» »

Računalnik se ne zažene

Računalnik se ne zažene

m.i.h.a. ::

Kaj bi bil vzrok, da se mi comp ne zažene. Ko pritisnem tipko za vklop se na moniturju ne zgodi nič še iz standby ne pride, lučka na disku sveti, venti se vrtijo, cd-romi žmigajo kot nori, disk nič ne melje skratka nič ni od njega. Sem zamenjal grafo in ni pomagalo, sem zamenjal napajalnik in ni pomagalo, sem odklopil vse naprave razen diska in plošče in ni pomagalo, sem odstranil ploščico rama in ni pomagalo.Na začetku ni ne piskov in ne opozoril.
Hec je pa ta, da imam vodno hlajenje in se mi je zjutraj polila voda po notranjosti, ampak sem stvar spucal in posušil in mi je comp potem delal do sedaj. Sedaj ga pa vgasnem in sem nekaj miško odprl in kolešček naštelal, ker je pretrd in ko sem pritisnil potem za vklop compa ni bilo nič od njega, čeprav je pred petimi minutami vse delovalo v najlepšem redu.

Prosim za predloge.

Samo nekaj, če bi bil pokvarjen disk, potem bi mi vsaj kaj pokazalo na ekranu, ker se itak na začetku zagona disk bolj malo rabi je tako?

IR Babun ::

Khm, men se je isto zgodilo na slo nestu, pa smo poj pogruntal, da je blo zarad zvočne. Čudn vem, sam nobenbu ni šlo v glavu, kaj ma zvočna pri zagonu mašine.
SCREW THE GOVERNMENT

Končno nekdo.

Jaz imam zvočno na plati in je nisem nič izklapljal. Bom pa probal. Še kakšen predlog?

AngelOfDeath ::

Če ni niti enega piska preveri ram

Ne ni zvočna, ram pa tudi mislim, da ni, ker sem probal z različnimi ploščicami pa je vedno isto. Na monitorju mi pa nič ne pokaže, kot da ne bi bil priklopljen (ampak je), piskov pa tudi ni.

Probej zamenat še proc, če pa še vedno ni, je pa verjetn plata šla.
Vsako komponento, tut napajalc probj dat v drug PC, pa boš zihr vidu kaj je.
SCREW THE GOVERNMENT

Verjemtemi, da če sem imel možnost sem zamenjal komponente z drugimi. Zamenjal sem grafo, napajalc, ram, resetiral cmos, odklopil nepotrebne stvari in vedno je bilo isto. Da bi probal disk, ali pa procesor pa nimam te možnosti.

Sej pravim, da je poj zih plata, daj probej, če ti jo kdo lahko posod in probj samo z drugo plato. Pa proc bi tut mogu sprobat.
SCREW THE GOVERNMENT

Ja po vsej verjetnosti je šla plata. Comp bom dal na servis in bodo povedali kaj ne štima.

Mislim, da bo moja naslednja tema katero bom odprl, "kakšna se vam zdi plata abit nf7-s?"

T0RN4D0 ::

probi še kej. Men se dogaja pogosto, sploh po kakem kratkem stiku (ni glih redko:D )

včas resetiram pa pol ko enkrat piskne si not ->veselica.

včas pa dolg zejbava... proi ga dvakrat okol ušes... resno

lp
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215226 (4977) acookook
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535763 (4699) svetetko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317848 (13971) G_mAn
»

grafična ok, slike ni!!!???