» »

Ima kdo firmo, koliko plačujete računovodstvo?

Ima kdo firmo, koliko plačujete računovodstvo?

anonimnez2 ::

Malo drugačna tema. Zanima me če ima kdo firmo in koliko plačujete za računovodstvo.

Jaz mesečno plačujem 260€ z ddv + bilanca na koncu leta:
-1 mesečni DDV zavezanec
-1 plača (jaz kot direktor in lastnik podjetja), nobenih bolnišk, potnih nalogov ali česa podobnega.
-Mesečno cca 30 izdanih in 5 prejetih računov, mesečno 3-5k prometa
-Ni vodenja zalog, gre izključno za prodajo e-produktov.
-Vsi izdani računi se samodejno izvažajo iz spletne trgovine v računovodski program, računovodkinja samo preveri ali vse štima.
-Kupci iz celega sveta. Za EU je potrebno oddajati preko mini VEM. Verjetno da to računovodski program sam uredi (ugibam).
-Pomoči ne potrebujem veliko, vsaka 2 meseca mogoče eno samo mini vprašanje glede kakega računa.

Zadnjič sva s kolegom ob kavi prešla na to temo in mi pravi da plačujem 2x preveč. Z njenim delom sem sicer zelo zadovoljen, bi pa rad slišal kako vašo mnenje o ceni, da ne bom zaradi kolega imel v glavi kako veliko plačujem :)

SeMiNeSanja ::

Tu nekje je minimalna tarifa 'high end' servisov. Tistih, ki se imajo za kao 'bolj profesionalne' oz. so si tekom let ustvarili določeno ime/ugled/znamko.

Manj 'imenitni' servisi opravijo isto delo za 1/2 manjšo ceno.

Vprašanje pa je, ali boš z manj 'imenitnim' servisom enako zadovoljen. Je tombola. Lahko ti nudi celo boljšo storitev, lahko pa tudi bistveno slabšo. Rekel bi, da je 'razpon kakovosti' bistveno širši in bolj si prepuščen sreči.

Sem imel nekoč servis s slabe kakovosti, pa že samo ko si pogledal fascikle z dveh metrov razdalje, si videl, da se gre za totalno 'špehovje'. Kasneje sem menjal na 'ugleden' servis, pa so fascikli kot dan in noč, dejansko izgledajo kot 'poslovne knjige'.

To sicer ni še noben kriterij za dejansko kakovost servisa. Je pa tako nekako kot kuhinja, ki je redno očiščena ali pa kakšna totalno zadrekana. Saj dokler ne veš, da je zadrekana, ti morda še celo kdaj pa kdaj kaj izredno tekne. A vrag, če potem enkrat zaradi nesnage stakneš zastrupitev s hrano.
No, tako je tudi pri računovodstvu. Če so že pri papirjih malomarni.... no, nekako si ne želiš stakniti 'zastrupitev', če bo kakšen inšpektor vtaknil nos v tiste papirje.

Tudi znotraj istega servisa imaš različne referente. Eni delajo bolje, drugi slabše. Ampak začuda, v tistem moje prvem servisu, nobeden ni bil nevem kaj pozoren na 'nepomembne drobnarije'. Hvala bogu nismo nikoli dobili kakšne inšpekcije...

c3p0 ::

90€, precej podobna situacija, s tem da nekajkrat več računov.

mat xxl ::

Cena je Ok, vsekakor, dobiš pa veliko slabše storitve seveda ceneje, koliko slabše pa izveš, ko ti Furs pretrese poslovanje.

krneki0001 ::

250 evrov za 5 prejetih in 30 izdanih racunov je odiranje in veliko prevec. Normalen servis to racuna okoli 100 evrov na mesec.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

D3m ::

78 eur za par računov na mesec.
|HP ProBook|R5 3500U|

barakus ::

50 na mesec, 5 izdanih 5 prejetih na mesec, 50 za koncno bilanco, je pa vse zelo preprosto, bi lahko pocel tudi sam.

