» »

Slušni aparati

Slušni aparati

d0rK ::

Zdravo,


ima kdo kakšne izkušnje z različnimi slušnimi aparati, ki se jih dobi pri nas? Nona ima 93 let in ušsesa zadnje leto nisem več to kar so nekoč bila. Seveda je zelo žalostna, ker v družbi komaj še koga sliši, če ni obrnjen direktno proti njej. Kupila je neko drago zadevo, Bernafon, ampak ni zadovoljna, Pravi da sliši predvsem hreščanje, zvok ni razločen, metaličen in podobno. Bila je že večkrat na dodatnem prilagajanju ampak ji kar ne ustreza.

Ima kdo več izkušenj z različnimi aparati in lahko svetuje, če je bolje vzeti kaj drugega?


Hvala!

Jure14 ::

Najprej naj gre na pregled, da ugotovi, v katerih frekvenčnih pasovih slabše sliši.

Potem pa s tem izbrat aparat.
Na boljših lahko nastavljaš več frekvenčnih pasov, v vsakem posebej ojačitev zvoka.

d0rK ::

Je ze sla in ima te podatke. Vseeno me zanima ce ima kdo primerjave med aktualnimi modeli ki se dobijo.

Stari maček ::

Vsi starejši ljudje, ki prepozno dobijo slušni aparat, jamrajo, kako vse hrešči. To pa zato, ker možgani niso več navajeni šumov, aparate pa imajo premalo časa, da bi se tega spet navadili. Začaran krog je to. Po mojih izkušnjah je pa čisto vseeno, ali ima aparat iz alija za 10 € ali nekaga super duper, s katerimi nategujejo socialo in uporabnike za 500 €.

otago ::

Imam podoben primer doma. Druzinski clan kupil Neuroth za 1200 ali se vec eur. Ga ne more obvladat, menjuje baterije, ima nastavljeno na premalo, prevec(da slisimo v okolici 2m brnenje). Plus Neurothu za prijazno postrezbo pri tezkih karakterjih.

Kupi se slusni avtomat, ki ustreza osebi po zahtevnosti. Zunanji slusni aparat ni slaba ideja za te, ki so nerodni, imajo velike roke oz. "imajo potrebo po sarjeju po aparatu". Tudi cenejsi so, ce je potrebno komlet menjat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

d0rK ::

Mnja, sej je res možno, da je samo problem da pričakuje preveč oziroma, da je dobila več kot je pričakovala. Torej preveč ambient noisa, ki ga že leta ni slišala.

Vseeno me je pa zanimalo, če so med različnimi proizvajalci kakšne opazne razlike oziroma, če je bernafon dovolj kvalitetna znamka, da se splača vztrajati na njej.

videc ::

Bernafon-a ne poznam. Je pa dejstvo, da ima vsak proizvajalec več modelov, odvisno koliko € imaš. Potem tudi dobiš dodatne funkcije, kot je npr. stišanje okoliškega zvoka, ko kdo govori, samodejno neojačanje preglasnih zvokov, npr. treskov, pokov, itd.
V Sloveniji se prodaja poleg Neuroth/a še Widex, kdo je boljši pa ne bi znal povedati.

DamijanD ::

Če prav razumem, vsi slušni aparati delujejo na principu ojačanja zvoka. A to potem pomeni, da so na dolgi rok aparati slabi za sluh (npr nekdo govori s 70db, res da ga oseba ne sliši, ampak potem pa ima v ušesu 30db več in 100db v ušesu je dolgoročno slabo)?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

piskanje v ušesih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12440482 (13841) krepki
»

Baterije za slušne aparate.

Oddelek: Pomoč in nasveti
73398 (3308) drekodovce
»

Slušni aparat

Oddelek: Loža
66712 (6422) dreja
»

Najtišji kraj na svetu, par vprašanj

Oddelek: Loža
277305 (6043) guest #44
»

Skoraj gluha - naprava?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
133121 (2540) jozekuch

Več podobnih tem