Forum » Programska oprema » kabl internet---ics masina---masina xp naveza!
kabl internet---ics masina---masina xp naveza!
dexter_II ::
a bi se dalo izvest tole in kake so pomankljivosti/slabosti...ce ma kdo kaj za dodat...
kabelski interent
486/133mhz bi spustil na recimo 100 pa kak pasivni big cooler (tiha kista napram drugi )
imam win98 in nt 4.0 doma, zdej da bi nekaj od teh dveh nalozu pa
da bi nastimal dostop do kabla,dodal drugo omrezno in dostopal do te masine z drugo masino
z druge masine bi lavfal remote desktop na 486-tki,tko da bi lahko dal dl in bi ugasnil kisto ali bi normalno srfal,medtem bi pa na tisti 486 dl...
zdej vprasanja:
-a je sploh izvedljivo z win98, niso SE, kako je z licenco,ker imam samo cd na katerem pise only with new computer---lahko uporabljam al...
isto je z nt 4.0
-kaj bi drugega rabu od software,po moznosti freeware,cardware...
oz je treba win98 kaj nadgradit s kakimi dodatki
-kaj za remote desktop (freeware)
-je varianta da normalno dostopam net s svoje kiste in lavfam remote desktop, pa da to vse dela na win98/486,mreza je 100mbitna
-bi bil zonealarm dost na win98 masini glede varnosti
/al raj zacnem vente pobirat ven s kiste pa downclockat/
kabelski interent
486/133mhz bi spustil na recimo 100 pa kak pasivni big cooler (tiha kista napram drugi )
imam win98 in nt 4.0 doma, zdej da bi nekaj od teh dveh nalozu pa
da bi nastimal dostop do kabla,dodal drugo omrezno in dostopal do te masine z drugo masino
z druge masine bi lavfal remote desktop na 486-tki,tko da bi lahko dal dl in bi ugasnil kisto ali bi normalno srfal,medtem bi pa na tisti 486 dl...
zdej vprasanja:
-a je sploh izvedljivo z win98, niso SE, kako je z licenco,ker imam samo cd na katerem pise only with new computer---lahko uporabljam al...
isto je z nt 4.0
-kaj bi drugega rabu od software,po moznosti freeware,cardware...
oz je treba win98 kaj nadgradit s kakimi dodatki
-kaj za remote desktop (freeware)
-je varianta da normalno dostopam net s svoje kiste in lavfam remote desktop, pa da to vse dela na win98/486,mreza je 100mbitna
-bi bil zonealarm dost na win98 masini glede varnosti
/al raj zacnem vente pobirat ven s kiste pa downclockat/
Sumo ::
Navadni win98 nimajo vgrajenega ICS, tako da bos moral najti kaksen alternativni program. Trenutno mi pade na misel samo Wingate, ki pa ni zastonj.
ics-a se ne da to dodatno instalirat?
roscha>
linux-verjetno bo ce ne bo slo drugac
kako je kaj z programi za p2p na linuxu?
roscha>
linux-verjetno bo ce ne bo slo drugac
kako je kaj z programi za p2p na linuxu?
Mercier ::
Misliš VNC? Kaj je pa zapletenega? Na serverju vtipkaš geslo, na clientu pa poženeš viewerja, vtipkaš računalnik, pa geslo. Pa dela.
486/133 ali amd x5-75,drugac izza omare sem jo potegnu
bom probal tale vnc,poj ics skor nebi rabil ce bi tole idealno delalo na 100mbitni povezavi
bom probal tale vnc,poj ics skor nebi rabil ce bi tole idealno delalo na 100mbitni povezavi
ok zdej lavfam tightvnc, vec opcij, hitrost skor nic boljsa--je mogoce kaka nastavitev ki jo naj uporabim (ToniT_??)
kateri je najhitrejsi vnc,ce je demo da vidim kako to lavfa v primerjavi tegale?
-realno koliko je prenos na crossover med dvema istima 100mbitnima karticama (nastimano fullduplex) na tcp/ip protokolu???
nekam pocasi se mi zdi
kateri je najhitrejsi vnc,ce je demo da vidim kako to lavfa v primerjavi tegale?
-realno koliko je prenos na crossover med dvema istima 100mbitnima karticama (nastimano fullduplex) na tcp/ip protokolu???
nekam pocasi se mi zdi
ToniT ::
Na ethernetu ne boš kaj dosti izboljšal - igraj se z nastavitvami. Razlika se pa precej pozna, če delaš preko dial up-a. Sam sem preizkušal vnc preko 10, 100Mb povezave in preko dial-up, interneta itd.. Zadeva je uporabna za administracijo in za to, kar želiš ti. Ne pričakuj pa čudežev.
Glavna razlika med VNC in tight VNC je vsaj pri meni v sledenju kurzorja in več možnosti pri nastavljanju kvalitete slike (obratno sorazmerna hitrosti).
Glavna razlika med VNC in tight VNC je vsaj pri meni v sledenju kurzorja in več možnosti pri nastavljanju kvalitete slike (obratno sorazmerna hitrosti).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | remote dektop prko LAN-a....Oddelek: Programska oprema | 1279 (1029) | BigFoot |
» | remote administration linux/unix mašin preko xserverjaOddelek: Operacijski sistemi | 1610 (1453) | Zzzzzzz |
» | Oddaljen dostop - NUJNO !Oddelek: Programska oprema | 1619 (1439) | Ex0rC|5t |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7372 (5755) | Azrael |
» | remote desktop na win2kOddelek: Pomoč in nasveti | 1527 (1321) | perci |