» »

piskanje v ušesih

piskanje v ušesih

1
2
3

zanuha007 ::

boha je izjavil:

dokler mate tinitus pa slišite normalno (tudi pri background hrupu), se nimate kej sekirat. jest mam močan tinitus (šumenje + piskanje), kar pomeni da ga slišim tudi ko ni popolne tišine. na levo uho malce slabše slišim, imam probleme z background hrupom, ampak sluh je na srečo še vedno v mejah normale (bil pri specialistu). je pa vse to posledica glasbenega udejstvovanja. :) sedaj pazim res na vsak trušč, zaščito nosim na koncertih, tekmah, klubih, itd. sej dokler si mlad se ti jebe, ampak slej ko prej pride vse za tabo. :)

eto en grafič glede decibelov in hrupa. audio šok nastane pa oseba niti ne ve, da je bila izpostavljena pretiranemu hrupu.



Koliko časa pa že imaš tinitus?
Boš slučajno poskusil link, ki sem ga dal. Sliši se zelo prepričljivo vendar vseeno ne vem. Zakaj pa hodiš na koncerte če imaš t pa res ne vem (družba?). Pa če hodiš v klube ponavadi uživaš zaradi glasnosti ne?, ker tega nimaš doma. No ja, če tebi paše.

kalko ::

Si kdaj izpostavljen visoki glasnosti česarkoli pa se vseeno nič ne poveča piskanje?

Visoki glasnosti se izogibam, ker imam tudi sicer težave s sluhom. Če grem na kakšen koncert, imam obvezno zamaške v ušesih.

Drugače pa recimo pri glasnem prometu na ulici, vrtalnemu stroju, itd., se mi nič ne poveča jakost piskanja.

boha ::

tinitus mam že dlje časa in sem ga pridelal z bobni, ko nisem uporabljal še nobene zaščite (mlad pa neumen :). z leti se je zadeva vseeno malce stopnjevala, kljub zaščiti (spoznal sem da ni vsaka optimalna). dokler človek ni redno izpostavljen hrupnim situacijam se sluh ne bo poškodoval kar čez noč. seveda če je bobnič bombardiran dnevno (brez vsakršne zaščite) potem ni hudič, da ne bo šlo sčasoma nekaj narobe (čeprav ni nujno da se pri vseh razvije tinitus).

je pa največja dilema to, ali se kompletno odpovedati hrupnim situacijam, ali pa sprejeti kakšen kompromis. sploh če ti glasba veliko pomeni. če uporabljaš kvalitetno zaščito (sam imam custom silikonske ulitke) se zadeva okrog tinitusa in sluha sigurno stabilizira. piskanje seveda ostane, ampak dejstvo da se mi sluh ne slabša je zame veliko pomembnejše od dejstva, da mi pač v ušesih nekaj zvoni (sploh pa ker sem na to popolnoma navadil in zadevo skoraj v celoti odmislil). vse je pač v glavi.

LeQuack ::

Zelo velike probleme imajo vojaki, ko se vrne jo iz vojne, na primer sedaj Irak ali pa Afganistan. V ZDA ima veliko ljudi orožje in tisti, ki hodijo na t.i. "target practice" vedo, kako zelo glasno je že navadno malokalibrsko (140-170dB) orožje in večina jih nosi zaščito pri streljanju. Samo en strel je dosti, da dobiš poškodbo sluha ali pa tinnitus.

