» »

piskanje v ušesih

piskanje v ušesih

1 2
3
»

Mesar ::

Na račun tega da potem slabše čuješ, jaz nebi reskiral nakupi si čepek pa rešeno.
Your turn to burn!

Timurlenk ::

čepek za piskanje v mojem ušesu, what?

Mipe ::

Več spanca rabiš.

Mesar ::

Kako pa naj spi če mu piska skoz?
Your turn to burn!

Timurlenk ::

mesar je pa malo z marsa priletel

kratos ::

Ojej, dobro da sem videl temo... Nisem čisto prepričan če imam to vendar ko se skoncentreram semizdi da slišim neko piskanje ampak to slišim že odkar pomnim, do zdaj nisem nikoli skoparil z glasbo tako pri računalniku z logitech z-5500 ki te res pretrese kot tudi pri ipodu/dr.dre slušalkah katere navijem dejansko do konca in bobni kakor more, pa da ne omenjam koncertov pri katerih zvočni valovi predrejo vate (so to speak). Od danes dalje vsekakor bol merkam glede tega in sem si že skonfiguriral volume lock :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kratos ()

PNG ::

Jaz ga imam tudi. Po domace in na kratko - jebat ga. Ne vem kaj ne mores. Mozno je da imas poskodovano hrbtenico ali povisan krvni pritisk - to sta najpogostejsa razloga. Ne vem kaj pa nimas za narediti, ce bo izginilo bo, ce ne ne.

Tomay ::

Imam tinitus 10+ let. Preveč koncertov, slušalke ...
Šum je okoli 30db občasno postane glasnejši za nekaj sekund do nekaj minut (delno odvisno od stresa).

Obstajata še masking, ko ti nastavijo enako frekvenco kot imaš tinitus in to poslušaš prek slušalk, da tinitusa ne slišiš oz. manj slišiš

in

Hiperbarična komora. Ko sem jaz bil pri zdravnikih je v Sloveniji še ni bilo. Je kdo imel priložnost probat to? Naj bi pomagalo tudi po dalj trajajočem tinitusu.

Tinitus ima lahko tudi 80db in več. Nekje sem prebral, da si je nekdo dal prekinit slušne živce a tinitus je ostal.
Voodoo 4Ever

Okapi ::

Hiperbarična komora. Ko sem jaz bil pri zdravnikih je v Sloveniji še ni bilo. Je kdo imel priložnost probat to?
Zanimivo. Na recept tega sigurno ne boš dobil, samoplačniško je pa afaik fejst drago. Se bom pa pozanimal - moj brat je tehnik pri hiperbarični komori, meni pa že dolgo šumi v ušesih (začelo se je pa na koncertih, ko sem kot fotograf pod odrom stal preblizu zvočnikom;) ).

O.

2loud4u ::

Se opravičujem za obujanje stare teme... Zadeva pa je taka: približno od četrtka oz. petka sem bolan (predvidevam, da gripa), najhujši problem pa je seveda pri ušesih, boli me tudi grlo in imel sem vročino, pa bolečine povsod v telesu ampak to je zdaj razen grla nekako bolje. Najbolj od vsega pa me moti izredno močno piskanje v ušesih (beri: tudi z glasbo s slušalkami na glavi komaj preglasim piskanje)... Stvar je izredno moteča, včasih so zraven še močne bolečine v ušesih, poleg vsega pa so ušesa baje močno vneta in še vse skupaj imam zabito, tako da še slišim zelo slabo vendar me kljub temu vsak malo glasnejši zvok moti. Danes sem bil pri zdravnici, ki je pač videla, da so ušesa močno vneta in mi je dala nek antibiotik pa neko raztopino za nos čistit. Zdaj pa me še zanima, če kdo od vas pozna kakšno finto, s katero bi vsaj zmanjšal, če ne odpravil tega NADLEŽNEGA piskanja? To bi res prav prišlo, če mogoče kdo kaj ve, ker tako močno mi še nikoli v življenju ni piskalo v ušesih, pa še nehat noče, že kake tri dni samo neprestano piska, kot bi imel glavo zraven kakšne sirene. ;( ;((


Če ima kdo kakšen nasvet, bi ga bil zelo vesel!


