Forum » Programska oprema » protivirusni in podobni programi
protivirusni in podobni programi
mulc007 ::
Inštalirat mislim Win10 pa me zanima kateri programi za zaščito so danes aktualni in kako je treba naredit da se protivirusni med sabo ne bodo stepli?
Iščem samo free verzije.
- Kot berem je popularen Kaspersky, antivirusni pa je vgrajen tudi znotraj Windows. Naj pustim tistega od Windows ali zamenjam s Kaspersky? Če se ne motim je treba pred inštaliranjem Kasperskega izklopit antivirus Windows.
- Malwarebytes. ki se ga samo občasno vklopi za pregled diska. Imel sem ga in če se dobro spomnim se med inštaliranjem izklopi antivirusni del programa, ali nekaj podobnega.
- CCleaner je imel že pred nekaj časa afero in je izgubil na zaupanju. Kateri program ga nadomešča?
- brskalnika Edge ni bil zaželen in se ga je uglavnem nadomestilo z Mozillo firefox. Ja danes še vedno tako?
Trenutno imam Firefox z vklopljenimi vtičniki uBlock in Disconnect.
Iščem samo free verzije.
- Kot berem je popularen Kaspersky, antivirusni pa je vgrajen tudi znotraj Windows. Naj pustim tistega od Windows ali zamenjam s Kaspersky? Če se ne motim je treba pred inštaliranjem Kasperskega izklopit antivirus Windows.
- Malwarebytes. ki se ga samo občasno vklopi za pregled diska. Imel sem ga in če se dobro spomnim se med inštaliranjem izklopi antivirusni del programa, ali nekaj podobnega.
- CCleaner je imel že pred nekaj časa afero in je izgubil na zaupanju. Kateri program ga nadomešča?
- brskalnika Edge ni bil zaželen in se ga je uglavnem nadomestilo z Mozillo firefox. Ja danes še vedno tako?
Trenutno imam Firefox z vklopljenimi vtičniki uBlock in Disconnect.
opeter ::
Jaz imam tako:
Za prvo in drugo alinejo:
Windows Defender + Malwarebytes Premium (plačljiv)
Glede CCleaner: en čas sem ga uporabljal, v zadnjem času pa bolj kot ne samo odprtokodni BleachBit.
Mogoče na prvi pogled uporabniku ni tako prijazen kot CCleaner, a svojo nalogo dobro opravlja.
Če hočeš spucati še register (je pa to vedno tveganje), pa imaš na voljo npr. odprtokodni Little Registry Cleaner.
Sicer od 2016 več niso izdali novejše verzije, a ta še vedno deluje pod Windows 10.
Glede brskalnika pa je vse tvoja osebna izbira. Jaz uporabljam Firefox odkar je izšla prva verzija.
Za prvo in drugo alinejo:
Windows Defender + Malwarebytes Premium (plačljiv)
Glede CCleaner: en čas sem ga uporabljal, v zadnjem času pa bolj kot ne samo odprtokodni BleachBit.
Mogoče na prvi pogled uporabniku ni tako prijazen kot CCleaner, a svojo nalogo dobro opravlja.
Če hočeš spucati še register (je pa to vedno tveganje), pa imaš na voljo npr. odprtokodni Little Registry Cleaner.
Sicer od 2016 več niso izdali novejše verzije, a ta še vedno deluje pod Windows 10.
Glede brskalnika pa je vse tvoja osebna izbira. Jaz uporabljam Firefox odkar je izšla prva verzija.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
mulc007 ::
Zjutraj sem inštaliral OS, Kaspersky in Malwarebytes.
Pred inštalacijo Kasperskega je Windows sporočil da se bo v primeru novega antivirusnega programa Windows defender izklopil, kar je tudi prav. (Ker imam brezplačen kaspersky, je defender mogoče boljši in bom šel kasneje nazaj na win defender če bom dobil kakšen argument kaj bi bilo boljše in kaj ne )
Naslednja stvar je brezplačni Malwarebytes, ki sem ga inštaliral pred Kasperskim. Pravzaprav sem inštaliral 15 dnevne trial verzije, da bom temeljito pregledal diske, naslednje dni pa bom ponovno inštaliral samo free verzije.
V trial verziji v Malwarebites so sedaj po difoltu kljukice pri vseh:
- spletna zaščita
- zaščita pred izkoriščevalskimi programi
- zaščita pred zlonamerno programsko opremo
- zaščita pred izsiljevalskimi virusi
Skratka ne vem katere stvari morajo biti obkljukane v Malwarebyrtes in katere v Kasperskem.
Če se lahko prosim kdo razpiše kako je z nastavitvami teh varnostnih programov.
Ali pa si vseskupaj narobe predstavljam in se Malwarebytes vklopi samo občasno ko se hoče pregledat disk?
Pred inštalacijo Kasperskega je Windows sporočil da se bo v primeru novega antivirusnega programa Windows defender izklopil, kar je tudi prav. (Ker imam brezplačen kaspersky, je defender mogoče boljši in bom šel kasneje nazaj na win defender če bom dobil kakšen argument kaj bi bilo boljše in kaj ne )
Naslednja stvar je brezplačni Malwarebytes, ki sem ga inštaliral pred Kasperskim. Pravzaprav sem inštaliral 15 dnevne trial verzije, da bom temeljito pregledal diske, naslednje dni pa bom ponovno inštaliral samo free verzije.
V trial verziji v Malwarebites so sedaj po difoltu kljukice pri vseh:
- spletna zaščita
- zaščita pred izkoriščevalskimi programi
- zaščita pred zlonamerno programsko opremo
- zaščita pred izsiljevalskimi virusi
Skratka ne vem katere stvari morajo biti obkljukane v Malwarebyrtes in katere v Kasperskem.
Če se lahko prosim kdo razpiše kako je z nastavitvami teh varnostnih programov.
Ali pa si vseskupaj narobe predstavljam in se Malwarebytes vklopi samo občasno ko se hoče pregledat disk?
bigbada ::
Moje izkušnje so, da bodi pazljiv pri klikanju na internetu in potem niti ne rabiš antivirusa (ker samo šteka in zaseda memory). Lahko pa enkrat na mesec zaženeš Malwarebytes, je kul zadeva.
DamijanD ::
Jaz sem zdajle par dni uporabljal malwarebytes, ker me je nekaj zanimalo in program detektira tudi napačne zadeve: točno zdajle sem nekaj hotel pognat iz visual studia (torej neko mojo kodo) in je blokiral ta sveži exe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 655945 (13482) | Domini tm |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 35058 (17492) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16372 (14757) | opeter |
» | Kateri ne-bloatware antivirus za Windows 7?Oddelek: Programska oprema | 5862 (4790) | sisemen |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62463 (48263) | d4vid |