Na drugi strani pa imaš vojake z avtomatskim orožjem večjega kalibra, večina pa jih ne uporablja zaščite za sluh (čeprav naj bi jih vojakom priporočili). Orožje pa streljajo tudi po večkrat, navadno še v bližini drugih, ki tudi streljajo. Zato ni čudno, da so poškodbe sluha najbolj pogosta poškodba tam dol. Seveda so tudi rešitve, kot so aktivni češki za ušesa, ki vsebujejo elektroniko, ki zaduši samo zelo glasne zvoke kot so streli in eksplozije. Ampak so zelo dragi in tudi vojska varčuje na teh stvareh.
Quack !

bluefish ::

Ja, v vojski je ravno ta problem, da si pred streljanjem pač ne morejo vstavljati še čepkov, aktivni so predragi,...

zanuha007 ::

@boha
a si kaj gledal po internetu za kakšno rešitev ali karkoli?

guest #44 ::

Pizda in jaz ki imam rad glasbo. Zato si bom kupu kvalitetnejše studijske monitorje, da bom lahko užival v glasbi tudi pri nižji jakosti. Ker z slabimi zvočniki daš bolj na glas, ker drugače sploh ni efekta.

Pizdarija mi je ker nevem kako se izognit hrupu na koncertu? Rumene čepke si vtikat v ušesa pa je malce čudno, vsi te bodo smešno gledal...še posebej na metal koncertih. Stat v zadnji vrsti medtem ko so frendi spredaj je malce bedno.

Mater mi je žal...za kolko stvari mi je žal! Še hrbet sem si zjebal zaradi mladostniške neumnosti.

Nevem če sem že omenu ampak jz ne morem lepo zaspat (če nisem čep utrujen), brez nekega zvoka v ozadju. Ponavad je to kak ventilator/računalnik/reka. Popolna tišina je najhujša, ko ti cvili kot pokvarjen radijo v glavi.
Sem pa vsaj vesel, da vseeno slišim večino okoljskih zvokov.

A imate kako idejo, kako kitarsko distorzijo naredit ear friendly? Zvočnike sigurno druge, ker na teh poceni se sliši sam težko hreščanje, drugega načina ne poznam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

LeQuack ::

Ušesni čepki so v ZDA že razširjeni na koncertih, pri nas še niti ne. Sicer pa tisti rumeni res mogoče niso pravi, tisti so bolj za delavce.
Dobiti se da na stotine vrste teh čepkov v različnih barvah, tudi silikonske prozorne ali pa kakšne v barvi kože. Glasbeniki imajo velikokrat narejene po meri, ki so precej neopazni. Tudi razlika je v funkcionalnosti čepkov, eni bolj zadušijo višje frekvence, drugi enakomerno čez vse frekvence (recimo za glasbenike) in podobno. Močan bas dejansko težko zadušiš, ker vibrira po celem telesu, višje frekvence je dosti lažje zadušiti.
Quack !

boha ::

@zanuha007: odgovor specialista za sluh je bil jasen. rešitve za tinitus, povzročen zaradi audio šoka, ni!

@jverne: ja boli te k, kva si folk misli če imaš čepe v ušesih na koncertu, ali pa bilo kje. itak večina nima pojma o pojmu in si veselo uničuje sluh. če jest koga vidim s čepi na koncertu mu je za čestitat, vsaj nekdo ki ima kej v glavi in se zaveda škodljivih posledic. zrihti si prozorne po meri narejene ulitke za ušesa, če ti je tolk do mnenja črede. jest sem si jih dal delat pri widexu na resljevi (cca 45 eurov). zadeva je trajna, ne rabiš kupovat nobenih čepov več.

boha ::

aja pa še to. firma iz ptuja - komfort dela custom glušnike s posebnimi filtri za glasbenike (9, 15 in 25db redukcije), ki omogočajo realno percepcijo zvoka. so seveda precej dražji od navadnih ulitkov, sam so tudi dosti boljši kar se zvoka tiče.

guest #44 ::

??? sanjalo se mi ni, da delajo tolko vrst čepkov! Jaz sem vidu samo tiste ta rumene v lajfu.

Hvala, bom se pozanimal in vrjetno tudi zrihtal, čeprav res niso poceni.

Pomojem še najmanj opazni so prozorni?

zanuha007 ::

samo nekaj:
ste kaj gledali svetovno prvenstvo košarke?
ste videli, da ima miha zupan tudi neke čepke v ušesih?

