Forum » Pomoč in nasveti » Piratski windowsi na novem računalniku?
Piratski windowsi na novem računalniku?
Tincaa ::
Živjo,
ker se ne spoznam najbolje na računalniške zadeve, vas najprej tu vprašam, preden kličem drugam :)
Skoraj leto nazaj (januarja) sem kupila nov računalnik preko mimovrste, pisalo je da je naložen windows 10. Seveda sem predvidevala, da gre za original windowse, saj so prodajali tudi enak računalnik brez windowsov 100 € ceneje. https://www.mimovrste.com/multimedijski...
Zdaj mi računalnik javlja, da mi bo licenca za windows kmalu potekla. Kolikor sem se pozanimala, naj bi to javljalo pri piratskih verzijah. Če je to res, ali je možno, da mi je trgovec naložil fejk windowse?? Je to sploh dovoljeno? Sem preverila (ja, šele zdaj) in nisem dobila nobenega CD-ja poleg računalnika, ko sem ga kupila.
Zanima me, ali je še kakšna druga možnost, zakaj mi javlja, da mi bo licenca kmalu potekla? In ali je dovoljeno, da mi uradna trgovina naloži piratsko verzijo? Jezi me, ker sem namenoma kupila 100 € dražji računalnik, da ne bom imela težav...
ker se ne spoznam najbolje na računalniške zadeve, vas najprej tu vprašam, preden kličem drugam :)
Skoraj leto nazaj (januarja) sem kupila nov računalnik preko mimovrste, pisalo je da je naložen windows 10. Seveda sem predvidevala, da gre za original windowse, saj so prodajali tudi enak računalnik brez windowsov 100 € ceneje. https://www.mimovrste.com/multimedijski...
Zdaj mi računalnik javlja, da mi bo licenca za windows kmalu potekla. Kolikor sem se pozanimala, naj bi to javljalo pri piratskih verzijah. Če je to res, ali je možno, da mi je trgovec naložil fejk windowse?? Je to sploh dovoljeno? Sem preverila (ja, šele zdaj) in nisem dobila nobenega CD-ja poleg računalnika, ko sem ga kupila.
Zanima me, ali je še kakšna druga možnost, zakaj mi javlja, da mi bo licenca kmalu potekla? In ali je dovoljeno, da mi uradna trgovina naloži piratsko verzijo? Jezi me, ker sem namenoma kupila 100 € dražji računalnik, da ne bom imela težav...
Stari89 ::
Menim, da ni možnosti, da bi ti Mimovrste prodali laptop s piratskimi Windowsi. S tem ni heca.
Na računalniku ali v pripadajoči dokumentaciji je verjetno nekje napisan aktivacijski ključ za Windowse.
Izgleda, da nisi edina s to težavo: link
Jaz bi kontaktiral tako Mimovrste kot Microsoftovo podporo. Naj se oni jajcajo s tem.
Na računalniku ali v pripadajoči dokumentaciji je verjetno nekje napisan aktivacijski ključ za Windowse.
Izgleda, da nisi edina s to težavo: link
Jaz bi kontaktiral tako Mimovrste kot Microsoftovo podporo. Naj se oni jajcajo s tem.
broken/link ::
verjetno je treba samo kliknit na tisto obvestilo in potem na "aktiviraj windowse" in je to to.
NSA_Agent ::
It's a scam.
Windowsi ne javljajo da bodo potekli. Je pa youtube poln videev kjer indijski scamerji uporabljajo popup adds, kjer piše da bodo windowsi potekli in pa telefonsko kamor se jih pokliče.
Windowsi ne javljajo da bodo potekli. Je pa youtube poln videev kjer indijski scamerji uporabljajo popup adds, kjer piše da bodo windowsi potekli in pa telefonsko kamor se jih pokliče.
modelno1 ::
Kolikor vem, je bil to eden od bugov pri zadnjem updateu Windowsov (1809), če je že rešen pa ne vem.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Alexius Heristalski ::
Pri tej napaki uporabnik ne more sam odpraviti težave in aktivirati Windows. Pokliči podporo Microsoft na 01/585 34 49, izberi tehnično pomoč. Oni lahko preverijo ali je licenca pristna, zakaj se je pojavilo sporočilo o napaki. Če je licenca pristna, tudi pomagajo odpraviti težavo. Če licenca ni pristna, ti bodo verjetno svetovali, da se obrni na prodajalca in če ta ne bo želel urediti zadeve, podaj prijavo na Tržni inšpektorat RS.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
vjreh43WAEFS ::
Je teoretično možno, da bi nekdo kupil prenosnik z windowsi, spremenil licenco (oz. na novo naložil piratsko verzijo, key prvotnega sistema pa obdržal zase) in čez par dni odstopil od kupne pogodbe za prenosnik?