Hvala, lp
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

Starodavni ::

Čimveč k zdravniku, da ugotovijo kaj se še da narediti. Občutljivost na zvok, čeprav slabo slišiš je zelo slab signal, res.

Glede piskanja, odmisliti se ga boš moral, fokusiraj se na kakšno delo, zaposli možgane s čim in v ozadju poslušaj kakšno mehko glasbo in ne nabijaj preveč, ker se tinitus samo še poslabša, če daš preveč glasno glasbo.

Jaz sem seveda rabil 2 leti, da sem se naučil odmisliti tinitus, lahko bi že prej pa sem bil fanatično obseden s tem, da bi premagal tinitus. Rezultat, izgubil čas in nič dosegel. Zdaj je bolje, ker sem se naučil odmisliti. Čimveč poslušam ozadje, delam se da piska ventilator od zunaj in fokusiran na delo, kakršnokoli pač najdem.

To je edino, kar mi ostane pri tem kroničnem tinitusu, ki me muči že od oktobra 2009 dalje.

Odmisliti, odmisliti in še 1x odmisliti.

PNG ::

No, da se še jaz po skoraj enem letu javim. Neskončno pregledov kasneje in mnenj zdravniko in kvazi profesionalcev je zadeva (pri meni in bojda moji simptomi spadajo med najbolj tipične) sledeča:

-slabše prehodna žila, ki prepleta vratno hrbtenico
-rahlo poškodovana hrbtenica (14 ur za računalnikom pač naredi svoje ^^)
-višji krvni pritisk

Predlog: ureditev življenjskega sloga. Redno prehranjevanje (mišice, ki delujejo ob žvečenju pomagajo pri krepljenju mišice, ki vpliva na ta del ki povzroča tinitus). Okrepitev hrbta.

Sicer sem dokaj športni tip, ampak še posebej sedaj že eno leto tečem vsak dan, zadnjih šest mesecev pa vsak dan fitnesiram. Urejena prehrana, 6-8 obrokov dnevno, nič soli, nič mastnega, 3-4l vode dnevno. No, meni je pomagalo. Jaz tinitusa več nimam. Končno, po treh letih!

Aja, pa nehat kadit (kadilci :)). Če pa imaš tinitus tri dni med prehladom pa se ne rabiš bati, bo skoraj ziher minilo. To ni kronični tinitus, ki je malo hujši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

2loud4u ::

No, danes sem bil spet pri zdravniku in je rekel, da so ušesa že bolje... Čeprav meni še vedno močno piska...


@i100k100

"To ni kronični tinitus, ki je malo hujši."

Enkrat mi je že piskalo kakšna 2 meseca, kar je bilo seveda nadležno ampak, če bi moral izbirati, bi skoraj raje, da mi dva meseca malo piska in, da dobro slišim, kot pa zdaj, ko mi piska že štiri dni in dobesedno zelo naglas na obeh ušesih, to piskanje, ki ga imam zdaj je preprosto, kot bi poslušal zraven neke alarmne naprave nonstop, to ni nekaj ravno toliko, da te moti ampak je, kot bi si dal slušalke na ušesa in do konca naglas pri kakšnih 4000Hz... Pa še skoraj gluh sem, tako da sem res prisiljen poslušat to in še malo se toni spreminjajo glede na ritem srca. Zanimivo pa je, da ko kdo kaj reče, jaz slišim včasih čisto popačen glas (z nekimi vibracijami vmes, kot nek robotski glas).

No, upam da se kmalu neha. :)

@Starodavni

Tudi tebi želim, da ti čimprej preneha piskat :)

Hvala vama, lp
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

mincak1 ::

Tudi jaz imam zadnje čase težave s piskanjem v ušesih. Opazila sem, da je najmočnejše zjutraj. Zaradi krčev v nogah sem začela jemati magnezij in po vnosu magnezija, piskanje počasi poneha.
Najboljši je Mg v Donatu, da zadovoljiš dnevne potrebe je poleg hrane potrebno popit 3 krat 2 dl .
Mg se ne resorbira, če je v hrani preveč kalcija, v Donatu pa je razmerje ravno pravšno.
rešitev je res enostavna in upam, da bo še komu pomagala.
Lep dan!

