» »

Internet connection sharing

Internet connection sharing

Kaiser ::

Doma imam v mrezo povezane 3 racunalnike, na enem je modem. Do sedaj sem za connection sharing uporabljal Sygate, nekaj sem uporabljal tudi v Windowsih vgrajen ICS vendar z njim nisem zadovoljen. Zanima me kaj uporabljate drugi? Pomemebno je, da program omogoca, da s client racunalnika lahko klices, ne pa da server avtomatsko klice kadar na clientu zalavfas explorer.
Kako je z Wingate?

Koci ::

sej to se da sigurno kje not nastavit

sasox ::

Jst tud uporabljam Sygate

PaJo ::

Najlazja varjanta, katero tudi jaz doma uporabljam, ti je kar Microsoftov vgrajen ICS, saj podpira vse kar rabis, jaz nevem zakaj bi clovek kompliciral, edino ce rabis kake log fajle ali podobno potel se splaca kaksen drug program, drugace pa ta vgarjen od winsov cisto cool laufa. Aja jaz uporabljam w2k za info, ker mogoce je tisti v win me kaj drugacen:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

andrej ::

hja, jaz tudi uporabljam kar vgrajeni ICS in lepo pici. drugace pod w2k poglej ukaz rasdial.exe:D

Rasdial, hm...? :| Kako se s tem nastela dial on demand na serverju. Kot sem napisal nocem, da mi klice vsakic ko startam IE. Hocem tako, da jest povem kdaj naj klice... A se to z rasdial nastela? andrej, ti to razturas, dej to mal razloz prosim:\

Ma rasdial je program, s katerim lahko iz ukazne vrstice zazenes dial-up povezavo... Iz tega se da marsikaj naredit...

slavc ::

Sygate je uredu,če misliš uporabljati Wingate si boš moral vzeti ogromno časa,ker ima toliko enih nastavitev,da boš hitro obupal,res pa je da se ga da bolje nastaviti,glede clientov.:\
LP Slavc

Lara-K ::

Jest uporablam Wingate. slavc: sploh ni res, čist simpl je.>:D
Lara-K - http://lara-k.zipp.nu

Quickbeam ::

Zaenkrat uporablam ICS... kaj v wingate se da nastavit da ko da drugi računalnik zahtevo za klic - in se ne vzpostavi zveza na drugem (share compu)? Da ne bo za vsako figo klico, ker impulzi so dragi. Če hočem met net bom že sam vzpostavo zvezo...
Rad bi pa mel tak da se da na vsakem (od dveh, oba pa mata modem) računalnikov sharat povezavo, da ni treba prekint pa klicat z drugim, če bi rad mel oba gor (če si slučajno povezan z onim ki nima sharane povezave)...
Upam da kdo zastopi kaj sem mislo povedat. :)

Ej pa sory Kaiser ko ti temo kradem, sej vem bi lahko svojo odprl.
No pa da še kaj pametnega povem?? :)) ICS od winsov je ql, sam problem je pa tisto kar sem napisal gor...

slavc ::

Lara-k: sej verjamem da je simpl toda jaz sem imel full probleme z nastavitvami,tako da sem prešaltal na Sygate
LP Slavc

ne vem, ce bo to reslo tvoj problem, ampak v XP-jih je to zelo elegantno reseno.
Ko ustvaris novo sharano dial-up povezavo, se ta povezava vidi na vseh racunalnikih v mrezi - tu nic ne rabis naredit - je vse avtomatsko. Potem pa lahko z bilo katere masine vzpostavis in prekinis povezava... zelo enostavno in uporabno...

Ahem... ql, samo xpje še dobim pa bo hehe
Ni pa slaba stvar to, če bojo nardil.

ni vprasanje ce bojo nardili - saj so ze in prav lepo dela...

ABX ::

Pri Wingate lahko dodeliš pravico dial-up povezave na client-a. To pomeni da cilent uspostavi povezavo če mu ti dovoliš.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vse lepo in prav, samo mene se vedno zanima kako naj s clienta prepricam server naj klice in kako naj zvezo potem prekinem. A se to da z vgrajenim ICS?

Kaiser, to se da v XP-jih z vgrajenim ICS. Pod win9x in w2k pa ne. Da se, ampak bi si moral napisal svoj program ali uporabit kaj drugega.

TheHijacker ::

Eno vprašanje glede wingate... Na serverju Imam dva accounta. Eden je od brata eden moj. Brat mora uporabiti samo svojega in ne tudi mojega; npr. če surfam s mojim in on na svojem računalniku zažene iexplorer mu prav fletn dela. Se da to zrihtat? Pa še neki me zanima. A se da naštimat, da ko brat klofne iexplorer, vpraša ali se želi povezati ali browsa offline. Ker sedaj se prec poveže brez vprašanja. Če mi še ti kdo razloži sem na konju. Sharing 1A. Thanks..

Zgodovina sprememb…

Vse to in še več lahko narediš z Wingate.

Wingate ima miljon opcji (ne poznam WinXP), zato na začetku si malo zmeden ampak počasi gre.