LeQuack ::

zanuha007 je izjavil:

samo nekaj:
ste kaj gledali svetovno prvenstvo košarke?
ste videli, da ima miha zupan tudi neke čepke v ušesih?


To je naslovnica iz neke novice:
"Miha Zupan - prvi gluhi košarkaš v Evroligi"
Quack !

zanuha007 ::

gluh je? popolnoma?

Timurlenk ::

ne vem, vem samo, da nosi neke state of the art slušne aparate na tekmah

zanuha007 ::

to pa
PS: nekako sem prebolel tisto piskanje in me zdaj sploh ne moti, tudi ko grem spat samo ne razmišljam o tem pa tudi če je 100% tišina me ne moti. zoprno je le v šoli, ko se drugi derejo na ves glas in ti po možnosti začne bolj piskati zaradi takih bedarij (če se odločiš, da boš naviu glasbo do konca je nekaj drugega, ker imaš vsaj tistih nekaj minut užitka :P :D - ne delam tega). Tako da, če ima še kdo težave s piskanjem naj samo razmišlja nekaj drugega in ga ne bo motilo, če pa še nima nobene potrebe po glasni glasbi potem je pa zmagal :D v borbi s piskanjem :) in je tako rekoč na istem kot prej.
veliko sreče ;) in prosim brez tistih komentarjev: Ni NOBENE rešitve, ker te to tako potre za kakšen dan.... Misliš da je še rešitev potem ti pa nekdo tako zabije :S

Zgodovina sprememb…

Starodavni ::

Meni še vedno piska, jemljem pa bilobil ginko forte 80 mg (1-2 tableti na dan). največji problem je, da obstaja več teorij zakaj mi piska
- neporavnani živci, ki povzročajo da slišim piskanje (to kar slišim je slišati kot da bi tekla reka - dejansko je to žila, ki teče čez uho)
- in pa slaba prekrvavitev

Dejansko ne vem kaj je natančni vzrok za piskanje. Računalnik dvomim, da je po večurnem delu na njem glasen, če bi bil preglasen, bi mojo družino motilo. Pa ko je bil vsake toliko glasen sem pač odklopil svoje slušne aparate - že od prej sem naglušen in ni bilo več problema.

Glasnost šumenja mi niha, včasih je zelo nizko, da ga sploh ne slišim, ko se pogovarjam z nekom ipd. Včasih pa brez pravega razloga - tudi če nisem na nekem zelo glasnem prostoru podivja in potem traja kar nekaj časa da se umiri. Pa spet se cikel obrne.

Tole je res nadležno, misliš, da bo z nizko frekvenco korak bliže temu, da preneha piskat, potem pa čez nekaj dni podivja in postane glasno.

never, never never ending drumming. Those frakking drumming. Konstantno cvilijo, če bi bila nizka frekvenca, jih niti ne bi opazil. Ampak to nihanje me ubija, kot tudi nihanje v sluhu levega ušesa - včasih se sliši, pa spet se obrne na skoraj gluho funkcijo pa spet nazaj. Frustrirajoče res.

Edino upanje, ki mi ostane je, da bo enkrat ponehalo, če je že prišlo spontano. In nisem hodil na diskote, poslušal musko na ves glas, nič od tega. Le občasno sem poslušal na zvočnikih nekaj minut posnetkov, nič dolgotrajnega. Pa dobim frakking tinitus.

Že dosti težje je živeti s tem, da sem naglušen, ampak to ni nič. Ko ti začne konstantno nonstop piskati v ušesih je to najhujše kar lahko dobiš. Spim seveda, ampak res pogrešam čase, ko sem se preprosto odklopil in nisem nič slišal, niti mestnega prometa. Ni lepšega od tega, da se odklopiš od norega sveta od norih mulcev, prevoza, idiotov itd.