Yohan del Sud ::

200 na leto za podoben obseg (pred časom), ampak sem delal v glavnem sam. V to ceno je bila vračunana bilanca in cheking na urni postavki (20 ur se mi zdi letno) vključujoč posvete + izbrani linki na relevantne spremembe bonus. Keč ni v poslovni informatiki in vnosi v ERP, to se lahko nauči vsaka opica, ampak moraš enostavno bit noter (trendi, zakonodaja, spremembe, fine tuning, kreativno računovodenje), kar pa vzame čas in živce in ni vsak za to.

260 je veliko ja, ampak, če je all included in na solidni ravni potem je to to za ta gnar. Vsak klic iz davkarije, tudi zgolj informativen, ti lahko skrajša življenjsko dobo bolj učinkovito kot dvesto mastnih odojkov zalitih s šnopcem in 41000 cigaret.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Mare2 ::

Pri računovodskih servisih je pomembno, kakšno izobrazbo ima tvoj računovodja. Danes je "po zakonu" lahko računovodja človek s 6 (šestimi) razredi osnovne šole. Zato mora vsak podjetnik sam določiti kriterije in v končni fazi izbrati. Sem bral nek osnutek zakona, kjer naj bi imel vsaj višjo ali visoko izobrazbo. Ta zakon takrat ni bil sprejet. Dober računovodja naj ne bi znal le poknjižiti, temveč se tudi suvereno pogovoriti z raznimi davčnimi inšpektorji o posameznih poslovnih dogodkih.

barakus ::

Ni pomembno kakšno izobrazbo ima, ampak kakšno znanje in izkušnje ima.

Invictus ::

Nekdo s 6 razredi osnovne šole pač nima potrebne ga znanja in izkušenj ;).

Ne pozabite tudi, da ste kljub računovodji še vedno sami odgovorni kot lastnik za podatke, ki so sporočani FURSu.

Če zajebe računovodja, kazen plača lastnik...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

D3m ::

Invictus je izjavil:

Nekdo s 6 razredi osnovne šole pač nima potrebne ga znanja in izkušenj ;).

Ne pozabite tudi, da ste kljub računovodji še vedno sami odgovorni kot lastnik za podatke, ki so sporočani FURSu.

Če zajebe računovodja, kazen plača lastnik...


Marsikje se držijo za glavo, ko dobijo "izobražen" kader. ;)
|HP ProBook|R5 3500U|

šernk ::

ma jst za društvo sem iskal za izdelavo končne bilance in dobil vse mogoče ponudbe od 65 do 350eur. pol sem s temi ponudbami šel do ene poznane osebe in smo se zmenil za 100eur. Sedaj je ta zaprla s.p. in sem moral menjati, pa prvo vprašanje je bilo koliko smo dosedaj dajali. Povedal sem kolk je sprejemljivo in smo se zmenili bp.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

terryww ::

Podobno kot OP, s tem da 3 mesečni zavezanec, 30 prejetih, 2 izdana računa mesečno. Pri prejšnjem računovodstvu od 90 do 270€ mesečno, zdaj pri novem 190€ pavšal (vključno s svetovanjem, vstavljanjem potnih nalogov). Splača se tudi vsake tolko časa pocukat kak drug računovodski servis za nasvete, potem hitro vidiš, če trenutni računovodja kaj čudnega dela. Je pa res važno predvsem kolko poznajo prakso (sodniško in kontrolorjev), da znajo prav svetovat.
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen FURS

Oddelek: Loža
465415 (2748) St235
»

Slovenski računovodski servisi

Oddelek: Loža
112408 (1762) Furbo
»

Delo po delu

Oddelek: Loža
275783 (4603) St235
»

Odprtje s.p. -ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
4111031 (9954) BlaY0
»

Enostavno knjigovodstvo za popoldanski sp in ostale obveznosti

Oddelek: Loža
2614620 (13903) St235

Več podobnih tem