Forum » Pomoč in nasveti » Priklop računalnika z monitorjem
Priklop računalnika z monitorjem
Verolina ::
Živjo. Imam problem, ki ga ne znam rešiti, ker nisem tako vešča teh zadev.Imam računalnik ki ima VGA, DVI, DDMI... skratka ni da ni. Trenutno imam priklopljen monitor samsung ki ima prav tako več izhodov in dela brez problema. Ker pa bi ta monitor imel sin za igranje igric, smo kupili novega asusa, ki ima samo en izhod in sicer VGA. Priklopim pa ne dela. Se prižge napiše ASUS potem pa se izpiše VGA no signal potem pa ugasne. Kaj lahko storim da bo delovalo, ker bi ta računalnik uporabljala samo za brskanje po netu in niti ne rabim boljšega monitorja? Sploh pa mož pri nakupu ni bil pozoren tudi na izhode. Se lahko priklopi preko adapterja mogoče? Samsungov monitor je bil priklopljen preko DVI kabla in normalno deluje. Prosim za pomoč.
Hvala v naprej! Andreja
Hvala v naprej! Andreja
Daniel ::
Izjemno malo verjetno je, da ste leta 2018 lahko kupili monitor, ki ima samo VGA vhod. Lahko napišete točen model monitorja?
Stari89 ::
Je bil nov monitor priklopljen v grafično kartico ali na matično ploščo? Also, nov monitor samo z VGA? Tu nekaj ne štima. Preden gre kdorkoli kaj gruntat, nam dajte več podatkov:
1. Za kater monitor se gre (firma, model)
2. Kakšno konfiguracije je sistem (matična plošča, grafična kartica, operacijski sistem)
1. Za kater monitor se gre (firma, model)
2. Kakšno konfiguracije je sistem (matična plošča, grafična kartica, operacijski sistem)
Uh, dejansko še zmeraj prodajajo monitorje, ki imajo samo VGA priklop:
https://www.mimovrste.com/led-monitorji...
A če povežete z VGA kablom na grafično ni slike?
https://www.mimovrste.com/led-monitorji...
A če povežete z VGA kablom na grafično ni slike?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
russ ::
Ali ste izklopili Samsungov monitor preden ste priklopili novega. Mogoče računalnik preferira DVI izhod. Možno je tudi, da morate v nastavitvah na računalniku izbrati VGA izhod čeprav, če je samo en monitor priklopljen ponavadi računalnik sam najde pravi izhod.
Drugače pa obstaja tudi adapter za DVI-VGA: povezava
Drugače pa obstaja tudi adapter za DVI-VGA: povezava
Ojla. Monitor je bil kupljen v mercator tehniki v petek 30.11.2018 in cena 98eur. Monitor ASUS VP228DE. Ima samo VGA. Res čudno. Mož ni bil pozoren. Ker se res nekaj ne razumem. Odklopila sem samsungov monitor in priklopila tega asusa preko kabla VGA na računalniku odzadaj. Ne me spraševat sorri ker ne vem kako se imenujem. Mislim pa da je matična. Bom šla v trgovino in vprašala kaj je za storiti drugače ga vrnem, ker res leta 2018 pa samo vga priključek halo ne morem verjeti. Hvala vam vsem za trud. Vam javim kako rešim. Lp?
Grafična je AMD Radeon HD 8570,windovs 10 Pro 64 bit.
Grafična je AMD Radeon HD 8570,windovs 10 Pro 64 bit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Verolina ()
Daniel tako je. Povezala sem z kablom VGA se minitir prižge napiše asus potem preklopi na temo potem pa napiše vga no signal.
Na nastavitvah sem nekaj gledala pa se res ne razumem nekaj. Ne upam sama da ne bo še huje.
Sem tudi že gledala za ta adapter. A bi to delovalo?
Na nastavitvah sem nekaj gledala pa se res ne razumem nekaj. Ne upam sama da ne bo še huje.
Sem tudi že gledala za ta adapter. A bi to delovalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Verolina ()
Pa ste to storili pri ugasnjenem računalniku? Ker nekatere grafične izklopijo izhode brez signala, ko delujejo.
3p ::
Možno bi bilo tudi, da VGA izhod na računalniku pripada kaki neaktivni (integrirani) grafični, v računalniku pa je še ena?
Ales ::
Za drugič, najdite nekoga, da vam take stvari pride pogledat. Znanec, sosed, sin. Z opremo namreč 99% ni nič narobe, samo niste je pravilno nastavili ali morda celo niste pravilno priklopili.
Na forumu, na slepo, pa žal ni ravno lahko svetovati, kaj točno je potrebno še narediti...
Na forumu, na slepo, pa žal ni ravno lahko svetovati, kaj točno je potrebno še narediti...
mat xxl ::
Nazaj v trgovino, če nima DVI potem to ni za kupovati !!! To se je kupovalo 10 ali več let nazaj ......
starfotr ::
V vednost, trgovina ni dolžna menjavati robe, niti ne vrniti denarja, če je z robo vse ok. Da ne bo kdo potegnil izbriti 8 dni, ker to ne obstaja v zakonu.
king67 ::
Verolina, pofotkaj zadnjo stran računalnika in označi, na kateri priključek ste povezali monitor.
Lp,
king67
Lp,
king67
Res je nekaj narobe z monitorjem. So ga preizkusili. Dodala sem 40eur in imam boljšega in deluje perfektno. Hvala še enkrat vsem. Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napačen primaren zaslonOddelek: Zvok in slika | 3831 (3213) | celjan34 |
» | Ni slike na monitorju preko MiniDisplay porta.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1890 (1510) | crniangeo |
» | monitor ne dela preko dvi priključkaOddelek: Pomoč in nasveti | 1925 (1402) | Wolfman |
» | Pretvornik HDMI to VGA + audioOddelek: Pomoč in nasveti | 4454 (4075) | Kron |
» | LCD Monitor na TVOut ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1477) | KontraCepec |