In to mi vzame jebeni tinitus, mrrrššš.

guest #44 ::

Tinitus je hinavski. Ni tko akuten, da bi ti onemogočil življenje ti ga pa zmanjša za par kakovostnih stopenj.

Jz sicer upam, da nekoč bo rešitev...stem cells ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

kalko ::

Kaj pa vem. Pri meni je, kot sem že rekel, vse v glavi. Na začetku sem mislil, da se mi bo prej ali slej utrgalo. Prebral sem en kup člankov in forumov, poskusil z ginkom, zdravnik mi je predpisal Betaserc, ... in čez nekaj mesecev sem ugotovil, da v bistvu lahko s svojimi možgani dosežem, da piskanja ne slišim.

Najprej je bilo težko. A sem si dal za cilj, da ko postanem pozoren na piskanje, se začnem intenzivno ukvarjati z neko drugo stvarjo, da preusmeri mojo pozornost. In počasi so bila obdobja med tem, ko sem bil pozoren na piskanje, vse daljša. Zdaj tudi po par dni skupaj ne "registriram", da piska, čeprav mi. Mogoče je k temu kaj pripomoglo tudi več ukvarjanja s športom in boljša splošna kondicija.

Moje laično mnenje je, da je treba nekako narediti "rewire" možganov tako, da zvoka ne prepoznavajo več kot motečega. Da ga ignorirajo.

IgorM ::

Berem da nas je kar nekaj in da vsak nekako po svoje rešuje težavo, še vedno pa je dejansko najboljši ignore če je le možno.
Meni je najbolj nadležno preden zaspim, če res nisem utrujen, pa mi misli kaj norijo, pol pa še piskanje, ni dobra kombinacija, tako se uspavam s kakšno serijo pa je bolje. Nadležno mi je pa tudi na motorju, uporabljam čepke za ušesa in se kr pozna filtriranje okolice, najhuje pa je to da na kakšnem ravnem odseku po seriji ovinkov, ko je adrenalin in pritisk še visoko piskanje za stopnjo ali dve močnejše, takrat bi pa raje imel hrup kot pa pisk, ampak na srečo, so pol spet ovinki in piskanje čudežno izgine ;)

zanuha007 ::

sem gledal tole za čepke vendar nikjer ne piše cene :S
ko gledaš najprej tiste mehke ki stanejo 0,20EUR misliš da so teli največ 20EUR vendar dvomim
kdo ve kaj več?

mihec87 ::

Za na koncerte je tole super zadeva(se sploh ne vidijo) res da so malo dražji(če tukaj šparaš tvoj problem).Samega zvoka ne spreminja tako da uživaš z njimi mogoče malenkost ampak res malekost visoke tone malo bolj stiša napram basom,prav tako se z njimi normalno pogovarjaš ter slišiš.
http://www.alpinehearingprotection.co.u...
http://www.juno.co.uk/products/274473-0...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

zanuha007 ::

NE šparam samo zanima me koliko so
zanimiv prvi link, vendar mi drugega ne odpre
kaj veš , kje bi se lahko dobili v sloveniji?

jih ti uporabljaš, če jih katere?
imam daljše lase tako da je vseeno, če se jih vidi ali ne (no ja vseeno bolje če se jih ne ;) )

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Za slovenijo nebi vedel..so pa tm 18eur+poštnina..

mihec87 ::

Sam imam te na prvem linku tadrugi je do istih čepkov spletna trgovina, Alpine Music Safe Pro Earplugs kjer dobiš dva čepka ter 3 pare filtrov(za različno glasnost npr za na party vzameš tamočne za kaj bol nau izi npr veselico pa lahko tašvohne)+en rezervni čepek ter tak obesek za ključe kamor pospraviš čepke..

V bistvu gre večina čepka v uho čisto pri mešičku oz bolj za njim je "vidna" cca 3mm cevka pa še to če te res negdo gleda v uho..

