» »

Nvidia Shield TV + Kodi = cukanje

Nvidia Shield TV + Kodi = cukanje

bastadu ::

Ker mi Sony TV serije XE93 kjub temu, da je TV višjega cenovnega razreda, zaradi premahjnega mrežnega troughputa ne predvaja vsebin 4K gladko, sem rekel, da bom reskiral in nabavil tale Nvidia Shield TV, ki ga vi tako opevajo kako dober je in kako gladko zadeve na njem tečejo. Namestil sem Kodi in z razočaranjem ugotavljam, da mi vsebine sicer predvaja, ampak slika ne teče čisto gladko, ampak čisto naključno rahlo pocuka, najbolj je vidno pri kakšnih panning scenah, kar je zelo moteče. Sedaj ne vem ali imam kaj narobe nastavljeno, ker tole ne more biti normalno. Če mi bo uspelo bom poskusil težavo nekako posneti. Vnaprej hvala za nasvete!

TOP ::

Kaj tole predvajaš preko prenosnega diska ali interneta.

Preko mrežnega diska (NASa), sem pa med tem že našel rešitev, tale nastavitev v Kodiju:
- Sync playback to display should be off
- Adjust refresh rate should be on

Sedaj predvaja gladko!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Pa si probal sedaj tole nastavitev na Kodiju,ki ga lahk inštaliraš na TV.

Ja, ampak na TVju ni problem to mikro-cukanje, namreč TV ne zmore več predvajati bitrejta čez 60-70Mbit, Shiled TV pa prebavi bistveno večji bitrate, tudi cca. 300Mbit špice gredo načeloma skozi bp ...

Scorpy84 ::

Nisi edini, pri xiaomi mi box 3 isto opazam to, da kodi ne predvaja tekoce. Nasploh vse kar je na x265 cuka. Od vseh predvajalnikov, mi najboljse dela mxplayer pro.

XS!D3 ::

To "mikro-cukanje", ki si ga opazil je verjetno judder oziroma posledica predvajanje 24/25/50fps contenta pri 30/60Hz refresh rateu, ker enostavno ne moreš enakomerno razporedit 24, 25 oz 50 frameov v 30 oz. 60 frameov. To nima veze z bitrateom.

Je pa možno, da TV že v osnovi prilagodi refresh rate sami vsebini, ki jo predvaja (če predvajaš direktno na TVju). Apple TV 4k ima zadevo rešeno system wide z nastavitvijo Match Frame Rate, ki refresh rate na izhodu vedno prilagodi frame rateu vsebine (poleg tega podpira tudi Match Dynamic Range, ki dinamični razpon na izhodu - SDR/HDR/DolbyVision - ravno tako prilagodi vsebini). Na Shieldu kolikor vem, to na nivoju sistema ni rešeno, lahko pa app spreminja refresh rate, kar Kodi tudi zna in če se ne motim je to ravno ta nastavitev, ki si jo sedaj spremenil. Na ta način content dejansko predvaja s refresh rateom, ki ustre vsebini (če ga TV seveda podpira), in nimaš tega cukanja. Je pa še vedno možno, da pri kakšnih hitrejših premikih 24p content ne bo popolnoma smooth, ker je enostavno premalo frameov. Nekateri televiziroji znajo ta efekt omilit z določenimi algoritmi pri procesiranju slike, ampak če pretiravaš s temi nastavitvami, hitro naletiš na razna popačenja slike.

Je pa tudi meni osebno to ekstra motoče in sem bil pri nakupu predvajalnika (nakoncu vzel Apple TV 4K) precej pozoren tudi na to.

Makes total sense!

Ej hvala za nastavitve,sedaj sem jaz tole popravu na Sony TV in mi dela 4K gladko.Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828154018 (18347) ruski76
»

Kater mrežni multimedijski 4K HDR predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
183600 (1933) rs1975
»

Android box vs Apple TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
317532 (4305) Map
»

Redno oddajanje pričenja prva 8K televizija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9019640 (14863) Spock83
»

zanimam se za nakup televizije - nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678633 (6447) Ijus

Več podobnih tem