» »

Skuru ?tranzistor na plat VIA-K7VZA

Skuru ?tranzistor na plat VIA-K7VZA

HyperKiller ::

katastrofalno.
blizu priključka za vent na moji plati se nahaja stvar z oznako Q6

raje ne sprašujte kj sem delal ampak nanjemu se je izoblikoval lep krater. čeprav me umetnost tudi zanima ampak jaz bi raje imel računalnik!!(ki deluje)

zdej bi pa rd zvedu kaj se da storiti.
na plati je oznaka Q6. prosim da mi poveste kaj to pomeni, vem da je to oznaka za komponento ampak za kaj stoji Q?
na modemu (neuporabnem) sem našel zadevo z istimi merami in z oznako Q6 oziroma katera druga številka.
ali lahko jaz samo povežem te dve q6 ali ga moram najprej odstraniti od modema.

zadeva mislim da služi napajanjun venta, zato je pomembno samo toliko časa da jaz v biosu izklopim funkcijo shutdown when cpuFan off.
pomagajte na vse načine.
poslal bi slike sam tole dealam na nemojem računalniku. pohitite. plz
thnks
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

DejaVu ::

zadeva mislim da služi napajanjun venta, zato je pomembno samo toliko časa da jaz v biosu izklopim funkcijo shutdown when cpuFan off.

resetiraj bios.

Azrael ::

Q6 pomeni tranzistor z zaporedno število 6 po neki shemi. Tako, da za tranzistor iz modema in s plošče ni nobenega zagotovila da sta enaka. Če je res ta tranzistor samo za napajanje ventilatorja pač resetiraj BIOS in ventilator priklopi drugam. Drugače pa ploščo odnesi k nekomu, ki se spozna na elektroniko in naj zamenja pokvarjen element. Na tem skurjrnemu tranzistorju so mogoče še oznake in po njih se identificira kaj je in s kakšnim se lahko zamenja.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

torej,

če unga iz modema sam prevežem a lahko skurm plato(še bolj) al sam tranzistor na modemu?

tranzistor služi napajanju venta torej se tud venta (PWRFAN in CPUFAN) ne sučeta.

sm dobu hudo idejo in sm prklopu vent na prkjučk in ga dodadno napajal iz napajalnika.
no work.

kako se po angleško reče načrtu za vezje?? tam bi dobil kakšen tranzistor je Q6 ne?

Azrael ::

Poglej ali so na skurjenem tranzistorju ali kar že je, kakšne številke in črke in jih sporoči. Ali pa vsaj opiši kako izgleda ta tranzistor. Da bi dobil shemo (shematic diagram) za to ploščo pa skoraj ne verjamem.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

EjTi ::

Prvo poglej uničeni tranzistor - če se sploh še da kaj razbrati iz njega (če ni luknja prevelika). In če se da poglej če je kakšen soseden tranzistor, ki je ENAKO velik, ENAKO visok in primerjaj če je tisti ohranjeni del napisa enak. In če je je velika verjetnost, da je tranzistor istega tipa (ponavadi so tranzistorji, ki se držijo skupaj istega tipa).

Drugač pa lahko tud pišeš k proizvajalcu plošč al pa greš v štacuno, kjer si plato kupu, če imajo še kakšno in prepišeš oznako od tranzistorja Q6. In pol greš lahko s tem podatkom na servis ... povej iz kje si pa ti bo mogoče lahko kdo svetoval servis v bližini. Najbolš varianta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

ja piše sm gor 38 ali 83 (nevem točno) potem pa je krater. prostora je za eno št (se mi zdi)

tisti ob njemu niso enaki..

še kek drugi ime za načrt plate.

ja odpru bom temo za tiste z vioK7VZA DE MI POVEJO.

če unga iz modema sam prevežem a lahko skurm plato(še bolj) al sam tranzistor na modemu?
???

rač. se pržge pol se pa kmal ugasne.

ali lahko prekinem kabel ki služi temu da mat.plata reče napajalniku naj se ugasne??

kteri kabel je to??

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skurjen element na matični plošči...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61115 (956) Poldy
»

Za kateri element gre (slika) ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
181917 (1539) Jackal
»