Slika čepka za malo lažjo predstavo klik

IgorM ::

Čepke od alpine sicer model motosafe sem videl v eni motoristični trgovini, ampak se na koncu nisem odločil za njih in sem vsaj za potrebe na motorju ostal na navadnih iz pene, to pa čisto iz praktičnih razlogov, saj se mi več x zgodi da mi padejo na tla, ali pa jih primem z umazanimi rokami. Za koncerte in splošno uporabo pa se mi zdijo zanimiv sploh zaradi zamenljivih filtrov in si prilagodiš stopnjo dušenja hrupa. Malo sem bil tudi skeptičen pri nakupu, saj sem navadnih kr nekaj probal dokler nisem našel primernih za moje uho. Uporabljam pa bilsom 303 small, jih moram naročit, če komu odgovarjajo si lahko razdelimo zalogo.

mihec87 ::

Tale od alpine ti zagotovo ne pade ven,ter kamot ga opereš z vodo saj so čepki iz materiala podobnega silikonu..

IgorM ::

Nisem tako mislil, koliko sem jih na hitro primerjal so približno iste velikosti kot 303 small, sem mislil bolj na to da mi padejo na tla na furi z motorjem itd, saj jih dam več x ven in noter, sploh naprimer na terenu je že tako vse prašno in takrat raje uporabim nov par, sploh super se obnesejo pri odprti kros čeladi kjer zna kr pihati v ušesa.

Nejc1994 ::

kalko je izjavil:

Tinnitus - ne da se narediti nič. Upaj, da bo sčasoma izginilo, sicer pa (žal) welcome to the club.

No ja men tud.

Ze dve leti, Na zacetk sm se hotu ubit k sm biu pod takmu stresom, sploh spat nism mogu, po pol leta sm se navadu in tko je.

mesec ::

Zdravo!

Tudi sam imam strašne probleme s sluhom ter jasno s tinitusom. Sluh se mi slabša že kar nekaj let, v zadnjih dveh letih pa me ta okvara izjemno ovira pri vsakdanjem življenju (sedaj sem ~80% naglušen). Dobro leto je od tega, kar sem bil zadnjič zunaj. Od takrat se izogibam vsakršnemu hrupu - že pri košnji trave uporabljam čepke + glušnike. Sluh mi konstantno peša, zato nisem več sposoben normalnega pogovora v tihem okolju, brez da bi kar naprej govoril tisti "kaj si rekel"...:S V družbi večih ljudi pogovor razumem, le če govornika gledam v usta. Visoke tone komajda slišim, zvonca vhodnih vrat praktično ne, enako je z mobitelom....itd. Tinitus? To je sploh najmanjši problem.

Kaj mi je storiti? Trenutno jemljem Bilobil ter se popolnoma izogibam hrupu. Še kakšne ideje? Čeprav imam že sedaj strašne težave, me boli to, da bo le še slabše. Ogromno bi mi pomenilo že, da se mi sluh ne bi več slabšal.

Kje me vse to ovira? Konec je s koncerti, diskotekami, vožnjo z motorjem, cela vrsta zaposlitev odpade, zaradi glasne glasbe sem prenehal obiskovati fitnes....itd., najbolj boleče pa je to, da ljudje enostavno nimajo posluha za moje težave. Kolikokrat pride do komične situacije, kjer sem tarča posmeha jaz sam. Zato ker slabo slišim, za kar pa nisem kriv sam. Če kdo drug zboli za kakšno drugo boleznijo ali pa je npr. invalid nihče ne bo niti pomislil, da bi se mu smejal. Pri naglušnosti pa je vse skupaj drugače. Pa še to - naglušni nismo invalidi, pa čeprav smo prikrajšani za zelo zelo veliko stvari.

