» »

Gigantska kraja podatkov v hotelski verigi Marriot

Gigantska kraja podatkov v hotelski verigi Marriot

Hotel Marriot na Duanju

vir: Wikipedia
Business Insider - Iz največje svetovne hotelske verige Marriot so sporočili, da so pred približno desetimi dnevi zaznali nepooblaščen dostop do baze podatkov v njihovi hčerinski družbi Starwood. Neznanci so do podatkov dostopali že vse od leta 2014 in jih tudi kopirali, posledično pa je informacijsko razgaljenih kar 500 milijonov njihovih gostov. Blagovna znamka Starwood sicer med drugim obsega hotelske verige W Hotels, Sheraton, Le Méridien in Four Points by Sheraton.

Preiskava sicer še poteka, a obenem je že jasno, da je pri 327 milijonih šlo za ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, številko potne listine, podrobnosti o njihovih bivanjih v Marriotovih hotelih, rojstni datum, spol, način komunikacije. V nekaterih primerih pa so pobegnili tudi podatki o kreditni kartici in izteku njene veljavnosti, a slednji so bili menda šifrirani.

Iz podjetja so sporočili, da bodo vse, ki so bili v incidentu prizadeti, o tem obvestili v naslednjih dneh, vzpostavili pa so tudi posebno spletno stran, kjer lahko oškodovanci dobijo več informacij. Vrednost delnic Marriota je po objavi vdora na začetku današnjega trgovanja padla za 6 %.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na ISSu pekli piškote

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
194537 (3432) link_up
»

Rezervacija apartmaja preko Booking strani

Oddelek: Loža
384516 (3638) stara mama
»

Madžar si skušal naklikati pot do službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6015330 (10935) Looooooka
»

online booking sistem za hotele

Oddelek: Izdelava spletišč
141930 (1413) Zeberdee
»

Pozdrav iz Nove Zelandije

Oddelek: Loža
293533 (2566) Matty

Več podobnih tem