - power (spodni gumb) - dodatno (advanced) - spodaj pise ko pritisnem stikalo za vklop (when I press the power on my computer) pa izberes shut down (izklop)
jaz imam se nekaj casa tako nastavljeno in zmeraj tako izklopim racunalnik
Ja znam kje je... ampak problem je da meni to ne piše. Četudi imam na enable v biosu acpdi, apm, power btn override.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wake on lan (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6171 (4282) | d0rK |
» | Wake On Lan - prosim za pomočOddelek: Omrežja in internet | 2296 (2107) | Pyr0Beast |
» | računalnik se sam zaganja!Oddelek: Strojna oprema | 2425 (1881) | Juventus |
» | Racunalnik se noce ugasnitOddelek: Pomoč in nasveti | 1355 (1196) | nevone |
» | Windows XP ne ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1971 (1799) | hubahaba |