Zaradi vsega skupaj se vse bolj in bolj bojim stika z (neznanimi) ljudmi. Res je fino, ko te prijatelj pokliče in ti reče, če bi šel ven sem in tja, pa mu odvrneš "bi, pa ne morem....bi, pa ne smem". Potem pa še naslednji dan poslušaš, kako je bilo fino itd.

V glavnem sploh ne vem več, kaj bi naredil?!?! Zdravniki so nad mano obupali (vsaj tisti, ki sem jih obiskal), meni pa se življenje zapleta vse bolj in bolj.

Predlogi, rešitve, ideje.....karkoli....!??!?!?

guest #44 ::

Jah izguba sluha je kurba ja. A slušni aparat?

mesec ::

guest #44 je izjavil:

Jah izguba sluha je kurba ja. A slušni aparat?


Ta vsa mašinerija skupaj ni vredna tut "pou k****". Slušni aparat ti ojača zvoke na blizu (meter ali 2), ostalo je že predaleč. Sproducira pa ti nekakšen kovinski zvok, ki ga je precej težko zastopiti. Imel sem za probo takega za 2100€. Kako pa me je prodajalec hotel "nategniti" pa raje ne bom. Ga bom pa začel nositi doma, ker naj bi s tem dražil živce, ki se odzivajo na določen zvok, ki ga jaz ne slišim več. Kao živci imajo nekakšen spomin itd.

Đabe use skp.....:(

barakus ::

Kaj pa, če bi si dal zamaške, ko bi šel ven? Če je problem v hrupu ga pač zbijaš ali ne?

Drugače pa saj je toliko drugih stvari za počet, je pa res, da si človek najbolj želi tistega kar ne sme/more.

Da se bojiš stika z neznanimi ljudmi se mi zdi pretirano. Ali ne moreš ob začetku pogovora preprosto razložit, da si naglušen in da prosiš za jasnejšo komunikacijo? Če ti ima kdo kaj za povedat, ga to sploh ne bo oviralo, samo moraš povedati.

Jaz imam v družini talenta, ki je precej naglušen, pa ne prizna. Mu nekaj poveš in prav vidiš kako skuša procesirat kaj si povedal, ne vem zakaj ne more preprosto reči "nisem razumel, lahko še enrkat ponoviš?". Ampak sem se navadil tega in pač, ko vidim, da se nekaj obotavlja ponovim stavek in to tako, da ohranim pomen a zamenjam besede in se to zelo dobro obnese in se mi ne zdi pogovor niti najmanj naporen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: barakus ()

kalko ::

mesec je izjavil:

guest #44 je izjavil:

Jah izguba sluha je kurba ja. A slušni aparat?


Ta vsa mašinerija skupaj ni vredna tut "pou k****". Slušni aparat ti ojača zvoke na blizu (meter ali 2), ostalo je že predaleč. Sproducira pa ti nekakšen kovinski zvok, ki ga je precej težko zastopiti. Imel sem za probo takega za 2100€. Kako pa me je prodajalec hotel "nategniti" pa raje ne bom. Ga bom pa začel nositi doma, ker naj bi s tem dražil živce, ki se odzivajo na določen zvok, ki ga jaz ne slišim več. Kao živci imajo nekakšen spomin itd.

Đabe use skp.....:(


Očitno si bil pri nekem šalabajzerju. Dober avdio tehnik bo slušni aparat nastavil tako, da je zvok skoraj naraven. Pomembno je predvsem, da si vzame čas zate ter da dobro obvlada program. Meni je svetoval aparat od firme Phonak, ker njihov program omogoča največ nastavitev. BTW, tudi aparat za 5k eur je šit, če ni nastavljen tako, kot je treba. Ker me te zadeve zanimajo, sem razmišljal, da bi na ebayu nabavil vmesnik in se sam doma "igral" z nastavitvami, da bi mogoče dobil še boljši zvok. No, kasneje sem dobil možnost iti na Baha sistem, ki je za moj tip naglušnosti (konduktivna naglušnost) boljša rešitev kot klasični slušni aparat in potem nisem nabavil vmesnika.