Vajenc ::

V zadnji reviji GEA je pisalo, da nastane piskanje v ušesih zaradi slabšega sluha, pri čemer možgani reagirajo z ojačitvijo zvokov.

Na spletu se najde veliko podatkov o piskanju v ušesih. Največkrat naj bi bil razlog naglušnost, lahko pa so tudi drugi vzroki npr. težave pri čeljustnem sklepu, kjer delovanje čeljustnih mišic spodbuja stiskanje bobniča (vir).
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Unknown_001 ::

To je pa čudno, ker jst, ko sem bil na slušnih testih, sem pokazal zelo dobre rezultate, pa mi tudi kdaj piska ampak zelo zelo redkokdaj.

mihec87 ::

Imam isto zadevo pa slišim bolje kot marsigdo...Še vedno se ne da rečti od tega je ta zadeva. Zgleda da je to simptom za kar nekaj stvari..

PNG ::

Jaz sem tudi bil na testu sluha in sem opravil brezhibno, le frekvenca, pri kateri mi piska v ušesu, je bila slabša. Preprosto nisem razločil ali je to piskanje v ušesu ali je zvok skozi slušalke.

menjalnik ::

Tudi meni že od včeraj zjutraj v ušesu piska, bil sem pri dežurni zdravnici in mi je omenila tinitus, če do ponedeljka ne bo dobro grem do svojega zdravnika, da še on kaj reče na to temo, je pa za znoret, če je tišina je še najbolj nadležno, sem si pa čisto sam kriv za tole, kar je nastalo po parih letih uporabe slušalk in glasne glasbe v avtomobilu. Srčno upam, da bo do ponedeljka nehalo!

Sem si pa tudi zaprisegel, če bo nehalo, da bom prestrigel vse slušalke in jih nikoli več ne bom uporabljal.

PNG ::

Ni problem v slušalkah. Problem je v glasnosti :) Priporočam ti slušalke odprtega tipa (pravzaprav to priporočam vsem).

menjalnik ::

Meni še vedno piska, včeraj zvečer ko sem vzel šumečo tableto z magnezijem se mi zdi, da se je stanje celo izboljšalo vse do danes zjutraj:8)Mi lahko linkaš kake dobre slušalke odprtega tipa

menjalnik ::

Evo stanje se je danes umirilo ne piska nič več, naj tako tudi ostane, slušalke pa grejo vseeno stran

PNG ::

Probaj najti kakšne Sennheiserce - recimo HD555 dobiš lahko rabljene za zelo mali denar, ki so pa tudi zelo dobre slušalke (sploh za ta denar). Doma imam 598 (po tem ko so mi 555ke crknile po ne vem kolkih letih - mislim da 7ih? 8ih?) in sem spet super zadovoljen.

Starodavni ::

Čestitke menjalnik :)

ti pa svetujem, da se čimbolj izogibaš eksplozijam petard od blizu in daleč, ker lahko obremenijo bobniče in s tem vodijo v piskanje. Vsakršna daljša izpostavljenost hrupnemu okolju je negativna za sluh.

krepki ::

Vidim da tema že lep čas sameva pa me zanima,v čem bi lahko bil problem pri meni meni sicer ne piska v ušesih ampak mi ob poslušanu glasbe preko ušesnih slušalk v desnem ušesu pri špotni dejavnosti začne hreščat,prasketat,kot bi bil pokvarjen zvočnik vendar ni ker to se pojavlja na čisto vseh slušalkah tako od appla kot na ostalih,,ki sem jih nabavil in samo desnem ušesu.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čepki za ušesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9417711 (6058) AndyS
»

Tinnitus

Oddelek: Loža
398891 (7592) [D]emon
»

Zaščita sluha - kako?

Oddelek: Loža
274797 (3853) LeQuack
»

piskanje v ušesih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589513 (8229) Starodavni
»

Najtišji kraj na svetu, par vprašanj

Oddelek: Loža
277318 (6056) guest #44

Več podobnih tem