hojnikb ::
laptopi majo slic licence v biosu, nalepka ma sam zastavico gor...
sicer pa se licenco z serijsko da veckrat aktivirat (oz na vec sistemih) ni treba na prvotnem sistemu pol krekat
sicer pa se licenco z serijsko da veckrat aktivirat (oz na vec sistemih) ni treba na prvotnem sistemu pol krekat
#brezpodpisa
vjreh43WAEFS ::
Kaj pol teoretično za licenčne windowse zadošča, da sam v trgovini prepišeš key na dnu enga random prenosnika?
harvey ::
Kolikor vem, je bil to eden od bugov pri zadnjem updateu Windowsov (1809), če je že rešen pa ne vem.
To bo, bug. - nove težave.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ales ::
vjreh43WAEFS je izjavil:
Kaj pol teoretično za licenčne windowse zadošča, da sam v trgovini prepišeš key na dnu enga random prenosnika?
To, da ukradeš licenčno številko nekje ter se potem z njo neupravičeno okoristiš, teoretično in praktično zadošča za to, da postaneš lopov, in nič drugega.
jype ::
Originalni Windows 10 zadnje čase precej pogosto jamrajo, da niso originalni. Ko greš v aktivacijo in klikneš "troubleshoot" (pozabil sem, kako je prevedeno), se (običajno) pravilno aktivirajo sami od sebe.
Morda je to težava. Zgoraj je že nekdo omenil. IMO je daleč najverjetneje to.
Morda je to težava. Zgoraj je že nekdo omenil. IMO je daleč najverjetneje to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Tincaa ::
Če se še kdo ukvarja s podobnim problemom...
sem pisala na mimovrste, po enem tednu so mi celo odgovorili, da se naj obrnem na microsoftovo pomoč. Danes sem jih poklicala, gospa se je povezala na moj računalnik, nekaj stipkala :D, da sem dobila aktivacijski ključ in težava je odpravljena.
sem pisala na mimovrste, po enem tednu so mi celo odgovorili, da se naj obrnem na microsoftovo pomoč. Danes sem jih poklicala, gospa se je povezala na moj računalnik, nekaj stipkala :D, da sem dobila aktivacijski ključ in težava je odpravljena.
opeter ::
A kar povezala se je na tvoj računalnik? Pa si ji dovolila?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Mavrik ::
Verjetno Remote Assistance.
Windows 10 mašine po novem imajo aktivacijski ključ shranjen v UEFI/BIOS polju tako da ga več ne dobiš na nalepki, ampak se morajo aktivirati sami. Je pa MS glih imel probleme z aktivacijskimi strežniki, ki so original windowsem javljali da so piratski: https://www.windowscentral.com/windows-...
Windows 10 mašine po novem imajo aktivacijski ključ shranjen v UEFI/BIOS polju tako da ga več ne dobiš na nalepki, ampak se morajo aktivirati sami. Je pa MS glih imel probleme z aktivacijskimi strežniki, ki so original windowsem javljali da so piratski: https://www.windowscentral.com/windows-...
The truth is rarely pure and never simple.
GreenT ::
Sej to je smeha polna skleda. Jst sm enkat kupil en netbook za neki 120evrov...z windows licenco! Extractam ven serijsko z unim programckom,...... in mam free windows 10 za ne vem,... kr precej racunal. Sigurno je ta serijska sla na ene 10kompov. Pa takrat itak vsi,...ja to ti bo nehal delat,..to ti bodo cez cajt skenslal..bla bla,.... lol. Sicer pa dons, kva je sploh razlika? Mas licenco al je nimas? Za domacga uporabnika samo to, da se ne da wallpejperja spremenit (pa še to se da).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 dobil dodatna tri leta razširjene plačljive podporeOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10495 (7881) | gendale2018 |
» | Kako aktivirati Windows?Oddelek: Pomoč in nasveti | 9269 (2560) | klinker |
» | Vse je šlo v ku*ferOddelek: Pomoč in nasveti | 3721 (2085) | Saul Goodman |
» | Iz nelegalno do legalno win7proOddelek: Pomoč in nasveti | 4206 (3222) | Mare2 |
» | Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 67878 (55236) | MrStein |