Xequerin ::

Pred desetimi leti, sem s slabih dveh metrov padel na glavo. Imel sem pretres možganov, krvavitev iz desnega ušesa in poškodovano srednje uho. Od takrat veselo poslušam piskanje u desnem ušesu 24/7 na isti frekvenci.

Najhuje je pa, kot ste že rekli, ko greš spat. Problem nastane, če se pomotoma še skoncentriraš na piskanje. Takrat se ti zdi, da piskanje postaja vedno bolj glasno in ni druge rešitve, kot da se z nečim zamotiš.

cyber_killer ::

Pred n let nazaj nespomnim se več kot otrok metal petarde. Tiste male rumene. No in ena ni počla in blo je v navadi da petardo daš na polovico in potem zažgeš tisto vsebino notri in imaš "mini vulkanček". No ta "mini vulkanček" meni ni uspel in zgodil se je "bing bang" v roki.

Na roki nisem imel niti praske, saj je to res majhna petarda, ampak ušesa. Jaooo. Piskalo mi je tok, da sem skor znoru od tega. No smo šli zdravniku i je rekla, da bo s časoma minilo. No to minili traja še danes, sicer več niti ne opazim da mi piska, ker se je to piskanje res zmanjšalo.

Tko da...

guest #44 ::

If you gonna be dumb, you gotta be tough. :)) Sicer pa to velja za večino nas

Loocas ::

hm... nekaj se mi je zamašilo uho.. kupim A-Cerumen pršilo, pihnem včeraj zvečer razpšilo očitno preblizu ušesa, pa mi še zdaj zjutrja nekaj šumi v ušesu. :|

Pa občutek mam, da mam še bolj zaštopan ušes.. kakšen predlog? počakam par dni?

aja, nekih bolečin nimam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loocas ()

RejZoR ::

Jezst mam to pizdarijo od osnovne šole, ko mi je en retard vrgel petardo pol metra od glave. Tisti momemnt mi je blazno piskalo v ušesu in se je čez čas sicer počasi umirilo ampak v čisti tišini imam še vedno nadležno piskanje če se temu lahko tko reče. Tekom časa sem se sam navadil ignorirat ta zvok, je pa tečno če se moraš v čisti tišini skoncentrirat na kaj specifičnega, zato načeloma lažje in bolj produktivno delam če imam pri delu glasbo, kot pa mrtvo tišino. Drugače pa kljub vsemu vsaj za moje pojme dobro slišim in nisem imel problema kar se tega tiče razen včasih če folk govori nerazločno al pa je v okolici hrup za kar sklepam, da ne bi bil edini, ki jih ne bi razumel.
Skratka je nadležno, ni pa nemogoče živet s tem. Tud ko sem na netu prebral več o tem sem videl, da je pravzaprav ogromno folka s tem. Eni imajo ear ringing prirojen, drugi smo ga pokasirali kot poškodbo. Dokler bom vse ostalo slišal normalno se ne bom preveč obremenjeval s tem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

commissar ::

Sem si prebral obe stran, da vidim kaj me čaka.

namreč včeraj po popoldanskem spancu se zbudim z pisanjem v levem ušesu. Sem mislil, bo jutri bolje.
Danes zjutraj ko se zbudim pa še vedno ista playlista igra.

Slišim mislim da nič slabše. Možno pa je da sem se prehladil v ušesa.
Me pa malo leva stran glave boli. Ampak ne konstantno.

Zadnje pol leta zaspim z slušalko v levem ušesu, ampak ni kakšna velika glasnost, pa ponavadi je itak kakšen audio book. Temu sem se sedaj odločil odpovedati.

Bomo vidli kaj bo.

Uporabnik ::

Zdej ko sem to prebral je še men začel piskat.