Lahko recimo tvojemu bratu preprečiš sfranje na določene sajte, uporaba mirca, telneta, ftp-ja,...
Mu dovoliš z nejgovim accountom se connectat na une ISP-je ki ti želiš, itd.

dizel ::

Kaiser: jest uporabljam program AllegroSurf in omogoča to kar praviš, s klienta lahko kličeš in prekinjaš. če mu s serverja to dovoliš, kakor ti paše, jest sem zelo zadovoljen. Pa še dela s povezavami katerihkoli sistemov Win98&NT&2000. Uporabljal sem Wingate:\, pa nisem bil zadovoljen, Allegro je zame boljši.

Wibgate me zajebava, grrr! Ce hocem v dialerju klicat na neko povezavo modem zacne klicat, potem pa takoj, ko se zveza vzpostavi prekine. Kot bi imel napacno geslo - pa je pravilno. Zadevo sem sprobal na dveh racunalnikih pa me na obeh dol mece. V cem je fora? Wingate je 4.0.1, ker mam le zanj crack, za 4.2 ga pa se nisem nasel (astalavista). Ce ga ima morda kdo, tle je mail.

wingate ima nekaj podobnega kot NT event viewer. Poglej tam notri kakšno napako ti izpiše in povej kaj več.

Jinxy ::

Wingate sux do konca...probi rajsi All Aboard 2000!

bastadu ::

No da ne bom še ene nove teme odpiral na isto temo, bom kar tukaj vprašal: In sicer imam v mreži Win2k in win95 mašino. Na win2k je modem. Sedaj bi rad na win95 mašini dostopal na internet preko te win2k mašine. Internet connection sharing na win2k mašini že imam vklopljen, vendar me sedaj zanima, kako na win95 nastavim vse potrebno, da bo zadeva delovala? Ali rabim kakšen programček ali kaj (pa seveda mora biti zastonjski)? Hvala za odgovore!

Ne rabis nobenega dotatnega softwera. Vse kar rabis nastavit je to da na win95 masini instalirat TCP/IP protokol, potem tej masini dolocis en fiksni ip, recimo 192.168.0.2 in pod nastavitvami od TCP/IP-ja nstavis se tele parametre: Gatway/prehos:192.168.0.1, netmask/maska 255.255.255.0, pod DNS das kod primarni dns streznik 192.168.0.1 in to je vse kar rabis,ostalo lahko pustis prazno. Po tem bi ti morala Win95 masina komot it na intrnet, ce mas seveda vzpostavljeno povezavo na win2k masini. Upam da bo delovalo.

ce mas na w2k ICS, potem na win9x masini ne rabis konfigurirat cisto nic. w2k masina dela kot mini DHCP server, kar pomeni, da vsi ostali win9x, w2k racunalniki od nje dobijo vse potrebne podatke.

bastadu ::

Hvala vama, deluje:P

Zdaj mam pa jaz spet eno vprašanje :)
Torej, imam dva računalnika, oni z win2000 ima kabelski modem od kks-ja, drugi pa win98. Problem pa ni internet, ker ta mi s pomočjo wingate-a dela vredi, hecno je to, da ne dela mrežna povezava :) Iz win98 se drugega računalnika sploh ne vidi, na onem drugem pa se explorer obesi ko greš na mrežo (v glavnem ne dela tak kot bi si želel). Problem pa je ping, ki ne deluje na win 98. Iz win98 ne morem pingat ničesar, razen sebe, ping pa bi kdaj pa kdaj prišel zelo prav (recimo da hočem quaka igrat)... Iz onega win2000 pa gre lepo vse, od časa do časa celo prideš na win98 računalnik da kej gor/dol presnameš (kakor kdaj).

Blue3D ::

simons ce si na kks kablu potem druga masina ne mora pingati niti
refreshati liste v igrah.

Tomi ::

To pa sploh ni res, ker midva s kolegom sva imela ICS, pa sta se dali mašini, obe na KKS, lepo pingati.
Kar pa se tiče videnja, je pa tako, da če imaš NTFS, ne moreš videti drugih računalnikov, če imaš FAT.
metrodusa.blogspot.com

Tomi ta zadnja pa nebo drzala, saj file sitem na disku nima veze kaki file sitem se bere preko mreze, vazen je ta mrezni file sistem, da se masini med sabo razumeta.
Kar se pa tice tega da ne gre pingat pa je zelo cudno, se bolj cudno pa je da dela internet, ker ta glih rabi TCP/IP protokol, tako da me res cudi da dela. Si mogoce na kateri masini vklopil kaksen firewal ali kaj takega, kateri bi promet oviral?? No ker drugce bi moral zadeva delovat cisko ok, rabis le na obeh straneh TCP/ip protokol instaliran:D

No ja, glede na to, da je mreža že enkrat prej delala, potem sem na novo windowse posnel in se ni dalo več instalirat mrežne kartice v win98, zdaj sem dal notri eno staro, kombinirano ISA in spet ne dela najbolj. Bom še s tretjo probal, da vidim kaj bo. Čudno se mi je zdelo samo, zakaj se ne da pingat niti računalnika v lokalni mreži, ampak se da preživet, glavno da internet dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655223 (4459) Klemenn
»

kabl internet---ics masina---masina xp naveza!

Oddelek: Programska oprema
111174 (1040) ToniT
»

internet connection sharing

Oddelek: Pomoč in nasveti
5942 (811) andrej
»

ADSL in mreža blemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
131420 (1254) Betek
»

ADSL dinamični IP