RejZoR ::

@commissar
Če ti bo piskalo dalj časa sta lahko dve možnosti. Ali ti je to že prej pa nisi nikoli opazil (kar bi bilo mal čudno) al pa imaš kakšno dolgotrajnejše vnetje uhljev. Ker če se ti je res pojavilo kar na lepem bi rekel, da bo minilo in ni permanentna stvar.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

commissar ::

@rajzor kako pa narediš da te to ponoči ne moti?
Ker meni se zdi da je ponoči še glasnejše piskanje.

hvala
lp

RejZoR ::

Osebno tko, da imam vedno zelo tiho glasbo, ki mi pol igra celo noč (pač imam računalnik v isti sobi kot posteljo). Še tko tiha preglasi monoton noise. Mal pa jo imam zdej že kar iz navade, ker mi je fajn.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Starodavni ::

commisiar, a sem prav prebral. tisi poslušal glasbo in spal naenkrat čez noč?

To je usodna napaka, takoj se odpovej tej navadi, poznam primer enega, ki je to 2 leti prakticiral in potem je dobil tinitus. Koncentriran zvok v slušalkah ne glede na jakost decibelov je bolj obremenjujoč za ušesa kot pa razpršen zvok pri nizki jakosti katerekoli mirne glasbe.

Ušesa niso jeben stroj, ki bo držal celo življenje, ampak so zelo občutljiv sistem, ki ga trajna izpostavitev zvoku oslabi in vodi v naglušnost, v težjih primerih tudi v tinitus in gluhoto. Nenadni zvoki pa še bolj, kot so petarde, eksplozivna sredstva, letalski motor ipd.

Lahko le upam, da bo tebi tinitus minil v 1 tednu, skrajna meja, do katere se še smatra obdobje izginotja je nekaj tednov - mogoče 2 meseca, po tisti meji pa lahko že govoriš o trajnem tinitusu.

Žal lahko si srečen, da vsaj nekaj slišiš, marsikomu je sluh spontano, čez noč poslabšal in hkrati dobil tinitus. To se je zgodilo z mano in zdaj živim s tem že 2 leti in pol in je z vsakim letom malo možnosti da bo izginilo. Mogoče je pa manj glasno kot prej, ampak to meni ne pomeni nič, ker zadeva noče in noče trajno izginiti.

s51as ::

Meni tudi piska... enkrat sem se potapljal in nisem izenačil pritiska in je bobnič počil in potem sej e vse vredu zacelilo, ampak od takrat imam koncert v ušesih.

Zdravniki so gledali in tuhtali in stuhtali, da to tako je in to tko mora bit.
It's just me myself and I

Loocas ::

cca 70% preneha po max 6 mesecih.. po tem obdobju preneha malokaterim
je pa zelo odvisno, ali je to posledica poškodbe notranjega ušesa, ali ne...

Timurlenk ::

meni ni prenehalo, ampak me stvar dejansko ne moti, večino časa sploh ne opazim piskanja, edino včasih zvečer se "zavem" piskanja, ampak me ne ovira pri spanju ali karkoli podobnega

s51as ::

mene tudi ne moti, bi mi bilo pa vseeno všeč če bi nehalo.
It's just me myself and I

mihec87 ::

Timurlenk je izjavil:

meni ni prenehalo, ampak me stvar dejansko ne moti, večino časa sploh ne opazim piskanja, edino včasih zvečer se "zavem" piskanja, ampak me ne ovira pri spanju ali karkoli podobnega


Ja ker si se ga navadil..Pač sčasoma se človek navadi in ni moteče več..

1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čepki za ušesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9417701 (6048) AndyS
»

Tinnitus

Oddelek: Loža
398888 (7589) [D]emon
»

Zaščita sluha - kako?

Oddelek: Loža
274797 (3853) LeQuack
»

piskanje v ušesih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589509 (8225) Starodavni
»

Najtišji kraj na svetu, par vprašanj

Oddelek: Loža
277317 (6055) guest #44

Več podobnih tem